Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 41  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 13 Lis 2012 11:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Artoha napisał(a):
W końcu może ktoś powie, jak można dostać się z lotniska Charleroi do Brukseli o 23.00 godzinie
Mam czas, ale nie mam $.
Mam lot 16-go listopada, własnie ten piątek.

Po godz. 23 masz shuttlebusa o 23.10, 23.30 i 23.50

M-E-G-A‼️🔥😱 Wyspy Kanaryjskie bezpośrednio od 73 PLN (w jedną stronę) 😍🔥👏 M-E-G-A‼️🔥😱 Wyspy Kanaryjskie bezpośrednio od 73 PLN (w jedną stronę) 😍🔥👏
M-E-G-A❗ Japonia z wylotem z Polski od 1612 PLN 😲🚅🎎🍙 M-E-G-A❗ Japonia z wylotem z Polski od 1612 PLN 😲🚅🎎🍙
#182 PostWysłany: 13 Lis 2012 14:51 

Loty: 60
Kilometry: 85 827
Magaa napisał(a):
Artoha napisał(a):
W końcu może ktoś powie, jak można dostać się z lotniska Charleroi do Brukseli o 23.00 godzinie
Mam czas, ale nie mam $.
Mam lot 16-go listopada, własnie ten piątek.

Po godz. 23 masz shuttlebusa o 23.10, 23.30 i 23.50

I w jakiej to cenie będzie mniej wiecej?
czy może da się autostopem?..

#183 PostWysłany: 13 Lis 2012 15:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Bedzie dokladnie 13e OW lub 22e RT. Tu ich strona jakby co: http://www.voyages-lelan.be/accueil.htm

Autostopem po Belgii nie jezdzilam, ale pewnie mozna sprobowac zaczepic kogos odjezdzajacego z lotniska.

#184 PostWysłany: 14 Lis 2012 15:58 

niebieski
czy dobrze wnioskuję, że bilet "weekend internet ticket" nie kupuje sięna konkretną godzinę, tylko w momencie kiedy by się samolot opóźnił, to mogę pojechać kolejnym pociągiem? wystarczy wydruk PDFa dla konduktora?
Czy można na taki bilet jechać każdym pociągiem? Wcześniejszy pociąg ma oznaczenie "L" a późniejszy "IC" (po czasie przejazdu widać, że jest szybszy, ale to chyba nie intercity w naszym rozumieniu)
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 14 Lis 2012 16:19 
Awatar użytkownika

Loty: 47
Kilometry: 58 916
JJ2010 napisał(a):
czy dobrze wnioskuję, że bilet "weekend internet ticket" nie kupuje sięna konkretną godzinę, tylko w momencie kiedy by się samolot opóźnił, to mogę pojechać kolejnym pociągiem? wystarczy wydruk PDFa dla konduktora?
Czy można na taki bilet jechać każdym pociągiem? Wcześniejszy pociąg ma oznaczenie "L" a późniejszy "IC" (po czasie przejazdu widać, że jest szybszy, ale to chyba nie intercity w naszym rozumieniu)
Tak, ten bilet jest ważny od piątku od godz. 19 do północy w niedzielę więc nie ma znaczenia o której jedziesz - ważne żeby było to w podanym zakresie. Jechać możesz dowolnym pociągiem. Wydruk wystarczy ale zdarzało mi się jechać pokazując PDFa na ekranie telefonu i też nie było problemu.

#186 PostWysłany: 15 Lis 2012 22:43 

niebieski
Dzięki za info.
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 19 Lis 2012 18:15 

Loty: 60
Kilometry: 85 827
Do Brukseli dojechałem taksówką - 13 euro od osoby.
Z Brukseli do Lotniska Charleroi - pociągiem - 12 euro - z Dworcow Nord lub Midi - cena autobusa do Lotniska jest w cenie pociąga - 12 euro

#188 PostWysłany: 21 Lis 2012 15:19 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Mogłeś jechać sam czy czekaliście aż zbierze się komplet?
Gdzie taksówka was zawiozła w Brukseli, na dworzec czy mogliście sobie wybrać miejscówkę?
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 21 Lis 2012 15:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Jechalam tak w niedziele. Cena 13e jest przy komplecie (8osob) ale ze bylismy we 4, kierowca dosyc szybko zebral pozostale 4 osoby. Dowoza do Midi, a za dalsza trase trzeba juz dodatkowo doplacic.

#190 PostWysłany: 21 Lis 2012 15:47 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
A jaki jest czas przejazdu do Midi?
Shuttlebus jedzie 45 min za tę samą cenę i jest kupa miejsca na bagaże.

Jak wracałem z Midi stali naganiacze, a że mieliśmy wykupiony return to nie pytałem o konkrety.
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 22 Lis 2012 10:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Samochodem na pewno szybciej, ale ile dokladnie to nie powiem, moze z 35min mu to zajelo.
Ale absolutnie nie namawiam, zwykle sama tez jezdze busem, ale przy 4-5 osobach juz warto przemyslec. Na autobus musielibysmy czekac z pol h, a gosciu w 15min zwerbowal reszte ludzi, no i arabska muzyka z radia w gratisie :lol:

#192 PostWysłany: 22 Lis 2012 12:13 

niebieski
Magaa napisał(a):
Samochodem na pewno szybciej, ale ile dokladnie to nie powiem, moze z 35min mu to zajelo.
Ale absolutnie nie namawiam, zwykle sama tez jezdze busem, ale przy 4-5 osobach juz warto przemyslec. Na autobus musielibysmy czekac z pol h, a gosciu w 15min zwerbowal reszte ludzi, no i arabska muzyka z radia w gratisie :lol:

To jechałem podobnym wehikułem. Zamiast czekać na godzinę na pierwszy shuttlebus wybraliśmy opcję "taxi" i w sumie opłacało się, bo byliśmy wcześniej na ciepłym lotnisku za tę samą cenę.
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 06 Gru 2012 22:15 

Mam pewien plan, a ciekaw jestem czy ktoś już tak spał.

Ląduje w Charleroi jadę do Brukseli kimam na lotnisku w Brukseli no i na drugi dzień powrót do Charleroi.
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 06 Gru 2012 22:34 

czy ktoś ma do odsprzedania 4 bilety z karnetu rail pass? Jutro o 14 wylatuje do Brukseli z Modlina. Jak komuś zostały 6/8 również się dogadamy:)

#195 PostWysłany: 06 Gru 2012 22:47 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Rychło w czas zacząłeś poszukiwania :P
sprzedam-kupie,17,20313
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 07 Gru 2012 20:58 

Czesc wszystkim,
Chcialam sie zapytac o Wasze wrazenia z "dojscia" do hotelu Ibis przy lotnisku, bo czytalam ze ktos z Was z niego rowniez korzystal. Wybralismy to miejsce bo jest oddalone o '600 metrow' od lotniska, wiec skuszone krotkim spacerkiem i brakiem problemow i wydatkow na transport tam przenocowalismy. Jednak niemale bylo nasze zdziwienie gdy okazalo sie, ze jedynym dojsciem do hotelu jest taxi za 8euro, bo chodnikow w ogole nie ma.

Wyscie tez taki mieli czy mimo wszystko gwizdaliscie na zakaz i chodziliscie po ulicach?
Pozdrawiam,
Ania.
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 13 Sty 2013 23:28 

Przeczytałam wątek, ale mam jeszcze jedno pytanie.
Będę chciała dostać się z Charleroi do Brugii. Tam dwa noclegi i w drodze powrotnej na dwie-trzy godziny będę chciała zatrzymać się w Brukseli. Przeczytałam tu w wątku, że pociągi do Charleroi jadą z dworca Midi. Czy również na dworcu Centralnym możliwa jest przesiadka (dopiero orientuję się w temacie, zdaje się, że z tego dworca 5 min. na Grand Place, z Midi dużo dalej...)? Z tego co widzę na stronie kolei, jest połączenie Bruges -Brux. Central-Charleroi, ale wolę się upewnić.
Jadę w tygodniu, więc pewnie na żadne zniżki liczyć nie mogę. Bilet z lotniska i tak drogi, a mogłabym go i tak w jedną stronę wykorzystać (bo rozumiem, że skoro w drodze powrotnej zatrzymuję się na 2 godziny w Brukseli to takiego biletu na lotnisko nie można wykorzystać, trzeba kupić dwa). Może jeszcze uda mi się jeszcze odkupić od kogoś ze 3 odcinki Railpass...
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 17 Sty 2013 02:40 

an_ka napisał(a):
Przeczytałam wątek, ale mam jeszcze jedno pytanie.
Będę chciała dostać się z Charleroi do Brugii. Tam dwa noclegi i w drodze powrotnej na dwie-trzy godziny będę chciała zatrzymać się w Brukseli. Przeczytałam tu w wątku, że pociągi do Charleroi jadą z dworca Midi. Czy również na dworcu Centralnym możliwa jest przesiadka (dopiero orientuję się w temacie, zdaje się, że z tego dworca 5 min. na Grand Place, z Midi dużo dalej...)? Z tego co widzę na stronie kolei, jest połączenie Bruges -Brux. Central-Charleroi, ale wolę się upewnić.
Jadę w tygodniu, więc pewnie na żadne zniżki liczyć nie mogę. Bilet z lotniska i tak drogi, a mogłabym go i tak w jedną stronę wykorzystać (bo rozumiem, że skoro w drodze powrotnej zatrzymuję się na 2 godziny w Brukseli to takiego biletu na lotnisko nie można wykorzystać, trzeba kupić dwa). Może jeszcze uda mi się jeszcze odkupić od kogoś ze 3 odcinki Railpass...

an_ka - mozesz sie spokojnie przesiasc na Bruxelles-Central. O ile pamietam, to wracajac z Bruges pociag najpierw zatrzymuje sie na B Midi, potem na B Chapelle i na B Central. A w kierunku do Charleroi-Sud jest odwrotnie - Central jest po prostu wczesniej niz Midi (tzn. najpierw jest Central, potem Chapelle, a dopiero potem Midi i dalej na poludnie do Charleroi). I faktycznie z Central jest max 5 minut na Grand Place, 10 do Manneken Pis.

btw, nie wiem kiedy planujesz powrot, ale ja zazwyczaj w pt jezdze samochodem z Bru do Charleroi na lot Wizzaira o 20:55 do Warszawy, wiec w razie potrzeby (bo np. ostatnio z powodu temperatur dosc duzo polaczen jest odwolanych albo opoznionych) mam wolne miejsce w aucie :)
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 17 Sty 2013 18:43 

agnezja, dzięki za info. No to wysiadam na Central :)
Będę wracać w środę, więc nie skorzystam z miejsca w samochodzie. Dobrze, że piszesz o tych problemach z pociągami, będę próbować w tej sytuacji dostać się ze sporym zapasem na lotnisko. A może nawet z autokarów z Midi skorzystać.
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 21 Sty 2013 00:59 

Witam,
wybieram sie do Belgii i chce się dostać do miasta Genk. Jakie macie najlepsze opcję. Czy muszę z lotniska charleroi jechac busem du brukseli czy mam bezpośredni pociąg z charleroi. Dzieki za pomoc i rady. Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 41  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości