Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
LonDynia napisał(a):
Moze komus sie przyda jak podejrzec rezerwacje kupiona gdzie indziej niz na CA stronie:
1) Sciagnac apke CA poprzez kod kreskowy z dolu tej strony i zainstalowac (musialem odblokowac instalacje aplikacji z nieznanego zrodla)
2) Zarejestrowac sie jako OverSeas uzytkownik (bedzie mozna podac nie chinski numer telefonu)
3) Potwierdzic email ktory przyszedl, wystarczy kliknac na link w nim
4) Zalogowac sie do aplikacji uzywajac maila i 6 cyfrowego kodu
5) Na dole w opcji trip mozna dodac swoj lot poprzez wpisanie numer eticket 999....

Trochę modyfikacji.
Warto podczas zakładania konta w aplikacji podać prawdziwy numer paszportu.
Gdy nasze konto jest aktywne, to na stronie
Cytuj:
http://www.airchina.com.cn/vaservice/loginAction/loginIndex?language=en

Uzupełniamy dane:
E-ticket number: 999xxxx
ID type: Passport
ID number:podajemy numer paszportu

I mamy wgląd do naszej rezerwacji. Gdzie możemy dodać transfer hotel oraz transfer loung.
PS.
Działa na rezerwacje z OTA i nie tylko jak wspomniał/a @LonDynia

@administrator prosiłbym o przyklejenie tego postu w wiki.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 926 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 47  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [CA] Air China
#741 PostWysłany: 13 Wrz 2024 23:05 

Moi drodzy, zapytam jeszcze raz- czy ktoś wie jak dodać bilet do konta w aplikacji? Mam kupiony bilet od ponad miesiąca, teraz założyłem apkę i chce go dodać (żeby zabookować to transit lounge), ale w ogóle nie dam rady dodać tego biletu, ciągle mi wyskakuje że coś jest invalid. Teraz spróbowałem poprzez ten link przypięty w poście i coś ruszyło, ale i tak mam tylko tę zakładkę "Seat selection", a tej drugiej gdzie się dodaje dodatkowe usługi już nie. Pomijam, że strona odpala mi się po chińsku, a przy włączeniu angielskiego wszystkie napisy się zlewają i zachodzą na siebie.
Pisać na maila do Air China, czy jak Wam udało się z tym uporać? Pomijam, że trochę mnie stresuje, że apka nie znajduje w ogóle mojej rezerwacji, mimo że na stronie jestem w stanie ją odnaleźć i sprawdzić, ale widzę że nie jestem pierwszy który ma ten problem. Próbowałem też zrobić ticket verification i w ogole nic nie działa jak powinno. Pomocy
 Profil Relacje PM off  

Wypoczynek w Dubaju za 2829 PLN ☀️🏙️ Loty PLL LOT i noclegi w 4* hotelu Queen Elizbeth Wypoczynek w Dubaju za 2829 PLN ☀️🏙️ Loty PLL LOT i noclegi w 4* hotelu Queen Elizbeth
Egipt na wypasie 🏝️ 5* all inclusive nad Morzem Czerwonym za 2739 PLN Egipt na wypasie 🏝️ 5* all inclusive nad Morzem Czerwonym za 2739 PLN
#742 PostWysłany: 13 Wrz 2024 23:55 

A bilet kupowałeś jako zarejestrowany, czy nie? Ja kupowałem na stronie bez rejestracji i potem miałem problem się w ogóle zalogować na ich stronie. Uzyskałem pomoc tutaj air-china,226,97925?start=560#p1671305
I teraz na stronie loguję się właśnie numerem karty Phoenix i loginem - numer karty przyznawany jest automatycznie, ale za cholerę nie pamiętam, skąd się wziął ten login, który mam zapisany, ponieważ to było w styczniu, Nie pamiętam też jednak problemów z rejestracją zgodnie z wklejonym linkiem do instrukcji od innego usera, więc zakładam, że ten login został też w jakiś sposób nadany. Po rejestracji zalogowałem się i zamówiłem hotel tranzytowy.

Kilka dni temu pobrałem apkę i z tego co pamiętam też zalogowałem się tymi samymi danymi, którymi loguję się na stronie. I moją rezerwacje widzi. Nie pamiętam, czy robiłem dodatkowo Ticket Verification, czy nie robiłem. Home > All Service > Transfer Service i tam masz m.in. Transit Hotel i Transit Louge.
 Profil Relacje PM off  

#743 PostWysłany: 14 Wrz 2024 08:07 

Nie, nie byłem zarejestrowany kupując bilet. Ogólnie konto z powyższymi wskazówkami udało mi się założyć, ale nie mogę dodać tam rezerwacji i nie wiem...
 Profil Relacje PM off  

#744 PostWysłany: 14 Wrz 2024 09:31 
Awatar użytkownika

Bilety powinny same wskoczyć do aplikacji jeżeli twoje dane w ich systemie są zgodne z danymi biletu np. paszport. Upewnij się, że paszport jest dodany do rezerwacji. Jeżeli kupowałeś u OTA to tam.
 Profil Relacje PM off  

#745 PostWysłany: 14 Wrz 2024 11:27 

Wszystko się zgadza, paszport zdecydowanie też, więc właśnie nie rozumiem gdzie jest problem. Napisałem maila do Air China, ale na razie bez odzewu. Inna sprawa, że i tak przed wyjazdem będę musiał jeszcze pisać do nich w sprawie paszportu, bo będę zmieniał do tego czasu.
Bilet kupowałem bezpośrednio Air China i nie, nie dodał się w aplikacji, a dane na pewno się zgadzają. Jak próbuję dodać ręcznie to wypisując paszport wyskakuje "serwer error", a przy ticket number "failed to add itinerary". Nie wytrzymam.
Czy Air China sprawie odpisuje na tego maila i pomagają tam cokolwiek?
 Profil Relacje PM off  

#746 PostWysłany: 14 Wrz 2024 14:29 
Awatar użytkownika

Ja kupowałem 2 razy przez OTA i 2 razy nie miałem przypisanego paszportu do rezerwacji. Raz udało mi się temat załatwić przez polski e-mail CA ale to było w 2019.
Drugi raz w tym roku napisałem do Air China przez czat w aplikacji pomagając sobie tłumaczem. Napisali mi właśnie o braku danych paszportu i że musi je uzupełnić OTA i tak postąpiłem. Spróbuj tak jak ja, napisać na czacie z użyciem tłumacza. Polecam deepl. Już gdzieś tutaj w tym wątku lub innym o tym wspominałem.
 Profil Relacje PM off  

#747 PostWysłany: 14 Wrz 2024 15:28 

Nie pamiętam, jak to było w styczniu, gdy kupowałem na stronie AirChina, ale teraz nie ma opcji, żeby nie dodać dokumentu tożsamości w momencie rezerwacji, więc trop nie przypisania paszportu do rezerwacji moim zdaniem odpada.
@Wojtek Koziolek
O kontakcie e-mail pisałem kilka postów wyżej.
 Profil Relacje PM off  

#748 PostWysłany: 14 Wrz 2024 22:43 

No dokładnie, teraz nie ma opcji nie dodać paszportu, więc raczej nie tutaj tkwi problem. Cały ten system CA jest imo beznadziejny i nie dla ludzi. Będę dobijać się do nich mailami albo na infolinię, bo nie mam innego pomysłu, a trochę się martwię czemu to wszystko nie działa. Rozumiem, że po polsku nic nie załatwię, a chociaż angielki?
 Profil Relacje PM off  

#749 PostWysłany: 16 Wrz 2024 08:32 

A słuchajcie, ile zwykle czekaliście na odp. mailowa od Air China? Bo tam wyżej kolega pisal, że 2 dni, 5 dni z tego austriackiego. Ja napisałem już kilka dni temu na kilka różnych znalezionych w wątku maili i 0 odzewu, serio zaczyna mnie to wszystko martwić. Pomijam, że jeszcze będę musiał zmienić paszport w systemie i czytałem, że wtedy też trzeba pisać do nich i wysyłać maila ze zdjęciem swoim trzymając paszport. Czy ktoś z Was zmieniał paszport u nich?
Czy ktoś wie czy połączenie z infolinią jest płatne?
 Profil Relacje PM off  

#750 PostWysłany: 16 Wrz 2024 09:55 

Odnośnie czasu odpowiedzi na moje maile - nie było tak jak piszesz, ale to akurat nie jest istotne, bo moje doświadczenie nie musi być regułą. Ja pisałem na maila austriackiego, ponieważ lecę z Wiednia, więc dlatego tak kombinowałem.
Jeśli chodzi o zmianę paszportu, to ja na forach internetowych widzę informacje, że takiej zmiany można dokonać na odprawie przed lotem, o ile zmiana dokumentu nie została podyktowana na przykład zmianą nazwiska. Tą samą informację znalazłem...w tym temacie.
Jeśli chodzi o Twoje pytanie o to, czy AirChina ma darmowy nr kontaktowy, to sugeruję wpisać "darmowy" w wyszukiwarkę tego tematu, a na Twoje wcześniejsze pytanie o to, czy po angielsku się dogadasz, informację znajdziesz tutaj: https://www.airchina.us/US/GB/contact-us/call-center/
 Profil Relacje PM off  

#751 PostWysłany: 17 Wrz 2024 14:53 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
Rockriderr napisał(a):
Potwierdzam problem jak ktoś ma dwa imiona w paszporcie, kolega teraz walczy z M&M żeby naliczyli. Ja z narzeczoną przy tym samym locie mieliśmy podpięte przy kupnie biletów w CA konto z Aegeana (M+B) i o ile w jedną stronę naliczone szybko i bez problemu, tak w drugą brak naliczenia, przy próbie wstecznego naliczenia od razu odrzucono. Pamiętam, że jak wstecznie naliczałem koledze w M&M to była analogiczna sytuacja, ktoś wie co jest grane?

Naliczyli Ci w końcu te mile w M+B? Przy kupnie biletów podawałeś oba imiona, czy Chińczycy dopisali później drugie w systemie?

#752 PostWysłany: 17 Wrz 2024 19:29 

Loty: 238
Kilometry: 450 739
niebieski
Tak, moje zostały naliczone, ale u nas nie było problemu drugiego imienia. U kolegi dalej brak mil.
 Profil Relacje PM off
Sudoku lubi ten post.

#753 PostWysłany: 18 Wrz 2024 12:05 

Mi finalnie udało się skontaktować z Air China- odpisali mi z austriackiego biura, prosiłem też typa żeby zmienił nam frequent flyer card na TK i powiedział że bez problemu to zrobi. W międzyczasie przekierował jednak sprawę do polskiego biura i zaczęli (WRESZCIE) odpisywać, ale oni twierdzą, że nie mogą mi podpiąć frequent flyer card z Turkisha i żebym pisał do Turkisha😅 Koleine ameby, ciekawe jak Turek ma to podpiąć jak nie z nimi lecę i nawet nie mają moich biletów... Pomijam, że praktycznie na każde moje pytanie odpowiedzieli inaczej niż austriackie biuro obsługi - np. Austria twierdzi, że jest za wcześnie żeby zabookowac transit lounge i dopiero będzie to dostępne bliżej wylotu, a polskie biuro twierdzi, że próbowali mi zabookować, ale jest już fully occupied w co totalnie nie wierzę, bo na forum tutaj też już czytałem parę razy, że żeby zabookowac na styczeń trzeba było czekać do końcówki grudnia.
Ktoś ma pomysł jak mogę chociaż dodać tę kartę Miles&Smiles żeby tam mi naliczyło za te loty, skoro Customer service nie potrafi tego zrobić i odsyła mnie do Turka?😅 Chociaż jak patrzę na powyższe komentarze to pewnie znowu będzie problem z ich naliczeniem bo u Chińczyka mam 2 imiona, a w Turku jedno. Pytałem też o to co jeśli zmieniłem w międzyczasie paszport, oczywiście też oni się tym nie zajmują, mimo że na forum sporo osób pisalo, że wysyłali nowy paszport mailowo i tyle Koszmar, nigdy więcej CA. To polskie Customer serivce nie jest w stanie pomóc nic dosłownie w żadnej sprawie.
 Profil Relacje PM off  

#754 PostWysłany: 18 Wrz 2024 12:24 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dodaj kartę TK podczas check-in na lotnisku.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#755 PostWysłany: 18 Wrz 2024 12:30 

niebieski
To chyba coś kręcą, bo ja transit lounge na listopad, zarezerwowałem w czerwcu na stronie AirChina.
 Profil Relacje PM off  

#756 PostWysłany: 18 Wrz 2024 15:16 

Oczywiście, że coś kręcą... Oni po prostu starają się mnie zbyć i twierdzą, że nic nie mogą. Mam nadzieję że będę mógł ich olać ciepłym moczem i sam zarezerwuje to transit lounge przez aplikację, o ile to zadziała bo czytałem że często nie działa ;))))) A jak nie to będę wypisywać/wydzwaniać do nich dalej, bo jakoś w Austrii pisali, że mogą to zrobić, ale jak będzie dostępne, czyli w grudniu (bo pod koniec grudnia się pojawia opcja na kolejny rok). Btw pani z tego polskiego maila na tę informację o tym, że w austriackim CS napisali co innego odpowiedziała mi że "this colleague doesn't understand situation in our office"- żenada😅 rozumiem że w Warszawie mają inny system i w nim pokazuje że transit lounge jest już "fully occupied"😅 Jestem naprawdę zażenowany.
Mówicie że mogę dodać kartę frequent flyer przy check in- ale rozumiem że wtedy muszę zrobić check in na lotnisku i nie odprawiać się online, tak?

Załączniki:
IMG_20240918_151524.jpg
IMG_20240918_151524.jpg [ 214.35 KiB | Obejrzany 687 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#757 PostWysłany: 18 Wrz 2024 23:15 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 113 087
Wojtek Koziolek napisał(a):
Moi drodzy, zapytam jeszcze raz- czy ktoś wie jak dodać bilet do konta w aplikacji? Mam kupiony bilet od ponad miesiąca, teraz założyłem apkę i chce go dodać (żeby zabookować to transit lounge), ale w ogóle nie dam rady dodać tego biletu, ciągle mi wyskakuje że coś jest invalid. Teraz spróbowałem poprzez ten link przypięty w poście i coś ruszyło, ale i tak mam tylko tę zakładkę "Seat selection", a tej drugiej gdzie się dodaje dodatkowe usługi już nie. Pomijam, że strona odpala mi się po chińsku, a przy włączeniu angielskiego wszystkie napisy się zlewają i zachodzą na siebie.
Pisać na maila do Air China, czy jak Wam udało się z tym uporać? Pomijam, że trochę mnie stresuje, że apka nie znajduje w ogóle mojej rezerwacji, mimo że na stronie jestem w stanie ją odnaleźć i sprawdzić, ale widzę że nie jestem pierwszy który ma ten problem. Próbowałem też zrobić ticket verification i w ogole nic nie działa jak powinno. Pomocy

Udało Ci się rozwiązać ten problem? U mnie dokładnie to samo, wciąż wyskakują błędy. Nie mogę też zrobić odprawy.
 Profil Relacje PM off  

#758 PostWysłany: 19 Wrz 2024 01:11 

Wojtek Koziolek napisał(a):
Nie, nie byłem zarejestrowany kupując bilet. Ogólnie konto z powyższymi wskazówkami udało mi się założyć, ale nie mogę dodać tam rezerwacji i nie wiem...

Coś za dużo tych problemów u Ciebie, więc zakładam, że coś gdzieś nie do końca zazębiło Czy problem z cytatu jest na podstawie sytuacji, jak na screenie ze strony? Więc widzisz, że ja mam tak samo.

Booking Managment => Check my Booking => wpisujesz nr biletu jako gość (nazwisko powinno samo wskoczyć) + układanie obrazka albo jakieś inne chore zagadki, jak na przykład dopasowywanie czcionek chińskich (dosłownie coś w ten deseń miałem i kilkanaście/kilkadziesiąt prób było potrzebnych) i powinno wyskoczyć okno z Twoją rezerwacją, a po prawej stronie pasek z menu, gdzie można dodawać serwisy.

A co Ci wyskakuje, jak robisz od razu Booking Managment => Transit Hotel albo Transit Lounge?

Załączniki:
Screenshot 2024-09-19 at 00-52-53 Manage my account - Booking list.png
Screenshot 2024-09-19 at 00-52-53 Manage my account - Booking list.png [ 55.17 KiB | Obejrzany 633 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#759 PostWysłany: 19 Wrz 2024 23:10 
Awatar użytkownika

Gdzie dokładnie na lotnisku w Pekinie znajduje się ten transit lounge?

#760 PostWysłany: 20 Wrz 2024 00:50 

niebieski
Na T3.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 926 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 47  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości