Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 920 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 46  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: ZEN.com
#741 PostWysłany: 25 Lut 2025 13:22 

srebrny
A to nie jest przypadkiem ochrona przed DCC? Wejdźcie sobie w aplikacje w ustawienia i "Kontrola DCC", może jeśli to jest włączone to będzie odrzucać transakcje w innych walutach niż jest dostępna na rachunku?
 Profil Relacje PM off  

Ateny od piątku do poniedziałku za 519 PLN 🇬🇷🏛️🗺️📷 Loty i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Novotel Ateny od piątku do poniedziałku za 519 PLN 🇬🇷🏛️🗺️📷 Loty i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Novotel
Egipski raj bez żadnych zmartwień 🍹 All inclusive w 4* hotelu za 1799 PLN 😍 Egipski raj bez żadnych zmartwień 🍹 All inclusive w 4* hotelu za 1799 PLN 😍
#742 PostWysłany: 25 Lut 2025 14:29 

niebieski
Raczej nie. To powinno chronić przed przewalutowaniem wystawcy terminala, ale może...
 Profil Relacje PM off  

#743 PostWysłany: 25 Lut 2025 17:47 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Nie jestem na 100% pewny, ale mi chyba odrzucało takie transakcje.
 Profil Relacje PM off  

#744 PostWysłany: 28 Lut 2025 18:18 

Dzień dobry,

Na wstępie przepraszam za ostatni post z błędami. Pisałem na telefonie, a tam klawiatura niezbyt inteligentnie to poprawia. Tym razem postarałem się sprawdzić tekst przed zatwierdzeniem.

Szukając informacji o ZEN, trafiłem na ten wątek forum. Pomyślałem, że zapytam tutaj ludzi, którzy użytkują aplikację na co dzień. 

Zainteresowała mnie promocja na ZEN Pro. Jednak głównym zmartwieniem jest kartą w wersji Pro, gdzie jak zauważyliście wcześniej jest ona przewidziana w ToS do użytku biznesowego (stąd pewnie jest w EUR). Dodatkowo z supportu ZEN dowiedziałem się, że jest to karta Litewska. Nie wiem, jak wygląda wersja bez Pro. 

Mamy tam także fragment "These ZEN Pro Card Terms apply in addition to our Terms for Business Users or (if you are self-employed or a free-lancer) Terms for Individual Users, and any other applicable terms and conditions.", co jak dobrze rozumiem świadczy o tym, iż karty ZEN Pro obowiązują dla Użytkowników Biznesowych lub indywidualnych osób, ale prowadzących działalność. 

Jak Waszym zdaniem wygląda kwestia użytkowania tej karty przez osoby fizyczne bez prowadzenia działalności gospodarczej? Tak od strony przepisów? Naruszamy jakieś podatkowe, prawne? 

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#745 PostWysłany: 28 Lut 2025 19:04 
Awatar użytkownika

złoty
Już dostałeś odpowiedź na poprzedni post więc po co pytasz ponownie ?
 Profil Relacje PM off  

#746 PostWysłany: 28 Lut 2025 19:17 

A powiesz mi, gdzie jest ta odpowiedź? Post nad moim jest z 25 lutego. Być może była odpowiedź, ktorej nie zdążyłem przeczytać, ale została usunięta razem z poprzednim moim postem (ze względu na błędy ortograficzne).
 Profil Relacje PM off  

#747 PostWysłany: 28 Lut 2025 20:49 
Awatar użytkownika

złoty
Jak nie zdążyłeś przeczytać to jest w koszu na dole strony głównej
 Profil Relacje PM off  

#748 PostWysłany: 01 Mar 2025 16:43 

Ok, chociaż ta odpowiedź nie jest jakoś bardzo długa. I w sumie niewiele odpowiada na pytanie.

Skoro dają to nie znaczy, że mogę korzystać. Samochód też mogę kupić, a niekoniecznie mogę jeździć (mogę nie posiadać prawa jazdy), a kupić i zarejestrować go mogę.

Zapytalem o to także samo ZEN, ale nie mam jeszcze odpowiedzi, być może będzie po weekendzie. Jak coś się wartościowego dowiem to podrzucę.

Byłem po prostu ciekaw, może ktoś wcześniej przede mną probówał pytać ZEN i coś wie. Jeśli tak i mógłby podzielić się odpowiedzią to z chęcią ją poznam.
 Profil Relacje PM off  

#749 PostWysłany: 13 Mar 2025 15:09 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Zen.com otwiera biuro w Singapurze. Ma ambitne plany ekspansji w Azji Południowo-Wschodniej

.....Dzięki tej współpracy klienci Zen.com będą mogli zakładać wirtualne konta w m.in Wietnamie, Indonezji i Hongkongu, co umożliwi im dokonywanie i otrzymywanie płatności tak, jakby posiadali lokalne konto bankowe w tych krajach. Współpraca ta pozwoli na realizację lokalnych płatności i przelewów tego samego dnia, obniżenie kosztów przewalutowań w transakcjach międzynarodowych oraz lepszą obsługę firm e-commerce działających w Azji.....

https://www.cashless.pl/16707-zen-com-b ... _QXY7WkQjQ
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#750 PostWysłany: 13 Mar 2025 17:16 

Loty: 12
Kilometry: 15 275
Dzisiaj, po ostatniej aktualizacji aplikacji przy aktywacji cashback musiałem zaznaczyć ptaszkiem że zgadzam się z warunkami (wcześniej tego nie było). Po aktywacji cashback, wpadły mi kamienie oraz odłamki, ale natychmiastowego pieniężnego cashbacku nie naliczyło. Jakieś zmiany wprowadzili czy to jakiś błąd po ich stronie?
 Profil Relacje PM off  

#751 PostWysłany: 13 Mar 2025 17:20 

niebieski
Ja miałem ptaszka od zgadzania się z warunkami jakieś dwa miesiące temu jak używałem cashbacku.
 Profil Relacje PM off  

#752 PostWysłany: 13 Mar 2025 17:30 

Loty: 12
Kilometry: 15 275
U mnie był wcześniej komunikat z ostrzeżeniem o zmianie zasad i ryzyku jego niezaliczenia, ale wtedy wystarczyło zatwierdził komunikat, teraz jest dodatkowy ptaszek do zobaczenia o ryzyku nieprzestrzegania warunków cashbacku. O ile wcześniej cashback natychmiastowy naliczyło mi bez problemów, to tym razem już nie.
 Profil Relacje PM off  

#753 PostWysłany: 13 Mar 2025 20:04 

niebieski
A to nie wiem, może teraz się coś zmieniło? Zaletą zena był zawsze natychmiastowy cashback.
 Profil Relacje PM off  

#754 PostWysłany: 15 Mar 2025 09:45 

niebieski
Generalnie z Zen działało kumulowanie cashbacku, czyli najpierw przejście z Zen a potem jeszcze z innej stronki typu letyshops i to wchodziło na obu, więc może się zorientowali co do ilości nadużyć.
 Profil Relacje PM off
Aramise lubi ten post.

#755 PostWysłany: 18 Mar 2025 15:33 

niebieski
Od jakiegoś czasu mam potrącenia cashback-u przy zwrocie zakupów. Kiedyś tego nie było, więc widać że uszczelniają system.
 Profil Relacje PM off  

#756 PostWysłany: 03 Kwi 2025 18:49 

Loty: 42
Kilometry: 38 006
niebieski
https://www.cashless.pl/16814-visa-zen- ... isa-direct
 Profil Relacje PM off  

#757 PostWysłany: 06 Kwi 2025 17:23 

Od jakiegoś czasu nie wchodzą mi cashbacki z Zen & pyszne.pl - miał ktoś podobnie/ma rozwiązanie?
 Profil Relacje PM off  

#758 PostWysłany: 06 Kwi 2025 21:21 

srebrny
a jak to jest z cashbackiem z zen ? czy zeby dostac te np. 1-2 procent to musze uzyc linka z aplikacji i zaplacic jakakolwiek karta czy musi byc to karta zen-a ?
 Profil Relacje PM off  

#759 PostWysłany: 06 Kwi 2025 21:26 

Karta Zenka must be
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#760 PostWysłany: 07 Kwi 2025 01:43 

srebrny
uzylem karty zen-a i cashback sie naliczyl praktycznie odrazu :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 920 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 46  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości