Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 153 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 15 Lut 2025 00:44 

niebieski
kojot_lubin napisał(a):
Przy depozycie jest jednak: karty debetowe nie są akceptowane

i wszystko jasne, nie ma co się łudzić
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#142 PostWysłany: 15 Lut 2025 17:28 

Loty: 253
Kilometry: 550 411
Zazwyczaj tak piszą w regulaminie że transakcje wyłącznie kartą kredytową.Wówczas kiedy rezerwowałem w wypożyczalni Dollar również była taka adnotacja.W samym biurze nikt nawet nie zająknął się o kartę kredytową i karta debetowa bezproblemowo wystarczyła.
 Profil Relacje PM off
kojot_lubin lubi ten post.
kojot_lubin uważa post za pomocny.

#143 PostWysłany: 15 Lut 2025 18:17 

HON fly4free
wypożyczałem samochód - via ecr - w abc rent a car
na lotnisku czekał przedstawiciel z dokumentami, nie wymagał karty kredytowej (wg otrzymanych dokumentów była wymagana), zapytał tylko czy do depozytu - 100 omr - chcemy użyć karty kredytowej, czy debetowej, samochód do odbioru na parkingu lotniskowym. limit kilometrów - 250
zwrot w środku nocy z zostawieniem kluczyków na kole samochodu
 Profil Relacje PM off
kojot_lubin lubi ten post.
kojot_lubin uważa post za pomocny.

#144 PostWysłany: 03 Mar 2025 12:22 

ok, to i mały update ode mnie. Znalazłem pełnego 4x4 (LC 2019) z namiotem dachowym i podstawowym wyposażeniem kempingowym. Mała firma, wyszukałem an Google maps.limit wynegocjowałem 250km, samo auto fantastyczne, bez obaw przemierzałem nim pustynie i sugar dunas (miało blokadę dyfra i reduktor - to duża rożnica vs większość prado). Gość odebrał nas z lotniska, auto odebrał potem ze wskazanego hotelu.
Zapłaciłem w usd, po średnim kursie z google :) depo (100usd) wróciło do mnie przelewem, 30dni po powrocie - bez problemu.Ubezpieczenie nie było obowiązkowe, nie nalegali.

Gdyby ktoś chciał takie auto, to szczegóły na priv. Warto na pewno z nimi negocjować.

żadnego mandatu nie załapałem :)
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 03 Mar 2025 17:05 

Czuję się w obowiązku zostawić namiar do niewielkiej lokalnej firmy, od której brałem auto na 8 dni. Gość odebrał nas z lotniska i odstawił na najbliższą stację benzynową gdzie miał swoje auto, po drodze załatwiając nam kartę sim i bankomat. Zaprosił też nas do sklepu swoich znajomych na chałwę i kawę z kardamonem, po czym dostaliśmy w prezencie ogromny worek zakupowy z lokalnymi przysmakami :D mimo, że mieliśmy wynajęty w innej firmie sprzęt kempingowy to ogarnął mnóstwo (jak się później okazało) niezbędnych gadżetów typu elektryczny prysznic 12V do gniazda zapalniczki. Ale do rzeczy...

Auto to Pajero z 2017r z przebiegiem 100kkm+ ale mocno zadbane. Auto o pełnym przysposobieniu terenowym, zjeździłem nim wszystkie najtrudniejsze trasy i nie uklękło nawet na moment. Limit 200km/doba ale nikt nie sprawdzał ile zrobiłem km. Przekazanie bez problemu, tak samo zdanie auta. Za auto płaciłem w OMR przy przekazaniu auta, depozytu nie zostawiłem, bo nie nalegał :D ilości paliwa też nikt nie sprawdzał chociaż dostałem auto z 1/4 baku i tyle samo zostawiłem. Auto po 8 dniach było mocno brudne, opłukałem z owego prysznica przed zdaniem i zamiotłem z grubsza w środku ale gość mówił żebym nic nie robił i on sobie umyje po najmie.

Ogólnie totalny luz, bez żadnej napinki i próby namawiania na ubezpieczenia itd. W ramach wdzięczności podarowałem polskie słodycze i "coś do poczytania" co spotkało się z niesamowitą radością i utrwaleniem przyjaźni polsko-omańskiej. Na widok krówek, śliwek nałęczowskich i michaszków oczy robią im się jak 5zł nie wspominając o "lekturze" :D

Wspomniany numer: +968 9507 7091

Pozdro!
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 03 Mar 2025 20:44 
Awatar użytkownika

platynowy
Kwestia za ile te 8 dni?
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 04 Mar 2025 09:48 

@jaco027 stanęło na 150 OMR
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 07 Mar 2025 14:47 
Awatar użytkownika

platynowy
Czyli drogo i niedrogo zarazem. Okolo 190pln/dzien. Ale Pajero. Zwykle SUVy za okolo 130pln/dzien.
Image
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 11 Mar 2025 16:21 

@jaco027 Tyle, że to co wysłałeś to bardziej crossovery i zazwyczaj nie mają 4wd. Jedyny plus crossoverów to większy prześwit przez co trudniej urwać osprzęt z podwozia. Bez 4wd ciężko wjechać w parę wartościowych miejsc, "pełny" suv to też ogrom miejsca w środku więc na wożenie sprzętu do kampowania nadaje się idealnie, można wygodnie otworzyć w bagażniku dużą walizkę etc. Dla mnie wybór był prosty i jeśli ktoś stałby przed podobnym wyborem to zachęcam do suva z 4wd i reduktorem.
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 14 Mar 2025 14:34 
Awatar użytkownika

Loty: 503
Kilometry: 791 294
platynowy
Wynajem przez Economy Car Rental w Dollar.

Zamawiany dzień przed wyjazdem, cena za 6 dni 435 PLN (w tym 20 PLN przy rezerwacji, reszta na miejscu).
Podstawowa klasa (Kia Picanto lub podobny) - dostaliśmy Nissana Sunny w najbiedniejszej wersji (min. brak tempomatu, co przydaje się bo przecież w Omanie dużo się jeździ po autostradach).
Co ciekawe mimo najtańszej oferty mieliśmy nielimitowany przebieg.
Możliwa karta debetowa (ale pamiętajmy o dwukrotnym przewalutowaniu i ew. różnicach kursowych).
Odbiór szybki, brak namawiania na ubezpieczenie (nie było nawet pytania), odbiór na parkingu także szybki - zrobiłem film i fotki z drobnych uszkodzeń.
Samochód z przebiegiem ok. 65 kkm,
Zrobiliśmy ok. 1200 km.
Paliwo 95 0,239 PLN
Był lekko przykurzony (min. trochę po pustyni) więc przez zdaniem umyłem go na mobilnej myjni pod hipermarketem Lulu za 1 OMR (gorąco polecam bo chłopaki robią robotę).
Zwrot - szybkie obejrzenie (dla pewności zrobiłem film).

Kontrakt dostajemy na maila, podpisujemy w tablecie.
Przy karcie kredytowej zdjęcie blokady kaucji w ciągu do 21 dni, przy debetowej zwrot pobranej kwoty do 45 dni.

Co ciekawe samochód zdany przedwczoraj.
Dziś zniknęła blokada karty ale też i blokada za wynajem (przez tydzień wisiała jako blokada a nie obciążenie) :o
Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem - ciekawe kiedy wejdzie ponownie.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 14 Cze 2025 22:13 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 335 734
bartek96 napisał(a):
Czuję się w obowiązku zostawić namiar do niewielkiej lokalnej firmy, od której brałem auto na 8 dni. Gość odebrał nas z lotniska i odstawił na najbliższą stację benzynową gdzie miał swoje auto, po drodze załatwiając nam kartę sim i bankomat. Zaprosił też nas do sklepu swoich znajomych na chałwę i kawę z kardamonem, po czym dostaliśmy w prezencie ogromny worek zakupowy z lokalnymi przysmakami :D mimo, że mieliśmy wynajęty w innej firmie sprzęt kempingowy to ogarnął mnóstwo (jak się później okazało) niezbędnych gadżetów typu elektryczny prysznic 12V do gniazda zapalniczki. Ale do rzeczy...

Auto to Pajero z 2017r z przebiegiem 100kkm+ ale mocno zadbane. Auto o pełnym przysposobieniu terenowym, zjeździłem nim wszystkie najtrudniejsze trasy i nie uklękło nawet na moment. Limit 200km/doba ale nikt nie sprawdzał ile zrobiłem km. Przekazanie bez problemu, tak samo zdanie auta. Za auto płaciłem w OMR przy przekazaniu auta, depozytu nie zostawiłem, bo nie nalegał :D ilości paliwa też nikt nie sprawdzał chociaż dostałem auto z 1/4 baku i tyle samo zostawiłem. Auto po 8 dniach było mocno brudne, opłukałem z owego prysznica przed zdaniem i zamiotłem z grubsza w środku ale gość mówił żebym nic nie robił i on sobie umyje po najmie.

Ogólnie totalny luz, bez żadnej napinki i próby namawiania na ubezpieczenia itd. W ramach wdzięczności podarowałem polskie słodycze i "coś do poczytania" co spotkało się z niesamowitą radością i utrwaleniem przyjaźni polsko-omańskiej. Na widok krówek, śliwek nałęczowskich i michaszków oczy robią im się jak 5zł nie wspominając o "lekturze" :D

Wspomniany numer: +968 9507 7091

Pozdro!

Też wypożyczałam z tego źródła. Potwierdzam zero problemów. Cena 20 OMR za dobę przy 4 dniach. Ale w rzeczywistości auto zostało podstawione dzień wczesniej pod hotel.
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 14 Sie 2025 10:55 

@Karolina_s

Hej, a mogę trochę więcej szczegółów? Jakąś zakładkę w google, nazwę czy coś, bo po numerze telefonu nic nie mogę znaleźć? W sensie interesuje mnie to, czy to legitna firma z jakimś podstawowym ubezpieczeniem itp.,, a nie tylko ktoś wypożyczajacy swoje auto. Rozumiem, że działają w Muscacie i do wypożyczenia jest tylko to Pajero? Czy mają jeszcze inne auta?

Dwa lata temu wypożyczałam w firmie N.A.B - wszystko w porządku, polecam, ale u nich Dacia Duster wychodzi drożej niż to Pajero, więc może czas na zmianę

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 14 Sie 2025 15:58, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#153 PostWysłany: 15 Sie 2025 17:51 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 335 734
Ja miałam do nich namiary z forum i akurat chciałam auto 4x4, otrzymałam propozycję Pajero, o inne auta nie pytałam. Przy dostarczeniu auta do hotelu, są normalnie wypełnione papiery (umowa) na wypożyczenie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 153 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości