Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Pekin
#41 PostWysłany: 16 Wrz 2024 10:42 

Byłam w Zakazanym Mieście 10 września, bez uprzedniej rezerwacji - pokazywało na stronie, że na ten dzień wyprzedane. Bilety kupiłam w kasie przy wejściu, bez żadngo problemu.
 Profil Relacje PM off
Garmond lubi ten post.
Garmond uważa post za pomocny.

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#42 PostWysłany: 16 Wrz 2024 11:08 

Dzięki za informację. Wiem, że ludziom udawało się kupować w kasach, ale wiem też, że wielu osobom się już nie udawało. Na tę chwilę bilety nawet nie tyle, że są wyprzedane, tylko w ogóle od 23.09 sprzedaż jest jakby nieaktywna. Kupno w kasie to dla mnie już ostateczność.

Edit: W poniedziałki jest zamknięte, więc stąd 23.09 jest nieaktywny. Jutro będzie więcej wiadomo, gdyż wtedy powinny pojawić się bilety na 24.09.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 18 Kwi 2025 07:58 
Awatar użytkownika

Loty: 341
Kilometry: 584 744
niebieski
Pytanie. Na majówkę uderzam do Pekinu. Próbowałem dziś zrobić rezerwacje biletów do Zakazanego Miasta. Na oficjalnej stronie nie można wybrać żadnej daty aż do kilku miesięcy wprzód. Pokazuje tylko tydzień do przodu i brak biletów. Ktoś ma wiedzę jak wygląda dystrybucja biletów? Czy faktycznie jako, że jest teraz wysoki sezon nie mam co liczyć, że uda mi się kupić bilet?

#44 PostWysłany: 18 Kwi 2025 08:16 

niebieski
Bilety pojawiają się na 7 dni przed i często schodzą dość szybko, dlatego może wyglądać, że nic nie ma. Polecam sobie obserwować datę na 7 dni przed o różnych porach dnia - bilety pojawiają się jakoś "w środku" europejskiego dnia - to zobaczysz o której polować na te bilety przed majówką. Pamiętaj też, że w poniedziałki jest zamknięte.
60/193 krajów ONZ, 65 krajów ONZ+
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#45 PostWysłany: 18 Kwi 2025 11:34 

Loty: 213
Kilometry: 626 131
Info:
- jestem świeżo po zakupie 13 biletów.

- bilety wchodzą o 14:00 czasu polskiego na 7 dni do przodu (dziś o 14.00 dnia 18.04.2025 wejdą do sprzedaży na dzień 25.04.2025.
- bilety przeważnie rozchodzą się w ciągu 1 minuty od otwarcia (a czym bliższa data 01.05.2025 czyli okresu ich holiday week może być nawet i szybciej)
- jak nie uda Ci się w pierwszych sekundach/minucie kupić biletów to warto ciągle odświeżać w godzinach 14:10 - 14:40 bo wtedy część biletów wraca do puli bo ktoś się rozmyślił itp (przetestowane osobiście)
- WAŻNE: to że naciśniesz ilość biletów wybierzesz morning/afternoon i nacisniesz dalej - NIE GWARANTUJE Ci biletu. Dopiero jak wypełnisz dane osoby odwiedzającej i ponaciskasz continue i dojdziesz do momentu płatności wtedy dopiero masz pewność że masz miejsce (o ile płatność przejdzie i nie wyrzuci Ci timeout itp.)
- jak masz grupę znajomych itp większą niż 5 osób, sugerowałbym raczej robienie 2 oddzielnych rezerwacji na 2 urządzeniach przez dwie niezależne osoby, żeby jak najszybciej wpisać dane osobowe i paszportowe odwiedzających i przejść do etapu płatności
- dużo szybciej sprzedaję się morning time slot. Jak chcesz morning time slot i nie złapiesz go w 1 minucie to nigdy jeszcze nie widziałem osobiście, żeby morning time slot wróciły miejsca do sprzedaży w w/w godzinach (14:10 - 14:40).
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#46 PostWysłany: 18 Kwi 2025 11:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Ok dzięki za info. No mnie interesują bilety albo na 02.05 albo na 03.05 czyli muszę polować 25-26 kwietnia na te bilety ;) na getyourguide widziałem dostępne na okres majówki z przewodnikiem więc w ostateczności skorzystam z tej opcji.

#47 PostWysłany: 22 Kwi 2025 13:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Sorka, że post pod postem. Ktoś orientuje się jak z Pekinu obecnie dotrzeć do Muru Chińskiego w Jinshanling? Planuję poświęcić na to cały dzień ;)

#48 PostWysłany: 22 Kwi 2025 14:11 

Loty: 40
Kilometry: 124 893
świeże informacje są tutaj:

https://wildgreatwall.com/jinshanling-g ... -bus-no-8/
Legion1 lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#49 PostWysłany: 23 Kwi 2025 10:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Wracając jeszcze do Jinshanling. Z tego co widzę na stronie bus jeździ tylko w soboty, niedziele i święta. Podczas mojego pobytu w grę wchodzi tylko sobota jako ostatni pełny dzień w Pekinie. Czy ktoś ma wiedzę jak można tam dostać się inaczej? Nawet z przesiadkami ;)
Edit:
https://www.travelchinaguide.com/china_ ... beikou.htm

tu jest to całkiem dobrze rozpisane

#50 PostWysłany: 15 Maj 2025 22:16 

Loty: 111
Kilometry: 260 580
niebieski
Słyszałem że trasa po wielkim murze z Jinshanling do Simatai jest teraz zamknięta? Coś ktoś wie?

https://www.travelchinaguide.com/china_ ... hiking.htm
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 08 Cze 2025 08:32 
Awatar użytkownika

złoty
Tabciogaraj napisał(a):

Artykuł jest nieaktualny – co roku jedynie odświeżany. Pierwszy komentarz pochodzi z 2023 roku. Dziś czekałem na ten autobus i ani pasażerów oczekujących, ani samego autobusu.

#52 PostWysłany: 09 Cze 2025 08:10 

Loty: 40
Kilometry: 124 893
Znajomi w połowie maja korzystali z tego artykułu i wszystko się zgadzało.

Informacja w nagłówku i data publikacji mówi o tym, że był zaktualizowany w kwietniu.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości