Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat o ESTA: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377
Gdzie zostawić rzeczy

Warszawa: U fotografa na przeciwko za dyszkę zostawisz nawet wielka walizkę.

Historia wizyt w USA: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search

Linie lotnicze, które zwracają za bilety, w przypadku nie otrzymania wizy do USA
http://www.fly4free.pl/nie-otrzymales-w ... -za-bilet/

Nie jesteśmy biurem pośrednictwa w wypełnianiu wniosków wizowych!

https://pl.usembassy.gov/pl/vwp-faq-pl/
Odnowienie wygasłej wizy:

https://www.ustraveldocs.com/pl/en/rene ... ew-my-visa

Jak mogę podróżować do USA? O: Każdy podróżny, który ma ważną wizę może nadal z niej korzystać. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o zezwolenie ESTA. Podróżujący z wizą mogą przebywać na terenie USA do 6 miesięcy, zależnie od decyzji oficera imigracyjnego na granicy USA.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3251 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza do USA
#3161 PostWysłany: 24 Lis 2023 13:29 

Dzień dobry. Dziś dzwoniłem na infolinie z paroma pytaniami, jednak miła pani poinformowała mnie że odpowiedzi może udzielić po założeniu profilu. Niestety jestem poza domem i dopiero w poniedziałek będę miał dostęp do paszportu, a bez niego nie założę profilu, dlatego pozwolę sobie zadać tutaj pytania.
Ważność mojej 10-letniej wizy skończyła się 2020 roku. W 2019 roku byłem w Iranie. Rozumiem że muszę normalnie ubiegać się o wizę nieimigracyjną ze stawieniem się osobistym w konsulacie?
Post wyżej jest informacja, że umówienie z odbiorem wizy zajęło mniej niż tydzień. Planuje wyjazd 15 grudnia, czy to bezpieczna data z wyrobieniem się z wszystkimi papierami? Wdzięczny będę za wszelakie informację i pomoc. Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️ W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️
Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️ Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️
#3162 PostWysłany: 24 Lis 2023 13:39 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

1. Tak będzie wiza potrzebna
2. Jak w poniedziałek zrobisz podanie o wize i umówisz się ASAP (np. we wtorek/środa) to spora szansa ze w piątek będzie gotowy do odbioru (mowa zawsze o konsulat w KRK) a jak nie, to następny pn/wt więc przed 15/12
 Profil Relacje PM off
skarżyski uważa post za pomocny.

#3163 PostWysłany: 24 Lis 2023 15:28 

Loty: 72
Kilometry: 111 149
skarżyski napisał(a):
Post wyżej jest informacja, że umówienie z odbiorem wizy zajęło mniej niż tydzień. Planuje wyjazd 15 grudnia, czy to bezpieczna data z wyrobieniem się z wszystkimi papierami? Wdzięczny będę za wszelakie informację i pomoc. Pozdrawiam.

W moim przypadku (Kraków, początek listopada), to paszport był do odbioru nawet tego samego dnia, a samą rozmowę można było umówić nawet z dnia na dzień. Tak więc, jak pisał Zeus, spokojnie się wyrobisz.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
skarżyski uważa post za pomocny.

#3164 PostWysłany: 11 Gru 2023 21:41 

Czy ktoś może się orientuje w temacie, czy mając amerykańska wizę w paszporcie i późniejszej wizycie w Iraku, trzeba robić od nowa wizę? Lecimy grupowo do Ameryki Południowej i jedna osoba ma taką sytuację, wiza USA na 10 lat ale po wydaniu wizy był na wycieczce w Iraku, lot przez Atlante, 4 godziny na przesiadkę. Będą problemy?

#3165 PostWysłany: 11 Gru 2023 21:42 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie, nie trzeba.
 Profil Relacje PM off  

#3166 PostWysłany: 22 Kwi 2024 18:59 

A propos kwestii bycia w Iranie a wizy do USA. Dziś rozmowa u konsula. Pytanie dlaczego wiza a nie ESTA. Moja odpowiedź: 2015 dwa tygodnie w Iranie. Konsul: zorganizowany wyjazd? Ja: nie. Sam jechałem. Ok wizę przyznano. Cała rozmowa trwała 2 minuty.
 Profil Relacje PM off  

#3167 PostWysłany: 03 Paź 2024 19:52 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jakby kogoś interesowało.

Wiza na zaginionym/kradzionym paszporcie przepada. Nie ma opcji na duplikat i trzeba od początku wyrobić nową.

Jak mi powiedział pracownik konsulatu, ze to nawet plus, bo wiza nowa będzie ważna na 10 lat. Szkoda ze poprzednia nawet rok ze mną nie przezyła...
 Profil Relacje PM off
szpaczny lubi ten post.

#3168 PostWysłany: 03 Paź 2024 19:53 

złoty
I kasa jeszcze raz....

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#3169 PostWysłany: 03 Paź 2024 21:19 

HON fly4free
No dokumentów się pilnuje... ;-)
 Profil Relacje PM off  

#3170 PostWysłany: 03 Paź 2024 21:28 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jak mawia klasyk, życie :)
 Profil Relacje PM off
marek2011 lubi ten post.

#3171 PostWysłany: 23 Paź 2024 12:34 

Hej,
jak to aktualnie wygląda z procedurą wyrobienia wizy turystycznej?
ESTA nie jest dla mnie, bo byliśmy na Kubie 2 lata temu i teraz sie trzeba bujać....

18.11 planujemy wyjazd z rainbow, ale zanim -to wyrabiamy wizy. Wyjazd nie jest kupiony.
Wyrabiał ktos ostatnio wizę B2 w Krakowie? Bardzo się czepiają? Długo się czeka na decyzję?
 Profil Relacje PM off  

#3172 PostWysłany: 23 Paź 2024 12:42 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

To omów się asap na spotkanie, a nie pytaj na forum
Decyzję wizy masz w trakcje rozmowy lub następnego dnia, kiedy paszport będzie gotowy. Jak masz wszystko poukładane, to nie czepiają się
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3173 PostWysłany: 23 Paź 2024 14:27 
Awatar użytkownika

Loty: 149
Kilometry: 267 798
niebieski
@Adriano77
Wyrabiałem wizę miesiąc temu. Od wypełnienia DS160 czy jak to tam się nazywa do paszportu z wizą minęło może kilka dni. Spotkanie we wtorek, a paszport u mnie w piątek. W konsulacie byłem na najwcześniejszą godzinę zapisany i wszedłem chyba drugi. Rozmowa 5 minut i pytanie czemu wiza a nie esta - bo bylem na Kubie, odpowiedź: aha. Visa granted.
szpaczny lubi ten post.

#3174 PostWysłany: 23 Paź 2024 14:38 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Wydaje mi się, że widziałem taką wzmiankę tu na forum, ale teraz nie mogę jej znaleźć.
Ktoś pisał, że nową wizę można dostać niejako z automatu w jakimś okresie po wygaśnięciu poprzedniej, bez konieczności rozmowy z konsulem. Może ktoś to potwierdzić albo nakierować, gdzie mogę znaleźć szczegóły?

#3175 PostWysłany: 23 Paź 2024 18:04 

złoty
@Sudoku https://www.ustraveldocs.com/pl/en/rene ... ew-my-visa
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3176 PostWysłany: 05 Lis 2024 14:09 

niebieski
Sama procedura ubiegania się o normalną wizę jest dość problematyczna, ale do przejścia.

Czy problem może stanowić fakt, że żona jest obecnie bezrobotna? Czy to może być jakieś przeciwwskazanie do nie udzielenia wizy?
 Profil Relacje PM off  

#3177 PostWysłany: 05 Lis 2024 14:15 
Awatar użytkownika

złoty
Nie sądzę, przecież można studiować, pracować poprzez zajmowanie się domem, dziećmi, więc dlaczego miałoby to być przeciwwskazanie. Sam zresztą aplikowałem niedawno z osobą studiującą, więc musieliśmy zaznaczyć, że nie ma pracodawcy i przeszło bez problemu.
 Profil Relacje PM off  

#3178 PostWysłany: 05 Lis 2024 16:55 

srebrny
skipperek napisał(a):
Sama procedura ubiegania się o normalną wizę jest dość problematyczna, ale do przejścia.

Czy problem może stanowić fakt, że żona jest obecnie bezrobotna? Czy to może być jakieś przeciwwskazanie do nie udzielenia wizy?

kiedys za bezrobocie bylby ban, teraz to nie wiem, trzeba sprobowac i wytlumaczyc ze nie wiem zajmuje sie domem czy cos
i pokazac swoje zwiazki z Polska (majatek, nieruchomosci, rodzina, dzieci itd)
ale swego czasu byl to jasny sygnal dla konsula ze jedziesz do usa do pracy.
 Profil Relacje PM off  

#3179 PostWysłany: 05 Lis 2024 17:02 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

ncn napisał(a):
Nie sądzę, przecież można studiować, pracować poprzez zajmowanie się domem, dziećmi, więc dlaczego miałoby to być przeciwwskazanie. Sam zresztą aplikowałem niedawno z osobą studiującą, więc musieliśmy zaznaczyć, że nie ma pracodawcy i przeszło bez problemu.

No, ale jak się studiuje, to się jest studentem a nie bezrobotnym. I dla niektórych wiz to "czerwona" lampka, w stylu jak ona/on się utrzyma.

Co do: Sama procedura ubiegania się o normalną wizę jest dość problematyczna, ale do przejścia.

To samo myślałem, do czasu kiedy zacząłem się bawić z wizą do Kamerunu
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#3180 PostWysłany: 05 Lis 2024 17:14 

srebrny
no wlasnie, studiowanie jest teoretycznie ok, bo masz po wrocic do Polski.
dostalem kiedys 3 wizy J-1 podczas studiow :)
 Profil Relacje PM off
paweł p uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3251 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości