Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat o ESTA: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377
Gdzie zostawić rzeczy

Warszawa: U fotografa na przeciwko za dyszkę zostawisz nawet wielka walizkę.

Historia wizyt w USA: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search

Linie lotnicze, które zwracają za bilety, w przypadku nie otrzymania wizy do USA
http://www.fly4free.pl/nie-otrzymales-w ... -za-bilet/

Nie jesteśmy biurem pośrednictwa w wypełnianiu wniosków wizowych!

https://pl.usembassy.gov/pl/vwp-faq-pl/
Odnowienie wygasłej wizy:

https://www.ustraveldocs.com/pl/en/rene ... ew-my-visa

Jak mogę podróżować do USA? O: Każdy podróżny, który ma ważną wizę może nadal z niej korzystać. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o zezwolenie ESTA. Podróżujący z wizą mogą przebywać na terenie USA do 6 miesięcy, zależnie od decyzji oficera imigracyjnego na granicy USA.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3251 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 159, 160, 161, 162, 163
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza do USA
#3241 PostWysłany: 12 Wrz 2025 09:02 

niebieski
Wniosek o wizę we wtorek, wizyta w środę rano (3 osoby), wczoraj paszporty wysłane, dzisiaj mają być dostarczone. 3 pytania w tym jedno dlaczego nie ESTA (wcześniej mieliśmy wizy normalne, w międzyczasie wizyta na Kubie), wiza przyznana.

Od razu przy wypełnianiu wniosku wybiera się czy Kraków czy Warszawa, nie wiem czy można zmienić, ja robiłem w Krakowie.
 Profil Relacje PM off
alison lubi ten post.
alison uważa post za pomocny.

Super 🔥Bezpośrednie loty z Wietnamu do Polski za 499 PLN ❗️😎 Super 🔥Bezpośrednie loty z Wietnamu do Polski za 499 PLN ❗️😎
Wiosenny urlop na Costa Brava 🌊🏖️ 4* hotel przy plaży za 2139 PLN ☀️ Wiosenny urlop na Costa Brava 🌊🏖️ 4* hotel przy plaży za 2139 PLN ☀️
#3242 PostWysłany: 12 Wrz 2025 09:15 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 283 332
@Zeus Tak, tak widziałam wątek obszernie przejrzałam ;) dzięki, liczę, na jeszcze jakieś świeże info.

@Raku90 Ale ekspresowo :shock: Ja się czaję na jeden dzień w tygodniu stąd pytanie czy poza następnym dniem do wyboru były też jeszcze inne terminy? Też mam przygodę z Kubą ;)
 Profil Relacje PM off  

#3243 PostWysłany: 12 Wrz 2025 09:34 

niebieski
Tak, praktycznie codziennie kilkanaście terminów przez następne około 2 tygodnie :)
 Profil Relacje PM off
alison lubi ten post.
alison uważa post za pomocny.

#3244 PostWysłany: 16 Wrz 2025 16:06 

srebrny
Wizy będzie można dostać tylko w kraju rezydencji
Lub tam gdzie mamy obywatelstwo

https://www.facebook.com/10006458788549 ... l/?app=fbl

Według Linka Rosjanie będą mogli się starać o wizę w Warszawie
Czy również w Moskwie ? :)
 Profil Relacje PM off  

#3245 PostWysłany: 19 Wrz 2025 22:10 

cześć
1. Jakie godziny rozmów są zwykle dostępne? Zastanawiam się czy uda się bez urlopu... Dni pewnie tylko od poniedziałku do piątku? Esta odpada.
2. Visa Integrity Fee 250$ wchodzi 1 października? :shock: Czy jeśli rozmowę uda się ustalić do 30 września, to tej opłaty nie będzie? Chodzi mi o wizę turystyczną na 10 lat.
3. Pewnie mnie to nie będzie dotyczyć, ale zastanawiam się czy linie lotnicze nadal oddają kasę przy odmowie wydania wizy? Nawet jeśli byłby to lot OW z USA np. do Europy (a nie do USA)?
 Profil Relacje PM off  

#3246 PostWysłany: 19 Wrz 2025 22:28 

platynowy
1. Jeśli jesteś piekarzem, to tak.
3. Bez jaj.
 Profil Relacje PM off  

#3247 PostWysłany: 19 Wrz 2025 23:16 

po co odpowiadać jak się nie wie? Pytam ludzi, którzy wybierali terminy jakie są najwcześniejsze i najpóźniejsze godziny, to że ktoś pracujący na nocki da radę bez urlopu, to każdy sam wydedukuje...

Ad3. Nie jaja, tylko realna kwestia czy na RTW ryzykować kupno lotu przez USA, czy jeśli jest nawet małe ryzyko straty kasy za bilet, to lepiej wybrać np. Kanadę.
 Profil Relacje PM off  

#3248 PostWysłany: 20 Wrz 2025 00:00 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Niektóre linie zwracają hajs jak się nie dostało wizy. Ale to trzeba sprawdzić w regulaminie linii

Ps jakbyś przeczytał wikipost to byś miał odpowiedz
 Profil Relacje PM off
michcioj uważa post za pomocny.

#3249 PostWysłany: 23 Wrz 2025 08:44 
Awatar użytkownika

Loty: 238
Kilometry: 642 982
niebieski
Nie wiem jak w Warszawie ale też liczyłem zdążyć do 30.09 w Krakowie i terminy są niestety na miesiąc do przodu.
Zdarza się, że coś się zwalnia wcześniej?

Załączniki:
Zrzut ekranu 2025-09-23 o 08.43.41.png
Zrzut ekranu 2025-09-23 o 08.43.41.png [ 33.86 KiB | Obejrzany 384 razy ]

#3250 PostWysłany: 26 Wrz 2025 23:35 

srebrny
A w Warszawie ktos teraz wyrabia? Jak wygląda kalendarz dostępnych terminów?

#3251 PostWysłany: 01 Paź 2025 22:02 

Cytuj:
W związku z przerwą w finansowaniu budżetowym działalność tego konta zostaje tymczasowo ograniczona. Do czasu pełnego wznowienia pracy będziemy publikować jedynie komunikaty dotyczące bezpieczeństwa i sytuacji nadzwyczajnych.

Obecnie planowe usługi związane z obsługą paszportów i wiz — zarówno w Stanach Zjednoczonych, jak i w placówkach dyplomatycznych USA za granicą — będą kontynuowane w miarę możliwości. Aktualizacje na tym koncie pozostają wstrzymane do czasu powrotu do normalnego trybu działania, z wyjątkiem pilnych alertów bezpieczeństwa. Informacje o naszych usługach oraz aktualnym statusie operacyjnym dostępne są na stronie http://travel.state.gov

MAGA!!!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3251 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 159, 160, 161, 162, 163

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości