Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
wyszukiwarka-najtanszych-biletow-w-pendolino-intercity,35,155015

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1599 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 76, 77, 78, 79, 80
Autor Wiadomość
#1581 PostWysłany: 28 Cze 2025 17:25 

Loty: 138
Kilometry: 169 320
niebieski
To jest pociąg dla ludzi, którzy wrzucają na kolejowych grupach na facebooku ckliwe opowieści o tym, że kiedyś się wsiadało przez okno, stało przez 8 godzin na korytarzu i nikt nie narzekał :lol:
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

City break na Majorce 🏝️ 🏖️ 🌞 Loty z Warszawy i 4* hotel w Palmie za 819 PLN 😍 City break na Majorce 🏝️ 🏖️ 🌞 Loty z Warszawy i 4* hotel w Palmie za 819 PLN 😍
All inclusive w Maroku 🌴🏖️ Wypoczynek w 4* hotelu przy plaży za 1939 PLN All inclusive w Maroku 🌴🏖️ Wypoczynek w 4* hotelu przy plaży za 1939 PLN
#1582 PostWysłany: 29 Cze 2025 19:25 

srebrny
Niby tak, ale nie do końca. Ja trindeksami lubię jeździć dla samej przyjemności, a czasy bez miejscówek też miło wspominam, choćby temu, że mogłem kupić bilet i jechać dowolnym pociągiem, a teraz choćby w najbliższych tygodniach mam kilka podróży z dylematem - ryzykować przesiadkę 10-minutową i bujać się z betonowymi procedurami, jak nie zdąży, czy od razu kupować na następny (zazwyczaj biorę na oba, a potem się je jakoś zwróci).
Z kolei "Słoneczny" był kiedyś wielkim hitem, z uwagi na czas jazdy, jakość taboru i cenę, ale teraz z dziećmi bym nim nie pojechał, z uwagi na tłok. A tłok jest stąd, że większości wydaje się, że on jest tani, co jest nieprawdą. Wystarczy jechać we dwie osoby i kupować tydzień wcześniej, by IC kosztowało 57, a miesiąc wcześniej to i za 29 można wyhaczyć.
 Profil Relacje PM off
Qba85 lubi ten post.

#1583 PostWysłany: 03 Lip 2025 19:52 

Loty: 138
Kilometry: 169 320
niebieski
Nie twierdzę, że rozwiązanie bez miejscówek nie może mieć swoich plusów. Ale jeśli to jest jeden pociąg dziennie, to ten atut dotyczący elastyczności odpada ;)

Ostatnio edytowany przez Qba85, 04 Lip 2025 14:48, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
obibok lubi ten post.

#1584 PostWysłany: 04 Lip 2025 00:49 

srebrny
No tak, bo mówimy o patologii, gdzie na każdy pociąg jest osobny bilet, a jak już inny pociąg, to w ogóle masakra. Po upadku komuny ludziom w Polsce wmówiono, że każdy przewoźnik musi mieć swoją taryfę (co jest oczywiście absurdem), więc taniej jest przejechać 200 kilometrów samym IC, niż 50 kilometrów IC i na dwie stacje przesiąść się na jakiś regionalny (a w takich Niemczech tego regionalnego traktują jak dowozówkę i często dorzucają gratis).
 Profil Relacje PM off
piwili lubi ten post.

#1585 PostWysłany: 05 Lip 2025 15:54 

Loty: 16
Kilometry: 26 175
Czy w ofercie Taniej z bliskimi zmniejszyli zniżkę? Wydaje mi się że było 30% jeszcze w maju a teraz widzę że jest 20%.
Chyba że ja coś źle pamiętam ale nawet AI od googla podpowiada 30 :lol:

#1586 PostWysłany: 05 Lip 2025 17:29 

srebrny
Zmniejszyli na okres wakacji, przy czym liczy się data zakupu, a nie podróży. Bo jeszcze nie daj Boże ktoś by taniej pojechał na wczasy. Odkąd pociągi jeżdżą pełne, robią sobie, co chcą i wszystko im wolno. Oczywiście to wina ministerstwa.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
marrak uważa post za pomocny.

#1587 PostWysłany: 05 Lip 2025 18:18 

No to kijowo bo ja będę na 1.09 i 13.09 kupował :/ Może jeszcze o 0:30 promo coś taniej wpadnie ale ostatnio tych promo też dużo mniej.

#1588 PostWysłany: 05 Lip 2025 18:31 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Zapomnij o promo o 00:30. 4 razy jak przerywałem nocki, to nici z biletów promo
 Profil Relacje PM off
Gadekk lubi ten post.
Gadekk uważa post za pomocny.

#1589 PostWysłany: 05 Lip 2025 19:09 

srebrny
Nie ma się co dziwić. Ulepszyli trochę tory, tabor jest wygodny to naród zaczął jeździć i płacić pełne stawki. Dla wiecznie niedoinwestowanego PKP to złoty wiek, niech korzystają.
 Profil Relacje PM off  

#1590 PostWysłany: 05 Lip 2025 19:30 

Zeus napisał(a):
Zapomnij o promo o 00:30. 4 razy jak przerywałem nocki, to nici z biletów promo

Ja w poprzednich latach sporo SP nałapałem :P
W tym roku w maju na Warszawa Wrocław jak czatowałem to faktycznie nic nie udało się o 0:30.
Teraz obserwuję relację którą będę potrzebował we wrześniu Szczecin Zakopane TLK od czerwca i co ciekawe tak 6-8 rano jeszcze zdarzały się promo - 15, a nie raz nawet więcej i jak wchodziłem w wagony to już sporo było kupionych więc wnioskuję że na ten pociąg coś w nocy jest. Chociaż od kilu dni - może od 1.07. faktycznie zawsze jest już cena bez promo rano jak wstaję, tylko nie wiem czy takie branie ma czy coś zmienili.
Jak się wchodzi w tę ich zakładkę Łowców promo to coś tam jest nawet teraz :P więc chyba nie można powiedzieć że nic nie dają, dużo zależy od relacji.
opo napisał(a):
Nie ma się co dziwić. Ulepszyli trochę tory, tabor jest wygodny to naród zaczął jeździć i płacić pełne stawki. Dla wiecznie niedoinwestowanego PKP to złoty wiek, niech korzystają.

Mam zupełnie odwrotne wrażenie: na ten pociąg w maju żadnych promo o 0:30 nie dali a potem pustki były, w moim wagonie może 30-40% zajęte.

#1591 PostWysłany: 05 Lip 2025 23:09 

srebrny
Ja na tydzień 23-27.06 miałem mnóstwo biletów za śmieszne pieniądze.
A w tym nowym systemie sprzedaży, który coraz bardziej sprawia wrażenie, jakby był pisany przez pacjentów psychiatryka (z całym szacunkiem dla chorych, bo to jest ważne) nie trzeba czekać do 0:30, bo ceny da się podejrzeć już o północy (ale nie kupić).
 Profil Relacje PM off
wtak lubi ten post.

#1592 PostWysłany: 06 Lip 2025 11:58 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

obibok napisał(a):
Ja na tydzień 23-27.06 miałem mnóstwo biletów za śmieszne pieniądze.

Na Kraków - Przemyśl to pojedynce daty może mają w dobrej cenie. Jak nie to 62 pln co jest ciut chore.
 Profil Relacje PM off  

#1593 PostWysłany: 06 Lip 2025 12:14 

Dziś o 0:30 sobie sprawdziłem i wygląda że dla Szczecin - Zakopane obecnie nie ma w ogóle promo na odcinku Mysłowice - Kraków. Mógłbym sobie kupić Ostrów - Mysłowice w SP i resztę za 25zł. Jak się wybiera cały odcinek to zero promo. A że dodatkowo jak się dzieli na odcinki bilet to cena oczywiście sumarycznie gorzej wychodzi, to wyszłoby 22 + 25 = 47zł zamiast 68zł czyli 30% taniej dla 1. osoby, druga już będzie 4zł więcej zapewne. Gdyby nie zmniejszyli Taniej z bliskim z 30% na 20% to nawet bym się nie zastanawiał.

#1594 PostWysłany: 08 Lip 2025 20:57 

srebrny
W wakacje to w ogóle szkoda nocy zarywać. Co do dzielenia odcinków to oczywiście taka sytuacja od powinna mieć miejsca, ale w niektórych relacjach super promo wychodzi taniej, jak się dzieli.
 Profil Relacje PM off  

#1595 PostWysłany: 13 Lip 2025 17:23 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Mam świeże bardzo odmienne doświadczenia z biletami za 49 PLN, potrzebowałem w ostatnich dniach kupić Warszawa-Gdynia i powrotny i w obie strony o 0:30 dla większości pociągów kategorii EIC/EIP (ale nie wszystkich!) pokazywało cenę 49 PLN i bez problemu kupiłem za tę cenę bilety w obie strony na sierpień.
 Profil Relacje PM off
obibok lubi ten post.
bim-bam uważa post za pomocny.

#1596 PostWysłany: 21 Lip 2025 22:33 

Zbanowany
kupiłem jakimś cudem bilet dla 1 pax z taryfą taniej z bliskimi. Zorientowałem sie po zakupie, bilet normalnie wystawiony, na górze info, że 1 osoba dorosła tylko na dole w tej niebieskiej ramce info, że taryfa ,,taniej z bliskimi''. Mogą to kwestionować w pociągu skoro system IC tak wystawił ?
 Profil Relacje PM off  

#1597 PostWysłany: 24 Lip 2025 12:08 

srebrny
Oczywiście. że mogą, chyba że znajdziesz drugą osobę z takim samym biletem. Warunki taryfy są jasne, a stary system w takiej sytuacji wyświetlał ostrzeżenie. Trzeba odkliknąć stosowne okienko, choć nie zawsze się da, bo odkąd uruchomili ten żałosny nowy system, dzieją się w tej materii cuda. Raz nie da się taniej z bliskimi wybrać, raz wciska nawet dla jednej osoby i to, co jest kliknięte, a to co będzie na bilecie i ile policzy, to trzy różne sprawy. Raz działa tylko na komputerze, a raz tylko w wersji mobilnej. I to wszystko wciąż się zmienia - trzeba śledzić na bieżąco. Wygląda to tak, że jacyś programiści w wielu przedszkolnym coś sobie wymyślili i nie chcąc przyznać się do porażki, cały czas zmieniają, przywracając poprzednie fragmenty kodu. Bo przecież same założenia tego systemu, z dzieleniem na dorosłych, dzieci i rodzinę, nie znajdujące odniesienia w taryfie, są ciężko pochromolone.
 Profil Relacje PM off
Maciejev87 uważa post za pomocny.

#1598 PostWysłany: 24 Lip 2025 12:19 

Zbanowany
nie moge kupic inaczej, ciągle proponuje dla 1 osoby taryfe taniej z bliskim. Naprawde będą się tego czepiać, skoro ich system zawinił ? pytanie czy jak będa kazali dopłacić do ,,normalnego'' biletu, to czy do ceny z dnia przejazdu ? bo bilet kupiłem z miesięcznym wyprzedzeniem i teraz cena jest inna. Nawet jak próbuuje wymienić ten bilet to wskakuje tylko opcja taryfa z bliskimi dla 1 osoby...
 Profil Relacje PM off  

#1599 PostWysłany: 24 Lip 2025 17:26 

srebrny
A jak udowodnisz, że wcale tego nie klikałeś? Jak wybierasz liczbę osób i ulgi, to pod spodem jest taka ramka "oferty Intercity". W okienku "Taniej z bliskimi" trzeba kliknąć "nie chcę korzystać" i w okienku "bilet rodzinny" tak samo. Wtedy zamieni dorosłego rodzinnego na zwykłego dorosłego. Przy czym na dzień dzisiejszy to i tak nie zadziała w wersji mobilnej. Trzeba na komputerze albo w telefonie w przeglądarce, która po kliknięciu "wersji na komputer" naprawdę otwiera wersję na komputer, a nie tylko twierdzi, że ją otwiera. Na przykład w moim służbowym smartfonie żadna taka nie działa, a w prywatnej nokii ta strona się w ogóle nie otwiera. I tak, cena będzie oczywiście wyższa, tyle że jeśli policzyło taniej z bliskimi, to teoretycznie nie było tańszych promocyjnych. Teoretycznie, bo tydzień temu wcisnęło mi taniej z bliskimi, choć jako następny kupiłem tańszy. To debile są.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1599 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 76, 77, 78, 79, 80

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość