Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
ESTA krok po kroku

http://www.wykop.pl/ramka/5272353/esta- ... -po-kroku/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 928 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47
Autor Wiadomość
#921 PostWysłany: 11 Wrz 2025 16:48 

srebrny
rzeczywiscie, taki system jest w Izraelu, ale cos kojarze ze przy przekraczaniu granicy tez cos niby takiego jest, ze od 1 do 3 jest ok.

nie mam pojecia dlaczego akurat mam 3 a nie jeden, bylem w USA jakies 11 razy.
hmm... moze podpadlem moimi wakacjami na Kubie ?
 Profil Relacje PM off  

All inclusive na greckiej wyspie Korfu za 1806 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu przy plaży 🏝️😎 All inclusive na greckiej wyspie Korfu za 1806 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu przy plaży 🏝️😎
Malta z weekendem za 609 PLN ☀️😎 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel spa 😊 Malta z weekendem za 609 PLN ☀️😎 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel spa 😊
#922 PostWysłany: 12 Wrz 2025 21:34 

srebrny
@Michcioj

To dziwne, bo TSA nie powinna obchodzić ESTA, to domena CBP.
Nie podróżowałeś często do USA w ostatnim czasie ? - bo to obniża rating.
michcioj lubi ten post.

#923 PostWysłany: 13 Wrz 2025 01:20 

srebrny
no wlasnie nie.
w ciagu ostatnich 4 lat bylem w USA 4 razy.
dziwi mnie co TSA (a nie immigration) moze interesowac moja ESTA czy ranking,
moze podpadlem wizyta na Kubie ? ;-)
 Profil Relacje PM off  

#924 PostWysłany: 22 Wrz 2025 20:36 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 225 398
srebrny
Cytuj:
W polu imię wpisz WSZYSTKIE imiona dokładnie w takiej formie, w jakiej widnieją w paszporcie

Jak to wpisać? osobno czy razem?
PIERWSZE DRUGIE
PIERWSZEDRUGIE
Wszak w paszporcie jest ze spacją, ale na dole, szewronami wpisane jest PIERWSZE<DRUGIE.

#925 PostWysłany: 22 Wrz 2025 20:42 

Imiona PIERWSZE spacja DRUGIE, a gdy nazwisko dwu członowe to wpisywałem bez spacji. 3xESTA otrzymana, wjazdów dużo.
I dodatkowo jedno YES w Q&A na pytanie o odmowę wizy (ale było to ostatnio w 2002 :))
 Profil Relacje PM off
Raphael lubi ten post.
Raphael uważa post za pomocny.

#926 PostWysłany: 02 Paź 2025 17:29 

niebieski
Mam mieć tylko tranzyt w Miami w drodze powrotnej do Polski z Kolumbii i pytanie czy jak zaaplikuje o este ,,wjazdowa,, bez wybierania opcji transit przejdzie czy jak transit to tylko i wyłącznie ta jedna opcja. Zawsze po tej podwyżce zostanie na kolejny raz by wjechać a nie przepali się 40 dolca tylko na tranzyt a mało to nie jest teraz.
 Profil Relacje PM off  

#927 PostWysłany: 02 Paź 2025 17:33 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
Nie dawaj transit.. zrob jakąś rezerwację hotelu (bo masz wpisać address in usa) w razie czego i anuluj po otrzymaniu esty. Tego i tak na 99.99% nikt nie sprawdza, ale a nuż.. a jak będziesz leciał to nie ma znaczenia czy tranzyt czy nie. I tak musisz przejść przez immigration.

Jak kilka lat temu wyrabiałem wize i też miałem tranzyt to podałem jako adres dane lotniska w Los Angeles i też przeszło;)
 Profil Relacje PM off  

#928 PostWysłany: 03 Paź 2025 09:48 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
srebrny
Po co robić rezerwację hotelu? Kilka dni temu otrzymałem bez problemu ESTA wpisując "I don't know yet". I dostałem tylko info, żeby zaktualizować przed przyjazdem.
Zeus lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 928 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości