Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 243 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 29 Paź 2012 15:39 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
Wzielismy Hotel Espagna 11.11-14.11 = 3 noce x 2 pokoje za 257 E
czyli jakies 21 E od osoby za noc ze sniadaniem

❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu PLN 🏰🇪🇸 ❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu PLN 🏰🇪🇸
Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
#162 PostWysłany: 29 Paź 2012 17:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Pytanie do tych co już lecieli. O której (na ile przed lotem) trzeba się zjawić na lotnisku w Mediolanie (MXP), żeby bez stresu zdążyć na lot, który jest o 6:55?

#163 PostWysłany: 29 Paź 2012 17:44 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Leci ktoś już 8.10 do BGY i nocuje na lotnisku ?
Ja wylatuje z KTW o 19:50 w BGY ląduje o 21:40 i planuje nockę na lotnisku, rano chcę uderzyć na Mediolan.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 29 Paź 2012 18:09 

JIK napisał(a):
Ja wylatuje z KTW o 19:50 w BGY ląduje o 21:40 i planuje nockę na lotnisku, rano chcę uderzyć na Mediolan.

Ja wylatuję 9.11 o 6:30 z WMI i jestem w BGY na 8:40. Zapewne też od razu do Mediolanu śmignę.

P.S.
Ogarniał ktoś co robimy po przylocie do Narity? :)

#165 PostWysłany: 29 Paź 2012 18:50 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 137 396
niebieski
Mi ostatnio coraz bardziej chodzi po głowie Asakusa w Tokio, ale muszę sprawdzić czy da radę :) Ktoś ten temat przerabiał?

#166 PostWysłany: 29 Paź 2012 19:19 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Rafiki23 napisał(a):
JIK napisał(a):

Ja wylatuję 9.11 o 6:30 z WMI i jestem w BGY na 8:40. Zapewne też od razu do Mediolanu śmignę.

P.S.
Ogarniał ktoś co robimy po przylocie do Narity? :)

Ja uderzam do Narity.
Mam ochotę pospacerować, porobić zdjęcia, zjeść bento i napić się Japońskiego piwa :)

Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 29 Paź 2012 20:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja mam tą dłuższą trasę na 7h i też ciągnie mnie do Tokio.

#168 PostWysłany: 29 Paź 2012 20:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja juz o tym pisalem, wtedy nikt nie mial zadnych pytan... no ale potworze sie.
Ja bylem w naricie i 3h to kupa czasu, swiątynie na spokojnie da sie obejsc w 2h, 0.5h to dojscia + market i jeszcze pol godziny zostaje.
RafalM i marasj85 ktorzy lecieli z nami byli pod wiezą w Tokio ale kolejki byly duze i nie weszli. Wyrobili sie idealnie (jeszcze udalo sie dorwac prysznic w lounge na lotnisku).
Niemcy byli w samym "centrum" (Asakusa pewnie, nie wiem, nie znam Tokio, strzelam po info z wiki bo pasuje do opowiesci) i tez sie wyrobili, aczkolwiek jechali najdrozszym pociagiem ktory faktycznie jedzie szybko.
PS. Spozniony mielismy lot, przylecielismy mniej wiecej 10minut po czasie (oderwalismy sie od pasa w FCO 50 minut po czasie!), do tego ciezko bylo na granicy, tzn niektorzy mieli problem z wejsciem bo celnicy nie wiedzieli WTF i szukali spisku w lotach na 7h. Teraz moze juz sie przyzwyczaili.
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 30 Paź 2012 08:40 
Awatar użytkownika

Poolek napisał(a):
No właśnie, ktoś się wybrał lub wybiera do SIN? Jeśli nie, to chyba jako pierwszy "przetestuję" tą trasę za dwa tygodnie - zaczynam 11.11 o 6:10 z MXP. W dodatku cała podróż potrwa jeszcze dłużej, niż się zapowiadało - pierwotnie miałem 10.11 lecieć wieczornym lotem AirOne bezpośrednio z WAW do MXP, ale wycofali ten rejs z zimowego rozkładu. Zmieniłem bezpłatnie rezerwację na WAW->FCO->MXP Alitalią tego samego dnia, więc przynajmniej dostanę przekąskę i coś do picia:)

Do tych co lecieli do Tokio: odprawialiście się przed wylotem online na stronie Alitalii czy AirFrance? Czy może podchodziliście po boarding passy do check-inu na lotnisku?

ja mam sin ale dopiero w maju :) no i nie wracam od razu, lecę na bali, a potem bkk.. testuj testuj ;)
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 30 Paź 2012 14:04 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Pogoda na nastepny weekend.

Załączniki:
pog.jpg
pog.jpg [ 22.87 KiB | Obejrzany 598 razy ]

#171 PostWysłany: 31 Paź 2012 00:14 

Blackall napisał(a):
Ja juz o tym pisalem, wtedy nikt nie mial zadnych pytan... no ale potworze sie.
Ja bylem w naricie i 3h to kupa czasu, swiątynie na spokojnie da sie obejsc w 2h, 0.5h to dojscia + market i jeszcze pol godziny zostaje.
RafalM i marasj85 ktorzy lecieli z nami byli pod wiezą w Tokio ale kolejki byly duze i nie weszli. Wyrobili sie idealnie (jeszcze udalo sie dorwac prysznic w lounge na lotnisku).
Niemcy byli w samym "centrum" (Asakusa pewnie, nie wiem, nie znam Tokio, strzelam po info z wiki bo pasuje do opowiesci) i tez sie wyrobili, aczkolwiek jechali najdrozszym pociagiem ktory faktycznie jedzie szybko.
PS. Spozniony mielismy lot, przylecielismy mniej wiecej 10minut po czasie (oderwalismy sie od pasa w FCO 50 minut po czasie!), do tego ciezko bylo na granicy, tzn niektorzy mieli problem z wejsciem bo celnicy nie wiedzieli WTF i szukali spisku w lotach na 7h. Teraz moze juz sie przyzwyczaili.
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 31 Paź 2012 10:42 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Alitalia, bagaż podręczny.
Może nie wszyscy widzieli :)
http://www.alitalia.com/PL_PL/your_travel/baggage/hand_baggage.aspx

Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 31 Paź 2012 10:51 
Awatar użytkownika

niebieski
JIK napisał(a):

nikt tego nie sprawdza, z reszta wymiary nawet korzystniejsze niz w FR
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 31 Paź 2012 10:59 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Blackall napisał(a):
JIK napisał(a):

Fakt to 5 centymentrow pozwala wiecej modeli walizek zabrac jako podreczny.
8kg :|

Nurtuja mnie te biale kartki pocztowe dostepne w PostOffice, wolalbym wyslac jakas pocztowke z gora, swiatynia albo kwiatami, zapytalem NRT mailowo czy takie z obrazkami sa dostepne na lotnisku.

#175 PostWysłany: 31 Paź 2012 11:11 
Awatar użytkownika

niebieski
tom971 napisał(a):
Blackall napisał(a):
JIK napisał(a):

Nurtuja mnie te biale kartki pocztowe dostepne w PostOffice, wolalbym wyslac jakas pocztowke z gora, swiatynia albo kwiatami, zapytalem NRT mailowo czy takie z obrazkami sa dostepne na lotnisku.

tym bardziej nikt nie waży :)
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 31 Paź 2012 11:30 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Mateusz napisał(a):
Pocztówek na lotnisku z widokami dużo :) Wysyłałem własnie z lotniska, bo większy wybór niż na mieście.

Spoko, gdzie kupowales? Znaczki tez w tym punkcie? Y60 znaczek do Europy czy wiecej? Skrzynek duzo?
Chce zaoszczedzic najwiecej czasu jak sie da.. ;)

#177 PostWysłany: 31 Paź 2012 12:04 

Blackall napisał(a):
tom971 napisał(a):
Blackall napisał(a):
JIK napisał " Alitalia, bagaż podręczny.
"

tym bardziej nikt nie waży :)

W AlItalii we Włoszech ważą.
Blackall, jak leciałeś to miałeś plecak więc nikt Ci go nie ważył. Ja miałem walizkę podręczną i było inaczej.

Wszystkie moje wypady do Japonii zaczynały się od ważenia bagażu podręcznego. Ponieważ, nie potrafię się spakować w 8kg zawsze miałem spory nadbagaż. Ale jak się pani przy check-in upierała, że walizka podręczna jest za ciężka to przy niej wyjmowałem laptopa i aparat, i dostawała ponownie do ważenia. Jak widziałem, że waga zeszłą do 10kg mówiłem dziękuję i zabierałem z wagi.
Oczywiście reszta gratów lądowała kilka minut później znów w jednym podręcznym.

#178 PostWysłany: 31 Paź 2012 14:46 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Maris83 napisał(a):
10-11.11: JIK + żona, Rafiki23, j_brawo, tom971 + 3os.tow, lukasz_panda + os.tow, lopomo

Z tego co zauważyłem podróżuje jeszcze z nami BUCZU http://zkimlece.pl/, zapewne jeszcze ktoś z PL poleci.
Pytanie z mojej strony będziecie chętni na wspólną fotkę oraz piwko w Naricie ;)
Do zobaczenia w samolocie za 10 dni ;)

Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 31 Paź 2012 15:32 
Awatar użytkownika

HON fly4free
JIK napisał(a):
Pytanie z mojej strony będziecie chętni na wspólną fotkę oraz piwko w Naricie ;)

Jasne! Pod tablica Departures w krzaczkach lub w parku ze swiatynia bo wiekszosc jedzie do Narity.

U mnie waza sie losy jednego czlonka wyprawy, najwyzej sie 3 os. ostana, pewnie mu odwolaja urlop - chociaz zwroca za rezerwacje, bilety..

#180 PostWysłany: 31 Paź 2012 19:33 

JIK napisał(a):
Maris83 napisał(a):
10-11.11: JIK + żona, Rafiki23, j_brawo, tom971 + 3os.tow, lukasz_panda + os.tow, lopomo

Z tego co zauważyłem podróżuje jeszcze z nami BUCZU http://zkimlece.pl/, zapewne jeszcze ktoś z PL poleci.
Do zobaczenia w samolocie za 10 dni ;)

Obowiazkowo :)

EDIT:
Jak wygląda odprawa? Jest możliwość wcześniej odprawić się online i juz mieć ze sobą karty pokladowe, czy dopiero na lotnisku (i jezeli ta druga opcja, to czy odprawiamy się w MXP od razu na lot MXP-FCO-NRT-FCO-BRI czy każdy najpierw do NRT a w NRT na powrotny?)?

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 243 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości