Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 82  Następna
Autor Wiadomość
#1521 PostWysłany: 28 Lis 2023 01:06 

Loty: 20
Kilometry: 34 746
Hej,

Szukałem na necie ale nie potrafię znaleźć odpowiedzi.
Mam wykupione na grudzień bilety do Witenamu na 3 tygodnie. Niestety nie moge jechać.
Kojarzycie może czy można odsprzedac taki bilet, jeśli tak to gdzie? Ewentualnie przełożyć lot?
Bilety kupione w ITA Airways poprzez Budgetair.se/

Z góry dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#1522 PostWysłany: 28 Lis 2023 10:52 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Sprawdź czy nie masz "przesiadki" 20 minutowej w CDG. Bo jeżeli tak, to możesz składać o zwrot biletu. Tylko ze wszystko będziesz musiał zrobić przez OTA
 Profil Relacje PM off  

#1523 PostWysłany: 08 Sty 2024 16:27 

Jak dostać się na Fuerteventurę lub Lanzarotę z Polski w maju? Wszystkie linie lotnicze, które mają tam regularne kursy, kończą kursowanie z końcem marca. Czy od kwietnia przeloty tylko przez biura podróży? A może loty dopiero pojawią się w rozkładzie? Będę wdzięczny za pomoc, bo pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją w przypadku popularnego miejsca turystycznego....
 Profil Relacje PM off  

#1524 PostWysłany: 08 Sty 2024 16:35 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Na pewno nie wszystkie, przed chwilą sprawdzałem - LH, LX, SN latają w maju
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1525 PostWysłany: 08 Sty 2024 17:01 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
niebieski
Lowcosty z przesiadkami. Najtaniej wyjdzie STN; LGW; LTN, BGY, BCN i MAD
pinokio669 lubi ten post.
pinokio669 uważa post za pomocny.

#1526 PostWysłany: 08 Sty 2024 17:09 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Tylko jak ktoś leci z dużym podręcznym albo rejestrowanym to warto się upewnić czy dodatkowe loty z bagażem w LCC nadal są tańsze od normalnej linii
 Profil Relacje PM off

#1527 PostWysłany: 09 Sty 2024 00:11 

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Zdaję sobie sprawę, że możliwe są loty standardowym liniami lub z przesiadka. Dziwi mnie jedynie, że do końca marca zarówno Ryanair jak i Wizzair latają regularnie na Lanzarote z Krakowa, Katowic i Warszawy a od początku kwietnia już nie.

Skąd taka zmiana? Wtedy zaczyna się sezon więc dziwne ze lcc odpuszczają loty w tym kierunku. Jest coś czego nie wiem? Kwestia kosztów danego połączenia?
 Profil Relacje PM off  

#1528 PostWysłany: 09 Sty 2024 00:13 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
niebieski
To prawda, ostatnio całkiem przyzwoicie wychodziła Lufthansa z Krakowa. Około 1000zl RT, to jakiś kompromis między wygodą a kwestią dużego podręcznego

Edit: @kurczas, na ten moment nie ma połączenia bezpośredniego z PL z wyjątkiem czarterów z Lanzarote.

#1529 PostWysłany: 09 Sty 2024 00:24 

złoty
W tym okresie te trasy są dotowane przez władze Wysp Kanaryjskich.
A najważniejsze to się liniom nie opłaca

https://www.fly4free.pl/hitowa-trasa-na ... -z-polski/
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1530 PostWysłany: 09 Sty 2024 00:56 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
Gdzie te czasy gdzie leciało się z Polski do Chaleroi za 1zł i potem z Cherleoi na Las Palams za 5 ojro ;)
Pamietam że loty powrotne płaciłem za eurocenta i z Duseldorfu do Polski za 5 euro :D
 Profil Relacje PM off

#1531 PostWysłany: 09 Sty 2024 01:10 

kurczas napisał(a):
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Zdaję sobie sprawę, że możliwe są loty standardowym liniami lub z przesiadka. Dziwi mnie jedynie, że do końca marca zarówno Ryanair jak i Wizzair latają regularnie na Lanzarote z Krakowa, Katowic i Warszawy a od początku kwietnia już nie.

Skąd taka zmiana? Wtedy zaczyna się sezon więc dziwne ze lcc odpuszczają loty w tym kierunku. Jest coś czego nie wiem? Kwestia kosztów danego połączenia?

Mylisz się. Sezon na Wyspach Kanaryjskich jest od października do kwietnia, bo pogoda jest dużo lepsza niż w reszcie Europy. W maju, pogoda na kontynencie się poprawia do poziomu Kanaryjskiego i ludzie już nie chcą tak chętnie lecieć 5 godzin by zobaczyć słońce które maja dużo bliżej. Dlatego od maja jest najtaniej, bo spada popyt na ten kierunek. Potem na wakacje znów ceny odbijają w górę, choć z 15 lat temu i wcześniej to nawet w wakacje nie było za dużo chętnych by tam latać na wakacje. Potem biura podróży odbudowały ten kierunek na wakacje, bo hotele były na tyle tanie by pokryć koszt znacznie droższych przelotów.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1532 PostWysłany: 10 Sty 2024 01:12 

dg72 napisał(a):
W tym okresie te trasy są dotowane przez władze Wysp Kanaryjskich.
A najważniejsze to się liniom nie opłaca

https://www.fly4free.pl/hitowa-trasa-na ... -z-polski/

Trochę rozumiem, ale trochę też nie. Gran Canaria i Teneryfa mają regularne połączenie przez cały rok i to z kilku lotnisk w Polsce. Przypuszczam, że może chodzić o wielkość wyspy i po prostu ilość ludzi mogacych tam lecieć.

Mimo wszystko to dziwne, bo połączenia urywają się już w kwietniu kiedy to nigdzie w zasięgu 4-5h lotu nie znajdziemy takich warunków w Europie.

Domyślam się że nie ma co liczyć że loty jeszcze się pojawia?
 Profil Relacje PM off  

#1533 PostWysłany: 10 Sty 2024 02:15 

Kalendarze linii lotniczych są zazwyczaj planowane z dużym wyprzedzeniem. Nie liczyłbym, że się magicznie pojawią z dnia na dzień.
Zawsze można kupić z przesiadką w Barcelonie, Londynie, albo Rzymie jeśli koniecznie się uprzesz. To rozwiązanie dobre i tanie ( jeśli dobrze złożyć loty) jeśli lecisz z małym bagażem podręcznym, a nawet lepiej się znosi jeżeli nie jest to ciągiem 5 h. Mniejsze wyspy nie są tak atrakcyjne jak Teneryfa wiec trudno utrzymać wiele połączeń z kontynentem. Zostają te najbardziej sensowne ekonomiczne.
Inaczej warto szukać w grupie Lufthansa, gdzie zdarzają się perełki w cenach Ryanaira lub Wizzaiar.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1534 PostWysłany: 10 Sty 2024 08:47 

kurczas napisał(a):
Mimo wszystko to dziwne, bo połączenia urywają się już w kwietniu kiedy to nigdzie w zasięgu 4-5h lotu nie znajdziemy takich warunków w Europie.

Serio nigdzie? Z tańszych i popularnych kierunków - Malaga i Malta

Zamiast lotu do ACE linie lotnicze są w stanie wykonać 2,5 niemal w dowolne miejsce na kontynencie. Jeśli z tych 2,5 są w stanie zarobić więcej niż do ACE, to odpowiedź masz prostą. Co więcej, wiosną odżywa mnóstwo turystycznych kierunków w Europie. +/- 15C to idealna temperatura na zwiedzanie. Ale nie tylko typowa turystyka. Biznes, odwiedziny rodziny itp. Linie lotnicze po prostu dostosowują się do oczekiwań klientów. A najwidoczniej leżing, smażing i plażing nie są na szczycie listy oczekiwań.
 Profil Relacje PM off
kurczas lubi ten post.

#1535 PostWysłany: 10 Sty 2024 16:40 

złoty
@allgood
@greg1291

Nic nie spada, popularność tak jak pogoda na południu wysp jest stabilna przez cały rok.
Wiosną i latem latają tam głównie Hiszpanie i Włosi, by uciec przed upałem na kontynencie, zaś Niemcy, Anglicy, Polacy i Skandynawowie dla pewnej nie upalnej pogody.

Jak tanio wiosną czy w lecie to via Hiszpania czy Włochy kontynentalne.
 Profil Relacje PM off
kurczas lubi ten post.

#1536 PostWysłany: 11 Sty 2024 01:43 

Ogromne dzięki za pomoc i wyjaśnienia @greg1291 @allgood @dg72 - doceniam rzetelne uwagi i porady.
Teraz już bardziej rozumiem obecną sytuację - prawda taka, że od kwietnia/maja mniejsze wyspy Kanaryjskie przejmują czartery i biura podróży. Low costy już tam nie latają z wyjątkiem Tenerfy jak zauważył @greg1291. Ja właśnie tej zależności nie mogłem wyłapać i naiwnie liczyłem, że to kwestia czasu aż się pojawią (no bo przecież czemu mieliby na wyspy przestać latać w wakacje?!). Dzięki za uświadomienie. Poprzednie majowe podróże nas rozpieściły bo lataliśmy na Teneryfę i Gran Canarię i to były jedne z łatwiejszych do zaplanowania podróży w moim życiu (duży wybór lotów, super ceny itp)
@allgood - serio, kiedyś zrobiłem konkretny research na temat miejsc w Europie z ładną pogodą (20-25), słońcem (jak najwięcej dni słonecznych) i relatywnie ciepłą wodą (co najmniej 21). Najkorzystniej wyszły właśnie Kanary i Cypr. Cypr byliśmy, ale nie porwał nas. Maltę też rozważaliśmy, ale już byliśmy a poza plażowaniem nie ma tam aż tak dużo do roboty. Dzięki za cynk z Malagą - wstępnie przejrzałem i fajnie to wygląda, może coś z tego będzie zwłaszcza, że byliśmy w Almeirze i było fajnie. Pogoda w Maldze wygląda super, może nawet uda się przekąpać. Nie wiem czy ktoś ma tam doświadczenia w tym okresie...?
I właśnie o tym chyba powinienem był wspomnieć na wstępie - otóż podróżuje z rodzinką w tym dwójką dzieci ktore uwiebiają plaże, lubią zwiedzać (pod warunkiem, że nie za długo, nie za gorąco i będzie jakaś plaża w nagrodę :) dlatego też kierunków szukam speyficznie - bez przesiadek, w bardziej popularne miejsca, rozsądnie kosztowo (bo koszty rosną bardzo gdy się je mnoży x4). Jeśli macie jeszcze inne sprawdzone miejsca to chętnie przyjmę :)
 Profil Relacje PM off  

#1537 PostWysłany: 17 Sty 2024 14:08 

Cześć, z góry przepraszam jeśli temat był już poruszany. Zastanawiam się nad zakupem lotu do z Warszawy do Osaki za pośrednictwem Turkisha, na ich stronie są do wyboru połączenia obsługiwane w całości przez Turkisha, a są też takie obsługiwane w części przez Lot. Czy cała trasa odbywa sie na jednym bilecie. Czy obowiązują takie same warunki jeśli chodzi o bagaże. Czy muszę ponownie nadawać bagaż ? Co się stanie jeśli 1 lot bedzie opóźniony?
 Profil Relacje PM off  

#1538 PostWysłany: 17 Sty 2024 14:24 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Obowiązują te same warunki bagażu
Bagaże polecą prosto do KIX
Jeżeli jeden zostanie opóźniony, polecisz kolejnym za ich koszt, jak się nie zdąży na przesiadkę
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
merfi66 uważa post za pomocny.

#1539 PostWysłany: 17 Sty 2024 14:32 

dziękuje za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#1540 PostWysłany: 17 Sty 2024 15:19 
Awatar użytkownika

złoty
@merfi66, do dziękuję jest taka niebieska i zielona ikonka pod postem
 Profil Relacje PM off
merfi66 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: marek2011 oraz 4 gości