Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 28 Paź 2025 18:23 
Awatar użytkownika

srebrny
A którego stycznia? Bo też się w styczniu wybieram ;)

No ja się skłaniam ku Universal Studios. Najwięcej "moich" produkcji jest w tym parku właśnie, a co ciekawe Epic nie występuję albo ja znaleźć nie potrafię w biletach typu "2 parki na jednym bilecie w jeden czy dwa dni"

Image
 Profil Relacje PM off  

City break w Salonikach 🏛️🌞 Odkryj grecki klimat na wiosnę za 629 PLN City break w Salonikach 🏛️🌞 Odkryj grecki klimat na wiosnę za 629 PLN
Wiosenny relaks na Majorce 🏝️ 🌊 All inclusive w Sol Palmanova za 2332 PLN Wiosenny relaks na Majorce 🏝️ 🌊 All inclusive w Sol Palmanova za 2332 PLN
#22 PostWysłany: 07 Gru 2025 21:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Epic "zaliczony". Najbardziej zainteresowana część wycieczki jest bardzo zadowolona. Wszystko jest świeże i pachnie jeszcze nowością. Oczywiście głównym celem było Nintendo, ale Dark Universe też się podobał. Mniejsze zainteresowanie H.P. i Dragonem. Ale jeśli ktoś chciałby w każdym wszystko zobaczyć to w jeden dzień raczej bez szans. Dużo ludzi i tak jak piszą w internetach - na niektóre atrakcje trzeba czekać w długich kolejkach. Albo wykupić opcje bez kolejek, za dodatkowe monety. Kolejki również do toalet.
Ogólna uwaga jest taka, że niektóre atrakcje, w szczególności przejazdy, mogłyby trwać dłużej (szczególnie przy długim czekaniu na wejście). Całość mogłaby być trochę większa.

Odnośnie biletów i kosztów - niespecjalnie zaleźliśmy jakieś promocyjne oferty (ale też nie mogliśmy dużo wcześniej zaklepać terminu), w hotelowych kioskach deficyt, wcale nie było od ręki. Również nie znalazłem łączonych biletów z innymi parkami. Chyba efekt nowości i dużego popytu. Dodatkowo trzeba doliczyć koszty dodatków typu opaska Mario, czy różdżka H.P. które dają dodatkowe funkcje przy grach, więc są w zasadzie niezbędne. Warto sobie dokładniej poczytać wcześniej i się przygotować (z hasłem do konta Nintendo włącznie ;-) ). No i zakupy pamiątek, tutaj jak z autem szwagra - wypije ile mu wlejesz.

Do Epica są shuttle busy, ale tylko z niektórych hoteli przy Universals. Parking dość drogi, ale część miejsc jest zadaszonych, darmowy po 18tej.
Z kilku okolicznych hoteli można przejść 'na skróty'.

Jeśli ktoś nie ma preferencji i po prostu chce zobaczyć jakiś park, to Universal Studios pewnie będzie lepszą opcją. Jeśli jest więcej czasu na miejscu to Seaworld też jest fajny, chociaż nic czego nie ma w innych podobnych 'waterlandach'. Z rzeczy pobocznych - warto zajrzeć do ICON park jeśli wystarczy czasu. Wieża z karuzelą, koło młyńskie, 'proca'. W dzień zauważalnie mniej ludzi, wieczorami kolorowy i głośny festyn (jak wszędzie...)

Jeszcze parę słów o Kennedy Space Centre. Chyba się wycwanili i teraz regularnie autobusy dowożą do wieży widokowej, ale juz nie do platform. Na platformy trzeba mieść wykupioną specjalną wycieczkę. Jak wcześniej pisano - warto sobie sprawdzić starty, bo potrafi być kilka w ciągu tygodnia. A to daje sporą szansę, żeby zobaczyć jesli nie sam start, to chociaż rakietę na wyrzutni.
kubus571 uważa post za pomocny.

#23 PostWysłany: 08 Gru 2025 10:38 
Awatar użytkownika

srebrny
@BrunoJ czy wspominając o KSC i podjeździe na platformy masz na myśli tę opcję z cennika?

"Kennedy Space Center Tickets with Guided Explore Tour"

Image
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 08 Gru 2025 12:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie potwierdzam. Chciałem raczej podkreślić, że 'normalny' autobus na wyrzutnie nie jedzie (a dawniej potrafił, chociaż też nie zawsze). Nie rozpracowywałem szczegółów Guided Tour. Z tego co na szybko czytałem robi postoje i pozwala wyjść na zdjęcia (a nie przez szybę w trakcie jazdy), plus wszędzie towarzyszy przewodnik, więc potencjalnie można się dowiedzieć więcej ciekawostek. Jednak niewykluczone, że trzeba się trzymać grupy, więc ograniczony czas na swobodne oglądanie.

Widziałem kilka autobusów jadących dalej niż LC-39, w stronę różnych platform startowych. Nie znam klucza. Chyba, że robotników wożą takimi samymi autobusami jak turystów, żeby się nie wyróżniało. Odruchowo założyłem, że to będzie właśnie częścią tych 'guided', ale nigdzie nie jest wprost napisane. Może warto odpytać mailem, czy coś.

#25 PostWysłany: 19 Gru 2025 12:55 
Awatar użytkownika

platynowy
^%$&%%& Dobrze, ze odwiedziłem kilka razy wcześniej. Bo teraz to wstyd będzie się przyznać gdzie sie bylo...
Kennedy Center board votes to rename it ‘Trump Kennedy Center’
https://edition.cnn.com/2025/12/18/poli ... enter-name
i pare slow o tym jak do tego doszlo:
https://edition.cnn.com/2025/12/19/poli ... w-analysis
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości