Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 244 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Warszawa - noclegi
#221 PostWysłany: 21 Cze 2022 09:28 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
Wydaje mi się, że niezależnie od ocen i gwiazdek, to najbardziej prestiżowy jest Bristol.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN
Zimowe all inclusive na Cyprze 🏝️ Wczasy w 4* hotelu w Pafos za 2169 PLN Zimowe all inclusive na Cyprze 🏝️ Wczasy w 4* hotelu w Pafos za 2169 PLN
#222 PostWysłany: 21 Cze 2022 09:56 

srebrny
tez bym celowal miedzy 2 wymienionymi, ze wzgledu na lokalizacje, moze z lekka przewaga Europejskiego, bo jest nowy-niezuzyty

mozna jeszcze dodac nowe inne, jak Warszawa, Puro czy Nobu
 Profil Relacje PM off
malawita lubi ten post.

#223 PostWysłany: 22 Cze 2022 00:40 

niebieski
"Najlepszy" to bardzo ogolne pojecie i duzo zalezy tu od celu pobytu, bo o ile 2 powyzsze bezsprzecznie mozemy uznac za top-owe, aby zatrzymac sie w nich na kilka dni w celach businessowych lub czysto turystycznych, o tyle jesli chodzi powiedzmy o jedna dobe podczas przesiadki/oczekiwania na kolejny lot, to zdecydowanie poreczniej i w zblizonych warunkach bedzie zakwaterowac sie w ktoryms z hoteli blizej Lotniska Chopina, chocby z uwagi na korki / czas dojazdu itd...
malawita lubi ten post.

#224 PostWysłany: 22 Cze 2022 00:46 

niebieski
@Tom Jed

Nie, chodzi o bliskość centrum i prestiżowy Bristol bardzo pasuje, problem solved.

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Profil Relacje PM off
Aga_podrozniczka lubi ten post.

#225 PostWysłany: 22 Cze 2022 12:10 
Site Admin
Awatar użytkownika

Imo Europejski > Bristol, ale to subiektywne odczucie
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 22 Cze 2022 12:28 

niebieski
@michzak, a korzystałeś z noclegu w obu tych hotelach i możesz wyjaśnić, czemu taka ocena ? ;)

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 22 Cze 2022 12:39 
Site Admin
Awatar użytkownika

Korzystałem jak Expedia kiedyś rzucała kuponami parę lat temu, to się przeszedłem do obu + Victoria obok ;)
Oba hotele stoją na wysokim poziomie, więc w obu będzie dobrze, ale miałem lepsze odczucia jednak w Europejskim - widać że to hotel świeżo po gruntownym remoncie (no, teraz to już ze 3-4 lata minęły), no i ujęły mnie małe, nieznaczące rzeczy - elegancka mapa za recepcją, fajniejszy hol koło sali bankietowej ze świetną cukiernią, a na śniadaniu fantastycznie była przyrządzona rybka (czy coś takiego, to chyba był łosoś czy halibut?). No i bardziej preferuję wygląd samego pokoju z taką jakby ścianką przesłaniającą łóżko przy wejściu do pokoju, a nawet w moim był śmieszny mini gabinet z oknem.

Aczkolwiek w Bristolu bardziej mi się podobał wybór na śniadaniu przy stole szwedzkim - nie przepadam za modelem 90% do zamówienia z karty, wolę sam podejść i wybrać
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#228 PostWysłany: 22 Cze 2022 18:03 

niebieski
Dziękuję, przekażę dalej i de facto można skorzystać z obu hoteli. :D

Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 15 Lut 2023 17:57 

Loty: 82
Kilometry: 122 035
niebieski
jarp napisał(a):
W Warszawie ostatnio coraz ciężej o sensowny nocleg do 200 PLN.

Ibis Budget Centrum. Dobra baza wypadowa na centralną część stolicy.
https://maps.app.goo.gl/wVAzsWRSndaGFoSZA
Noc 14/15.02 ze śniadaniem dla 2 osoby łącznie 211 PLN (rezerwacja bezzwrotna, przez accor, opcja bez śniadania tańsza o 30 PLN). Pokój skromny, lecz wystarczający. Dla par, które dopiero się poznają krępujący (albo i wręcz przeciwnie) może być prysznic do którego wchodzi się z pokoju, a nie jest w łazience. Obok umywalka, tylko WC w osobnym pomieszczeniu. Śniadanie: parówki, jajka, 4 rodzaje pieczywa, warzywa gotowane (te z opakowań), 2 rodzaje wędliny+pasztet, ser, serek do smarowania, twaróg, dżem. Z napojów to podstawy: kawa z ekspresu, herbata, soki, woda.
 Profil Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 03 Lip 2025 19:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Będziemy z żoną w Warszawie i planujemy przenocować w jakimś fajnym hotelu. Najlepiej w centrum, z siłownią, basen(ale nie musi być), dobre śniadanie i może jakiś sky bar czy cos tskiego.
Cena tak do 900zł za noc.
I ważne. Aby byl parking.

Polecicie coś sprawdzonego?
 Profil Relacje PM off  

#231 PostWysłany: 03 Lip 2025 20:03 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
Jak chcesz skybar to musi być coś wysokiego - Intercontinental, Mariott (czy obecnie Warsaw Presidential).

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
wiater lubi ten post.

#232 PostWysłany: 03 Lip 2025 21:04 
Awatar użytkownika

niebieski
W sezonie letnim to może Barcelo Warsaw Powiśle, basen zewnętrzny oraz restauracja z widokiem na Wisłę, tuż przy stacji metra.
 Profil Relacje PM off
wiater lubi ten post.

#233 PostWysłany: 03 Lip 2025 21:16 
Awatar użytkownika

złoty
Mi się w NYXie podobało - skybar w lecie jest (basen chyba nie), a jak się wylosuje pokój od strony biurowca, to można poobserwować korposzczury w naturalnym środowisku.
 Profil Relacje PM off
wiater lubi ten post.

#234 PostWysłany: 03 Lip 2025 22:44 
Awatar użytkownika

niebieski
@Tomo14 @panprofesor82 @abelincoln dziękuję za pomoc.

Właśnie myślałem o InterContinental i NYX, a jeszcze spojrzę na Barcelo. :)
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 03 Lip 2025 22:54 
Awatar użytkownika

złoty
w IC jest fajnie jak człowiek ma dostęp do lounge - a bez statusu to drogo.
Tak, widoki z basenu są przyjemne, chociaż często jacuzzi okupowane jest przez osoby obok których nie chce się siedzieć w bieliźnie kąpielowej (chociaż, ostatni raz byłem tam przed pandemią, więc mogło się zmienić), ale też miło jest móc posiedzieć sobie z widokiem na centrum w ubraniu - z tego co widzę, pełnopłatna opcja za to, to jakieś *2 - a to już trochę rozrzutność. :D
 Profil Relacje PM off
wiater lubi ten post.

#236 PostWysłany: 03 Lip 2025 23:24 

niebieski
Jestem ciekawy czy goście hotelu Barcelo nie narzekają na weekendową sytuację na bulwarach.
 Profil Relacje PM off  

#237 PostWysłany: 15 Wrz 2025 12:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy ktoś się orientuje, który hotel w okolicy lotniska Chopina, oferuje jak najwcześniej śniadania w dni świąteczne tj. nowy rok? W godzinach 6 albo 6:30, nie później.
 Profil Relacje PM off  

#238 PostWysłany: 15 Wrz 2025 12:48 

srebrny
Od 6.30 Ibis Styles. Dodatkowo darmowy transport RT na Okęcie.
 Profil Relacje PM off
Gadekk lubi ten post.
wiater uważa post za pomocny.

#239 PostWysłany: 15 Wrz 2025 22:44 
Awatar użytkownika

niebieski
@boots wielkie dzięki za polecajkę.
Sprawdziłem i faktycznie transfer hotelowy na lotnisko jest w cenie. Śniadanie od 6:30, a nawet napisali, że jeżeli potrzebuje, mogą mi przyszykować śniadanie wcześniej o 4:30 i jest opcja wydania na wynos! Pozytywnie.
Zrobiłem rezerwację i zobaczymy, jeżeli będzie spoko, to już bede mial swój hotel przed wylotami :)
 Profil Relacje PM off  

#240 PostWysłany: 15 Wrz 2025 22:52 

srebrny
Ja zawsze tam śpię, jak wylatuję do południa z Okęcia i zawsze jest bezproblemowy.
Nie wiem, jak dostajesz się do Wawy, ale rozważ to, że transport do hotelu z Okęcia też masz darmowy. Nawet, jak nie przylatujesz, to być może opłacalne jest dotarcie na Okęcie i skorzystanie z transportu do hotelu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 244 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości