Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
LonDynia napisał(a):
Moze komus sie przyda jak podejrzec rezerwacje kupiona gdzie indziej niz na CA stronie:
1) Sciagnac apke CA poprzez kod kreskowy z dolu tej strony i zainstalowac (musialem odblokowac instalacje aplikacji z nieznanego zrodla)
2) Zarejestrowac sie jako OverSeas uzytkownik (bedzie mozna podac nie chinski numer telefonu)
3) Potwierdzic email ktory przyszedl, wystarczy kliknac na link w nim
4) Zalogowac sie do aplikacji uzywajac maila i 6 cyfrowego kodu
5) Na dole w opcji trip mozna dodac swoj lot poprzez wpisanie numer eticket 999....

Trochę modyfikacji.
Warto podczas zakładania konta w aplikacji podać prawdziwy numer paszportu.
Gdy nasze konto jest aktywne, to na stronie
Cytuj:
http://www.airchina.com.cn/vaservice/loginAction/loginIndex?language=en

Uzupełniamy dane:
E-ticket number: 999xxxx
ID type: Passport
ID number:podajemy numer paszportu

I mamy wgląd do naszej rezerwacji. Gdzie możemy dodać transfer hotel oraz transfer loung.
PS.
Działa na rezerwacje z OTA i nie tylko jak wspomniał/a @LonDynia

@administrator prosiłbym o przyklejenie tego postu w wiki.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 926 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 47  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [CA] Air China
#781 PostWysłany: 19 Paź 2024 13:36 

Adam fx napisał(a):
oladutki napisał(a):
Może macie też jakieś praktyczne podpowiedzi co warto mieć w bagażu podręcznym na czas lotu?

Ale o co Ty pytasz tak naprawdę? Lecisz pierwszy raz i to jest pytanie ogólne, czy chodzi Ci o lot AirChina? Lecisz tylko z podręcznym, czy w luku też bagaż?
 Profil Relacje PM off  

Warto❗🔥😍 Piękna grecka wyspa Evia okołoweekendowo za 457 PLN (✈️+🏠+🚗) Warto❗🔥😍 Piękna grecka wyspa Evia okołoweekendowo za 457 PLN (✈️+🏠+🚗)
Gorąca obniżka w Wizz Air 🤍💜✈️ Znakomite kierunki w cenach już od 143 PLN Gorąca obniżka w Wizz Air 🤍💜✈️ Znakomite kierunki w cenach już od 143 PLN
#782 PostWysłany: 19 Paź 2024 18:53 

pytam ogólnie ale i pod kątem AirChina ... już wiem ze warto mieć np. swoje słuchawki na jack, niektórzy pisali że podczas lotu AirChina było zimno to może zabrać wełniane skarpety, może zabrać jakiegoś gameboya bo też podobno samoloty stare i system rozrywki szwankuje. No właśnie nie znam szczegółów - "bagaż podręczny + 10kg drugi bagaż" uznałem że wiem o co chodzi ale wczoraj obejrzałem poradnik że podręczny może dzielić się na osobisty typu torebka co trzyma się w nogach i większy do schowka nad głową no i teraz nie wiem co mieli na myśli z tym do 10kg.bardziej mi chodzi o tipi w stylu "w podręcznym zawsze mam żel antybakteryjny bo często nie ma mydła w samolocie" albo :ja zawsze biorę stopery bo ludzie gadają i spać się nie da" lub "zabieram swoje kanapki bo w AirChina niema nic wege"dzięki wszystkim za odp:)

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 19 Paź 2024 19:17, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#783 PostWysłany: 19 Paź 2024 19:51 

platynowy
Zabierz ze sobą dużo luzu. Mojemu przyjacielowi Air China zmieniło lot na dzisiaj z NRT-PEK-BUD na HND-PEK-BUD. Zero telefonu, wysłali tylko wiadomość na 24h przed wylotem.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#784 PostWysłany: 23 Paź 2024 17:12 

mam problem ze zrobieniem rezerwacji - próbowałem już przy kilku marcowych terminach i za każdym razem to samo - po uzupelnieniu danych i przejsciu do kolejnego kroku pokazuje, że nie mam już miejsc na danej trasie. A oferta wisi dalej od kilku dni. Spotkaliście się kiedyś czy czymś podobnym? Próbuje tras Multicity, dla przykładu WAW-NGO 19.03 i HND-WAW 1.04 albo WAW-KIX 19.03 i HND-WAW 1.04. Sprawdzałem nawet inne konfiguracje i za każdym razem mnie wywala czy to z ich strony czy np. z trip.com. Jest ktoś w stanie coś doradzić w tej sytuacji?
 Profil Relacje PM off  

#785 PostWysłany: 24 Paź 2024 04:05 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
Adam fx napisał(a):
pytam ogólnie ale i pod kątem AirChina ... już wiem ze warto mieć np. swoje słuchawki na jack, niektórzy pisali że podczas lotu AirChina było zimno to może zabrać wełniane skarpety, może zabrać jakiegoś gameboya bo też podobno samoloty stare i system rozrywki szwankuje. No właśnie nie znam szczegółów - "bagaż podręczny + 10kg drugi bagaż" uznałem że wiem o co chodzi ale wczoraj obejrzałem poradnik że podręczny może dzielić się na osobisty typu torebka co trzyma się w nogach i większy do schowka nad głową no i teraz nie wiem co mieli na myśli z tym do 10kg.bardziej mi chodzi o tipi w stylu "w podręcznym zawsze mam żel antybakteryjny bo często nie ma mydła w samolocie" albo :ja zawsze biorę stopery bo ludzie gadają i spać się nie da" lub "zabieram swoje kanapki bo w AirChina niema nic wege"dzięki wszystkim za odp:)

Rozrywka pokłądowała działła okej. Jak w innych liniach lotniczych którymi latałem (Qatar, KLM, Delta itp itd).
Jak CI jest zimno to weź spiwór, słuchawki na Jacka.... tam chyba mieli na 2 jacki wejście, więc będziesz miał sygnał w jednym uchu.
Nie znasz 'szczegółów' a piszesz takie pierdoły że aż szok.

Samoloty wcale nie są gorsze od Cebu Paficic, Delty, LOT
Jedzenie na pokładzie - OK
weź spiwór, 10 par skarpetrek , konsole PS5, i na zapas spadochron.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#786 PostWysłany: 24 Paź 2024 10:36 

Przecież to, czy jest zimno, zależy od konkretnego modelu samolotu, obsługi, a nawet od tego, jak działa indywidualny nawiew z góry, czy nawet to, jak jest skonstruowany nawiew sąsiada z samolotu. Poza tym jednemu zimno, drugiemu ciepło.
Jeśli chodzi o rozrywkę pokładową, to działa ok,. ale u mnie była taka do bani, że szkoda gadać. Z braku laku obejrzałem na którymś locie po raz enty Dwie Wieże. W którymś locie nie było ekranów usytuowanych z tyłu siedzenia rzędu poprzedzającego, tylko wysuwane albo rozkładane ze strefy nad głowami, tam gdzie nawiewy. Wtedy akurat spałem większość trasy i nie korzystałem, ale zawsze, gdy się przebudziłem, to na wszystkich ekranach leciało to samo, więc nie wiem, czy można było w ogóle tym sterować. Jedzenie raz lepsze, raz gorsze. Leciałem 4 razy i nie widzę reguły.
 Profil Relacje PM off  

#787 PostWysłany: 28 Paź 2024 17:26 

Próbuję zabookować Tarnsit Accomodation w Pekinie i po kilku godzinach walki z ich stronami i aplikacją dobrnąłem do strony gdzie jestem zalogowany i mam taki widok (tłumaczony automatem):

Czy to jest to miejsce gdzie się bookuje? Po wpisaniu danych nie widzę jakiejś opcji, by przejść dalej

Załączniki:
Zrzut ekranu 2024-10-28 162541.jpg
Zrzut ekranu 2024-10-28 162541.jpg [ 247.99 KiB | Obejrzany 1775 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#788 PostWysłany: 28 Paź 2024 18:13 

Loty: 40
Kilometry: 124 893
Przewertuj sobie wątek o kilka/kilkanaście stron - pięknie opisane, w którym miejscu się znajduje rezerwacja tranzytowego lounge'a lub hotelu.
2 ludzi lubi ten post.

#789 PostWysłany: 29 Paź 2024 16:38 

Ok, udało mi się przez to przebrnąć. To faktycznie była ta strona, tyle że musiałem kilkanaście razy wpisywać tam numer ticketu i paszportu, żeby nic się nie wysypało i mogłem do końca przeprowadzić dodawanie bonusów do podróży.

Tyle, że na mój numer ticketu pokazywało, że nie ma już miejsc w hotelu dla dwóch osób. Spróbowałem później na partnerkę i tam też po kilkunastu razach wyszło, że się nie da. Więc kliknąłem u niej na longue. Później chciałem jeszcze dla siebie dodać longue i coś mnie skusiło, by kliknąć na hotel jeszcze raz. Ku mojemu zaskoczeniu pojawiły się trzy różne hotele i opcja dodania do rezerwacji. Ale jak dopisałem w okienku numer ticketu partnerki to już się sprawa posypała, bo na jej rezerwację wisiał już salonik. Pojawił się komunikat, że nie da rady w takim razie hotelu zarezerwować.

W końcu się wkurzyłem i zadzwoniłem na tę europejską infolinię (+800...) i tam miła Pani mi wszystko ogarnęła z hotelem. Jeszcze udało się zmienić posiłki na vege :) 10 minut i po sprawie, zamiast klikania przez dwa dni po tych wszystkich stronkach. Przydzielono mi pobyt w Beijing Kaisheng Xingfeng International Hotel.

------

Jeszcze tylko ogarnięcie aplikacji dla ewentualnego check-inu wcześniej niż na lotnisku. Jak rozumiem dałoby mi to korzyść taką, że większe prawdopodobieństwo siedzenia obok siebie? I później tylko oddaję bagaż na lotnisku i dostaję karty pokładowe do ręki?

Na tę chwilę nie wiem jak założyć konto z opcją "overseas" wg przypiętego opisu. Nie widzę tego nigdzie. Zakładam po prostu tak jak leci i nie mogę przez takie zalogować się w aplikacji, bo wyskakuje komunikat, że musi być nr tel z Chin. Mail jako login w ogóle nie chce przejść.
 Profil Relacje PM off  

#790 PostWysłany: 30 Paź 2024 09:12 

Miejsca w samolocie możesz dodać dużo wcześniej, to jest osobna sprawa od check-in'u. Ja dodawałem miejsca z poziomu aplikacji. Check-in to był pic na wodę fotomontaż. Co z tego, że się odprawiłem online, jak i tak musiałem iść do okienka po bilet? Masz lot łączony, więc poproś o BP na obydwa odcinki. Ja tak dostałem na powrocie KUL-PEK-VIE. Wtedy w Pekinie zostaje Ci tylko securit, ponieważ bagaż leci bezpośrednio do miejsca docelowego.

W tym temacie jest gdzieś info, jak się zarejestrować na niemieckiej stronie AirChina za pomocą polskiego numeru telefonu. Szukaj w okolicach stycznia/lutego tego roku. To była odpowiedź na moje pytania.

Natomiast czy dobrze zrozumiałem, że mogłeś sobie wybrać któryś z trzech hoteli? To byłaby zmiana, bo jak ja rezerwowałem, to chyba w ich ogólnych warunkach pojawiało się info, że są takie i takie hotele, ale już w trakcie rezerwacji przydzielało hotel automatycznie. Na marginesie, był to ten sam hotel, który Ty dostałeś.
 Profil Relacje PM off  

#791 PostWysłany: 30 Paź 2024 12:41 
Awatar użytkownika

Loty: 103
Kilometry: 216 498
A może wiecie, jak wybrać miejsce przed odprawą dla współpasażerów na tym samym bilecie? Mogę sobie wybrać miejsce, ale osób lecących ze mną za żadne skarby dodać nie potrafię i wybrać im miejsc też nie.
 Profil Relacje PM off  

#792 PostWysłany: 30 Paź 2024 13:22 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
Matko !
Próbowałem założyć konto w aplikacji i przez stronę.
To da się w ogóle zrobić ?

I czy jest mi to do czegoś potrzebne ?

Rezerwację widzę na stronie i to powinno mi chyba wystarczyć (lecimy z podręcznym, miejsca wybierałem przy rezerwacji).

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#793 PostWysłany: 30 Paź 2024 14:38 

platynowy
Chyba tylko po to, żeby wbrew Twojej woli naliczyli mile do swojego programu, taka sytuacja była opisywana już.
 Profil Relacje PM off  

#794 PostWysłany: 30 Paź 2024 14:51 

@Tomo14
Jeżeli z poziomu aplikacji masz dostęp do rezerwacji, jeśli możesz tam dodać hotel czy inne dodatkowe usługi, o ile Cię interesują, to konto nie jest Ci do niczego potrzebne. Ja żałuję, że założyłem, bo tak jak wspomniał @Kothson, naliczyli mi punkty do swojego programu, przez co nie zostały one naliczone w M&M (sprawa w toku na razie). Mało tego, jak się odprawiłem na pierwszy lot online, to przy okienku w Wiedniu kobieta miała obiekcje z wydaniem mi BP, bo "przecież jestem po odprawie online". Z tym że po odprawie BP nie był dostępny w aplikacji ani na mailu, tylko było info, że do odbioru w okienku.....
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#795 PostWysłany: 02 Lis 2024 12:39 
Awatar użytkownika

Loty: 339
Kilometry: 419 815
srebrny
Za parę dni wylot i naszło mnie pytanie;

Ile czeka się na weryfikację dokumentu w apce Air China? Załadowałem i czekam…

Chce dla sportu spróbować zrobić odprawę online.
Pierwszy odcinek CA a drugi NX.

Tak wiem, można na lotnisku wykonać…
 Profil Relacje PM off  

#796 PostWysłany: 04 Lis 2024 10:10 

Mam pytanie. Jak sprawdzić jaki bagaż mam w cenie biletu w liniach Air China?
 Profil Relacje PM off  

#797 PostWysłany: 04 Lis 2024 10:31 

Loty: 40
Kilometry: 124 893
Jak wszędzie - przy wyborze trasy, wybierasz cenę i ładnie Ci pokazuje.

Wysil się, bo widzę że to Twój pierwszy post, mam nadzieję że nie pierwsza podróż.

#798 PostWysłany: 04 Lis 2024 15:30 

Czy ktoś próbował no show w air china
Chcę leciec na wolontariat do kambodzy a potem do wietnamu na wypoczynek
Bilet miałabym z Fra do SGN przez Shenzhen .
Plan jest taki zeby wysiąśc w Shenzhen i poleciec do Kambodży . Po 2 tygodniach pracy z Kambodży poleciec do SGN . I lot powrotny jak Bog przykazał z SGN do FRA
Czy to przejdzie/ Czy uda się namowic pania na lotnisku we Frankfurcie zeby walizka leciała do Shenzhen ( jest 17h przerwy więc alibi jest niby).
 Profil Relacje PM off  

#799 PostWysłany: 04 Lis 2024 18:55 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
@Mangrot To są linie tradycyjne, więc po opuszczeniu jakiegokolwiek odcinka podróży wszystkie następujące po nim zostaną skasowane.
2 ludzi lubi ten post.

#800 PostWysłany: 05 Lis 2024 13:53 

Sudoku napisał(a):
@Mangrot To są linie tradycyjne, więc po opuszczeniu jakiegokolwiek odcinka podróży wszystkie następujące po nim zostaną skasowane.

No ale mamy lot w dwie strony - każdorazowo jest przesiadka ( czyli lot A i B w ta i Ci D spowrotem_
Wypada lot drugi z lotu "w tą" ( czyli B)
Czy lot powrotny (C i D) tez nie moze sie odbyc wg planu?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 926 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 47  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Gadekk oraz 10 gości