Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
z dniem 1 kwietnia 2024 Scoot zmienił zdanie na ten temat, i teraz opuszczenie jednego odcinka powoduje anulacje kolejnych

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 433 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 28 Maj 2024 08:40 

Aplikowal ktos o voucher za niewykorzystany lot ze wzgledu na smierc czlonka rodziny i moglby mi powiedziec ile czekal? Scoot nie jasno sie okreslil, ze procesowanie wniosku to 10 business day, dzisiaj dostalem akceptacje(po 6-7dniach), ze dostane voucher do 30! business days co zaczyna krzyzowac moje plany jesli przeciagaja termin dla sportu.
 Profil Relacje PM off  

Majorka tylko dla dorosłych 🌴🔞 Tydzień w 4* hotelu przy plaży z wyżywieniem za 2699 PLN ✨ Majorka tylko dla dorosłych 🌴🔞 Tydzień w 4* hotelu przy plaży z wyżywieniem za 2699 PLN ✨
🚨 Podwójna przygoda 🚨 🤯 Porto + Wyspy Zielonego Przylądka odo za 757 PLN❗🌴 🚨 Podwójna przygoda 🚨 🤯 Porto + Wyspy Zielonego Przylądka odo za 757 PLN❗🌴
#362 PostWysłany: 28 Maj 2024 11:04 

HON fly4free
Ale czego oczekujesz? Przecież szczegółowo opisali Ci procedurę i terminy. Minęło już te 30 dni?
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#363 PostWysłany: 28 Maj 2024 11:32 

Pytajac na forum na pewno nie pytam jak to wygladalo w praktyce w przypadku innych osob tylko o skopiowanie regulaminu :lol: (to sarkazm)
Czytam to forum od roku i ciagle zadziwia mnie klimat naburmuszenia na zadawanie pytan o doswiadczenia osob ktore duzo lataja i podrozuja.

Wiec odpowiadajac marek2011 - oczekuje, a raczej grzecznie pytam, jaki czas w praktyce oczekiwania w przypadku refundacji ze wzgledu na smierc czlonka rodziny mieli inni uzytkownicy forum. Tak jak ludzie w watku o czas wyrobienia paszportu glupio pytaja, skoro jest sprecyzowane 30dni. Generalnie nie wiem po co ludzie cokolwiek omawiaja na tym forum, przeciez sa regulamin, wikipedia, a wiekszosc miejsc zostala juz opisana na blogach turystycznych. Apeluje o zamkniecie forum :twisted:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#364 PostWysłany: 24 Cze 2024 16:39 

Zostawiam informacje:
voucher z medical reason (w moim wypadku smierc czlonka rodziny) zostal wpierw zaakceptowany po ok. tygodniu(deklaruja 10business days), nastepnie wystawiony po ok. 3tyg.(do 30bd) - powtorze, moim zdaniem nie fajna praktyka(szczegolnie porownujac do ryanaira ktory zwrocil mi za dwa loty pieniadze w pare dni).

Dziwna sytuacja przy bookingu, gdy nie chcialo mnie przepuscic robilem na dwoch przegladarkach, na jednej przy platnosci kwota i waluta przestawily sie z EUR na USD. Swoja droga maja niekorzystne przewalutowania ok. 7% ne eurusd! na domenie /en.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#365 PostWysłany: 24 Cze 2024 21:27 

HON fly4free
A moim zdaniem zgodna z tym co zadeklarował przewoźnik - zrobili to, jak sam przyznajesz, nawet poniżej maksymalnych terminów, więc bez żadnych opóźnień. Nie jesteś przecież jedynym ich pasażerem, takich różnych wniosków, zwrotów, zmian i innych zgłoszeń mają pewnie setki dziennie do opracowania, więc siłą rzeczy jest kolejka i to trwa wcale nieprzesadnie długo.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#366 PostWysłany: 25 Cze 2024 13:22 

Oczywiscie, moga robic co im sie tylko podoba w ramach obowizujacej jurysdykcji i regulaminu.
Podalem przyklad jak inne podejscie ma lowcost ryanair na ktorego niektorzy nawet nie spojrza.
Czy trwa dlugo, czy nie to zalezy. Gdyby scoot poinformowal mnie w mailu czy podczas kontaktu z supportem na temat procedury podszedlbym do tego inaczej - po prostu bym przebookowal lot na swoj koszt bez narazania sie na miesiac obsowy albo voucher ktory moze wykorzystam, moze nie.
 Profil Relacje PM off  

#367 PostWysłany: 05 Lip 2024 10:58 

BER - ATH - SIN
Jak na LCC nawet niezle, jednak jesli sa inne opcje nie polecam, glownie ze wzgledu na fotele, Ryanairowy standard, bez dobrego zaglowka to bylby koszmar przez 11h, szczesliwie, mialem 3 miejsca wolne.
Nie byl to moj domyslny wybor wiec BER ATH to dodatkowe 2:45 + reboarding do tego samego samolotu.
Lacznie lot mial prawie godzine opoznienia. (po 30min w ber i ath)
Obsluga uprzejma.
O wlasna wode nikt sie nie czepial, brak serwisu - dlamnie zaleta bo moglem spokojniej pospac ;-)
Checkin online sie udal, ale przy probie wyswietlenia boarding passow byl blad wiec musialem czekac na lotnisku do otwarcia checkin counter.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#368 PostWysłany: 16 Lip 2024 09:01 

Loty: 27
Kilometry: 49 997
niebieski
NBE322 napisał(a):
:!: W tym wątku było wielokrotnie potwierdzanie, że w Scoot można opuszczać odcinki bez konsekwencji. Było nawet podlinkowane do FAQ na własnej stronie Scoot'a.

Niestety, z dniem 1 kwietnia 2024 Scoot zmienił zdanie na ten temat, i teraz opuszczenie jednego odcinka powoduje anulacje kolejnych.

FAQ na swojej stronie też już zmienili.

Wertowałem od wczoraj internety w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie i ten post + info na stronie Scoota rozwiały moje wątpliwości :(

Planowałem zakup biletu RT BER-SIN-BKK i opuszczenie w pierwszą stronę odcinka SIN-BKK, ale powrót już normalnie z BKK

Taka opcja jak widać już jednak nie wchodzi w grę :(

Jednak - poprawcie mnie jeśli się mylę - nadal bez konsekwencji moge zakupić bilet OW BER-SIN-BKK i opuścić odcinek SIN-BKK zostając w Singapurze i tam kontynując podróż po swojemu :?: Czy linia lotnicza może jednak wyciągnąć jakieś konsekwencje wobec mnie? Ktoś może w ostatnim czasie praktykował ten manewr?

Rozmawiałem z konsultantem Scoota, ale uzyskałem tylko oficjalną odpowiedź, że w przypadku opuszczenia drugiego odcinka, nie odzyskam za niego zwrotu bla bla bla i nie jest to dozwolone - taka oficjalna powtarzana regułka.
 Profil Relacje PM off  

#369 PostWysłany: 16 Sie 2024 20:20 

-- 16 Sie 2024 20:20 --

Dzień dobry wszystkim,
Szukamy pomocy i podpowiedzi ponieważ nie mamy dużego doświadczenia i mamy nadzieje że ktoś podpowie jak jest w praktyce.
Mamy wykupione loty linii lotniczej SCOOT połączone w jednym bilecie BER-ATH-SIN-PKT oraz PKT-SIN-ATH-BER.
Lot powrotny był zmieniony przez Scoot i przesiadka w SIN została skrócona o 30 minut, co w sumie nie robi według mnie dużego problemu pod warunkiem jeżeli lot PKT-SIN nie zostanie opóźniony.
Statystyka mówi że ok 80% lotów PKT - SIN - na czas. Ale te 20% jednak nadal istnieją.
Pytanie do osób które znają odpowiedz albo spotkali się kiedyś z tym: co w przypadku jeżeli będzie opóżniony lot PKT-SIN o mniej niż 2h ale w wyniku czego nie zdążymy na następny lot SIN-BER?
Support scoot krótko odpowiada na moje pytania że zostaniemy "assigned" do następnego najbliższego lotu bez żadnych kosztów nawet jeżeli odpóżnienie będzie mniej niż 2h.
Czy to tak jest w praktyce? Jeżeli tak jest, co w przypadku jeśli następny lot na tej linii jest dopiery za 2 doby? Czy oni zapewniają hotel w takim przypadku?
Będziemy bardzo wdzięczne za informacje!

P.S. Jeżeli któs robił już tą trasę przez T1 w SIN do/z Phuket będziemy wdzieczne za podpowiedz ile czasu praktycznie zajmuję zmiana samolotu w SIN oraz formalności . Nie mamy bagażu

-- 16 Sie 2024 20:20 --

Dzień dobry wszystkim,
Szukamy pomocy i podpowiedzi ponieważ nie mamy dużego doświadczenia i mamy nadzieje że ktoś podpowie jak jest w praktyce.
Mamy wykupione loty linii lotniczej SCOOT połączone w jednym bilecie BER-ATH-SIN-PKT oraz PKT-SIN-ATH-BER.
Lot powrotny był zmieniony przez Scoot i przesiadka w SIN została skrócona o 30 minut, co w sumie nie robi według mnie dużego problemu pod warunkiem jeżeli lot PKT-SIN nie zostanie opóźniony.
Statystyka mówi że ok 80% lotów PKT - SIN - na czas. Ale te 20% jednak nadal istnieją.
Pytanie do osób które znają odpowiedz albo spotkali się kiedyś z tym: co w przypadku jeżeli będzie opóżniony lot PKT-SIN o mniej niż 2h ale w wyniku czego nie zdążymy na następny lot SIN-BER?
Support scoot krótko odpowiada na moje pytania że zostaniemy "assigned" do następnego najbliższego lotu bez żadnych kosztów nawet jeżeli odpóżnienie będzie mniej niż 2h.
Czy to tak jest w praktyce? Jeżeli tak jest, co w przypadku jeśli następny lot na tej linii jest dopiery za 2 doby? Czy oni zapewniają hotel w takim przypadku?
Będziemy bardzo wdzięczne za informacje!

P.S. Jeżeli któs robił już tą trasę przez T1 w SIN do/z Phuket będziemy wdzieczne za podpowiedz ile czasu praktycznie zajmuję zmiana samolotu w SIN oraz formalności . Nie mamy bagażu
 Profil Relacje PM off  

#370 PostWysłany: 16 Sie 2024 20:38 

srebrny
@noob support słusznie odpowiada i tak też się stanie w praktyce
 Profil Relacje PM off  

#371 PostWysłany: 17 Sie 2024 13:58 

kek napisał(a):
@noob support słusznie odpowiada i tak też się stanie w praktyce

Tylko odpisują krótko unikając potwierdzenia szczególnych momentów takich jak koszty, czas opóźnienia i td. Wolę zapytać ludzi jak to jest w praktyce. Napisałem jeszcze na stronie scoot przez e-mail, czekam na odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#372 PostWysłany: 17 Sie 2024 14:31 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Będziecie wyśleni kolejnym lotem, może nawet Singapurczykiem. A jak nie, to 2 dni zostaniecie na koszt linii.

PS kupcie także ubezpieczenie podróżnicze
 Profil Relacje PM off  

#373 PostWysłany: 17 Sie 2024 14:33 
Awatar użytkownika

złoty
Ale wszystko jest w regulaminach i zapisach umowy, więc o co chodzi ?, jak sprzedali taki bilet to ich zmartwienie żeby dowieść paxa do miejsca a nie Wasze
 Profil Relacje PM off
Kacper Szymanski lubi ten post.

#374 PostWysłany: 27 Wrz 2024 19:53 

Mam pilne pytanie. Mam rezerwację na lot z Singapuru do Kota Kinabalu. Lecę Scootem. Jest już dostępna odprawa online, ponieważ lecę pojutrze. Wygląda na to, że w momencie rezerwacji wpisałem w pole First Name swoje imię i nazwisko, bo tak mam domyślnie przypisane w polach w check in. Czyli mam moje imię i nazwisko jako First Name i dodatkowo nazwisko jako Last Name.

Co teraz? W odprawie online nie mogę tego edytować.. Czy muszę to załatwić przed wylotem, czy przy stoisku Scoota na odprawie stacjonarnej nie będzie problemu?
Czy to w ogóle jest do naprawienia?
 Profil Relacje PM off  

#375 PostWysłany: 27 Wrz 2024 20:57 

HON fly4free
Po prostu się odpraw tak jak jest i tyle. Jeśli dane się zgadzają wszystko będzie ok.
 Profil Relacje PM off  

#376 PostWysłany: 28 Wrz 2024 01:37 

Dzięki. Masz na myśli odprawę na lotnisku oczywiście? Dane z rezerwacji nie zgadzają się jednak z danymi paszportowymi (First Name). Zamiast Adam Małysz mam teraz "Adam Małysz Małysz". Skąd te wszystkie problemy ludzi, kórzy robili błędy w imionach i nazwiskach np. Kasia zamiast Katarzyna itp? Były chyba nawet tutaj opisywane przypadki nie wpuszczenia na pokład....
Obłęd. Cały czas się zastanawiam, w jaki sposób ja to wpisałem?....
 Profil Relacje PM off  

#377 PostWysłany: 28 Wrz 2024 03:35 

Wszystko załatwione sprawnie na live chat. Muszę przyznać, że bardzo pozytywne zaskoczenie, jeśli chodzi o obsługę.

Miałbym drugą nieprzespaną noc, gdybym miał jechać na lotnisko z podwójnym imieniem.'-)
 Profil Relacje PM off  

#378 PostWysłany: 28 Wrz 2024 14:58 
Awatar użytkownika

Loty: 56
Kilometry: 162 181
niebieski
Zgadza się. Scoot pod tym względem jest bardzo fajny. Mimo że to lowcost i za wszystko się płaci to obsługa ogarnia wzorowo.

Za to w Turkishu nie możemy dodać drugiego nazwiska żony do biletu. Każą kupować nowy bilet. A z jednym strach lecieć...

#379 PostWysłany: 29 Wrz 2024 04:10 

Ja nic za tą zmianę nie płaciłem
 Profil Relacje PM off  

#380 PostWysłany: 11 Lis 2024 11:02 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Scoot ogłosiło uruchomienie trzech nowych usług lotniczych do Phu Quoc, Padang i Shantou. Loty do Phu Quoc i Padang rozpoczną się 20 grudnia i 6 stycznia i będą obsługiwane przez E190-E2; loty do Shantou rozpoczną się 16 stycznia przez A320.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 433 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości