Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
224820111 - telefon do G9 polski

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 282 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 10 Sie 2025 19:42 

złoty
1) Liczy się dopuszczalna waga i oficjalnie suma boków chyba max. 158 cm, o ile dobrze pamiętam. Przy czym tam ten bagaż jest tak tani, że jeśli ma to być problem, żeby się zmieścić, to dokupienie nie powinno bardzo boleć.
2) Możesz sam, jeśli zrobisz odprawę online dla reszty
3) Tak
 Profil Relacje PM off
sanchopan uważa post za pomocny.

Loty na słoneczny Cypr 🔥 Bilety do Larnaki od 188 PLN 😍 Loty na słoneczny Cypr 🔥 Bilety do Larnaki od 188 PLN 😍
Ucieknij przed zimą na Maltę 🏖️🏛️ Loty + 3 noce w hotelu z krytym basenem za jedyne 519 PLN ❗️🤩 Ucieknij przed zimą na Maltę 🏖️🏛️ Loty + 3 noce w hotelu z krytym basenem za jedyne 519 PLN ❗️🤩
#202 PostWysłany: 10 Sie 2025 19:51 

niebieski
Dzięki!
To znaczy, że dla siebie - przez bagaż - odprawy online nie dam rady zrobić?
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 10 Sie 2025 19:58 

złoty
Nie, dasz radę zrobić odprawe online. Chodziło mi o to, że jeśli byś nie zrobił odprawy online, to wtedy musisz oczywiście podejść całą rodziną, żeby odprawić wszystkich na lotnisku. Jeśli zrobisz odprawę online dla wszystkich, to możesz do stanowiska podejść sam, tylko żeby nadać bagaż.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#204 PostWysłany: 17 Sie 2025 08:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Planuje kupic bilety na Air Arabia.
Jak ta linia? Często odwołują loty? Są problemy?
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 17 Sie 2025 10:51 

złoty
@wiater miałem kupione loty ze sporym wyprzedzeniem ,zero zmian w rozkładzie,i zero odwołanych,no i tyle w zasadzie,szamki darmowej nie ma
 Profil Relacje PM off
wiater uważa post za pomocny.

#206 PostWysłany: 17 Sie 2025 11:03 
Awatar użytkownika

niebieski
@Uffff wiem, ze ani wody ani jedzenia nie ma(chyba, że dopłacisz). Rozważam ta linie. Ale żona woli dopłacić i etihadem lecieć. Mi to w sumie bez różnicy.
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 17 Sie 2025 11:05 

złoty
No ta linia totalny basic,zależy jaka różnica w cenie,
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 17 Sie 2025 12:00 

Loty: 159
Kilometry: 422 387
srebrny
@wiater ta linia to międzykontynentalny LCC, który daje trochę większy bagaż w standardzie niż Ryanair / Wizzair. Moje subiektywne odczucie jest też takie, że w tylnej części samolotu jest nawet mniej miejsca. Na plus to czasem na trasie z Polski do Szardży trafia się 3 os. kuszetka.
 Profil Relacje PM off
wiater uważa post za pomocny.

#209 PostWysłany: 17 Sie 2025 12:31 
Awatar użytkownika

srebrny
Basic to fakt, ale bagaż super tani, a zamawiane jedzenie tanie. Małym kosztem można sobie nieco podnieść standard.
 Profil Relacje PM off  

#210 PostWysłany: 17 Sie 2025 13:37 

niebieski
Powiedzcie, bo niedługo wylot G9 z przesiadką w SHJ - na stronie angielskiej spanie na lotniskach pisze, że można "na niewygodnych fotelach", a ostatnio ktoś tu na forum napisał, że "tylko na trawniku przed lotniskiem". Prawda to? :shock:
I jeszcze jedno: przylot do SHJ ok. 1 w nocy, a wylot o 8 rano. Ile wcześniej wpuszczają przez security (bo zakładam, że te fotele za security - mam rację czy nie?): 2, 3 godziny czy wcześniej?
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 17 Sie 2025 13:44 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Na litość boską co to ma wspólnego z linią?
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#212 PostWysłany: 17 Sie 2025 19:06 

@wiater Leciałem pierwszy raz tą linią i pierwszy lot był odwołany ale to z winy pogody (mgła w Krakowie) akurat miałem mega pecha. Dostałem za darmo hotel z wyżywieniem plus darmową taksówkę, lot był na następny dzień i kolejny z długim oczekiwaniem łącznie 24h opóźnienia. Oryginalnie miałem mieć 50 minut przesiadki a po zmianie miałem chyba 10h, mieli mi dać hotel za darmo w Sharjah ale jak zapytałem na miejscu to nie umieli mi pomóc ponieważ to nie była ich wina (w Krakowie twierdzili inaczej).
Większych problemów z nimi nie miałem, przesiadki 50 minutowe jak najbardziej na lotnisku w Sharjah wykonywalne.
@sanchopan Na lotnisku w Sharjah masz normalne fotel a jak przylecisz z przesiadką to jesteś już w strefie tranzytowej z automatu. Jeśli pójdziesz w lewo to normalnie na bramki bez drugiej kontroli plus fotele a dalej strefe gastronomiczną. W prawo masz kontrole bezpieczeństwa i tak samo masz normalne fotele, za tą kontrolą też możesz sobie kupić coś ale wybór jest mniejszy. Nie wiem jak wcześnie możesz wejść ale czy ma to znaczenie? Przylecisz, pójdziesz sobie w lewo potem prosto tam masz dużo foteli i strefę z jedzeniem. Godzinę przed odlotem pójdziesz do dobrej bramki i tam poczekasz.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#213 PostWysłany: 17 Sie 2025 21:46 

niebieski
Mega! Super odpowiedź. Dziękuję bardzo! :D
Czyli wnioskuję, że coś jak w BCN - wysiadam, wchodzę na lotnisko i... jestem jakby (bliżej lub dalej) przy Gacie. Dzięki raz jeszcze! :)
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 24 Sie 2025 13:32 

niebieski
Przy próbie odprawy online pisze mi w apce (na www też się nie da), że "not allowed" i "go to airport". Dlatego, że do wylotu mam 2 dni, ale ciut powyżej 48h czy dlatego, że mam rejestrowany dla 1 osoby? Nie leciałem jeszcze tymi liniami, nie znalazłem wątku stricte o odprawie G9? ;)
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 24 Sie 2025 13:38 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 450 406
srebrny
Odprawa online rozpoczyna się równo 48h przed terminem odlotu.
Podczas odprawy sugeruję wybór miejsc w rzędach do 10tego (rzędy 11-12 są przy wyjściu ewakuacyjnym). Wybór miejsc jest darmowy, a rzędy do 10 mają dość dużo przestrzenina nogi, ja mam 193 cm wzrostu i było bardzo okej.
sanchopan lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#216 PostWysłany: 24 Sie 2025 13:44 

niebieski
Dzięki - no myślałem, że skoro system przepuszcza przez pierwszy krok, to już się da ;)
A od razu się odprawić można na lot kolejny (BKK z przesiadką w SHJ) czy wpierw do ZEA, a potem znowu trzeba 48h odczekać, żeby zrobić odprawę na kolejny odcinek lotu? :)
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 24 Sie 2025 13:49 

srebrny
@sanchopan od razu na wszystkie loty do Twojego lotniska docelowego się odprawisz za jednym zamachem (także ten drugi do BKK)
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#218 PostWysłany: 24 Sie 2025 13:50 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 450 406
srebrny
@sanchopan Ja mam loty na oddzielnych rezerwacjach, więc tu na 100% nie odpowiem ale podejrzewam że w przypadku lotów łączonych odprawiasz się odrazu na oba loty.
Jeszcze odnośnie Twojego komentarza, że masz się udać do check in na lotnisku to być może to prawda. Ja nie miałem takiego komunikatu, jak próbowałem się odprawić wcześniej niż 48h. Kolejna sprawa, że lecę tylko z podręcznym.
sanchopan lubi ten post.

#219 PostWysłany: 24 Sie 2025 14:54 

niebieski
A widzisz..., to może o ten rejestrowany chodzi? Sprawdzę za kilka godzin czy online zadziała ;)
Tfu! Tfu! Mam nadzieję, że nie o overbooking. :shock:
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 24 Sie 2025 15:31 
Awatar użytkownika

platynowy
Szukałem info o ich programie Air Rewards, ale nie moge znaleźć. Jak to działa, bo mam kilka rezerwacji i jedne widzę na koncie AirRewards a inne nie. Nie widzę opcji, żeby dodać "niewidoczne" loty. Da się?
I drugie pytania jak się dodaje loty do konta innego pasażera? Widzę tylko możliwość naliczenia wstecznego, a loty dopiero przede mną.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 282 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości