Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
z dniem 1 kwietnia 2024 Scoot zmienił zdanie na ten temat, i teraz opuszczenie jednego odcinka powoduje anulacje kolejnych

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 433 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 31 Sty 2025 08:29 

Hej,
Przeczytałam cały wątek ale wolę jeszcze dopytać o zdanie innych osób. Lecimy na trasie Berlin-Phuket z przesiadką w Singapurze. No i jestem ciekawa jak to jest z tym bagażem podręcznym (torebka + walizka kabinowa). Jeden Pan wcześniej pisał, że szczegółowo nie mierzą i nie ważą, ale czy to znaczy że nie robią tego wcale? Wymiarami się nie przejmuje ale oprócz ciuchów i rzeczy w walizce chciałabym do torebki wrzucić jakieś przekąski, tablet, powerbank, ładowarki i obawiam się że mogę przekroczyć to 10kg łącznie. Jak to u Was wyglądało?
Wybaczcie jeśli pytanie dla Was jest głupie, ale dotychczas latałam z biurami podróży i brałam rejestrowany 😅
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#402 PostWysłany: 31 Sty 2025 08:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Najbardziej "cebularska" odpowiedź to zabierz ze sobą lekką kurtkę z dużymi kieszeniami i na wszelki wypadek do niej na lotnisku włóż wszystkie małe, a ciężkie przedmioty (power banki, aparaty, ładowarki, itp).
 Profil Relacje PM off  

#403 PostWysłany: 31 Sty 2025 08:44 
Awatar użytkownika

Loty: 134
Kilometry: 309 510
niebieski
Nie patrz na wymiary, mogą być większe, ale nie przesadzaj.
Waga w ogóle nie jest ważna.

W Azji scoot i air asia To zupełnie co innego niż Europa pod względem kontroli bagaży.

#404 PostWysłany: 31 Sty 2025 10:56 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 493 444
niebieski
Wagą bym się nie przejmował, z wymiarami nie przesadź i będzie dobrze. Leciałem z nimi w tamtym roku i zarówno z opisów w Internecie jak i doświadczenia stwierdzam, że podręcznymi się zbytnio nie interesują. Sam miałem w swoim plecaku ~17kg.
Zeus lubi ten post.

#405 PostWysłany: 31 Sty 2025 14:57 
Awatar użytkownika

niebieski
W Singapurze się nie przejmują, ale w Berlinie niemiecki porządek nie zezwala na takie ekstrawagancje. Można się przejechać, jak się trafi na służbistę.
 Profil Relacje PM off  

#406 PostWysłany: 25 Lut 2025 12:11 

HON fly4free
Ostatnio leciałem KUL-SIN-USM: ani w KUL ani w SIN nikt nie sprawdzał bagaży - można było spokojnie mieć walizkę podręczną i większy wypchany plecak.
 Profil Relacje PM off  

#407 PostWysłany: 02 Mar 2025 20:55 

Czy ktoś z Was korzystał z darmowej wycieczki objazdowej podczas przesiadki w Singapurze? Na trasie BER-SIN-HKT mamy 9h przesiadkę i wyczytałam, że powyżej 4 czy 5h lotnisko oferuje „free city tour”, w sumie fajnie by było skorzystać :)
 Profil Relacje PM off  

#408 PostWysłany: 02 Mar 2025 20:59 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

sin-darmowe-zwiedzanie,953,117405
free-singapore-tour-podczas-przesiadki,953,170626
 Profil Relacje PM off  

#409 PostWysłany: 07 Mar 2025 23:49 

Słuchajcie potrzebuje pomocy! W poniedziałek strajk w Berlinie i dostałam maila że lot berlin-Ateny odwołany, mieliśmy lecieć na Phuket z międzylądowaniem w Atenach i przesiadka w Singapurze. Na stronie w manage fly scoot nadal pokazuje ten lot i żadnych alternatyw. Nie spodziewam się po nich żadnej pomocy, ale powiedzcie mi czy polecę do Aten na własną rękę to będę tam mogła nadać bagaż i wsiąść w samolot skoro tylko pierwszy odcinek jest odwołany??? Infolinia niby mówi że nie powinno być problemu ale nie jest przekonywującą :( a chat dopiero za 4h aktywny…
 Profil Relacje PM off  

#410 PostWysłany: 07 Mar 2025 23:52 
Moderator forum
Awatar użytkownika

To odczekaj te 4h, bez jakiś gwałtownych ruchów, przewoźnik będzie miał obowiązek Cię dostarczyć do celu.
 Profil Relacje PM off  

#411 PostWysłany: 07 Mar 2025 23:57 

W mailu jest taka informacja „ You must retrieve your revised and complete itinerary for all your flights under the above-stated booking reference through Manage My Booking to obtain the revised schedule for all affected flights. Please also ensure all passengers in your travelling party are aware of the change(s).” ale na rezerwacji nie ma żadnych zmian, wątpię że ogarną jakiś lot zastępczy inną linią dzień wcześniej.. skoro pozostałe odcinki nie są anulowane :( oczywiście oprócz tego w mailu oferują tylko voucher
 Profil Relacje PM off  

#412 PostWysłany: 08 Mar 2025 00:11 

złoty
Z tego co czytałem to walą w ch$#@$ja i nie chcą dowozić do Aten na odwołane loty z kwietnia (od wtedy przestają latać w ogóle tam) i usilnie proponują przebukowanie na inny termin, 120% w voucherze albo 100% w keszu. Kosztów biletu zastępczego też nie chcą zwracać po dobroci...
 Profil Relacje PM off  

#413 PostWysłany: 08 Mar 2025 00:13 

Też to czytałam, ale nie wiem o jakim przebukowaniu oni chcą mówić jak lot jest za 3 dni… no nic chyba kupię bilet do Aten na własną rękę i tam mam nadzieję że wsiądę do scoota. A co do zwrotu to w moim przypadku powiedzieli że tylko voucher więc śmiesznie XD
 Profil Relacje PM off  

#414 PostWysłany: 08 Mar 2025 00:18 

złoty
No taki Niemiec co dziś się dowiedział o strajku z Nachriśtenów o 19 to nie wpadnie na to żeby samemu dolecieć do Aten i łyknie zmianę na 12 marca na taką samą trasę.
 Profil Relacje PM off  

#415 PostWysłany: 08 Mar 2025 00:19 

srebrny
@xhjddis
A w jaki to samolot chcesz wsiąść w Atenach?
 Profil Relacje PM off  

#416 PostWysłany: 08 Mar 2025 00:21 

-- 08 Mar 2025 00:21 --

boots napisał(a):
@xhjddis

W ten samolot co powinien lecieć z Berlina do Singapuru, ale w Atenach ma międzylądowanie i dosiadają się ludzie. Według infolini ta część trasy jest aktualna

-- 08 Mar 2025 00:21 --

boots napisał(a):
@xhjddis

W ten samolot co powinien lecieć z Berlina do Singapuru, ale w Atenach ma międzylądowanie i dosiadają się ludzie. Według infolini ta część trasy jest aktualna
 Profil Relacje PM off  

#417 PostWysłany: 08 Mar 2025 00:22 

srebrny
No ale przecież on nie wyleci z Berlina.
 Profil Relacje PM off  

#418 PostWysłany: 08 Mar 2025 00:25 

Hm, to nie wiem. W mailu mam informację o anulowaniu BER-ATH, a nie BER-SIN i na infolinii powiedzieli że mogę wsiąść w Atenach. Może po prostu tam podstawią samolot wcześniej? Nie mam pojęcia jak to działa.
 Profil Relacje PM off  

#419 PostWysłany: 08 Mar 2025 02:38 

niebieski
boots napisał(a):
No ale przecież on nie wyleci z Berlina.

Po przylocie samolotu z SIN do ATH rejs do Berlina zostanie/został też zapewne skasowany 10 marca. Maszyna pozostanie w Atenach i wystartuje planowo z Aten do Singapuru. Wiec szansa rozpocząć podróż z ATH jednak jest ale najlepiej dograć to u Scoota na infolinii. Na pewno pozostanie opcja zmiany całej trasy na kolejne dni +- ale to burzy zaplanowany trip tak sądzę.

#420 PostWysłany: 08 Mar 2025 09:40 

Niestety linia proponuje tylko voucher 🤡 nie chcą ani przebukowac lotu, ani zwrócić pieniedzy, ani nie pozwalają dołączyć do samolotu w Atenach. Także zostajemy bez pieniędzy i bez wakacji, jestem w szoku że takie coś mogło się wydarzyć i nie można nic z tym zrobić
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 433 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: barbal10 oraz 3 gości