Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1794 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 90  Następna
Autor Wiadomość
#1541 PostWysłany: 24 Mar 2025 03:41 
Awatar użytkownika

platynowy
@zawiert Re: "To już nawet lufa dorabia w ten sposób?" Jestes pare lat do tylu... juz przed pandemia LHG potrafiła skasowac za kg podrecznego. I to LX. Lubowali sie w tym zwlaszcza na SXF.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN
Zimowe all inclusive na Cyprze 🏝️ Wczasy w 4* hotelu w Pafos za 2169 PLN Zimowe all inclusive na Cyprze 🏝️ Wczasy w 4* hotelu w Pafos za 2169 PLN
#1542 PostWysłany: 24 Mar 2025 08:46 

srebrny
Tak, tam świrowali, natomiast od momentu przeniesienia na BER jest luz totalny, można nawet z szafa trzydrzwiową lecieć 😎
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1543 PostWysłany: 25 Mar 2025 21:08 

Witam wszystkich w przyszłym tygodniu będę leciał easyjet z Berlina i mam pytanie jak jest teraz z kontrolami bagażu podręcznego czy jest zwykły sizer czy ten na którym jest tylko zaznaczony bagaż i trzeba się zmieścić w liniach? Będę wdzięczny za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#1544 PostWysłany: 25 Mar 2025 23:16 

srebrny
Jak ostatnio leciałem to były te nowe, na szczęście obsługa kontrolowała wyłącznie ludzi co ewidentnie przesadzili. Z ciekawości przymierzyłem swój bagaż w innej bramce i mój plecak który na luzie z zapasem wchodził do starego sizera w nowym nie miał szans na takie ułożenie aby nie wystawał. Jeśli wejdą nowe sizery to będzie trzeba wozić ze sobą elastyczne pasy aby skompresować bagaż.
// Edit : mój komentarz dotyczył Ryanair, widzę że pytałeś o EasyJet.

#1545 PostWysłany: 27 Mar 2025 22:32 

niebieski
26.03 lot WIZZ LCA-RDO brak kontroli,totalny luz na bramce.Na security nie wyjmowałem nawet płynów,a miałem ich trochę więcej.
 Profil Relacje PM off  

#1546 PostWysłany: 30 Mar 2025 08:13 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
srebrny
-- 30 Mar 2025 07:13 --

Matpiecz napisał(a):
Witam wszystkich w przyszłym tygodniu będę leciał easyjet z Berlina i mam pytanie jak jest teraz z kontrolami bagażu podręcznego czy jest zwykły sizer czy ten na którym jest tylko zaznaczony bagaż i trzeba się zmieścić w liniach? Będę wdzięczny za pomoc

Wczoraj leciałem linią easyJet z Berlina i także dla tej linii mają tylko te nowe sizery, jest taki sam jak dla Ryanaira, tylko z pomarańczowym logo przewoźnika. Mój plecak również nie był zbyt elastyczny, by zmieścić się w tym obrysie, ale na szczęście obsługa nie prosiła mnie o przymiarkę. Parę pierwszych osób z kolejki musiało postawić tam swój bagaż, ich plecaki też wychodziły poza te linie, ale agenci handlingowi machnęli ręką i nikt nie dopłacał.
 Profil Relacje PM off
SPLDER uważa post za pomocny.

#1547 PostWysłany: 30 Mar 2025 08:38 
Awatar użytkownika

srebrny
To kolejna informacja potwierdzająca tezę, że te sizery w BER to ich własna inicjatywa, a nie nowe sizery Ryana jak napisano kiedyś w tym clickbait'owym ścieku.
Cała reszta durnych sociali to powiela bez końca do dziś dodając własne niepotwierdzone inforacje jak ta, że Ryan taki sizer postawił w KTW.

Załączniki:
ber_sizer.jpg
ber_sizer.jpg [ 85.97 KiB | Obejrzany 1708 razy ]
3 ludzi lubi ten post.
travellista uważa post za pomocny.

#1548 PostWysłany: 30 Mar 2025 10:31 

Loty: 16
Kilometry: 26 175
Racja. To że lotnisko sobie ustawia własne wagi to chyba nie znaczy że FR z niego korzysta przy bramce.

#1549 PostWysłany: 30 Mar 2025 10:40 
Awatar użytkownika

srebrny
@marrak W tym przypadku korzysta (w BER). Problemem była wyssana z palca informacja, że to nowy sizer jest Ryana i sugestia, że takie pojawią się na innych lotniskach.
3 ludzi lubi ten post.

#1550 PostWysłany: 30 Mar 2025 14:39 
Awatar użytkownika

niebieski
WAW-AGP lot W6, osoby z priorty bez zainteresowania obsługi, osoby bez z wybiórczą weryfikacją.
AGP-ACE lot FR weryfikacja sporej części pasażerów również z priority
FUE-WAW lot W6, nikogo nic nie interesowało
 Profil Relacje PM off
Kashpir uważa post za pomocny.

#1551 PostWysłany: 30 Mar 2025 20:29 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Nowa miotła i na KRK.

:cry:

Poranny rejs FR do Zadaru - absolutnie każdy plecak lądował w sajzerze. Ostatnie 30 pax już tylko co większe sztuki, ale jednak.
Byłem świadkiem, jak 2 osoby dopłaciły
travellista lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1552 PostWysłany: 30 Mar 2025 21:05 
Awatar użytkownika

złoty
Wszystko FR
CPH-FCO, był sizer, ale nikt się nie przejmował sprawdzeniem.
CPH-PRG, był sizer z obsługą, pani przez mniej więcej pół kolejki non-priority prosiła większe bagaże do mierzenia. Potem sobie poszła i dzięki temu kilka walizek przeszło bez sprawdzenia czy dopłaty.
CPH-NAP, jaki sizer wariacie?
 Profil Relacje PM off  

#1553 PostWysłany: 30 Mar 2025 22:44 
Awatar użytkownika

niebieski
ARN - PEK [CA] kontrola wagi podręcznego przy check in

ARN-GDN [FR] próba wyłapania walizek na non-priority
travellista lubi ten post.

#1554 PostWysłany: 31 Mar 2025 01:02 

HON fly4free
SriLankan Airlines, BKK-CMB - przy gejcie stała waga jak w warzywniaku i pasażerów, którzy na oko przesadzili z rozmiarami / liczbą bagaży proszono, po weryfikacji, że lecą w Y, o ważenie całego dobytku. W kilku przypadkach doszło do jakiś sporych dyskusji z obsługą i przymusowego odesłania delikwentów gdzieś w tym bagażem, w sumie nie wiadomo gdzie (poza gejt). Nie zwróciłem uwagi czy ostatecznie polecieli tym rejsem.
 Profil Relacje PM off  

#1555 PostWysłany: 31 Mar 2025 20:53 

Witam, w najbliższym czasie będę miał 2 loty z KRK Ryanair i mam pytanie, zawsze miałem ze sobą plecak szkolny, czasami dobrze wypchany i zawsze kontrolę przeszedł. Obecnie dużo czytam że z tym plecakiem może być ciężko na odprawie, mam pytanie czy nawet jeśli będzie np. w połowie pełny to plecak mógłby nie przejść kontroli? Proszę o informację czy ktoś teraz leciał Ryanair i może podzielić się spostrzeżeniami, z góry dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

#1556 PostWysłany: 31 Mar 2025 21:01 
Awatar użytkownika

srebrny
@tset Przecież masz tutaj multum informacji od osób lecących Ryanem, ostatnia jest z... dziś.
3 ludzi lubi ten post.

#1557 PostWysłany: 31 Mar 2025 21:04 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

A jak masz się tak przejmować, podjedz na lotnisko w KRK i sprawdź czy twój plecak się mieści.
 Profil Relacje PM off  

#1558 PostWysłany: 31 Mar 2025 21:21 

@Hose, tak zgadzam się, chciałem zapytać czy przejdę kontrolę z połowie pełnym zwykłym plecakiem, czy jest mierzony plecak wzdłuż i wszerz i nawet jeśli go dam radę upchać w sizerze to obsługa doczepi się do wymiarów - takiej informacji niestety nie znalazłem

@Zeus, mieszkam ponad 100km od lotniska, pewnie bym skorzystał i zobaczył w praktyce jak to wygląda gdybym mieszkał bliżej
 Profil Relacje PM off  

#1559 PostWysłany: 31 Mar 2025 21:22 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

No to napełni plecaka i zmierz go.
 Profil Relacje PM off  

#1560 PostWysłany: 31 Mar 2025 21:27 
Awatar użytkownika

złoty
Specyficzny sizer jest tylko w Berlinie. Wszędzie indziej dasz radę docisnąć plecak - choćby kolanem. Więc nie ma co się martwić na zapas.
 Profil Relacje PM off
johnnyboy55 lubi ten post.
tset uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1794 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 90  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość