Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 473 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24
Autor Wiadomość
#461 PostWysłany: 08 Mar 2025 21:59 

złoty
Rozpisujesz te swoje teorie, a prawda jest taka, że jak nie uszkodzisz opony itp to każda z wypożyczalni ma to w głębokim poważaniu czy ryzykujesz.

Jeździłem wielokrotnie i nikt mnie nie ścigał i nie zerwał ze mną umowy, innym od wielu lat również nie
wypozyczalnia-autoreisen-wyspy-kanaryjskie,1435,91634?start=60
.
Ponadto po wykupieniu ich dodatkowego ubezpieczenia problem wjazdu na nieutwardzone drogi znika.
Po to mam bardzo dobre ubezpieczenie, by nie nadirpretowac zapisów umowy i po ewentualnej szkodzie odzyskać to co zapłacę z tytułu szkody.

I zostaw sobie te osobiste wycieczki, bo piszesz po raz kolejny bzdury. Tylko dlatego, że wytknąłem mu, że zabrania jeździć po utwardzonych drogach na Fuerteventurze.

Umowę najmu podpisują dorosłe osoby i wiedzą czym ryzykują nie wykupując dodatkowego ubezpieczenia z prawem wjazdu na drogi szutrowe, oprócz @sanchopan tych utwardzonych np asfaltowych.

Ostatnio edytowany przez Gadekk 10 Mar 2025 22:47, edytowano w sumie 4 razy
wycieczki
 Profil Relacje PM off  

Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN
Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍 Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍
#462 PostWysłany: 08 Mar 2025 23:25 

Loty: 54
Kilometry: 69 463
srebrny
Dodam kończąc temat jazdy po szutrach, że przy pożyczaniu auta nie pouczono mnie o drogach, po których nie można jeździć bez dodatkowego ubezpieczenia. Nie zaproponowano takowego. Po drogach gruntowych jeździłem bardzo powoli i zaskoczyła mnie nonszalancja (szybka jazda łączenie z wyprzedzaniem) innych użytkowników jeżdżących nimi. Najbardziej obawiałem się drobnych kamieni mogących spod kół wlecieć w szybę lub uderzyć w karoserię. Miejscowi nie przejmowali się takimi rzeczami.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#463 PostWysłany: 17 Mar 2025 18:26 

niebieski
Wypożyczałem w Cabrera/Cicar m.in. z powodu promowania samochodu z Fuerty na Lanzarote i z powrotem.
Jeśli zamówicie najtańszy na stronie pojazd typu Corsa/Ibiza, to na 90% dostaniecie Seat Arona. Pełno tego jeździ z ich znaczkiem.

Co do Cofete, to przed wyjazdem nawet sprawdzałem prześwity różnych marek, ale i tak model nie jest gwarantowany.
Skończyło się tak, że znajomi rezydenci zabrali nas tam swoim dużym 4x4 i byli zaskoczeni olbrzymią poprawą jakości drogi.
Kilka dni temu była tam koparka, walec i polewaczki. Obok cmentarza kilkadziesiąt samochodów, prawie wszystkie to maluchy z wypożyczalni.
 Profil Relacje PM off  

#464 PostWysłany: 17 Mar 2025 18:32 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 562
Kilometry: 858 234
@gmak a Cicar zezwala na "promowanie" samochodu? Bo wydaje mi się, że kiedyś warunki to wykluczały.

#465 PostWysłany: 17 Mar 2025 19:10 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Właśnie CICAR jako jedyny* pozwala, tylko trzeba zwrócić z powrotem na wyspie, gdzie zaczynałeś.

*Zapewne niejedyny, ale z tych "polecanych" jedyny mi znany
 Profil Relacje PM off
Kashpir uważa post za pomocny.

#466 PostWysłany: 17 Mar 2025 19:45 

niebieski
Napiszę w wolnej chwili w osobnym wątku o promowaniu.
 Profil Relacje PM off  

#467 PostWysłany: 04 Maj 2025 07:35 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 16 648
Gdzie macie tą informację o szutrach w cicarze/cabreramedine? Przeszukałem całą ich stronę i nie znalazłem.
 Profil Relacje PM off  

#468 PostWysłany: 04 Maj 2025 11:11 

niebieski
Stronę czy regulamin/warunki wynajmu?
 Profil Relacje PM off  

#469 PostWysłany: 07 Maj 2025 16:50 
Awatar użytkownika

Na stronie nie znalazłem warunków wynajmu ale po podpisaniu umowy przychodzi na maila i jest tam wzmianka o wyłączeniu ubezpieczenia na szutrach.
 Profil Relacje PM off  

#470 PostWysłany: 05 Cze 2025 10:04 

Gdzie znajduje się okienko autoreisen na lotnisku na fue? Będę mieć bardzo mało czasu po przylocie na odebranie auta i dojechanie do noclegu i chciałabym to maksymalnie usprawnić.
 Profil Relacje PM off  

#471 PostWysłany: 05 Cze 2025 10:07 
Awatar użytkownika

Chyba było nawet dostępne z miejsca na oczekiwanie na bagaż rejestrowany
 Profil Relacje PM off  

#472 PostWysłany: 05 Cze 2025 11:17 
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 579 248
niebieski
Tak, jest normalnie w głównej hali Arrivals przy innych wypożyczalniach, z dostępem również od strony taśm bagażowych.
 Profil Relacje PM off  

#473 PostWysłany: 05 Cze 2025 11:19 
Awatar użytkownika

I pamiętaj, żeby ustawić się autem przed linią zatrzymania a nie bezpośrednio przed szlabanem jak będziesz wyjeżdżał z parkingu.
Dojście na parking to moment, jest przed wyjściem z lotniska.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 473 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości