Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 688 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35  Następna
Autor Wiadomość
#641 PostWysłany: 11 Wrz 2025 16:30 

niebieski
tak swoją drogą jakby ktoś był jeszcze nieprzekonany do rezygnacji z abonamentu
- to baza w Wiedniu -> też cała out (strategic retreat :-))
- dalekozasięgowe Airbusy w połowie anulowane (Indii chyba jednak nie będzie)

z dobrych info chyba tylko Jordania ma się pojawić z Polski (KTW) na jesień (ale to od sytuacji w Izraelu zależy),

ktoś ma jakieś jeszcze info o planach Wizza bo do 25 września coraz mniej czasu
 Profil Relacje PM off  

🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN 🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN
Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
#642 PostWysłany: 12 Wrz 2025 10:09 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Ja nie będę przedłużał. Nie sprawdziło mi się do weekendowych spontanicznych wyjazdów, bo powrót niepewny, oraz trudności z szukaniem dostępnych połączeń.

Im więcej osób zrezygnuje, tym mniejszą ochotę będzie miał Wizz do pogarszania warunków ;)

A czy wrócę potem do programu to zobaczę. Może jakaś promocja się pojawi...
 Profil Relacje PM off  

#643 PostWysłany: 12 Wrz 2025 15:48 

niebieski
Ja sobie pluję w twarz, że nie zwiedzilem wszystki Radzieckostanów z AbuZabi i teraz poluję na promki Lotu za 1.6k do Taszkientu ...
 Profil Relacje PM off
sebaa lubi ten post.

#644 PostWysłany: 14 Wrz 2025 07:41 
Awatar użytkownika

platynowy
AUH out, VIE out, Indii z AUH nie bedzie, moze z EU na XLRach... ale ptarzac jak w bolach rodzilo sie LGW-JED i ze chyba 5W nie dostal w IN zgody... ach...
Zrobilem sporo poradzieccji, MLE, 2x rozne Omany, zabraklo SA i niszowych lotnisk w EG. Ale to da sie zrobic inaczej. Szkoda bazy w AUH, bez tego program mocno zubozal. Obecnie przeniesienie dostepnych samolotow na mocno secondary airports, to juz nie ten sam poziom zabawy. Gyumri jest fajne... ale juz wlasnie dzieki AYCF 2x zaliczone w tym roku :-)
A dostepnosc ostatnio i tak leciala na pysk. Cale kierunki byly/sa wyciete en block.
Bylo w miare fajnie... ale chyba tez koniec zabawy. Chyba, ze mi sie cos odwidzi w nastpene 10 dni...
 Profil Relacje PM off  

#645 PostWysłany: 16 Wrz 2025 23:15 

Loty: 83
Kilometry: 234 641
niebieski
dominiq1920 napisał(a):
Ja sobie pluję w twarz, że nie zwiedzilem wszystki Radzieckostanów z AbuZabi i teraz poluję na promki Lotu za 1.6k do Taszkientu ...

Mam identycznie spostrzeżenia tylko do Taszklientu i Samarkandy wykorzystałem, a mogłem wziąc 2 tyg. urlopu i oblecieć Kazachstany, Azerbejdzany, Armenie etc. te kierunki były też najlepiej dostępne, prawie codziennie były bilety i naprawdę ten abonament się opłacał. Latanie po Europie to ani dostępność, ani przebitki cenowej też jakiejś nie ma. Szkoda za późno obudziłem się że bazę likwidują.
 Profil Relacje PM off  

#646 PostWysłany: 17 Wrz 2025 05:50 
Awatar użytkownika

platynowy
Niestety w tej zabawie trzeba bylo przescignac Jozka. Gdy byly jeszcze dostepnosci. Gdy loty mozna bylo anulowac. Gdy byla odprawa na lotnisku. Gdy bylo MLE SKD GYD MED NQZ FRU HBE DMM ATZ BEY HSA SJJ GBB MCT SLL
Ale wzielo i sie eldorado skonczylo...
 Profil Relacje PM off
Kri$ lubi ten post.

#647 PostWysłany: 17 Wrz 2025 13:37 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ktoś zrobił wyszukiwarkę AYCF: https://aycf-flightfinder.tatweer.network/

"AYCF Flight Finder is a specialized tool designed for WizzAir AYCF pass holders. It simplifies the process of finding available flights by providing:

Quick search for direct flights between destinations
One-stop flight combinations
Round-trip options
Real-time availability checking
User-friendly interface
Mobile-responsive design"

"Search across all WizzAir destinations
Filter by date ranges
View multiple flight combinations
Save favorite routes
Get instant results without manual searching"
 Profil Relacje PM off
Gadekk lubi ten post.

#648 PostWysłany: 17 Wrz 2025 14:39 
Awatar użytkownika

platynowy
No nie wiem.... jakos dziwny ten produkt. TheClub juz jest maksymalnie przeterminowany.... a ten..
Na komorce nie znajduje nic, a na PC 2 loty... z czego 1wszy skladak 1 noga jest niedostepna, a 2gi skladak nawet jest dostepny.... tylko nie da sie tego wylatac ze wzgledu na bledna/odwrotna kolejnosc lotow.

Duzo jeszcze do poprawki...

Image Image
 Profil Relacje PM off  

#649 PostWysłany: 17 Wrz 2025 15:01 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@jaco027
Teraz nie ma AUH-MAD w AYCF (wg PDF od wizza: https://multipass.wizzair.com/aycf-availability.pdf), więc poprawnie pokazuje.
Rzeczywiście źle pokazuje składaki, gdy pierwszy odcinek jest ze zmianą daty. Proponuje lot za kilka godzin (czyli poprawnie), ale nie zwraca uwagi na datę. W twoim przykładzie przylot jest następnego dnia o 1:20, a wylot proponuje o 16:00, ale dnia wcześniejszego :)
 Profil Relacje PM off  

#650 PostWysłany: 17 Wrz 2025 17:07 
Awatar użytkownika

platynowy
Od dłuższego czasu byl rozjazd pomiędzy PDF a realna dostepnoscia i to w obydwie strony. PDF to tylko fetysz. Liczy sie to co jest dostepne w systemie. A tu sa tak dziwne rzeczy i tak dziwne blokady oraz niederministycznie pojawiające sie loty, ze... hej.
Ps. I realnie nikt nie wie, moze nawet i sam Jozek, czy jak się pojawi lot w PDF, to jest on tylko na 1 dzien, ktory dzien, na wszystkie, n z 4.... itp?
 Profil Relacje PM off  

#651 PostWysłany: 19 Wrz 2025 10:38 

niebieski
sebaa napisał(a):
(...)Mam identycznie spostrzeżenia tylko do Taszklientu i Samarkandy wykorzystałem, a mogłem wziąc 2 tyg. urlopu i oblecieć Kazachstany, Azerbejdzany, Armenie etc. te kierunki były też najlepiej dostępne, prawie codziennie były bilety i naprawdę ten abonament się opłacał. Latanie po Europie to ani dostępność, ani przebitki cenowej też jakiejś nie ma. Szkoda za późno obudziłem się że bazę likwidują.

Armenia/Azerbejdżan są wciaż bardzo łatwo i tanio dostępne przez Kutaisi (pociąg/autobus)
Taszkient i Samarkanda już niestety nie
 Profil Relacje PM off  

#652 PostWysłany: 20 Wrz 2025 18:07 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Na FB pojawił się post jednego z członków. Całkiem ciekawy.

Wrzucam tekst, na grupie są dodatkowe ciekawe obrazki, może wrzucę później.

Cytuj:
THE FINAL SHOWDOWN
After monitoring the program daily for availability from my airport (EIN) for nearly a year, I’ll share my definitive findings and will bundle all questions I’ve received as moderator around this topic over the past year. All the below is based on my own experience and input from other members who are also manually monitoring availability from their airports.

What percentage of flights is available for AYCF on average? 30% from EIN. It appears that most airports average around 33% when taken inbound and outbound together. Western Europe (excluding the London area) performs the worst and “sunny” destinations the best, with the exception of the summer holidays.

Are weekend flights harder to find? Yes, weekend flights (fri/sat/sun) are almost half as likely to become available: only around 16% from or to EIN.

Do all destinations have the same availability average? No, not even close. For EIN the best outbound availability was Skopje with 45%, and the worst performer was Warsaw with just 19%. Inbound Tirana scores best with 44% availability and Warsaw is again the worst with 18%. See image for all destinations.

Is the system rigged for one-way availability? Yes without a doubt. If you wish to return to the same airport you flew from within a few days it’s highly unlikely to be possible. You usually have to self-connect elsewhere. This is mainly an issue at “spoke” airports and a bit less in main or developing hubs such as FCO, BUD, WAW, RMO, LCA, OTP, LGW/LTN.

How many seats are there available on each flight for AYCF? From experience I’m pretty confident to say it’s usually between 2 and 4 seats per flight. Some destinations or routes will be available for us until the last seat (mainly AUH flights, as they seemed endless for availability) but most of them are capped.

Are seats added during the day? No, they are only added in the morning between 05:30-07:30 CET. If they “sell out” (which they do often) they don’t become available anymore as a rule. The only exception is when either the automatic upload of availability failed OR if there was availability earlier in the day and a regular passenger cancels.

Is AYCF a scam? No, you can actually book flights for 9,99 to random places. This does not mean it’s easy, or convenient or even made available for a while (sometimes days or even weeks no flights can be made available!). When you don't live in a major or developing hub availability simply is scarce. That’s why it might feel like a scam for some, especially if you only want to travel on one route, during the weekends or return within days to the same airport you came from.

Are all flights with leftover seats available for us? No this is a lie. A spokesperson from Wizz claimed this at the launch but is untrue. The Wizz CEO claimed the aim of the program would be “to fill empty seats”, and that seems true but it doesn't mean ALL empty seats. I’ve witnessed myself, and heard from many people here, that very empty planes depart without ever one seat made available to AYCF.

Then how does the algorithm work? Nobody knows exactly. It behaves to a large extent as a raffle that's based on several pre-determined and variable parameters such as; physical space in the airplane, likelihood of last-minute (regular) sales, availability on the “other” leg, periodic blocking of routes to become available in both directions regardless of seats and the season. The “behaviour” for availability differs greatly per route and seems in part skewed to favour airports that have “performance” agreements (a certain number of travellers per year, for example to get lower fees, subsidies, a bonus or “marketing” contributions).

Does the program save money? That depends on how “good” you are at finding cheap tickets the “normal” way and if you usually travel last-minute. It can be a great deal if you don’t want to pin yourself down, and can always stay longer at the destination. For me personally it didn’t end up saving much money, because I paid more for last-minute hotels, had to book extra legs (unnecessary) to travel via elsewhere (usually requiring another hotel) to get home.

How much did I travel and save?
Flights: 38 total (my goal was 42) - see image for routes flown
Money “saved” compared to last-minute price: €5.130
“Real” savings: break-even compared to “normal” booking, just a lot more stress but also more original destinations and “cool” last-minute getaways.

Will I extend?
I'm learning towards not extending as it's been too frustrating to wake up around 05:30 to book flights, as availability usually disappears before 08:00 for EIN flights. Furthermore the inability of Wizz to manage to program professionally (mainly considering the persisting and re-appearing technical glitches/errors), lack of customer support and extremely strict no-show clause is making me hold back.

As also the most "exotic" destinations have disappeared with the cancellation of the AUH base I'm planning to travel to other destinations outside of the Wizz network in the coming months.

My expectation is that they will either end the program soon or will start aggressively promoting AYCF again in October/November with a more attractive price than the €599 I would be paying now.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#653 PostWysłany: 21 Wrz 2025 11:21 

Zrobiłam sobie krótkie swoje podsumowanie roku z AYCF. Jak chyba wiele osób żałuję "-stanów", ale to u mnie był akurat pech - za pierwszym razem plan pokrzyżowało zdrowie, za drugim niestety sytuacja na bliskim wschodzie, z AUH zamiast do TAS poleciałam do Gruzji;)
W sumie 34 loty zrealizowane przez AYCF. Moja elastyczność jest stosunkowo niewielka, choć pojedyncze dni zdalne brałam, z AYCF latałam też na kilka dłuższych urlopowych wyjazdów.

Koszty:
abonament: - 499e
loty AYCF: - 340e
dodatkowe loty (2), które kupiłam, żeby wrócić/wrócić na konkretny dzień: - 103e

Odszkodowania od Wizz za opóźnienia: 400e + 250e (plus za hotel i jedzenie ale tego nie wliczam)

Czyli podsumowując bilans wychodzi 292e, czyli 8,1e za odcinek (wliczam te 2 loty dodatkowe)
Adrenalina przy porannym szukaniu, godziny poświęcone na kombinowanie tras oraz spontaniczne wycieczki poprawiające humor - bezcenne;)

Ogólnie - jestem zadowolona, jeszcze nie przedłużyłam ale pewnie to zrobię (choć też mam jakieś przeczucie, że mogą zamknąć ten program, może dlatego, że jakiś czas temu w T&C doprecyzowali zapisy odnośnie tego jak będą rozliczać jeśli program przestanie istnieć):)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#654 PostWysłany: 21 Wrz 2025 20:35 
Awatar użytkownika

platynowy
@piotrk Mam bardzo podobne, jak nie identyczne odczucia co do aycf jak w zacytowanym tekscie. Nie mam danych procentowych. Ale najbardziej wkurzajaca opcja jest permanentne wyciecie pewnych kierunków lub rotacji powrtonych. Po zamknięciu AUH program stracil duzo na atrakcyjności.
Podobno przesylaja maile z oferta wznowienia za 499€. Ja niendostalem pomimo ze zamowilem w pierwszym dniu rok temu.
Podsumowanie
77 rezerwacji, moze dojdzie +1, plan byl na 100 lotow i pewnie by sie udal. Ale okolo 3 miesiecy nie korzystalem z programu.
2 cancelle, gdy bylo mozna
1 no-show
1 dubel, bledy systemu, Jozek sie wypial na reklamacje.
Czyli 73 loty.
2x600€ zwrotu za anulacje lotow.
Bylo warto. Ale dalej nie wiem czy przedluzac. Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#655 PostWysłany: 21 Wrz 2025 21:47 

niebieski
-- 21 Wrz 2025 20:45 --

jaco027 napisał(a):
Od dłuższego czasu byl rozjazd pomiędzy PDF a realna dostepnoscia i to w obydwie strony. PDF to tylko fetysz. Liczy sie to co jest dostepne w systemie. A tu sa tak dziwne rzeczy i tak dziwne blokady oraz niederministycznie pojawiające sie loty, ze... hej.
Ps. I realnie nikt nie wie, moze nawet i sam Jozek, czy jak się pojawi lot w PDF, to jest on tylko na 1 dzien, ktory dzien, na wszystkie, n z 4.... itp?

jest na jeden dzien z tych 3 rozjazd jest dlatego że np. takie cwaniaki jak ja kupuja bilet o pólnocy i po chwili go nie ma a w tym pliku się pojawia bo teoretycznie był dostępny. Ja to testowałem i loty wpadają zwykle 72h przed rozkładem, czasami nawet wcześniej i w pliku o 7 rano je pokazuje, nawet jak ich już wtedy nie ma. Ten plik to po prostu pula biletów na dany dzień z AYCF wielu z nich nie ma o 7 bo się sprzedały, ale były w puli.

złapałem kraków abu ahabi na jutro, jakby ktoś reflektował to niech napisze bo chyba będę go zwalniał to powiem o której bo jednak cięzko o powrót a abonament się kończy za chwilę. Zwykle to działało tak że po zwolnieniu on trafiał do puli i można było go rezerwować.

2x600€ zwrotu za anulacje lotow.>>jesteś moim idolem też planowałem tyle latać aż się trafi anulacja ale się nie udało :D zabrakło 20min opóźnienia :D zawsze wizz mnie dymał to chciałęm ja też ale się nie udało
 Profil Relacje PM off  

#656 PostWysłany: 22 Wrz 2025 04:06 

złoty
Ja to mam całą masę smsów od wizza, że opóźnienia wieczornego lotu, ale zazwyczaj to tylko tyle żebym się spóźnił na ostatni pociąg, a oni nie musieli płacić odszkodowania. :)

Choć z moich obliczeń, wyszło że jestem na plusie, to niestety zazwyczaj nie dało się lecieć tam gdzie chce. Nie mniej jednak Malediwy oraz Stany zaliczyłem. Te ostatnie już gdy były mocno pocięte, więc tłukłem się dwa razy między Taszkientem i Biszkekiem. Plan był żeby zrobic Ałmaty z Biszkekiem, a potem Uzbekistan (z ewentualnym Turkiestanem) osobno. Trzecia miała być weekendowa Astana i to się niestety nie udało. Gdyby nie pass to bym do tych miejsc nie pojechał, bo zupełnie nie są one dla mnie. Przedłużać nie zamierzam.
 Profil Relacje PM off  

#657 PostWysłany: 22 Wrz 2025 06:17 
Awatar użytkownika

platynowy
@sebaa
Re: "złapałem kraków abu ahabi na jutro, jakby ktoś reflektował to niech napisze bo chyba będę go zwalniał to powiem o której bo jednak cięzko o powrót a abonament się kończy za chwilę. Zwykle to działało tak że po zwolnieniu on trafiał do puli i można było go rezerwować."

Ale juz od wiosny nie mozna anulowac lotow. Pozostaly tylko noshow'y
 Profil Relacje PM off
sebaa uważa post za pomocny.

#658 PostWysłany: 22 Wrz 2025 10:17 

niebieski
jaco027 napisał(a):
@sebaa
Re: "złapałem kraków abu ahabi na jutro, jakby ktoś reflektował to niech napisze bo chyba będę go zwalniał to powiem o której bo jednak cięzko o powrót a abonament się kończy za chwilę. Zwykle to działało tak że po zwolnieniu on trafiał do puli i można było go rezerwować."

Ale juz od wiosny nie mozna anulowac lotow. Pozostaly tylko noshow'y

no właśnie wczoraj się zorientowałem, ostatni mój lot był w grudniu roku poprzedniego z AYCF i sądziłem, że zmienili tylko ilośc no show i liczą się tam tez anulowane a nie że nie da się anulować lot.

to na pewno głupie pytanie, ale może mi powiedziecie gdzie mogę sprawdzić status lotu, może ten mój ostatni na którym się nie pojawię odwolają :D szkoda że biletów nie można komuś nieodpłatnie dać bo mógłbym kogoś poratować i tym i biletami cebu, żeby sobie mecz Polaków zobaczył bo ja się jednak nie wyrobię.
 Profil Relacje PM off  

#659 PostWysłany: 22 Wrz 2025 10:30 
Awatar użytkownika

platynowy
Fr24.
Szansa na odwolanie...0.01%
 Profil Relacje PM off  

#660 PostWysłany: 22 Wrz 2025 12:00 

niebieski
w międzyczasie ktoś zrobił nową wyszukiwarkę

https://thijsned.nl/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 688 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości