Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Zasada NO SHOW nie funkcjonuje w ' tanich liniach '
Ryanair, Wizz, itp
można wykorzystać 'powrót' nie lecąc 'tam'

Również w przypadku Pegasusa opuszczenie pierwszego odcinka lotów łączonych na jednej rezerwacji NIE WPŁYWA na kolejny odcinek.

Scoot - odpuszczenie odcinka kasuje kolejne

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 936 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47
Autor Wiadomość
#921 PostWysłany: 22 Paź 2024 09:36 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Nie do końca prawda - jak jedna osoba nie leci to wciąż może zostać odprawiona.
 Profil Relacje PM off
apadlo lubi ten post.

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#922 PostWysłany: 18 Gru 2024 17:31 

Chciałbym się upewnić przed zakupem nowego biletu, że nic się w Wizzair nie zmieniło ;) Chcę kupić dodatkowy bilet na tej samej trasie, tylko dzień wcześniej.

Mam rezerwację Wizzair do Mediolanu w terminie sobota-środa. Chcę wylecieć jednak w piątek - zmiana w rezerwacji wiąże się z dopłatą 360 zł (za dwie osoby). Znacznie taniej wychodzi mnie po prostu kupienie biletu na piątek w nowej rezerwacji. Nie polecę jednak wówczas lotem w pierwszą stronę, ale z powrotnego jak najbardziej będę chciał skorzystać. Rozumiem, że WizzAir nie zrobi tutaj żadnych jaja w stylu - anulowanie biletu powrotnego, bo nie zjawiłem się na lot w 1-szą stronę? ;) Wolę się upewnić
 Profil Relacje PM off  

#923 PostWysłany: 18 Gru 2024 17:33 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dobry jesteś!
@Zeus Cię wysłał do tego wątku, abyś się zapoznał z jego treścią w temacie o który pytasz, a Ty tu zadajesz to samo pytanie.
Dla ułatwienia: nie - nie będzie problemu z powrotem na pierwszym bilecie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#924 PostWysłany: 18 Gru 2024 17:34 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
Bez zmian.
Wizzaira nic nie interesuje czy polecisz czy nie.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
radomt lubi ten post.

#925 PostWysłany: 20 Sty 2025 03:52 

Na fali euforii po dzisiejszym zarezerwowaniu mojej najbardziej szalonej z dotychczasowych podróży przeczytałem cały ten wątek i wydaje mi się, że już wszystko jest jasne:)

Lecę Aer Lingus DUB-MAN-BGI oraz powrót BGI-MAN-DUB. W tym momencie - czyli w MAN robię No Show - i nic się nie dzieje, bo mam podręczny a No show jest na ostatnim odcinku. No i jak piszecie nikt nie chargeuje karty kredytowej już po fakcie.

Dzięki za Waszą wiedzę!
 Profil Relacje PM off  

#926 PostWysłany: 20 Sty 2025 11:32 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
Jeżeli wysiadziesz w Manchesterze w drodze powrotnej, to nic się nie stanie.
2 ludzi lubi ten post.

#927 PostWysłany: 20 Sty 2025 11:36 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
Tak - jeżeli lecisz tylko z podręcznym to po prostu przerywasz podróż (po odcinku BGI-MAN) i nic się nie wydarzy.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#928 PostWysłany: 20 Sty 2025 12:33 

niebieski
Chłopaki, a podpowiedzcie jeszcze jak na tym samym locie będzie, jak jednak mam duży 1 bagaż na cała trójkę? Dotychczas zawsze wspomniałem o tym na pierwszym lotnisku (BGI), że nie wykorzystam ostatniego lotu (MAN-DUB) i proszę o nadanie bagażu tylko do Manchester, zamiast prosto do Dublin. Będzie dym? Dotąd nigdy nie było, ale ostatnio same podręczne przez parę lat albo LCC i wolę się upewnić?

Wiem też, że jak nie ma Cię na pokładzie, to bagaż - jeśli został uprzednio nadany, muszą wyładować. Nadal?
 Profil Relacje PM off  

#929 PostWysłany: 20 Sty 2025 12:38 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jeżeli przesiadka nie jest wystarczająco długa, to nie nadadzą tak adhoc do MAN. Były przypadki ze kazali dopłacać do zmiany taryfy lub karę (np. AirFrance)
 Profil Relacje PM off  

#930 PostWysłany: 20 Sty 2025 13:53 

niebieski
Chcę nadać od razu w BGI tylko do MAN (a nie do DUB), w którym to mamy aż 10 h czekania na kolejne loty (pierwotnie do DUB), ale wzięliśmy prosto z MAN do WRO (po 12h od chwili wylądowania w MAN po locie z BGI).
 Profil Relacje PM off  

#931 PostWysłany: 04 Lut 2025 12:41 

Cześć,

Rozważam lot z w jedną stronę z ARN do USA. Znalazłem fajną opcję przez Helsinki do LAX, a następnie LAS. W tej opcji wychodzi dużo lepiej cenowo, ale w zasadzie bardziej mi się opłaca skończyć podróż już w LAX. 2 pytanka:
1. Nie wiem jak to działa w USA, czy mogę w takiej sytuacji normalnie przejść kontrolę i wyjść na lotnisku w LA, czy będzie to jakiś problem?
2. Czy są jakieś konsekwencje, nawet na przyszłość, od linii? Bilet pewnie finalnie bym kupil bezpośrednio na stronce linii, niewielka różnica ceny w OTA.

Załącznik:
ARN-LAX-LAS.png
ARN-LAX-LAS.png [ 72.8 KiB | Obejrzany 1163 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#932 PostWysłany: 04 Lut 2025 13:24 
Awatar użytkownika

platynowy
Tylko typowe problemy, co jak bedzie burza i przerzuca sie na jakis bezposredni lot do LAS, co jak bagaz poleci do LAS itp.
Watpie zeby linia miala jakies problemy - tam musisz przejsc kontrole paszportowa a te trwaja na prawde dlugo - zawsze sie moze zdarzyc ze twoja trwala bardzo dlugo ;)
 Profil Relacje PM off
automatae lubi ten post.
erfly uważa post za pomocny.

#933 PostWysłany: 17 Maj 2025 13:23 

Pewnie było kilka razy, ale ciągle nie mam pewności i będę to robić pierwszy raz..

Sytuacja: lot WAW-LHR-JFK i powrót JFK-LHR-WAW. Dwie osoby na jednej rezerwacji z bagażami rejestrowanymi. Jedna osoba musi wysiąść na powrocie w LHR ze swoim bagażem rejestrowanym.

Jak to zrobić? Na powrocie na JFK mówię, że jeden bagaż tylko do LHR i jedna osoba zostaje po prostu w LHR? Skąd wtedy odbiera się bagaż? Z beltow, czy w jakimś punkcie serwisowym?
Druga leci bez problemu do WAW ze swoim bagażem?
Czy coś grozi tej osobie, która wysiadła wcześniej w LHR? Jakieś bany itp?

To byłoby pierwszy raz stąd sporo wątpliwości…
 Profil Relacje PM off  

#934 PostWysłany: 17 Maj 2025 15:08 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
Prosisz by nadali tylko do LHR. Jak nie chcą to idziesz do lost luggage BA i prosisz o bagaż
masterb uważa post za pomocny.

#935 PostWysłany: 17 Maj 2025 18:35 

Super, czyli nie ma stresow…

Rozumiem, ze dalej jakieś bany od BA mi nie grożą…
 Profil Relacje PM off  

#936 PostWysłany: 17 Maj 2025 18:39 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Istnieje szansa ze nie będą chcieli nadać a za wydanie będą chcieli hajs tak jak AirFrance robi
 Profil Relacje PM off
masterb uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 936 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości