Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82  Następna
Autor Wiadomość
#1581 PostWysłany: 09 Paź 2024 10:42 

w maju najtansze daty jakie znalazlem dla Premium jest za 7400 w obie strony (direct LOT Waw-NRT) dla 1 osoby.
troche drogo, ...
 Profil Relacje PM off  

Czerwcowy tydzień na Krecie 🏝️ 4⭐ hotel z wyżywieniem i widokiem na morze za 2339 PLN Czerwcowy tydzień na Krecie 🏝️ 4⭐ hotel z wyżywieniem i widokiem na morze za 2339 PLN
Wycieczka na Sycylię za 849 PLN 🌋🍝 Loty + noclegi ze śniadaniami w centrum Katanii ☀️🍊 Wycieczka na Sycylię za 849 PLN 🌋🍝 Loty + noclegi ze śniadaniami w centrum Katanii ☀️🍊
#1582 PostWysłany: 09 Paź 2024 10:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Człowieku, po pierwsze nie to miejsce na forum by prowadzić takie rozkminy, sa od tego dedykowane działy. Gdybyś zadał sobie chociaż ciut wysiłku to znalazłbyś po pierwsze odpowiedni dział do założenia prośby o pomoc, po drugie archiwalne ceny połączeń jako punkt odniesienia co do dat i terminu zakupu.
W zeszły roku można była w grudniu kupić za 2000 w promocji TK do KIX, ale nikt nie wie czy ta promocja się pojawi w tym roku a może ktos inny wrzuci inną wiec Twoje pytanie pomijając wcześniejsze zarzuty jest delikatnie mówiąc bez sensu.

Proszę aby moderatorzy posprzątali, dzięki

Image
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1583 PostWysłany: 09 Paź 2024 14:52 

niebieski
Wydaje mi się że wiele sieciówek, np. Toyoko Inn, nie ma na stronie jeszcze opcji rezerwowania noclegów od połowy kwietnia 2025, więc trudno powiedzieć na ile EXPO podbije ceny. Wiosną 2024 ceny noclegów w tamtych okolicach (Kioto, Nara, Osaka itp.) były bardzo dobre, szczególnie w relacji do ich jakości.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#1584 PostWysłany: 12 Paź 2024 17:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Proszę o usunięcie postu :)

Dzięki @Zeus

Ostatnio edytowany przez wiater, 12 Paź 2024 17:23, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1585 PostWysłany: 12 Paź 2024 17:20 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

warszawa-chopina-ile-czasu-przed-lotem,1285,50360
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.
wiater uważa post za pomocny.

#1586 PostWysłany: 31 Paź 2024 19:13 

Nigdy nie latałem a w przyszłym roku czyli styczeń/luty planuje lot do Tajlandii. Mam mnóstwo pytań.
Prawdopodobnie wybiorę linię AirArabia, Kraków-Bangkok i przesiadka w ZEA na lotnisku Szardża. Przesiadka będzie trwać 10h ale do rzeczy.
Chciałbym polecieć na 3-4 tygodnie coś już wiem o lataniu ale muszę wiedzieć więcej.
-Przesiadka trwa długo, rozumiem że mogę opuścić lotnisko i wrócić za kilka godzin.
Wtedy zamiast iść do transferu to idę do imigration pokazać paszport i sobie wychodzę?
Potem wracam i muszę zrobić check-in, procedura bezpieczeństwa i kolejny raz paszport?
-Podróż jest na jednym bilecie (chyba bo to jedna linia lotnicza). Rozumiem że bagaż nadawany leci do BKK?
-Chciałbym latać po Tajlandii np. inne miejsce czyli loty krajowe. Tutaj wszystko wiem ale czy trzeba mieć wydrukowany bilet? Będą w Tajlandii chciałbym kupić przez telefon i z tym biletem chciałbym iść do Check-IN itd...
Rozumiem że na każdym lotnisku da się również w prosty sposób to wydrukować ale czy jest potrzeba?
-Gdzie szukać jeszcze okazji na tanie loty, ja szukam na esky w dziale okazje. Widziałem że ludzie wyszukiwali jeszcze lepsze loty ale na pierwszy lot chyba nie ma co kombinować?
 Profil Relacje PM off  

#1587 PostWysłany: 31 Paź 2024 19:36 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

1. odpowiedz juz masz : air-arabia-i-przesiadka-w-szardzy-kierunek-tajlandia,15,178485&p=1732783#p1732783
2. Od ciebie zależy
3. Wszystko zależy od linii
4. Zarejestrować się na mailing list linii w Taj i czekać na oferty
 Profil Relacje PM off  

#1588 PostWysłany: 10 Gru 2024 02:42 

Cześć,
jak wyżej.

1. Wg KLM:
"Klasa Economy
W klasie Economy zawsze można zabrać ze sobą:
1 sztukę bagażu podręcznego o maksymalnych wymiarach 55 x 35 x 25 cm, z uwzględnieniem uchwytów i kółek;
1 akcesorium (np. torebkę, aktówkę lub laptop) o maksymalnych wymiarach 40 x 30 x 15 cm."

Czy wg Was i Waszych doświadczeń jako akcesorium mogę zabrać ze sobą plecak? Co prawda jeden wymiar to 20 a nie 15 cm, taki standardowy do Wizza.

2. Wg TAP:
"Hand baggage
55x40x25cm / 22x16x10in: these are the maximum dimensions of height x length x width that a hand baggage can have.
10 kg / 22 lbs: it is the maximum weight of a hand baggage in Economy and Business Classes.

Personal item
40x30x15cm / 16x12x5in: these are the maximum dimensions of height x length x width that a personal item can have.
2 kg / 4.4 lbs: it is the maximum weight of a personal item.

What is a personal item?
On TAP, apart from one item of hand baggage, you can take a personal item into the cabin of up to 2kg / 4.4lb:
Bags: Handbag, computer case or shoulder bag measuring no more than: 40x30x15cm / 16x12x5in."

I znów - czy jako personal item mogę zabrać ze sobą plecak czy tu plecak robi za hand baggage (co zazwyczaj jest raczej dodatkową walizką zabieraną bez nadawania)?

Z góry dziękuję za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#1589 PostWysłany: 10 Gru 2024 03:43 

Loty: 808
Kilometry: 1 469 069
niebieski
Trochę lotów mam już za sobą i każdorazowo gdzie mam taryfę "personal item" to plecak Cabin Zero 36l miałem na plecach i nikt nie zwracał uwagi na to. Ostatno tydzień temu rejs AF CDG-JNB na plecach Cabin Zero 36l + walizka na kółkach w standardzie 55x....no problem.
KL_user lubi ten post.

#1590 PostWysłany: 10 Gru 2024 22:30 

Jako że nigdy nie leciałem a w styczniu mam swój pierwszy lot do Tajlandii mam pytanie dotyczące odprawy.
Lecę 20 Stycznia i powrót 10 Lutego Kraków-Bangkok.
Przesiadka w Szardża liniami AirArabia,
Wybrałem opcję z odprawą online i tutaj jest pytanie, oni chcą drukowaną odprawę. Rozumiem że przed wylotem dostanę możliwość wydrukowania karty pokładowej na cały lot tz. Kraków-Szardża-Bangkok? Przesiadka trwa 55 minut, czytałem że podobno idzie gładko.
Jeśli mam zrobioną odprawę to z tego co wyczytałem mogę nadać bagaż rejestrowany samodzielnie. Druga sprawa jeśli zrobię wszystko sam to nie muszę iść już do stanowiska linii lotniczej, więc kto wtedy sprawdzi wymiary i wagę bagażu podręcznego?
W drodze powrotnej też pewnie dostane odprawę przed odlotem, rozumiem że muszę to wydrukować w jakimś automacie na lotnisku w Bangkoku?
Pytania mogą być głupie ale chcę się upewnić, a druga sprawa to mój pierwszy lot więc muszę być pewny bez stresu.
 Profil Relacje PM off  

#1591 PostWysłany: 10 Gru 2024 22:34 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

1. Wydrukujesz boarding passy na całą trasę
2. Jak nie będzie opóznienie pójdzie gładko
3. Jak masz bagaż rejestrowany idziesz do stanowiska i nadajesz go
4. Musisz iść jak masz bagaż rejestrowany. Co do sprawdzienia namiarów, nie przejmuj się. Jak będą chcieli sprawdzić, to ci sprawdzą na boardingu
5. drunkąc (można zawsze poprosić recepcję hotelu)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
Wooolta uważa post za pomocny.

#1592 PostWysłany: 12 Gru 2024 21:32 

Wielkie dzięki, jeszcze jedno pytanie. Jednak nie będę drukować tego bo będę jechać dzień przed więc raczej nie dostanę tego na czas więc mogę to wydrukować w tych automatach na lotnisku?
Tak samo chciałbym zrobić w drodze powrotnej z BKK, również będę mieć jeden lot wewnętrzny ale to dopiero kupię na miejscu.
Również chciałbym zrobić to z automatu, widziałem film na YT jak z Krakowa czy z Warszawy ktoś w prosty sposób drukuje sobie kartę pokładową i tak samo chciałbym zrobić i ja. Nie widzę sensu drukowania biletu na kartce A4 skoro jest tak fajna opcja.
 Profil Relacje PM off  

#1593 PostWysłany: 12 Gru 2024 21:51 

srebrny
Wooolta napisał(a):
a druga sprawa to mój pierwszy lot więc muszę być pewny bez stresu.

Jeśli nadal podtrzymujesz powyższe to lepiej zrób jak radzi @Zeus. Jak wszystko będzie zgodnie z planem to drukowanie w automacie możesz sobie poćwiczyć dodatkowo , zgodnie z tym co widziałeś na YT ;)
 Profil Relacje PM off  

#1594 PostWysłany: 01 Sty 2025 14:20 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
Syn złamał nogę i ma ją w gipsie aż nad kolano. Co w takiej sytuacji powinienem zrobić jeśli chodzi o lot powrotny z Nowej Zelandii do Polski? Kontakt z China Southern jest dość ciężki, podane do nich maile odbijają się (brak odbiorcy lub przekroczony limit skrzynki) a infolinia ma kierunkowy chiński.
Czy jakikolwiek sens ma kontakt z lotniskiem w Auckland?
Syn ma ubezpieczenie z karty PKO BP Visa Infinite - w teorii w OWU jest tam transport medyczny do Polski.

#1595 PostWysłany: 01 Sty 2025 14:27 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Zadzwonić na PKO i oni potem będą działać
 Profil Relacje PM off  

#1596 PostWysłany: 01 Sty 2025 15:43 

złoty
Kri$ napisał(a):
Syn złamał nogę i ma ją w gipsie aż nad kolano. Co w takiej sytuacji powinienem zrobić jeśli chodzi o lot powrotny z Nowej Zelandii do Polski? Kontakt z China Southern jest dość ciężki, podane do nich maile odbijają się (brak odbiorcy lub przekroczony limit skrzynki) a infolinia ma kierunkowy chiński.
Czy jakikolwiek sens ma kontakt z lotniskiem w Auckland?
Syn ma ubezpieczenie z karty PKO BP Visa Infinite - w teorii w OWU jest tam transport medyczny do Polski.

Kod:
asysta jest usługą oferowaną przez lotniska (nie przez przewoźnika), dlatego w przypadku jakichkolwiek pytań lub braku asysty w określonym czasie, skontaktuj się z informacją lotniskową

Ponadto kontakt na wskazany nr telefonu ubezpieczyciela do Infinite PKO BP wskazany, ale według mnie w tym przypadku transport medyczny nie przysługuje.
 Profil Relacje PM off  

#1597 PostWysłany: 02 Sty 2025 04:19 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
@Zeus @dg72 PKO prosiło o kolejną dokumentację, w której lekarz zaznacza, że noga powinna pozostać w gipsie. Zobaczymy co dalej. Udało mi się z otchłani internetu wydobyć działający adres e-mail do linii China Southern i dostalem taką odpowiedź:
Cytuj:
Dear passenger,
Thanks for contacting us.Does it mean its inconvenient to travel? Coincidentally, there have been slight changes in the flight schedule from Guangzhou to Budapest, and passengers can make involuntary refunds or free changes.For international or regional flight, the new travel date can be selected within 7 days before and 14 days after the original travel date of the affected flight or the subsequent flight.Please kindlt let us know your decison.Thank you for your understanding and cooperation.

Co powinienem odpisać w temacie "inconvenient to flight"? Czy jest jakaś opcja upgrade do biletu z miejscem na nogi a) bez dopłaty, b) próba dogadania się linii lotniczej z ubezpieczycielem?
A czy opóźnienie z CAN do BUD oznacza że miałbym tylko przesunąć o ileś dni lot CAN-BUD czy chodzi o całość tj. AKL-CAN oraz CAN-BUD? I jak to robić? Pytać o możliwości w mailu i w taki sposób się dogadać?

#1598 PostWysłany: 05 Sty 2025 00:19 

Cześć, może trochę odświeżę temat..
Szukam jakiegoś pomysłu na tanie dotarcie do Japonii (Tokio, Osaka) w drugiej połowie kwietnia, wiem, że chodliwy termin, ale co zrobić :)
Poszukuje jakiegoś lotu z Europy, bo ceny z Warszawy to jakiś kosmos, na razie znalazłem chyba najtaniej, z Budapesztu( za około 3000) z przesiadką w Chinach, ale może macie jakieś ciekawsze propozycje. I inna kwestia, że jest jakaś wyszukiwarka, która ma wszystkie chińskie linie, bo zauważyłem, że czy ta googlowa czy Skyscanner nie mają w swojej ofercie wszystkich.
Z góry dzięki za odpowiedź, I Szczęśliwego Nowego Roku!
 Profil Relacje PM off  

#1599 PostWysłany: 16 Lut 2025 12:30 

Loty: 95
Kilometry: 189 103
niebieski
Witam.
Pytanie do doświadczonych podróżnych z Trójmiasta i nie tylko.
Zastanawiam się nad lotem GDN - BKK . I mam dylemat między LH przez Monachium ( dupnie dluga przesiadka TAM - prawie 8 h ) ,ale loty nocne co biorę za plus , oraz
KLM przez Amsterdam .
Generalnie cenowo podobnie , pktow Czy statusów nie posiadam .
Pytanie jak z ich obsługą, komfortem i serwisem na długich lotach ?

Prosba o przeniesienie jeżeli nie ten dział;)
 Profil Relacje PM off  

#1600 PostWysłany: 07 Mar 2025 00:00 

Kupiłem bilety na promocji z Wiednia do Shardzy a następnie z Shardzy do Phuket.Sa to dwie osobne rezerwacje.
Przylot do SHJ mam 20:50 i następnie tego samego dnia wylot 22:45 do Phuket.Jezeli nie będzie opóźnienia w locie starczy czasu na przesiadkę?To samo połączenie można było kupić na jednym bilecie ale było dużo droższe.
Po przylocie do SHJ będę musiał jeszcze raz przejść kontrolę bezpieczeństwa i paszportową?Jeżeli kupię bagaż rejestrowany to będę musiał go odebrać w SHJ i znowu nadać do Phuket czy poleci od razu w Wiednia na Phuket?
Bilety kupione są u operatora.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości