Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1617 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 81  Następna
Autor Wiadomość
#1361 PostWysłany: 21 Sty 2024 13:52 

złoty
I to wszystko po to by zjeść orzeszki i zupę?

Mam dostęp do saloników właśnie przez pp oraz przy okazji lotów w C i muszę stwierdzić ze jest to usługa przereklamowana i naprawdę musi nastąpić przewartościowanie pewnych usług.

80% moich wejść była poniżej oczekiwań. A snobem nie jestem.
Te 20% to są wyjątki od reguły które pokazują jak to kiedyś wyglądało? Lub jak to powinno wyglądać.
Jest miejsce zeby usiąść i odpocząć, jest miejsce zeby zjeść z kulturą a nie z talerzem na kolanach. Jest CO zjeść a nie paluszki i zupa dnia. O nawet mozna wziąść prysznic!!

Nie wydaje mi się żeby ktoś kto ma 1mln pln "wolny" aby go wkładać i wyciągać będzie robić takie operacje aby mieć darmowe wejście do tych przybytków.

Ja obecnie nawet nie wchodzę do pewnych miejsc bo wiem ze lepiej poczekać sobie gdzieś w zaciszu niż patrzeć na walkę o parówkę lub odbić się od drzwi bo w środku jest za dużo ludzi.

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off
12 ludzi lubi ten post.

Egipskie all inclusive w 5* resorcie z parkiem wodnym 🌴🏊‍♂️ Wczasy od 2213 PLN Egipskie all inclusive w 5* resorcie z parkiem wodnym 🌴🏊‍♂️ Wczasy od 2213 PLN
🌋 Dotknij chmur na szczycie Teide ✨Loty i 4* hotel na Teneryfie za 1279 PLN 🤑💥 🌋 Dotknij chmur na szczycie Teide ✨Loty i 4* hotel na Teneryfie za 1279 PLN 🤑💥
#1362 PostWysłany: 23 Sty 2024 08:01 

niebieski
Smrodek napisał(a):
Cytuj:
Ale przeniesienie akcji też nie jest takie znow tanie....

Tak tylko informacyjnie, da się prawie za darmo przenieść akcje do innego biura. Prawie, bo koszty przeniesienia trzeba ponieść (często około 0.5% wartości akcji), ale w nowym biurze koszt ten w pełni jest do wykorzystania do obrotu na giełdzie. Handlując na giełdzie to koszt ten jest przeznaczony na zakup/sprzedaż akcji czyli na prowizje.

Przetestowane było w Pekao i Alior Bank, ale wydaje mi się że we większości biur maklerskich zgodzą się na takie warunki.
Z jakiego biura maklerskiego i do którego przenosiłeś akcje?
 Profil Relacje PM off  

#1363 PostWysłany: 23 Sty 2024 08:07 

niebieski
problem napisał(a):
Mam pytanie o kartę BNP Visa Platinium.
Nie mam tam rachunku, a chciałbym założyć konto w promocji Konto Otwarte na Ciebie i potem zawnioskować o kartę kredytową.
Czy jest to możliwe, czy jednak muszę mieć konto Konto premium?
I czy rzeczywiście trzeba iść do oddziału, aby zawnioskować o konto czy jednak jest inna opcja np. telefon?
Tylko oddział aby podpisać umowę.
Kazde konto w BNP wystarczy, nie musisz mieć jakiś specjalnych kont w tym celu.
Od 1.04 zmieniają się warunki tej KK. Doładowanie Revoluta, DiPocket itd będą już obarczone prowizją. Jest promocja dla tej KK na płatności po kursie Visa bez dodatkowych kosztów dla banku, ale nie wiadomo jak długo to potrwa.

Ostatnio edytowany przez tamtam, 23 Sty 2024 08:08, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1364 PostWysłany: 23 Sty 2024 08:08 
Awatar użytkownika

Loty: 46
Kilometry: 71 891
srebrny
@tamtam Z Pekao do Alior
 Profil Relacje PM off
tamtam uważa post za pomocny.

#1365 PostWysłany: 23 Sty 2024 08:59 

złoty
@tamtam w tym temacie, w którym piszesz tylko do BM ING

....
@brzemia cytując klasyka "grunt to mieć dobre nastawienie" A i patrzysz zapewne w kontekście lotu z menu na pokładzie.
Nie wiem, gdzie znajdziesz takie miejsca oazy spokoju :shock: w części ogólnej, chyba tylko w kaplicy lotniskowej itp o ile taka tam jest.
Co do kapitału poczytaj ze zrozumieniem kontekst wpisów co do tego wątku.
 Profil Relacje PM off  

#1366 PostWysłany: 18 Mar 2024 18:59 

Zbanowany
Cześć! Mam nadzieje że odkopałem dobry temat i nie narobię spamu. Mianowicie 5 kwietnia rozpoczynam praktycznie pół roku w podróży. Na ten moment mam wykupione mnóstwo lotów i żyłem w przeświadczeniu że wezmę sobie Revoluta Platinum który daje mi bezpłatny wstęp do saloników. Kiedyś wykupowałem przez Revoluta loże i w takim Doha np. działało to mega spoko
Ale... okazało się że Revolut zaoszczędził na swoich userach i przeszedł na Dragon Pass. I to jeszcze okrojony bo właśnie w takim Doha to nie oferuje żadnego saloniku tylko jakieś zabiegi spa i kabiny do spania. No tragedia. Mniejsza z tym.
Potrzebuję w związku z tym wyrobić na gwałt (zostało mi 2,5 tygodnia ) jakąś kredytówkę w której miałbym wjazd za free do saloników. Zwracam się wiec do Was jako specjalistów, bo mimo że przeczytałem kilka wątków to nie znalazłem informacji czy to właściwie jest do zrobienia w tak krótkim okresie?

Zależy mi na:
- wstep tylko dla mnie
- wstęp najlepiej bezpłatny i nielimitowany bo 4 wejścia to ja po miesiącu zużyję także nie rozwiązuje to sprawy

Mam obecnie konto w Nest Bank i mBank ale nigdy nie miałem kredytu, pożyczki itp. Jak trzeba będzie gdzieś indziej otworzyć konto to mogę to rozważyć tylko no zasadnicze pytanie gdzie uda się to najszybciej i bez kosmicznych wymagań w stylu wpłać 500 tyś ;)

Mega, mega dzięki za ewentualne porady!
 Profil Relacje PM off  

#1367 PostWysłany: 18 Mar 2024 19:21 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jedyna opcja w takim krótkim czasie kupić priority passa

A w dragonie widze takze lounge w DOH: https://en.dragonpass.com.cn/airports/100481
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1368 PostWysłany: 18 Mar 2024 19:26 

złoty
thepjoter napisał(a):
I to jeszcze okrojony bo właśnie w takim Doha to nie oferuje żadnego saloniku tylko jakieś zabiegi spa i kabiny do spania. No tragedia

Oferuje. A oferta w DOH taka sama (albo nawet lepsza) niż przy PP.
 Profil Relacje PM off  

#1369 PostWysłany: 18 Mar 2024 19:47 

Zbanowany
-- 18 Mar 2024 19:46 --

Zeus napisał(a):
Jedyna opcja w takim krótkim czasie kupić priority passa

A w dragonie widze takze lounge w DOH: https://en.dragonpass.com.cn/airports/100481

Jedyna loża prawilna z jedzeniem i piciem to ta "Al Maha" którą Revolut wyciął. Kupno Priority Passa raczej nie wchodzi w grę bo popłynę z torbami. Już wolę spakować kanapki :lol: Dzwoniłem międzyczasie na infolinię PKO BP i mówią że często takie decyzje są godzinne/dwu. Czyli to raczej ściema marketingowa?

Mar77 napisał(a):
thepjoter napisał(a):
I to jeszcze okrojony bo właśnie w takim Doha to nie oferuje żadnego saloniku tylko jakieś zabiegi spa i kabiny do spania. No tragedia

Oferuje. A oferta w DOH taka sama (albo nawet lepsza) niż przy PP.

Jak mówię że nie ma to nie ma... nie pisałem tego z czapy tylko sprawdziłem ;)

Image

Image

-- 18 Mar 2024 19:47 --

thepjoter napisał(a):
Image

Image

https://ibb.co/QYGGDzv
https://ibb.co/wgc3RW3
 Profil Relacje PM off  

#1370 PostWysłany: 18 Mar 2024 19:57 

złoty
Jeśli spełniasz warunki w PKO, to możesz bardzo szybko dostać kartę, która po podpisaniu umowy w ciągu dosłownie kilku dni przychodzi. Ostatnio w styczniu - wprawdzie dodatkową wyrabiałem - po złożeniu wniosku była po 2-3 dniach, ale jeśli dobrze pamiętam to przy nowej karcie wysyłka też jest bardzo sprawna.
 Profil Relacje PM off  

#1371 PostWysłany: 18 Mar 2024 20:09 

złoty
thepjoter napisał(a):

Cytując klasyka - A u mnie działa ;)
Załącznik:
doh.png
doh.png [ 132.22 KiB | Obejrzany 6146 razy ]
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#1372 PostWysłany: 18 Mar 2024 20:14 

Zbanowany
Mar77 napisał(a):
thepjoter napisał(a):

Cytując klasyka - A u mnie działa ;)
Załącznik:
doh.png

Zwracam honor. Choć w sumie to hit że mamy inną ofertę :shock:
 Profil Relacje PM off  

#1373 PostWysłany: 22 Mar 2024 19:22 

srebrny
@thepjoter
Gwoli ścisłości.
Millenium oraz Pekao SA mają w swojej ofercie karty z nielimitowanym wstępem do saloników w ramach Lounge Key albo Priority Pass.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1374 PostWysłany: 22 Mar 2024 19:52 

Zbanowany
sranda napisał(a):
@thepjoter
Gwoli ścisłości.
Millenium oraz Pekao SA mają w swojej ofercie karty z nielimitowanym wstępem do saloników w ramach Lounge Key albo Priority Pass.

A to ciekawe akurat bo research robiłem w środę i nic mi o tym nie wiadomo

Millenium - a które mają PP? Ich lading page zarówno główny: https://www.bankmillennium.pl/klienci-indywidualni/karty-platnicze jak i te z poszczególnych kart nie mają żadnych informacji na ten temat.

Pekao - w zasadzie podobne pytanie. Sprawdziłem i pomijając fakt że ich strona jest totalnie skopana pod względem UX, to wszędzie promują kartę z Żubrem a ona nic nie ma wspólnego z korzyściami premium. Na temat innych nie znalazłem informacji.
 Profil Relacje PM off  

#1375 PostWysłany: 22 Mar 2024 20:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak również nie pofatygowałeś się, żeby przeszukać choćby tylko ten wątek, bo wtedy bez problemu znalazłbyś odpowiednie informacje. Podpowiedź - MC WE.
4 ludzi lubi ten post.

#1376 PostWysłany: 22 Mar 2024 20:02 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
W obydwu bankach te karty są w bankowości prywatnej, czyli po zainwestowaniu minimum 1 mln zł. Nie do dostania na szybko na zwykłych warunkach.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1377 PostWysłany: 22 Mar 2024 20:03 

srebrny
https://www.pekao.com.pl/private-bankin ... rcard.html

https://www.bankmillennium.pl/bankowosc ... gnia-elite

Oczywiście nie są to karty dla każdego, ale to nie znaczy, że te banki ich nie oferują. Zwłaszcza, że w swoim zestawieniu wyszczególniłeś np. podobną kartę Aliora czy PKO BP
 Profil Relacje PM off  

#1378 PostWysłany: 22 Mar 2024 20:07 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
PKO pod względem wymagań ani trochę nie jest podobna do wymienionych.
 Profil Relacje PM off  

#1379 PostWysłany: 22 Mar 2024 21:44 

niebieski
Dodać można jeszcze kartę debetową z Crypto.com, wprawdzie to nie KK, ale pasuje do zestawienia.
 Profil Relacje PM off  

#1380 PostWysłany: 03 Kwi 2024 10:28 

ale crypto.com oferuje nilimitowane wejscia od zainwestowania 35k EUR o ile pamietam :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1617 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 81  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości