Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 95 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 24 Sty 2024 15:43 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Aplikować o wizę tranzytową
 Profil Relacje PM off
tomasz87lca uważa post za pomocny.

Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN
Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN
#82 PostWysłany: 24 Sty 2024 19:30 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
srebrny
Generalnie przy wniosku online nie ma możliwości wyboru wizy tranzytowej - jedynie wiza turystyczna i koszt to 99$ co skutecznie zniechęciło mnie do spędzenia 18 godzin w Bombaju.
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 24 Sty 2024 19:43 
Awatar użytkownika

Loty: 120
Kilometry: 301 563
HON fly4free
Jakie 99$? e-wiza kosztuje 25$ lub 10$ w zależności od pory roku w jakiej podróżujesz
https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#84 PostWysłany: 24 Sty 2024 19:44 
Awatar użytkownika

Loty: 710
Kilometry: 1 148 381
srebrny
Plus niewielkie koszty manipulacyjne/za płatność kartą.
 Profil Relacje PM off
tomasz87lca lubi ten post.

#85 PostWysłany: 25 Sty 2024 00:08 
Awatar użytkownika

złoty
Te linki są takie podobne, że faktycznie ktoś niewprawny w temacie może je pomylić z oficjalną stroną, dla ułatwienia jeśli ktoś wejdzie na stronę, żeby kupić wizę do Indii i pójdzie łatwo i szybko to na 100% nie będzie to oryginalna strona :lol:
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 25 Sty 2024 09:07 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
srebrny
Serdeczne dzięki! Przeklikiwałem w podróży i zaaferowany szukaniem wizy tranzytowej wszedłem na nieoficjalną stronę.
Na oficjalnej też tej tranzytowej nie ma ;)
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 21 Mar 2024 14:37 

niebieski
Podzielę się moimi doświadczeniami z dwukrotnego tranzytu przez Indie na jednym bilecie wystawionym przez Lufthansa, jeden odcinek realizowany przez Lufthansa, drugi przez SriLankan Airlines. W skrócie - wiza nie była potrzebne, ale doświadczenie dość specyficzne i niezbyt pozytywne.

Monachium - Mumbai - Colombo:
Przy wyjściu z samolotu w Mumbaju obsługa wyłapywała pasażerów z przesiadką. Później razem udaliśmy się do miejsca gdzie jest przejście na International Transfers. Tam musieliśmy poczekać około 15 minut w okolicy stanowisk linii lotniczych, aż przygotują dla każdego "nową" kartę pokładową. Oczywiście nie różniła się niczym od tej poprzedniej poza wydrukowaniem na innym papierze. Jak już wydrukowali te karty, to każdy podchodził, obsługa szukała jego nowej karty pokładowej na stosie kart, więc chwilę to trwało. Jak się dostało nową kartę, to można było przejść dalej do kontroli bezpieczeństwa, a następnie do schodami na górę do strefy odlotów.

Colombo - Bengaluru - Monachium
W Bengaluru podobnie, obsługa wyłapywała pasażerów z przesiadką, potem spacer w kierunku International Transfers, a tam zamknięte drzwi i oczekiwanie, aż po drugiej stronie pojawi się obsługa. To oczekiwanie trwało prawie 2 godziny (ogólnie wszyscy mieli zapas czasu na przesiadkę), miejsc siedzących może dla 1/3 pasażerów, toaleta i poidełko było, ale żadnych sklepów/restauracji/itp. Atmosfera oczywiście już dość ciężka. W międzyczasie pojawiła się lista, gdzie każdy miał się odhaczyć, na liście oczywiście widoczne wszystkie dane, numery paszportów, etc. wszystkich pasażerów. W końcu drzwi się otworzyły, tam jakis policjant/pogranicznik, który sprawdził każdego dokładnie z kolejną listą i przepuszczał dalej. Tam obsługa drukowała "nowe" karty pokładowe, takie same jak "stare", no ale przynajmniej tutaj drukowała, zamiast ich szukać na stercie. Potem kontrola bezpieczeństwa, a następnie do góry do strefy odlotów.

No i jeszcze jeden istotny szczegół, mimo, że to tylko transfer w Indiach, to w bagażu podręcznym zabronione są e-papierosy i zapalniczki, no i byłem świadkiem sytuacji, że ktoś takiego e-papierosa musiał wyrzucić na kontroli w Mumbaju. Widać, że zwracają na to uwagę, bo są zarówno kartki informacyjne o tym przed kontrolą, a w Bengaluru to było pierwsze pytanie, czy przypadkiem tego nie mamy.
60/193 krajów ONZ, 65 krajów ONZ+
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
jaco027 uważa post za pomocny.

#88 PostWysłany: 01 Lut 2025 20:48 

Loty: 66
Kilometry: 131 220
tomasz87lca napisał(a):
Witam

Lece do Bangkoku przez Deli mam tam 15 godzin stopover jakie sa rozwiazanie zeby wyjsc z lotniska ? Trzeba aplikowac o Wize Tranzytowa czy wystarczy pokazac bilet i wbija mi pieczatke tak jak w Chinach ?

Nie ma problemu z wyjscie z lotniska jak ma sie wize tranzytową?
Lecę DXB-DEL-SGN. lot Air India i Vietnam Airlines. Loty na jednym bilecie. Przesiadka trwa 20h w Delhi chce wyskoczyc na miasto nie będzie problemu?
Bagaz rejestrowany powinien teoretycznie byc nadany bezposrednio do SGN pomimo zmiany lini.

Jak mam wizę to wyjde na te 20h z lotniska?
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 01 Lut 2025 21:50 

złoty
@jura5 Jak masz ważną wizę to bez problemu wyjdziesz z lotniska.
Jesteś pewien, że AI nada bagaż na VN? Masz to na jednym bilecie?
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 02 Lut 2025 15:43 

Loty: 66
Kilometry: 131 220
Tak mam na jednym bilecie. Jeden Odcinek Air India potem Vietnam Airlines. Niechciałbym utknąć na caly dzien na lotnisku. Czasami w Chinach nie wypuszczaja bo urzednik nie chce dac wizy na kilka godz, stąd moje pytanie jak wyglada to w Indiach.
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 02 Lut 2025 16:07 

złoty
Jak masz wizę to raczej nikt o nic się nie pyta. W listopadzie, po opóźnieniu samolotu wychodziłem na 5 godzin noclegu, który oryginalnie miał być dwukrotnie dłuższy.
 Profil Relacje PM off
jura5 lubi ten post.

#92 PostWysłany: 07 Lut 2025 18:42 

jura5 napisał(a):
tomasz87lca napisał(a):

Jak mam wizę to wyjde na te 20h z lotniska?

No a po co jest wiza? Przecież wiza jest właśnie po to, żeby...można było wyjść z lotniska, a dokładniej, żeby można było przejść imigration, czyli "wejść do Indii". Sytuacja w Chinach, o której piszesz, była zupełnie inna, ponieważ tam...nie miałeś wizy, więc czasami zdarzały się problemy, że komuś nie wbili pieczątki i było po zawodach. Ale od 1 lipca i tak już nieaktualne. W Indiach masz e-visę w ręce.

P.S. Dobrze, że masz łączony bilet, bo ludzie piszą, że lecąc z ZEA do Indii potrafią się dowalić w ZEA o bilet powrotny/wylotowy z Indii...Lecąc z PL cztery razy ani razu mnie nie pytali o powrót albo dalszą podróż.
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 13 Sie 2025 17:06 

Zeus napisał(a):
Aplikować o wizę tranzytową

Dużo prościej i wygodniej o zwykłą e-visę, bo to jednak dwa osobne pojęcia. Chyba, że pisałeś potocznie o E-visie, we wniosku o którą można też wpisać "tranzyt" w miejscu, gdzie podaje się adres zameldowania.
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 15 Sie 2025 12:19 

Próbuje od kilku dni uzupełnić wniosek o wizę na 30 dni do Indii. Wysiadam w Mumbaju i chciałem tam spędzić cały dzień. Mi się jakoś udało uzupełnić (po kilkunastu próbach). Natomiast osobie z którą lecę - nie…
Próbowałem od nowa, ale albo nie pozwala wpisać daty wydania paszportu, albo wyrzuca że strony i jest napisane, że witryna jest nieosiągalna albo są problemy z innymi rubrykami…. Jest ktos w stanie jakoś doradzić? Wylot zbliża się coraz bliżej, a pomimo wielu prób nic
Z góry dzieki
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 15 Sie 2025 12:26 
Awatar użytkownika

platynowy
To jest test na przydatnosc do Indii. Czy sobie osoba poradzi.

A powaznie.... inne przegladarka komp komora.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 95 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości