Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 137 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 24 Paź 2012 12:46 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
Maciek25 napisał(a):
Nie jestem pewien czy to do końca prawda. Patrzac na moje zachowania

"MY" sie nie liczymy, "MY" to dosyc specyficzna NISZA. Gdyby brac nas pod uwagę to by zbankrutowali w kilka dni.
"Normalni" ludzie latają średnio za kilkaset zeta, kupują ubezpieczenia, bagaż nadają itp.

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#102 PostWysłany: 24 Paź 2012 12:51 

Tylko czy normalni ludzie wykupują też WIZZ XCLUSIVE CLUB?
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 24 Paź 2012 16:14 

Maciek25 napisał(a):
Na razie właściciele Wizza dumnie pisza że to ludzie zaakceptowali, tylko 20% wykupuje duży podręczny i ogólnie jest fantastycznie. Nie jestem pewien czy to do końca prawda. Patrzac na moje zachowania przy kupnie to zauważylem że dla mnie w tej chwili Wizz spadł z linii pierwszego wyboru na linię drugiego czy nawet trzeciego wyboru. Do ceny i tak do liczam 10 Euro za duzy podręczny i okazuje sie wtedy że robi się drogo i zupelnie nieoplacalne robia sie przesiadki.
Ciekawe jak zareagują przed sezonem letnim kiedy kończyć się będą (tak jak mnie) wykupione czlonkostwa w Wizzklubie i okaże się że nie ma tylu chcetnych na to aby ponownie je wykupić. Ja na pewno przy obecnych zasadach bagażu podrecznego nie bedę sie już z nimi wiązał.

Dotychczas z Modlina W6 najtaniej Barcelonę miał za ponad 100zł, po wprowadzeniu małego podręcznego widuje się nawet i Barcelonę za 44zł RT itp. itd.
Wniosek z tego taki że bilety potaniały o wartość tego bagażu więc dodając go do ceny biletu zwykle powinno wychodzić na to samo.

nrm napisał(a):
Maciek25 napisał(a):
Nie jestem pewien czy to do końca prawda. Patrzac na moje zachowania

"MY" sie nie liczymy, "MY" to dosyc specyficzna NISZA. Gdyby brac nas pod uwagę to by zbankrutowali w kilka dni.
"Normalni" ludzie latają średnio za kilkaset zeta, kupują ubezpieczenia, bagaż nadają itp.

100% racji, MY jako fly4free.pl, jesteśmy wręcz niepożądani jeżeli lecimy za te 4zł bez żadnych dodatkowych wykupionych uslug

Maciek25 napisał(a):
Tylko czy normalni ludzie wykupują też WIZZ XCLUSIVE CLUB?

Oczywiście! Dajmy przykład ludzie pracujący w Londynie często kursują między Polską a Anglią. Starają się oni obniżać cenę jak najbardziej a szybko im się to zwraca, mówię to na przykładzie kuzyna
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 27 Paź 2012 03:15 

witam!

mam pytanko, jutro lece wizzairem i dotycza mnie juz nowe zasady, a wiec maly podreczny i teraz mam pytanie:
gdyz mam super idealna torbe na wymiary tego normalnego (duzego ) podrecznego i co wiecej torba jest miekka i mozna ja ugniatac a i nie bedzie zapakowana na maxa...

czy wiec jak zaryzykuje i pojade na lotnisko wlasnie z taka i jak mnie pracownicy wizaira namierza i faktycznie bedzie troche torba za duza to czy wtedy tez moge zaplacic im te 45 zl / 9 funtow ?? czy wtedy juz nie mozna lub stawki sa wieksze?
bo suzkalem na stronie wizzaira i tam owszem placi sie wiecej na lotnisku ale za normalny wielki bagaz, natomiast o doplacie do podrecznego jest tylkowspomniana kwota 9 funtow/ 45 zl, i nic wiecej, nie ma wyszczegolnione ze na lotnisku moze ta oplata byc wieksza... oreintuje sie ktos moze??

chodzi mi oczywiscie o moment kiedy bede juz na boardingu....
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 27 Paź 2012 13:18 

kurcze, czyzby nikt nie znal odpowiedzi na moje pytanie??
cos dzis malo sie tu dzieje... nie poznaje tego forum ;)
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 27 Paź 2012 13:21 

Loty: 44
Kilometry: 49 173
niebieski
romuald napisał(a):
witam!

mam pytanko, jutro lece wizzairem i dotycza mnie juz nowe zasady, a wiec maly podreczny i teraz mam pytanie:
gdyz mam super idealna torbe na wymiary tego normalnego (duzego ) podrecznego i co wiecej torba jest miekka i mozna ja ugniatac a i nie bedzie zapakowana na maxa...

czy wiec jak zaryzykuje i pojade na lotnisko wlasnie z taka i jak mnie pracownicy wizaira namierza i faktycznie bedzie troche torba za duza to czy wtedy tez moge zaplacic im te 45 zl / 9 funtow ?? czy wtedy juz nie mozna lub stawki sa wieksze?
bo suzkalem na stronie wizzaira i tam owszem placi sie wiecej na lotnisku ale za normalny wielki bagaz, natomiast o doplacie do podrecznego jest tylkowspomniana kwota 9 funtow/ 45 zl, i nic wiecej, nie ma wyszczegolnione ze na lotnisku moze ta oplata byc wieksza... oreintuje sie ktos moze??

chodzi mi oczywiscie o moment kiedy bede juz na boardingu....

Twój bagaż ma się zmieścić do koszyka (oczywiście tego małego). Możesz np. ścisnąć torbę pasami.

#107 PostWysłany: 27 Paź 2012 14:53 

aha no to juz wiem, dziekuje :)

ale teraz druga, wazniejsza czesc mego pytania, ze w ostatecznosci jestem przygotowany an doplate, tylko czy na lotnisku podczas boardingu wciaz bedzie to kosztowalo 9 funtow???
bo przegladalem 100 razy cennik wizzaira i tam tylko o tych 9 funtach jest wspomniane przy doplacie za duzy bagaz....
Natomiast juz przy torbei do luku jest to ladnie wyszczegolnione.... wiec wnioskuje, ze oplata ta 9 funtow/45 zl bedzie i wtedy obowiazywac??
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 28 Paź 2012 00:35 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
romuald napisał(a):
aha no to juz wiem, dziekuje :)

ale teraz druga, wazniejsza czesc mego pytania, ze w ostatecznosci jestem przygotowany an doplate, tylko czy na lotnisku podczas boardingu wciaz bedzie to kosztowalo 9 funtow???
bo przegladalem 100 razy cennik wizzaira i tam tylko o tych 9 funtach jest wspomniane przy doplacie za duzy bagaz....
Natomiast juz przy torbei do luku jest to ladnie wyszczegolnione.... wiec wnioskuje, ze oplata ta 9 funtow/45 zl bedzie i wtedy obowiazywac??

odpowiem cytatem z maila od wizz

Cytuj:
Należy pamiętać, że rozmiary bagażu zostaną sprawdzone na lotnisku. Płacąc przez Internet można zaoszczędzić 50% lub więcej!

Wizz Air ma nadzieję, że pasażerowie podróżujący z dużym bagażem podręcznym opłacą tę opcję do 3 godzin przed podróżą. Opłata w Internecie wynosi 10 euro. W przeciwnym razie, konieczne będzie uiszczenie opłaty na lotnisku wynoszącej 20 euro przy odprawie lub 30 euro przy wyjściu do samolotu.
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 30 Paź 2012 00:13 

Witam, lecę 31 października. Bilet kupiłem w maju. Mam podane, że mam duży bagaż podręczny.
Na odprawie podane są jednak wymiary starego dużego bagażu: http://imgur.com/CGwBH
Ktoś się orientuje które wymiary mnie w końcu obowiązują?
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 30 Paź 2012 00:24 
Awatar użytkownika

niebieski
alfatester napisał(a):
Witam, lecę 31 października. Bilet kupiłem w maju. Mam podane, że mam duży bagaż podręczny.
Na odprawie podane są jednak wymiary starego dużego bagażu: http://imgur.com/CGwBH

Raczej stare, jednak jak zauważyłem podczas ostatnich lotów, na lotniskach stoją już wyłącznie nowe kosze na mały i duży bagaż wg. nowych rozmiarów, więc raczej nie będą mieli nawet za bardzo jak zmierzyć bagaż wg. starych standardów.
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 30 Paź 2012 00:33 

kliper napisał(a):
alfatester napisał(a):

Raczej stare, jednak jak zauważyłem podczas ostatnich lotów, na lotniskach stoją już wyłącznie nowe kosze na mały i duży bagaż wg. nowych rozmiarów, więc raczej nie będą mieli nawet za bardzo jak zmierzyć bagaż wg. starych standardów.

A ktoś się orientuje jak jest na Warszawa-Modlin? Są nowe kosze?
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 30 Paź 2012 00:34 
Awatar użytkownika

srebrny
Na bilecie masz stary wymiar to lecisz na stary wymiar i to wszystko ;-)

#113 PostWysłany: 04 Lis 2012 22:45 

Też chciałbym się dowiedzieć czy sprawdzają bardziej skrupulatnie po tych zmianach. Słyszałem od kolegi, że znajomego bagaż się nie zmieścił do kosza i miał wybór: zostawić torbę lub zapłacić 270 zł. Zapłacił.

#114 PostWysłany: 05 Lis 2012 00:45 

alfatester napisał(a):
kliper napisał(a):
alfatester napisał(a):

A ktoś się orientuje jak jest na Warszawa-Modlin? Są nowe kosze?

Wczoraj nie było nowych koszy ale w HHN są nowe koszt z jednej strony stare (powiększone wymiary) z drugiej mały wymiar
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 06 Lis 2012 21:36 

I jest to mocno przestrzegane :shock:
mam torbę która jest 3 cm szersza niż powinna i nie wejdzie do kosza.
Jaka jest dopłata do bagażu z podręcznego na duży bagaż podręczny ?
Czy jest jakaś kara ?
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 07 Lis 2012 12:58 
Awatar użytkownika

srebrny
kibek napisał(a):
I jest to mocno przestrzegane :shock:
mam torbę która jest 3 cm szersza niż powinna i nie wejdzie do kosza.
Jaka jest dopłata do bagażu z podręcznego na duży bagaż podręczny ?
Czy jest jakaś kara ?

Jeśli wykupiłeś mały podręczny:
- jeśli przekracza wymiary małego podręcznego, ale jest mniejsza niż duży podręczny to płacisz 30€ (w przypadku kontroli przy bramce)
- jeśli przekroczysz wymiary dużego podręcznego to płacisz 270 zł

Przez internet możesz wcześniej zmienić mały na duży podręczny: koszt 10€/45zł
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 07 Lis 2012 16:57 

niebieski
Może ktoś polecić jakiś w miarę tani i solidny plecak, który nie naruszałby przepisów WizzAir? Trochę szukałem, ale boję się że będzie mi po załadowaniu przekraczać limity, bo znalazłem takie na styk. pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 07 Lis 2012 17:53 
Awatar użytkownika

srebrny
chris0o napisał(a):
Może ktoś polecić jakiś w miarę tani i solidny plecak, który nie naruszałby przepisów WizzAir? Trochę szukałem, ale boję się że będzie mi po załadowaniu przekraczać limity, bo znalazłem takie na styk. pozdrawiam

[WIZZ - mały podręczny 42x32x25]-jaki plecak -> jaki-plecak,22,19334
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 08 Lis 2012 11:48 

marian30 napisał(a):
czy duży podręczny mogę dokupić w każdej chwili później? Ile kosztuje?

Tak, możesz dokupić. Według Pani z obsługi klienta, można to zrobić przez internet (nie mogłem znaleźć jak zmienić bagaż) albo dzwoniąc do telecentrum Wizzair. Kosztowało mnie to 9 funtów. Co ciekawe, bagaż można zmienić nawet po odprawie online.
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 08 Lis 2012 20:10 

Nie ma za co. Ja też ma pytanie. Za tydzień lece do Polski, kupiłem walizkę która ma 58 cm wysokości z raczką i kółkami...i nie wiem czy przejdzie czy może odkręcić raczkę a może po prostu na chama włożyć walizkę w ten koszyk.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 137 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości