Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 237 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 15 Sty 2025 22:09 

Cześć!
Niedługo mam lot z BER do GIG z przesiadką w CDG. Mam bagaż podręczny + mały plecak, i zastanawia mnie czy mogę nadać bez problemu i dodatkowych opłat ten bagaż podręczny w BER i odebrać w GIG?
Chciałbym spakować do niego płyny w większych butelkach niż 100ml.
 Profil Relacje PM off  

🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨 🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨
Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️ Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️
#222 PostWysłany: 15 Sty 2025 22:22 

HON fly4free
A masz wliczony bagaż rejestrowany w taryfie? Jeśli nie, to może być różnie - dość często jest możliwość bezpłatnego nadania bagaży podręcznych (linie chcą zmniejszyć jego liczbę na pokładzie i dzięki temu przyspieszyć boarding), ale gwarancji, że w przypadku twojego rejsu taka będzie bez opłat nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 18 Mar 2025 17:32 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Image

Image

Image

Image

Air France ujawniło swoją nową kabinę La Première, która ma zadebiutować w kwietniu w Boeingach 777-300ER latających między Paryżem CDG a Nowym Jorkiem JFK. Każdy z czterech apartamentów obejmuje pięć okien, fotel rozkładany i leżankę, która zamienia się w dwumetrowe łóżko.

https://x.com/airwaysmagazine/status/19 ... 1518152850
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#224 PostWysłany: 18 Mar 2025 17:45 

HON fly4free
A Francuzi kurczowo się trzymają tego buduaru za zasłonami ;-)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#225 PostWysłany: 25 Kwi 2025 07:34 

srebrny
Warto od czasu do czasu sobie zerknąć w swoją rezerwacje w aplikacji.
Pojawiła mi się na chwile opcja upgradu do Premium (9 godzinny lot AF, ale apka KLM) za 34 USD. Dochodziło do platnosci.
A nawet przez jeden dzień wisiała taka rezerwacja w apce jako nieopłacona.
Ja nie skorzystałem bo moim zdaniem usługa nie warta nawet tych 34usd, no ale może komuś podpasuje (jak mu się pojawi).
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 25 Kwi 2025 08:15 

platynowy
bepa22 napisał(a):
Warto od czasu do czasu sobie zerknąć

Cytuj:
usługa nie warta nawet tych 34usd

To warto czy nie warto, bo się zgubiłem.
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 25 Kwi 2025 08:28 

srebrny
Słowo klucz „ale może komuś podpasuje”…

Ja nie zakładam ze jak coś mi nie pasuje to napewno wszystkim nie pasuje :)
 Profil Relacje PM off
Antek12 lubi ten post.
Antek12 uważa post za pomocny.

#228 PostWysłany: 25 Kwi 2025 08:33 

srebrny
Warto zajrzeć do aplikacji.

Nie warto brać premium za 34$ na 9h.

Chociaż moim zdaniem akurat warto brać premium za tyle :lol:

A jaka to trasa?
 Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 25 Kwi 2025 08:41 

srebrny
CDG-LAD ok 2 tyg do wylotu.

No i właśnie o to chodzi.
Dla jednych warto dla drugich nie.
 Profil Relacje PM off
Antek12 lubi ten post.
Antek12 uważa post za pomocny.

#230 PostWysłany: 25 Kwi 2025 09:25 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Nie no, możemy się spierać, dywagować, ale uprzyjemnić sobie lot za 30 usd..
Tym bardziej, że:

Cytuj:
I consider Air France as one of the best airlines out there, but I’ll be straight with you—it’s mainly because of the seat recline and size in premium economy. Imagine having 94 cm (37 in) of legroom and a seat that's a whole 48 cm (19 in) wide. The backrest tilts up to a 121-degree angle. The seat is genuinely spacious and adjustable. Even a tall guy like me, at 186 cm (6 ft 1 in), can almost fully recline and stretch out comfortably. It's definitely worth paying extra for, especially in our case where upgrading to premium economy cost under USD 250 per person. Plus, you can adjust the headrest to four different positions. Sleeping on this seat is a joy.
2 ludzi lubi ten post.

#231 PostWysłany: 15 Cze 2025 13:58 

Loty: 54
Kilometry: 69 463
srebrny
Warto dodać, że odprawa (check in) na lotnisku Paryż CDG (Terminal 2F, czyli linia Air France) odbywa się samodzielnie w terminalach wolnostojących (jest ich bardzo dużo). Nasz lot do AMS i dalej do POZ (liniami KLM) jak i innych miast europejskich ze strefy Schengen miał stanowiska check-in 5 oraz 6. To porostu numery sekcji, gdzie jest kilkanaście terminali do samodzielnej odprawy, pośrodku nich jest przejście do stanowisk samodzielnego nadania bagażu rejestrowego. Można do nich przejść tylko z kartą pokładową wydrukowaną z terminala lub na telefonie. Pilnują tego pracownicy przy tym przejściu.

Zależało nam na odprawie u pracownika, ponieważ mieliśmy dwie osobne rezerwację, a chcieliśmy siedzieć razem. Nie dało się tego załatwić za darmo w maszynie i rozsadziło nas. Różnica trzech rzędów. Żadne z nas nie siedziało przy oknie. Linia bardzo przyjemna. Na pokładzie poczęstunek: kanapka z serem fromage, do wyboru kawa, herbata, woda, sok. Miałem dużo miejsca na nogi. Samolot to Airbus A220-300 z siedzeniami 2-3.

TUTAJ opisałem jak wygląda kontrola bagażu podręcznego na tym lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 03 Lip 2025 07:35 

Dzień dobry mam problem z kontem na Airfrance a dokładnie jego założeniem. Jak wpisuje swoj email czy to na wp czy gmail to nie przychodzi mi kod pin do weryfikacji przez co nie moge zalozyc konta. Oczywiscie sprawdzilem równiez spam. Czy ktoś ma jakis pomysł?
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 03 Lip 2025 08:48 

niebieski
Air France ma z tym problem.
Konto mam od 30 lat, ale jakiś czas temu wprowadzili dodatkową weryfikację (PIN na mejl lub telefon) i zaczęły się schody.

Nie wiem, jak teraz wygląda zakładanie konta, nie ma opcji dostarczenia pinu sms-em ? (jest taka możliwość, gdy konto już istnieje).
Możesz też spróbować utworzyć Flying Blue na stronie KLM (jedno i to samo)

Jeśli się nie uda, skorzystaj z infolinii AF lub KLM, są bardzo pomocni.
Numery warszawskie, nie płacisz. Dodatkowo infolinia KLM po polsku
 Profil Relacje PM off
Matpiecz uważa post za pomocny.

#234 PostWysłany: 03 Lip 2025 10:27 

@PawelSz

Dziękuje bardzo przeszlo wszystko przez strone KLM

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 03 Lip 2025 10:33, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 03 Lip 2025 12:45 

niebieski
Cieszę się, że pomogłem. Infolinia KLM też działa lepiej niż AF.
W ogóle lubię KLM. Gdy tylko nadarza się okazja, latam (nawet gdy drożej niż u konkurencji)
W porównaniu do AF jedzenie na pokładzie o wiele lepsze.. (choć teoretycznie powinno być odwrotnie).

Tylko stewardessy mogłyby być ciut młodsze ;) :lol:
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 07 Sie 2025 12:05 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wyciek danych:
https://www.bleepingcomputer.com/news/s ... customers/
 Profil Relacje PM off  

#237 PostWysłany: 09 Wrz 2025 09:26 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Air France po wielu latach rezygnuje ze wszystkich połączeń długodystansowych z lotniska Orly

https://www.pasazer.com/news/468506/air ... ,orly.html
 Profil Relacje PM off
tarman lubi ten post.
travellista uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 237 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości