Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
224820111 - telefon do G9 polski

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 262 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 05 Wrz 2025 22:02 

Loty: 82
Kilometry: 122 035
niebieski
tetr1s napisał(a):
to zrobią to przy gate (tak było w moim przypadku w WAW).

i tak obsługa będzie wywoływać [przy gate] celem sprawdzenia dokumentów... niektórzy wolą dłużej posiedzieć w salonce w tym czasie
 Profil Relacje PM off  

Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍 Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍
Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️ Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️
#242 PostWysłany: 05 Wrz 2025 22:08 

srebrny
@najpiekniejszy i właśnie dlatego od razu poszedłem do kontroli bezpieczeństwa i saloniku, aby nie stać ze wszystkimi i czekać na otwarcie check in. Wywołać wywołają i spokojnie jak się podejdzie przy boardingu, to sprawdzą dokumenty.
 Profil Relacje PM off
piwili lubi ten post.

#243 PostWysłany: 06 Wrz 2025 08:54 

Japonka76 napisał(a):
A kiedy i gdzie to doliczyli?

wczoraj przy zakupie biletow z WAW do CLB , dzisiaj bede dzownil do lini obslugi bo to jakas próba naciagania, zaczyna sie a tak sie dobrze zapowiadało ,zeby nie skonczyli jak wizair
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 06 Wrz 2025 09:32 

srebrny
Czyli chcesz powiedzieć, że zatwierdziłeś w swoim banku transakcje o 137eur większą niż powinna być i teraz masz pretensje do kogoś innego niż do samego Siebie?

No cóż - można pogratulować luźnego podejścia do swoich finansów :)

No bo chyba nie chcesz powiedzieć, że po dokonaniu transakcji linia lotnicza "sama" wykonała drugą transakcję na w/w kwotę bez Twojej autoryzacji? Bo w to to raczej tutaj nikt nie uwierzy.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#245 PostWysłany: 06 Wrz 2025 10:06 

Gdzie ja napisałem że zatwierdziłem transakcje? Napisałem że doliczyli mi 137E do kwoty biletów jako jakis podatek od comfortu. Oczywiście wstrzymałem płatność i napisałem do biura obsługi. Prosze uwazac na ich praktyki , dla mnie jest to próba oszustwa z ich strony. W/W kwota pojawia sie dopiero przy płatności , po zatwierdzeniu juz wszytskich szczegółów lotu.
W poniedziałek zadzwonie do ich call center i spróbuje to wyjaśnic.
 Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 06 Wrz 2025 10:10 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Co to znaczy wstrzymałeś płatność?
Nie kupiłeś tych biletów po prostu?
Zeus lubi ten post.

#247 PostWysłany: 06 Wrz 2025 10:40 

srebrny
To absolutnie nie próbuj kupować jakiś lokalnych, azjatyckich usług online bo będziesz musiał się z większą ilością biur obsługi kontaktować.

A tak na poważne - to wiele azjatyckich (i nie tylko) linii lotniczych czy innych dostawców usług dolicza jakieś tam opłaty dodatkowe.

A do flixbusa czy dawnego polskiego busa nie masz pretensji o opłatę za rezerwację?

Liczy się cena końcowa i tyle - w żadnym momencie nie było próby oszukania Ciebie.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#248 PostWysłany: 06 Wrz 2025 10:47 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie wiem dla ilu paxów i w jakiej taryfie robiłeś rezerwację. Na szybko poćwiczyłam warianty RT, OW dla 2, 3, 5 paxów i wychodzi, że convinience fee liczony jest około 10-11 EUR za odcinek (OW jako KRK-CMB)

Załącznik:
Air Arabia CF 3 PAX RT.jpg
Air Arabia CF 3 PAX RT.jpg [ 85.52 KiB | Obejrzany 837 razy ]

Załącznik:
Air Arabia CF 5 PAX OW.jpg
Air Arabia CF 5 PAX OW.jpg [ 67.38 KiB | Obejrzany 837 razy ]
Garmond lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#249 PostWysłany: 06 Wrz 2025 11:15 

Nie uwazam ze to normalne, po rozmowie z biurem obslugi dowiedziałem sie, że zeby uniknąć tej opłaty trzeba wykonac pare kroków, W poniedziałek sprawdze czy to prawda . Na ta chwile to jest próba naciągania i nic tego nie zmieni.
 Profil Relacje PM off  

#250 PostWysłany: 06 Wrz 2025 13:35 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 450 406
srebrny
ofer napisał(a):
A jakie prędkości i jakie wrażenia użytkowe?
Prędkości nie sprawdzałem. Na pewno nie był to demon prędkości ale spokojnie można było przejrzeć facebooka, czy pogadać na messengerze ze znajomymi. Ze 2-3 razy mnie rozłączyło, ale nie było problemu z ponownym połączeniem.
ofer lubi ten post.
ofer uważa post za pomocny.

#251 PostWysłany: 06 Wrz 2025 15:25 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Przecież "convinience fee" to prowizja za płatność, która zawsze wynosi u nich 3% wartości.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#252 PostWysłany: 06 Wrz 2025 22:22 

Szybkie pytanie, czy Arabia sprawdza wielkości bagażu podręcznego? Lecę z walizką i plecakiem o rozmiarach ryanairowych, na stronie jest 33x25x10 ten plecak, ale spotykam się z opiniami w internecie, że mają te wymiary gdzieś i ewentualnie ważą walizkę i plecak do maks. 10kg. Lecę z WAW do BKK, a później Air Asia do Phuket i w sumie ten sam problem zauważyłem (tamta linia ma limit 7kg). Ktoś leciał i jest w stanie coś podpowiedzieć?
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 06 Wrz 2025 23:12 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 450 406
srebrny
Wymiary bagażu podręcznego nie są sprawdzane, natomiast na lotnisku macierzystym w SHJ, przy boardingu zdarza się, że obsługa przy gate waży oba bagaże podręczne (mają do tego takie małe ręczne wagi). Limit wynosi 10 kg łącznie. Kontrola odbywa się wyrywkowo i nie na każdym locie.

#254 PostWysłany: 06 Wrz 2025 23:37 

niebieski
W czerwcu ważyli wszystkim Azjatom, a nam - czwórce Europejczyków kazali przechodzić bez ważenia.
 Profil Relacje PM off  

#255 PostWysłany: 18 Wrz 2025 08:13 
Awatar użytkownika

platynowy
ncn napisał(a):
Odnośnie zmiany miejsca po odprawie sam sobie odpowiem - wchodząc jeszcze raz w odprawę, pojawia się niby już tylko "Get boarding pass", ale klikając w to, tak naprawdę oprócz możliwości wysyłki karty pokładowej, pojawia się jeszcze możliwość zmiany miejsc. Działa to do godziny przed odlotem, więc można sobie zmienić miejsce na takie, gdzie np. jest wolny środek.

U mnie to nie działa. Na drugim odcinku przydzieliło mi miejsce automatycznie i nie mogę go zmienić.
Probowałem na dwóch apkach (iOS i Android) i WWW, ale po zmianie miejsca i akceptacji cały czas mam w systemie widoczne stare miejsce (pierwotnie przydzielone). Po teoretycznej zmianie na BP wyslanym na maila widać nowe miejsce (ale na BP wyświetlonym na stronie/apce widać stare miejsce). Po ponownym zalogowaniu w systemie widać także ciągle stare miejsce. Także "czeski film" :-)
Może podejdę do odprawy bagażowej, żeby sprawdzić jakie są możliwości albo odpuszczę...
 Profil Relacje PM off  

#256 PostWysłany: 18 Wrz 2025 22:10 

Odnośnie sprawdzania wagi bagażu podręcznego, to moim zdaniem, restrykcyjnie to ostatnio sprawdzali przy gate w SHJ i za przekroczenie wagi 10kg (łącznie za walizkę i plecak/torebkę, mierzone małą ręczną wagą) były dopłaty (najpierw mówili o 25 AED za kg, ale skończyło się na 100 AED i takie są też warunki w potwierdzeniu rezerwacji). Nieco mniej restrykcyjnie, ale też ważyli podręczny przy gate w KUL. Dawno tego nie doświadczyłam, ale nie latam FR ;) Odnośnie innych aspektów, to np. woda w samolocie kosztuje 3 AED, jedzenie też jest tanie, internet jakiś był, boarding był od końca samolotu (obsługa niezbyt to ogarniała) plus zamieszanie z ważeniem i security przy gate generowało dodatkowe opóźnienie. Na moje 4 loty 3 były opóźnione. Z ciekawostek: przed startem puszczana jest krótka modlitwa po arabsku.
 Profil Relacje PM off  

#257 PostWysłany: 20 Wrz 2025 14:07 

Witam ,pierwszy raz w życiu czeka mnie 11 godzinny lot przez sharjah . Jak sobie radzicie przez tyle godzin w samolocie ?
Czy jest jakiś sposób by wejść z alko w podręcznym w Air Arabia ?
Widzieliście może jakieś przypadki że komuś trzepali plecak i zrobili awanturę lub odmówili lotu na tranzycie bo był cyknięty?
 Profil Relacje PM off  

#258 PostWysłany: 20 Wrz 2025 14:28 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Życie w podróży bywa trudne...
I kolega sam sobie odpowiedział jak sobie z tym radzi.
A właściwie chyba nie radzi, sądząc po tym, że ma obawy czy mu pozwolą wejść do samolotu...
PS. Pytania dotyczące alkoholu w Emiracie w którym jako jedynym w ZEA obowiązuje prohibicja.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#259 PostWysłany: 21 Wrz 2025 22:59 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jak radzimy 11h lotów? Nadrabiamy oglądania seriali, filmów, czytania książek lub liczenia całek
 Profil Relacje PM off  

#260 PostWysłany: 22 Wrz 2025 04:54 

HON fly4free
Myślę @Zeus, że część klienteli Twoje sposoby mogą przerastać jak widać po poście nowo zarejestrowanego ;-)
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 262 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości