Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 846 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza do Iranu
#801 PostWysłany: 21 Mar 2024 11:29 

Opłaty wnosicie w tylko w oddziale PKO BP, czy faktycznie można spokojnie revolutem wysłać? Rok temu wpłacałem w oddziale, ale dzisiaj zawołali mi 50 zł za przelew, to lekka przesada...
 Profil Relacje PM off  

Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌 Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌
Indie w supercenie 🔥🌶 Loty z bagażem do Mumbaju od 1473 PLN ✈️ Indie w supercenie 🔥🌶 Loty z bagażem do Mumbaju od 1473 PLN ✈️
#802 PostWysłany: 21 Mar 2024 12:18 

Płaciłem revolutem.
Potem dołączyłem potwierdzenie przelewu do wniosku.
 Profil Relacje PM off
camui1995 lubi ten post.

#803 PostWysłany: 21 Mar 2024 16:54 
Awatar użytkownika

Czy komuś ostatnio faktycznie na lotnisku sprawdzali rezerwację noclegu? Na rzecz wizy zrobiłem sobie losową rezerwację przez 1stquesta i teraz planuje ją odwołać (wize już mam) i się zastanawiam czy może być przez to problem, bo faktycznie w wizie jest wpisane, że o wszelkich zmianach trzeba informować ambasadę itp. (planuję korzystać z Couchsurfingu). Dzięki z góry.
 Profil Relacje PM off  

#804 PostWysłany: 21 Mar 2024 17:09 

W lutym byłem w Iranie. Po przylocie sprawdzali mi tylko paszport i popatrzyli na wizę. Całość 30 sekund
 Profil Relacje PM off
rutkow lubi ten post.
rutkow uważa post za pomocny.

#805 PostWysłany: 28 Mar 2024 14:31 

Tez placilam revolutem i wiza juz jest :)
 Profil Relacje PM off
camui1995 lubi ten post.

#806 PostWysłany: 08 Kwi 2024 22:01 

Dzięki, faktycznie revolutem poszło i wszystko bez problemu.
Polecam Wam: https://orienttrips.com/
Wszyscy polecają TAP PERSIA, a powyższe biuro ogarnęło wizę w kilka dni, za 15 euro, ubezpieczenie też tańsze, w porównaniu do innych ofert.
 Profil Relacje PM off  

#807 PostWysłany: 09 Kwi 2024 09:05 

Ile czekaliście ostatnio na samodzielnie złożoną wizę turystyczną?
Czekam na pozytywne rozpatrzenie, nadal "Application Status: Waiting for Verification". Dzisiaj jest wtorek, czekam od środy :?
A nawet po pozytywnym rozpatrzeniu potrzebuję pewnie kilku dni na odpowiedź z Warszawy po przesyłaniu tej akceptacji, ubezpieczenia i przelaniu 50euro.
Hotele sprawdzają i dzwonią przed akceptacją czy wystarczy wpisać jakikolwiek prawdziwy w Teheranie? Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#808 PostWysłany: 09 Kwi 2024 09:25 

Loty: 960
Kilometry: 1 495 798
niebieski
Przy mnie dzwonili do mojego hotelu i sprawdzali czy rzeczywiście rezerwacja prawdziwa. Ale to było parę lat temu, nie wiem jak jest teraz.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#809 PostWysłany: 09 Kwi 2024 09:27 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

A nam w 18 roku, dzwonili do ichniejszego PKP, czy mamy nocny pociąg do Isfahanu.
 Profil Relacje PM off
Pawel_88 lubi ten post.

#810 PostWysłany: 09 Kwi 2024 09:47 

Nie mam planu, chciałem na miejscu kupić lot krajowy bo nie wiem jak online to samemu zrobić bez agencji, a dopiero jeśli to się nie uda to zmienić trasę i noclegi... poza tym większość polecanych stron sprzed kilku lat nie działa.
Ok jak będzie krucho z wizą, to spróbuję przez agencję...
 Profil Relacje PM off  

#811 PostWysłany: 09 Kwi 2024 10:18 
Awatar użytkownika

Loty: 245
Kilometry: 518 982
platynowy
ja aplikowalem samodzielnie, bez agencji tuz przed Nowruz. Pozniej wyslalem email do ambasady i zwrotkę dostalem nastepnego dnia. Po oplaceniu wizy w PKO nastepnego dnia wiza byla gotowa. Nikt nie sprawdzal noclegu, a w samym Iranie idziesz od razu do immigration i zadnych pytan.
 Profil Relacje PM off  

#812 PostWysłany: 09 Kwi 2024 13:06 

niebieski
Pawel_88 napisał(a):
Nie mam planu, chciałem na miejscu kupić lot krajowy bo nie wiem jak online to samemu zrobić bez agencji, a dopiero jeśli to się nie uda to zmienić trasę i noclegi... poza tym większość polecanych stron sprzed kilku lat nie działa.

Krajówki Iran Air kupiłem bezpośrednio w ich przedstawicielstwie w Niemczech https://www.iranair.de/en/book-flight.html
Natomiast na loty krajowe innymi liniami płatność nie przechodziła, jedyna możliwość to było kupienie na lotnisku, były niewiele droższe.
 Profil Relacje PM off
Pawel_88 uważa post za pomocny.

#813 PostWysłany: 09 Kwi 2024 18:08 
Awatar użytkownika

srebrny
Pawel_88 napisał(a):
Ile czekaliście ostatnio na samodzielnie złożoną wizę turystyczną?

Dwa tygodnie temu składałem trzy osobne wnioski.
1 aplikacja złożona we czwartek rano zaakceptowana w piątek po południu.
2 aplikacja złożona w piątek rano zaakceptowana tego samego dnia po południu.
3 aplikacja złożona w sobote zaakceptowana w poniedziałek po południu.
Na maila odpowiedziano po kilku godzinach. Przelew z Revo zlecony po południu, wieczorem wysłka trzech kompletów dokumentów, wizy przysłane następnego dnia w południe.
Z wpłatą w PKO szkoda zawracać sobie głowy, kasują >10 eur za operacje. Revo za darmo, można jedną wpłatą ogarnąć kilka aplikacji.
2 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#814 PostWysłany: 10 Kwi 2024 08:41 

Sluchajcie, wczoraj otrzymalem wlasciwa wize (postapilem dokladnie tak jak w poscie numer #771 do tego tematu od Andy Pekaes - dziekuje i pozdrawiam) - w prawym, gornym rogu pisze "ELECTRONIC VISA" (wczesniej w prawym, gornym rogu pisalo "VISA GRANT NOTICE").

Jezeli chodzi o ubezpieczenie to wykupilem z rankomat.pl jakies najtansze (ubezpieczalnia Europa) za 42 zl i przeszlo, mimo tego, ze na samej polisie jest napisane "Worldwide", a nie konkretnie "Iran" czy "Including Iran". Co prawda moglo przejsc, bo na mailu ktory otrzymalem automatem z rankomat.pl bylo napisane, "Azja, Iran", ktory rowniez przeforwardowalem na skrzynke mailowa ambasady w Warszawie.

Natomiast chcialem podpytac o jedna rzecz. Wiza wlasciwa ma 2 strony, na dole 1 strony, w prawym jej rogu widnieje jakby elektroniczna czerwona "pieczatka": VISA FEE 50 EUR. Czy Wy rowniez tak macie? Moze to byc zinterpretowane na lotnisku w Teherenie, ze jeszcze raz ekstra musze zaplacic za wize 50 EUR? Dodam, ze za wize zaplacilem przelewem uzywajac Revoluta. Takie tez potwierdzenie wyslalem mailem do ambasady.

P.S.: Jezeli ktos z Was leci do Iranu 5-15 maj Pegasusem z Warszawy to odezwij/cie sie w wiadomosci prywatnej. Dzieki.
 Profil Relacje PM off  

#815 PostWysłany: 10 Kwi 2024 10:00 

@PijanyWaz ile czekałeś? Mi dzisiaj minie tydzień i się zastanawiam czy nie zadzwonili do hotelu, a tam brak mojej rezerwacji... Nadal mam "Waiting for Verification" i na wczorajszego maila (wysłałem przed 13:00) nie odpisali

@DMW nie rozumiem jak kupić domestic flight na tej stronie: https://www.iranair.de/en/book-flight.html Albo jak sprawdzić chociaż rozkład lotów. Da się kupić samemu czy trzeba do nich pisać?

Zastanawiam się czy nie wycofać aplikacji, ponowić z opcją urgent i zrobić prawidłową rezerwację hotelu... czy ta rezerwacja konieczna do wizy? :? da się znaleźć coś z darmowym odwołaniem?
Nie wiem jakim cudem ludzie dostają approval w czwartek/piątek, skoro to w Iranie weekend i nawet agencje o tym piszą, a ja czekam ponad tydzień i nic...
 Profil Relacje PM off  

#816 PostWysłany: 10 Kwi 2024 15:13 

niebieski
@Pawel_88, połączenia możesz wyszukać np. na tej stronie https://www.iranair.com/
a zabukować bezpośrednio po kontakcie z przedstawicielstwem https://www.iranair.de/en/contact-us.html
U mnie po kontakcie telefonicznym reszta przebiegła mailowo i przelałem na jakieś podane konto w Niemczech.
Ale zaznaczam to było dobrych parę lat temu, obecnie obawiam się restrykcje są mocniejsze.
 Profil Relacje PM off  

#817 PostWysłany: 10 Kwi 2024 18:59 

Pawel_88 napisał(a):
@PijanyWaz ile czekałeś? Mi dzisiaj minie tydzień i się zastanawiam czy nie zadzwonili do hotelu, a tam brak mojej rezerwacji... Nadal mam "Waiting for Verification" i na wczorajszego maila (wysłałem przed 13:00) nie odpisali.

Wysłałem w niedziele w południe, wczoraj w południe otrzymałem wizę. Niemal równo 48h.
 Profil Relacje PM off  

#818 PostWysłany: 11 Kwi 2024 04:27 
Awatar użytkownika

srebrny
Pawel_88 napisał(a):
Nie wiem jakim cudem ludzie dostają approval w czwartek/piątek, skoro to w Iranie weekend i nawet agencje o tym piszą, a ja czekam ponad tydzień i nic...

Ci ludzie aplikują do warszawskiej ambasady a ta pracuje pn-pt, może to być wyjaśnienie tej zagadki.
Najprościej zadzwonić do ambasady w Warszawie i zapytać z czego wynika te opóźnienie, pracownicy ambasady raczej tu nie zaglądają.
Pawel_88 uważa post za pomocny.

#819 PostWysłany: 11 Kwi 2024 16:32 

Myślałem że pierwszy approval robią w Iranie, a dopiero po uzyskaniu zgody zajmuje się tym Ambasada w Warszawie, mój błąd.
Najprostsze rozwiązanie pomogło, 1 telefon i miła Pani z Ambasady pomogła rozwiązać problem :)
 Profil Relacje PM off  

#820 PostWysłany: 11 Kwi 2024 21:02 

@PijanyWaz Ja się wybieram, tylko brak mam możliwości wysłania wiadomości,

Jutro wybieram się do ambasady o potwierdzenie wizy
 Profil Relacje PM off
PijanyWaz lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 846 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość