Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 50 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Sty 2025 14:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Brałby ale przy aktualnej sytuacji z Maduro może być problem z wpuszczeniem do kraju (chociażby ostatni case Bartka z BezPlanu).
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Włoska wyspa Ischia 🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z termalnymi basenami i widokiem na zatokę za 2779 PLN 🍹✨ Włoska wyspa Ischia 🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z termalnymi basenami i widokiem na zatokę za 2779 PLN 🍹✨
Luksusowy wypoczynek w 5* hotelu w Turcji 🏝️🏊‍♀️ All inclusive za 1916 PLN Luksusowy wypoczynek w 5* hotelu w Turcji 🏝️🏊‍♀️ All inclusive za 1916 PLN
#2 PostWysłany: 15 Sty 2025 14:04 
Awatar użytkownika

Loty: 56
Kilometry: 162 181
niebieski
Tak. Ale w/w vloger to nie zwykły Kowalski....

Wpuścić wpuszczą ale w stolicy bym zostać nie chciał.
3 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 15 Sty 2025 14:07 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Owszem, ale może być podobny case jak było z Nikaraguą parę lat temu, ze niektórzy zagraniczny turyści nie byli wpuszczeni.

Cena super, ale warto mieć na uwadze ze może być cięzko.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 15 Sty 2025 16:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja tego nie weryfikował po swojej stronie, ale w jednym z daily vlogów Wojciech Szewko opowiadał o jakiś turystach, których Maduro aresztował (chyba Argentyńczykach) i teraz traktuje jak "towar" i oczekuje koncesji politycznych. Wiadomo, powodem może być to, że Milei wpuścił do siebie Edmundo Gonzaleza (niedoszły prezydent ze strony opozycji, któremu "ukradziono" zwycięstwo w wyborach), ale Polaków też to może dotknąć.

Żeby później nie było case'u jak ten polski turysta z Demokratycznej Republiki Konga z zeszłego roku - gdzie został wsadzony na kilka miesięcy do więzienia za robienie zdjęć w złym miejscu i w złym czasie, i osobiście Duda musiał prosić o jego zwolnienie. Natomiast każdy podejmuje decyzje za siebie, byleby był świadomy ewentualnych konsekwencji :)
Zeus lubi ten post.

#5 PostWysłany: 15 Sty 2025 17:16 
Awatar użytkownika

srebrny
Trzeba się przyglądać sytuacji i znać realia, ale przecież:
po pierwsze primo: mamy stosunki dyplomatyczne z Wenezuelą (amb. w Warszawie), prawda ?
po drugie primo: Rainbow kusi wakacjami w resortach , prawda?
po trzecie secundo: tam jest bifurkujaca rzeka Casiquiare, prawda?
Oferta wygląda na petardę drugiej dekady stycznia '25 🙂

#6 PostWysłany: 15 Sty 2025 17:54 
Awatar użytkownika

srebrny
Niekiedy można się znaleźć w takich sytuacjach, że nawet bifurkowanie nie pomoże. ;)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Sty 2025 18:07 

HON fly4free
Nie demonizowałbym ani Maduro uganiającego się za Polakami ani sytuacji na miejscu (choć ta oczywiście może być zmienna); jeśli ktoś tam nie jedzie politykować, ma plan pobytu i bilet powrotny to na 99% zostanie wpuszczony i nikt go nie zamknie.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 15 Sty 2025 18:12 

srebrny
wtak napisał(a):
Trzeba się przyglądać sytuacji i znać realia, ale przecież:
po drugie primo: Rainbow kusi wakacjami w resortach , prawda?

wyspa Margarita to nie Wenezuela ;)

a tak na powaznie, oferta swietna ale no coz.... mega niebezpiecznie moim zdaniem,
niech kazdy oceni ryzyko czy chce i czy warto, moze jakas sensowna grupa ludzi z doswiadczeniem
bym sie wybral, samemu to raczej nie.

dajcie znac jak ktos kupil, pojechal i wrocil w calosci ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 17 Sty 2025 01:41 

Cześć wszystkim, kupiłem na wrzesień.

Dokąd mogę się udać bezpośrednio po przyjeździe z Caracas?

Przeczytałam, że nawet samo opuszczenie lotniska jest bardzo ryzykowne, dlatego nie mogłam przespać jednej nocy w Caracas. Jesteśmy parą z małą dziewczynką i chciałabym uniknąć trudnych sytuacji.

Widziałem loty do Los Roques, ale ceny posad są zbyt wysokie.

Chciałem więc przeprowadzić się na Curacao, a potem pojechać na Arubę, ale problem polegał na tym, że musiałbym spędzić jedną noc w Caracas.

Co warto zamówić?

Dziękuję!
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 17 Sty 2025 01:52 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
Kupiłaś bilet do Caracas by lecieć na Arubę ?
3 ludzi lubi ten post.

#11 PostWysłany: 17 Sty 2025 01:58 

HON fly4free
To kupiliście bilet do Wenezueli z małym dzieckiem bez sensownego pomysłu na ten wyjazd?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#12 PostWysłany: 17 Sty 2025 02:01 

-- 17 Jan 2025 00:59 --

nie bezpośrednio na Arubę, bo to za drogie! Ale przejeżdżając przez Curacao działa dobrze. Czy masz jakieś alternatywy? Widziałem też San Andres, ale nie czytałem dobrych recenzji. Nie wiem, jak uniknąć spędzenia nocy w Caracas.

-- 17 Jan 2025 01:01 --

marek2011 napisał(a):
To kupiliście bilet do Wenezueli z małym dzieckiem bez sensownego pomysłu na ten wyjazd?

dokładnie :( możesz mi pomóc to naprawić?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 17 Sty 2025 02:04 

HON fly4free
Skoro już macie bilet to zarezerwujcie sobie pobyt np. na Margaricie, gdzie jest sporo turystów i bezpiecznie, a łatwo dolecicie tam z CCS (jest z 7-8 lotów dziennie).
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

#14 PostWysłany: 17 Sty 2025 02:06 

Loty: 20
Kilometry: 21 972
BB108 napisał(a):
Żeby później nie było case'u jak ten polski turysta z Demokratycznej Republiki Konga z zeszłego roku - gdzie został wsadzony na kilka miesięcy do więzienia za robienie zdjęć w złym miejscu i w złym czasie, i osobiście Duda musiał prosić o jego zwolnienie. Natomiast każdy podejmuje decyzje za siebie, byleby był świadomy ewentualnych konsekwencji :)

Tam akurat problemem było to, że właśnie w tym czasie Duda podpisał jakiś deal z Rwandą, czyli wrogim DRK krajem. W przypadku Wenezueli jest jednak trochę inaczej.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 17 Sty 2025 02:09 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
marek2011 napisał(a):
Skoro już macie bilet to zarezerwujcie sobie pobyt np. na Margaricie, gdzie jest sporo turystów i bezpiecznie, a łatwo dolecicie tam z CCS (jest z 7-8 lotów dziennie).
To jedyne rozsądne rozwiązanie

#16 PostWysłany: 17 Sty 2025 02:11 

srebrny
tiskone napisał(a):

Przeczytałam, że nawet samo opuszczenie lotniska jest bardzo ryzykowne, dlatego nie mogłam przespać jednej nocy w Caracas. Jesteśmy parą z małą dziewczynką i chciałabym uniknąć trudnych sytuacji.

kiedys przemeczylem 17 godzin w strefie bezclowej na lotnisku w Caracass i zyje :)

ale chyba nie macie biletu laczonego ?

i podziwiam odwage ze wybor Wenezueli na podroz z malym dzieckiem.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 17 Sty 2025 02:15 

-- 17 Jan 2025 01:14 --

marek2011 napisał(a):

znaleziono, dziękuję bardzo! Przyjeżdżam do CCS o 14:50, a PMV odjeżdża o 18:00. Mam nadzieję, że uda mi się zdążyć, jeśli lot nie będzie opóźniony.

-- 17 Jan 2025 01:15 --

michcioj napisał(a):
tiskone napisał(a):

kiedys przemeczylem 17 godzin w strefie bezclowej na lotnisku w Caracass i zyje :)

ale chyba nie macie biletu laczonego ?

i podziwiam odwage ze wybor Wenezueli na podroz z malym dzieckiem.

dlaczego mówisz o odwadze, mając małe dziecko? Początkowy pomysł był taki, że od razu przeniosę się na jakąś wyspę, nie zatrzymując się w stolicy. Nie powinno to być niebezpieczne, jeśli zrobimy to dobrze?
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 17 Sty 2025 03:14 

srebrny
@tiskone czy sobie jaja robisz czy naprawde nic nie ogarniasz ?

Wenezuela jest znana z tego ze poziom bezpieczenstwa jest bardzo niski,
jest mnostwo gangow, strzelanin, panstwo jest w stanie rozkladu, policja potrafi cie okrasc a
gangi porywaja turystow dla okupu. morderstwa to normalka.

de facto jest jeden z najbardziej niebezpiecznych krajow na swiecie, w zyciu bym tam nie pojechal na wakacje z dzieciakiem.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#19 PostWysłany: 17 Sty 2025 07:26 

srebrny
Te zdania brzmią, jakby były tłumaczone przez translator albo pisane przez AI. 😅
Szyn3k lubi ten post.

#20 PostWysłany: 17 Sty 2025 09:06 

michcioj napisał(a):
@tiskone czy sobie jaja robisz czy naprawde nic nie ogarniasz ?

Wenezuela jest znana z tego ze poziom bezpieczenstwa jest bardzo niski,
jest mnostwo gangow, strzelanin, panstwo jest w stanie rozkladu, policja potrafi cie okrasc a
gangi porywaja turystow dla okupu. morderstwa to normalka.

de facto jest jeden z najbardziej niebezpiecznych krajow na swiecie, w zyciu bym tam nie pojechal na wakacje z dzieciakiem.

Ktos Cie porwal dla okupu, ze tak mowisz czy po prostu siejesz niepotrzebna panike i powtarzasz jakies bzdury?

Tak, Wenezuela jest dosc niebezpieczna, ale zdecydowanie nie jest w takim stanie, w jakim byla jeszcze kilka lat temu. Zdecydowanie mozna pojechac, takze do Caracas i miec calkiem fajny czas. Nikt nie porywa regularnie dla okupu turystow i nie ma "mnostwa strzelanin", zakladajac ze trzymasz sie zona rosa / bogatszych dzielnic i nie szukasz problemow (narkotyki, prostytucja, lazenie o 3 nad ranem z telefonem przy uchu)

Ryzyko polityczne to osobna kwestia, ktorej nie poruszam, ale nie roznosmy jakichs zenujacych naglowkow "ale zabijajo", to nie mainstream media.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 50 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości