Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1617 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 81  Następna
Autor Wiadomość
#1421 PostWysłany: 02 Paź 2024 15:03 

Zamówiłem wlasnie Santander Visa Platinium i mam 4 wejscia w roku kalenarzowym, a rok zbliza sie do konca - nie wykorzystam sam, wiec chciałbym wprowadzić gościa ze mną na moją kartę. Podobno się da patrząc na regulamin. Pytanie tylko jak to wyglada - dostanę jedną kartę PP i ide po prostu z moim gościem i kasują mi 2 wejscia czy trzeba mu wyrabiać jakąś kartę?
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#1422 PostWysłany: 02 Paź 2024 15:05 

złoty
dokładnie tak ;) w tej opcji max razy 2 w roku kalendarzowym, przy wejściu pokazujesz kartę PP (przyjdzie z KK) i mówisz ja + 1 gość
 Profil Relacje PM off
pawel0520 lubi ten post.
pawel0520 uważa post za pomocny.

#1423 PostWysłany: 02 Paź 2024 15:17 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Mike85 napisał(a):
Dzień dobry,

Proszę o pomoc przy wyborze karty kredytowej która uprawnia do korzystania z Priority Pass oraz saloników lotniskowych.
Info o mnie:
Konto mbank (depozyt +500k), santander (depozyt +10k)
Dochód mój: ok 16000 netto/mc
Dochód łączny rodziny: ok 25000 netto/mc
Rodzina 2+2 dzieci

Co byście polecali biorąc pod uwagę że rocznie latam 2-4 razy. Co wychodzi najkorzystniej?
Zależy mi aby inni członkowie rodziny mogli korzystać z saloników wraz ze mną.
2 x karta Infinite w PKO BP da najwięcej ale uwaga na warunki zwolnienia z opłaty.

Te dużo łatwiejsze są w Santanderze i BNP Paribas.
 Profil Relacje PM off  

#1424 PostWysłany: 02 Paź 2024 15:56 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
A ktoś się orientuje, czy kartę MCWE z PEKAO można otrzymać bez zakładania konta u nich?
 Profil Relacje PM off  

#1425 PostWysłany: 02 Paź 2024 16:03 

złoty
@Kalispell trzeba być klientem PB, więc nie.
 Profil Relacje PM off
Kalispell lubi ten post.
Kalispell uważa post za pomocny.

#1426 PostWysłany: 02 Paź 2024 20:52 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
Z tymi kartami jest jeden problem - może i mam/mamy zdolność na Visa Infinite itp., ale nie sądzę, żeby była duża grupa ludzi mająca zdolność na posiadanie karty 1-2 banków, która będzie mogła dobrać jeszcze kolejne 1-2 karty ze zdolnością na kolejne kilkadziesiąt tysięcy. Zakładam, że na piękne oczy "słuchajcie, odchodzę z PKO i Santandera i przychodzę do Was i proszę o deklarację, że dostanę kartę u Was" to raczej nie działa, tylko trzeba najpierw zrezygnować z posiadanych kart i potem dopiero liczyć na dobry dzień analityka. Mogę się mylić. Czy ktoś pracujący w kartach mógłby rozwinąć temat?
Obecnie z żoną mamy 2xPKO i 2xSantander i przyznam, że obawiałbym się rezygnacji z PKO licząc na lepsze warunki PP gdzie indziej bez pewności, że jednak dostanę kartę.

#1427 PostWysłany: 02 Paź 2024 20:56 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@Kri$: zgadzam się zważywszy na to że dziś mamy wysokie stopy procentowe i inaczej jest liczona zdolność kredytowa niż np 3-4 lata temu... kiedy część osób dostała kartę "od ręki" to dziś mógłby być problem, to musiało by być na zasadzie - damy Ci kartę ale... przynieś potwierdzenia zamknięcia pozostałych... tak np działa to przy kredycie hipotecznym że np może to być warunek ale czy przy innej karcie może być... sam jestem ciekaw.
 Profil Relacje PM off  

#1428 PostWysłany: 02 Paź 2024 22:28 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
@seal w 2015 zadzwoniła do mnie miła Pani z T-Mobile Usługi Bankowe Dostarczane przez Alior Bank i zapytała, co bym zrobił, gdybym miał 15000 zł. Spytałem jej "ale tak za darmo?", a ona "nie, jako pożyczkę". Odparłem, że nie jestem zainteresowany pożyczką, bo teraz dzwonił miła Pani, a potem przyjdą panowie bez karków jak nie będę spłacał, ale bardzo chętnie chciałbym mieć kartę kredytową, żeby móc kupować sobie sprzęt elektroniczny, bawić się nim i zwracać, a to wszystko za pieniądze banku. Na co ona odparła,  że może mi zaproponować kartę kredytową na 15000 zł.
Padło wiele pytań, m.in. "czy mój zakład pracy jest w trakcie upadłości". Byłem bezrobotny, więc uznałem, że mogę odpowiedzieć "jestem bezrobotny" lub przeanalizować "skoro nie pracuję, to mój zakład pracy nie jest w upadłości" i uznałem, że nie skłamię mówiąc jej "mój zakład pracy nie jest w upadłości". Tak samo odpowiedziałem na pytanie, ze moja działalności nie jest w trakcie upadłości (a w ogóle nie miałem JDG).
Kartę dostałem, korzystałem z niej przez wiele lat, aż zaczęła być kulą u nogi, bo wg Alior nie mogłem zwiększyć 15 do 20, 25 itd, tylko musiałem rezygnować z karty i wnosić o nową kartę z nowym limitem, który niekoniecznie mógłby mi zostać przyznany.
Przez te prawie 10 lat pewnie przerobiłem spokojnie grubo ponad 1 mln złotych (co nie jest wyczynem, bo to 100k rocznie) i ani razu nie zapłaciłem nawet 1 grosza odsetek, ale to już inna historia :)
sanchopan lubi ten post.

#1429 PostWysłany: 02 Paź 2024 23:22 

niebieski
Kri$ napisał(a):
Z tymi kartami jest jeden problem - może i mam/mamy zdolność na Visa Infinite itp., ale nie sądzę, żeby była duża grupa ludzi mająca zdolność na posiadanie karty 1-2 banków, która będzie mogła dobrać jeszcze kolejne 1-2 karty ze zdolnością na kolejne kilkadziesiąt tysięcy. Zakładam, że na piękne oczy "słuchajcie, odchodzę z PKO i Santandera i przychodzę do Was i proszę o deklarację, że dostanę kartę u Was" to raczej nie działa, tylko trzeba najpierw zrezygnować z posiadanych kart i potem dopiero liczyć na dobry dzień analityka. Mogę się mylić. Czy ktoś pracujący w kartach mógłby rozwinąć temat?
Obecnie z żoną mamy 2xPKO i 2xSantander i przyznam, że obawiałbym się rezygnacji z PKO licząc na lepsze warunki PP gdzie indziej bez pewności, że jednak dostanę kartę.
Zależy od podejścia banku. Czasem KK spłacana zawsze na bieżąco nie wpływa negatywnie na liczenie zdolności.
 Profil Relacje PM off  

#1430 PostWysłany: 03 Paź 2024 07:57 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
Nie wiem jak to jest teraz, ale jak w dawnych czasach Citi likwidował kartę WizzAir i po chwili w ofertę wszedł Raiffeisen to robiłem przeniesienie karty. Raiffaisen otwierał kartę i przenosił na nią aktualne zadłużenie jeśli było i od razu likwidował kartę w Citi. Wiem że później jak klientów Raiffeisen przejął BNP i aplikowałem w PKO na MC Platinum to nie chcieli robić takiego transferu.
 Profil Relacje PM off  

#1431 PostWysłany: 03 Paź 2024 08:27 

Loty: 278
Kilometry: 370 373
złoty
I uzupełniając to co napisał powyżej @bruce09lili, BNP jako spadkobierca Raiffeisen wciąż ma w ofercie przeniesienie karty. Rok temu starałem się o ich Visę Platinum z Dragon Passem. Obawiając się, że nie dostanę karty z limitem 10k bez żadnej historii w banku i posiadając już 3 inne karty kredytowe, zapytałem jakie są opcje w przypadku odmowy. Pani powiedziała, że bez problemu mogę zrobić przeniesienie jednej z posiadanych już kart do nich, byle miała limit co najmniej 10k żeby mogli dać mi Platinum. Ostatecznie nie było potrzeby, dostałem kartę w normalnym trybie.

W Pekao natomiast kilka miesięcy temu stanowczo odmówili przenoszenia karty. Nie mają czegoś takiego w ofercie i koniec tematu.

#1432 PostWysłany: 04 Paź 2024 12:08 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 493 444
niebieski
Czy karta dodatkowa do WE w Aliorze też ma PP?

#1433 PostWysłany: 04 Paź 2024 12:42 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
Mike85 napisał(a):
dg72 napisał(a):
Możesz z mężem postarać się o Platinum w Santander, wtedy w opcji 2+2 2-dwa razy w roku kalendarzowym wszyscy wejdziecie do saloników.

Właśnie rozmawiałem z nimi i w konfiguracji 2+2 mogę wejść 1x w roku :) Trochę słabo

Załóż kartę żonie i już macie drugie 4 wejścia.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#1434 PostWysłany: 04 Paź 2024 13:57 

Czy ktoś uzyskał w którymkolwiek banku kartę firmową (sp. z o.o.) z PP?
 Profil Relacje PM off
DAD lubi ten post.

#1435 PostWysłany: 04 Paź 2024 14:56 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
kamcsk napisał(a):

Z mojego i żony doświadczenia KK Platinium w Santanderze jest wyjątkowo prosta do dostania. Bez posiadania konta w banku, karta z kredytem 7500zł przeszła bez problemu przez wniosek przez stronę. Niby na infolinii mówili, że minimum 10000 i trzeba mieć konto, ale na oświadczenie wszystko poszło bardzo sprawnie.

Właśnie przed chwilą wrzuciłem wniosek online i odmowa.
Ciekaw jestem co tam badają, bo oprócz danych jest tylko pytanie o źródło dochodów i nic więcej - żadnej deklaracji wpływów.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#1436 PostWysłany: 04 Paź 2024 15:11 

Zapewne w BIKu zobaczyli coś co im się nie podoba
 Profil Relacje PM off  

#1437 PostWysłany: 04 Paź 2024 15:12 

vistacash napisał(a):
Czy karta dodatkowa do WE w Aliorze też ma PP?

Próbuję się tego dowiedzieć, ale nie jest to łatwe. Dodzwonienie się na tą infolinię graniczy z cudem. Z tego co zrozumiałem to tak, ale konsultant jakoś dziwnie o tym powiedział

Natomiast nawet jeżeli tak - to sama karta szału nie robi. Transakcje w walutach po kursie bankowym i ubezpieczenie kosztow leczenia na 100 tys. Euro.
 Profil Relacje PM off  

#1438 PostWysłany: 04 Paź 2024 16:05 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 493 444
niebieski
@lukaszlew7777 ja byłem w oddziale, bankier nie wiedział, więc stwierdził, że zapyta koleżanki, ale już z daleka było słychać oburzoną Halinkę, że kredytobiorca to ma benefity, ale osoba dodatkowa to z jakiego tytułu, natomiast zadzwonił później na infolinię i też szukali mu chyba 20 minut "bo to jest niejednoznaczne", na końcu mu potwierdzili, że tak dodatkowa karta też ma swoje PP.

W Aliorze jest jeszcze teraz promocja, że nie pobierają opłaty za wydanie ani głównej ani dodatkowej, minimalny dochód 10k, limit od 20k, miałem plan zostawić jedną z dwóch PKO Infinite dla samych ubezpieczeń, dobrych kursów, wpuszczania gości itd., a ograniczenie saloników zrekompensować przy pomocy WE wraz z kartą dodatkową, ale przez wysoki limit z PKO Infinite zdolność jest obniżona no i niewiele brakowało, ale się nie załapałem.
lukaszlew7777 lubi ten post.

#1439 PostWysłany: 04 Paź 2024 17:02 

Czy ja dobrze rozumiem że kartę dodatkową można wyrobić na dane drugiej osoby?
Czy na kartę dodatkową World Elite Mastercard® z Aliror banku, jest wymagany również dochód 10k netto, czy zostaje limit przyznany z karty głównej według zdolności osoby która posiada kartę główną?
Można wyrobić kartę dodatkową jakoś online czy tylko poprzez wizytę w placówce?
PP jest również do karty dodatkowej na te same dane co będą na karcie dodatkowej?
 Profil Relacje PM off  

#1440 PostWysłany: 04 Paź 2024 20:28 

vistacash napisał(a):
@lukaszlew7777 ja byłem w oddziale, bankier nie wiedział, więc stwierdził, że zapyta koleżanki, ale już z daleka było słychać oburzoną Halinkę, że kredytobiorca to ma benefity, ale osoba dodatkowa to z jakiego tytułu, natomiast zadzwonił później na infolinię i też szukali mu chyba 20 minut "bo to jest niejednoznaczne", na końcu mu potwierdzili, że tak dodatkowa karta też ma swoje PP.

W Aliorze jest jeszcze teraz promocja, że nie pobierają opłaty za wydanie ani głównej ani dodatkowej, minimalny dochód 10k, limit od 20k, miałem plan zostawić jedną z dwóch PKO Infinite dla samych ubezpieczeń, dobrych kursów, wpuszczania gości itd., a ograniczenie saloników zrekompensować przy pomocy WE wraz z kartą dodatkową, ale przez wysoki limit z PKO Infinite zdolność jest obniżona no i niewiele brakowało, ale się nie załapałem.
Dzięki! Miałem identyczny plan. Musze się przejść do oddziału w takim razie i zobaczyć jak to u mnie będzie ze zdolnością.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1617 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 81  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości