Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 846 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza do Iranu
#841 PostWysłany: 29 Lip 2025 20:16 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie wiem na ile to jest prawda

Jedną z najważniejszych zmian jest to, że podróżni nie mogą już podróżować do Iranu na własną rękę i mogą ubiegać się o wizę jedynie poprzez rezerwację zorganizowanego pakietu turystycznego w irańskim biurze podróży.

Jednak po miesięcznym zawieszeniu procesu wizowego, Ministerstwo Spraw Zagranicznych wymaga teraz od wszystkich turystów wjazdu do Iranu w ramach wcześniej zorganizowanej wycieczki, niezależnie od tego, czy podróżują indywidualnie, czy w grupie (jeśli podróżują z rodziną lub przyjaciółmi). Wycieczka musi zostać zorganizowana za pośrednictwem zarejestrowanego biura podróży. Jako najwyżej oceniane biuro podróży w Iranie, z ponad 1250 pięciogwiazdkowymi recenzjami na TripAdvisor, TAP Persia posiada pełną licencję i jest gotowa zająć się tym procesem za Ciebie.

https://www.tappersia.com/blog/updated- ... gulations/
 Profil Relacje PM off
Uffff lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

City break w Kraju Basków 🇪🇸🏙️ Bilbao okołoweekendowo za 789 PLN 😎 City break w Kraju Basków 🇪🇸🏙️ Bilbao okołoweekendowo za 789 PLN 😎
🔥🚨 Warto 🚨🔥 Loty od 65 PLN w jedną stronę 😍 Grecja, Hiszpania, Albania, Włochy i Chorwacja ✈️ 🔥🚨 Warto 🚨🔥 Loty od 65 PLN w jedną stronę 😍 Grecja, Hiszpania, Albania, Włochy i Chorwacja ✈️
#842 PostWysłany: 29 Lip 2025 21:13 

niebieski
Koszmarny jest ten news. Powinni bany dawać za takie wiadomości ;) Zobaczymy, czy to się utrzyma w dłuższej perspektywie.
 Profil Relacje PM off  

#843 PostWysłany: 29 Lip 2025 23:13 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 107 267
Ponoć są paszporty, które pozwalają na samodzielną podróż do Iranu. Na grupkach piszą, że np. Chorwacja i Brazylia mogą, Słowacja i Czechy już nie.

Niestety nie wiem, gdzie znaleźć pełną listę.
Wciąż szukam.
 Profil Relacje PM off  

#844 PostWysłany: 29 Lip 2025 23:23 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Chorwacja jako jedyny kraj UE nie potrzebuje wizy do Iranu dlatego
Brazylia też nie potrzebuje

CZ/SK już potrzebują wizę
 Profil Relacje PM off  

#845 PostWysłany: 30 Lip 2025 07:46 

platynowy
https://iranstravel.com/new-iran-visa-regulations/

Znalazłem taki link z informacjami.
 Profil Relacje PM off
DMW lubi ten post.

#846 PostWysłany: 30 Lip 2025 07:52 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 107 267
pieronsky napisał(a):
Ponoć są paszporty, które pozwalają na samodzielną podróż do Iranu. Na grupkach piszą, że np. Chorwacja i Brazylia mogą, Słowacja i Czechy już nie.

Niestety nie wiem, gdzie znaleźć pełną listę.
Wciąż szukam.

Już wiem o co chodzi - na grupkach pisano po prostu o krajach visa-free. Tak więc fałszywy alarm z mojej strony :(
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 846 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości