Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 78 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 24 Wrz 2022 11:56 

niebieski
Avis/Budget, Sixt, Hertz/Thrifty, Avance, Enterprise/Alamo/National

Egipt last minute w supercenie 🌴 5* hotel z all inclusive w tętniącej życiem zatoce Naama Bay za 1218 PLN 😍 Egipt last minute w supercenie 🌴 5* hotel z all inclusive w tętniącej życiem zatoce Naama Bay za 1218 PLN 😍
Czerwcowy chill na Krecie 🏖️🌊 Loty i apartament przy plaży za 1272 PLN Czerwcowy chill na Krecie 🏖️🌊 Loty i apartament przy plaży za 1272 PLN
#62 PostWysłany: 04 Cze 2023 13:09 

Siemka, ktoś ostatnio był w Atenach i poleca jakąś wypożyczalnię inną niż te opisane na forum? Widzę, dużo nowych nazw wypożyczalni, jestem ciekaw czy ktoś ostatnio korzystał i coś może polecić?
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 04 Cze 2023 17:55 

Loty: 65
Kilometry: 117 291
W Grecji trzy razy korzystałam z Centauro i zawsze było ok https://www.centauro.net/en/
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 27 Cze 2023 14:09 

Mogę z czystym sumieniem polecić wypożyczalnie CarQ lub Cargini - szybki transfer z lotniska, wypełnienie dokumentów, oddanie z taką ilością jaką się wzięło (niestety nie było full to full). Podczas zwrotu auta Pani tylko obeszła auto, sprawdziła stan paliwa i od razu zatwierdziła odbiór (auta nie myliśmy i nie sprzątaliśmy). Depozyt niski bo tylko 290 Euro blokowany na karcie.
 Profil Relacje PM off
wersus79 uważa post za pomocny.

#65 PostWysłany: 13 Mar 2024 17:49 

Cześć, czy może ma ktoś doświadczenie z wypożyczalnią Europlan https://www.europlan.com.gr/ z Aten?
Oceny Google mają na 5. Ale po zarezerwowaniu auta zażądali wysłania mailem skanu prawa jazdy celem potwierdzenia rezerwacji. Przyznam się że wolałbym tego nie robić, bo po pierwsze dokument wysłany mailem, po drugie nie wiadomo komu to wysyłam.
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 12 Maj 2024 21:49 

Cześć,

wątek przeczytany od początku.

Aktualnie Abbycar stadardowo nie pozwala na korzystanie z promów.

Czy ktoś może polecić wyporzyczalnie z odbiorem w Atenach, która pozwala na transport promowy aut.

Zeusie może Ty z Olimpu "widzisz" firmę, która pozwala na pływanie swoich mechanicznych rydwanów - trasa promowa Peloponez-Kefalonia.

Dzięki za pomoc.

PS

Google znam:)
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 15 Maj 2024 11:42 

Odpowiem dla ewentualnych innych zainteresowanych:

Thank you very much for contacting Record go.

Please, allow us to reconfirm that Record go allows crossing between Greek islands at no extra cost.

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 15 Maj 2024 11:51, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
kameander lubi ten post.
kameander uważa post za pomocny.

#68 PostWysłany: 18 Sie 2024 16:14 
Awatar użytkownika

Loty: 121
Kilometry: 263 701
Czy wypożyczał ktoś samochód na lotnisku w Atenach, a następnie płynął promem na jedną z wysp? Rozglądam się, ale często widzę w warunkach "Ferrying the rented Car: Not allowed. If you intend to move the rental vehicle to any Greek island via Ferry or Ship, you should seek permission"
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 18 Sie 2024 16:25 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ale po co? Nie dość ze to dodatkowy koszt, to lepiej na wyspie wyrzoczyć auto.
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.

#70 PostWysłany: 18 Sie 2024 16:38 
Awatar użytkownika

Akurat nic nie lata ode mnie na tę wyspę.

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 19 Sie 2024 10:40, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 18 Sie 2024 16:39 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ale na wyspę można sie dostać promem z Pireusu, beż auta, i na wyspie zaklepać auto.
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.

#72 PostWysłany: 18 Sie 2024 16:49 
Awatar użytkownika

Z Pireusu nie pływają promy na tę wyspę, z tego co się orientowałam. No dobra - chodzi o Kefalonię. A dostać się chcę z Warszawy.
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 18 Sie 2024 16:51 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Μοżna do Kefalonii PKSem

https://ktelkefalonias.gr/en/routes/athens-patra
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 18 Sie 2024 16:52 

niebieski
Spróbuj w Europcar, z pewnymi zniżkami mają bardzo dobre ceny. Jakieś dwa miesiące temu płynąłem na dzień ich samochodem na Aeginę. Nawet nie zastanawiałem się czy jest jakiś zakaz.

#75 PostWysłany: 18 Sie 2024 17:22 
Awatar użytkownika

Zeus napisał(a):
Μοżna do Kefalonii PKSem

Dziękuję za PKS, ale jestem za wygodna (i lata już swoje mam ;) ). Budżet nie jest głównym kryterium w planowaniu podróży (oczywiście w pewnych granicach). W tej chwili rozważam przesiadkę w Atenach na lot na Kefalonię (i tam wypożyczenie samochodu), albo samochód z lotniska w Atenach i dalej na prom do Kyllini.
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 18 Sie 2024 17:53 

srebrny
JoannaW napisał(a):
Czy wypożyczał ktoś samochód na lotnisku w Atenach, a następnie płynął promem na jedną z wysp? Rozglądam się, ale często widzę w warunkach "Ferrying the rented Car: Not allowed. If you intend to move the rental vehicle to any Greek island via Ferry or Ship, you should seek permission"

to pytasz o wypożyczenie i podróż promem, a potem piszesz, że prom nie płynie. Dziwne
pyra2 lubi ten post.

#77 PostWysłany: 18 Sie 2024 18:21 
Awatar użytkownika

katka256 napisał(a):
to pytasz o wypożyczenie i podróż promem, a potem piszesz, że prom nie płynie. Dziwne

Nie pisałam, że prom nie płynie, tylko, że nie płynie z Pireusu. Z innego portu natomiast tak.
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 29 Wrz 2024 22:05 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 154 967
niebieski
A ja polecam ze swojej strony:

https://aramis.gr/en/rentacar/

Wypożyczałem na poczatku września. Wypożyczenie w centrum, zwrot na lotnisku. (Biuro kawałek od lotniska, ale po oddaniu samochodu, tym samym autem pracownik wypożyczalni zawiózł nas pod terminal).

Wypożyczalnia bez konieczności udostępniania karty kredytowej, za fotelik dla dziecka na 3 dniowy wyjazd dopłacałem tylko 5 euro!

Bez limitu kilometrów, pojechaliśmy przez Delfy do Meteorów i spowrotem.

Dostaliśmy również darmowy upgrade o 2 klasy.

W opiniach czytalem, że ludzie dostają 10 letnie samochody, my trafiliśmy na dwulatka z przebiegiem 30k.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 78 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość