Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4767 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216 ... 239  Następna
Autor Wiadomość
#4241 PostWysłany: 24 Lip 2024 11:50 

czy mial ktos problem z ta karta taki ze bezcenne chwile przestaly sie w ogole zaliczac? nowa karta, kilka transakcji widze, ale po nich juz nic sie nie pojawilo
 Profil Relacje PM off  

🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN 🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN
Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
#4242 PostWysłany: 24 Lip 2024 12:00 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 168 884
srebrny
Jakieś 1,5 roku temu na początku moich przygód z kartą z Żubrem tak miałem. Napisałem reklamację do Bezcennych, i miałem info zwrotne że problem jest im znany i wynika z jakiegoś ich błędu lub awarii. Zapewniono mnie że zaległe punkty wpadną na konto. Po około 1-2 miesiącach punkty zaczęły się naliczać, ale zaległe nie wpłynęły już na konto.
 Profil Relacje PM off  

#4243 PostWysłany: 24 Lip 2024 17:19 

Czy Pekao nalicza punkty w Bezcennych za płatności kartą dodatkową?
 Profil Relacje PM off  

#4244 PostWysłany: 24 Lip 2024 17:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Nalicza.
bsz uważa post za pomocny.

#4245 PostWysłany: 24 Lip 2024 17:39 

Mam kilka drobnych płatności kartą dodatkową, a punktów nie widzę - z karty głównej naliczają się na bieżąco.
Czy punkty na karcie dodatkowej naliczają Wam się na bieżąco tak jak z karty głównej, czy jakoś zbiorczo - raz na miesiąc? Czy Pekao dopisuje je do konta posiadacza głównej karty, czy posiadacz zbiera je osobno na swoje konto?
 Profil Relacje PM off  

#4246 PostWysłany: 24 Lip 2024 17:43 

Kartę dodatkową musi sobie zarejestrować jej użytkownik/posiadacz na swoim koncie bezcenne chwile.
 Profil Relacje PM off
bsz uważa post za pomocny.

#4247 PostWysłany: 24 Lip 2024 18:51 
Awatar użytkownika

złoty
Podwyższenie limitu na karcie, trenował ktoś ostatnio z powodzeniem na infolinii czy w placówce ?, nie myślę o automatycznym powiadomieniu w apce o tej możliwości
 Profil Relacje PM off  

#4248 PostWysłany: 24 Lip 2024 19:29 
Awatar użytkownika

Loty: 509
Kilometry: 981 752
złoty
W aplikacji wyskoczyło mi powiadomienie o możliwości podwyższenia limitu. Przeklikałam. Odmowa. Brak zdolności kredytowej. Po miesiącu oferta pojawiła się ponownie. Przeklikałam. Odmowa. Powód ten sam. Udałam się do oddziału. Miła pani powiedziała, że skoro nie mam oferty w apce, to ona nie może złożyć wniosku o podwyższenie limitu. Ale zaproponowała nową kartę. Przeklikała załączając moje dochody. Odmowa. Brak zdolności kredytowej. Na drugi dzień pani zadzwoniła, żebym przyszła ponownie. Przyszłam bez większych nadziei. Przeklikała. Dostałam nową kartę z limitem 10k, bo o taki wnioskowałam. No cuda;-)
2 ludzi lubi ten post.

#4249 PostWysłany: 24 Lip 2024 19:45 

tak jak powyzej - jak nie ma oferty w aplikacji to sie nie da. nawet jak na infolinii mowia ze sie da ale w oddziale - to klamia, a wizyta w oddziale jest na marne.

co do punktow bezcenne chwile z karty dodatkowej - pojawiaja sie na koncie glownego uzytkownika (bo pekao automatycznie rejestruje karte) i na koncie uzytkownika karty dodatkowej (z tym ze w moim przypadku uzytkownik dodatkowej karty sie rejestrowal) - o ile nie wystapi blad ktory mi sie przytrafil i nie rejestruje transakcji w ogole
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4250 PostWysłany: 24 Lip 2024 20:47 

Loty: 741
Kilometry: 1 291 590
srebrny
kostek966 napisał(a):
Podwyższenie limitu na karcie, trenował ktoś ostatnio z powodzeniem na infolinii czy w placówce ?, nie myślę o automatycznym powiadomieniu w apce o tej możliwości
Walczyłem 2 tygodnie w oddziale na Starym Rynku. Dramat. Wszystko ręczenie w ramach umowy o pracę żony. Tydzień procesowali wniosek, po tygodniu decyzją na tak. Ja czekalem dodatkowy tydzień, aż u mnie ten limit zacznie działać. 'Bo nie dało się inaczej niż ręcznie wysłać do centrali'. Kierowniczka stwierdziła,że to ogólnie banalnie proste bo w aplikacji jest wszystko z automatu, ale czasami się nie da

Ten bank to dla mnie dno dna.
kostek966 lubi ten post.
kostek966 uważa post za pomocny.

#4251 PostWysłany: 30 Lip 2024 16:26 
Awatar użytkownika

niebieski
elwirka napisał(a):
januszmk napisał(a):
tak, w szczegolach karty kredytowej w pekao masz szczegoly miles&more

Jakie szczegóły? Numeru karty na pewno nie masz.
W nowej wersji apki PeoPay można podejrzeć nr karty m&m podpiętej do KK, tzn. niecały numer a tylko 4 ostatnie cyfry. Nie widzę numeru karty m&m żony przypiętej do karty dodatkowej, ale w apce na telefonie żony widać.
Image
Image
2 ludzi lubi ten post.

#4252 PostWysłany: 02 Sie 2024 06:53 
Awatar użytkownika

złoty
Nowe zasady w PEKAO. Dla posiadaczy konta w banku od 6 do 12 miesięcy, karta kredytowa z Żubrem wydawana jest "na oświadczenie" z limitem 32k, a dla posiadaczy konta powyżej 12 miesięcy, z limitem 48k.
6 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4253 PostWysłany: 02 Sie 2024 10:20 
Awatar użytkownika

złoty
Ciekawe jak to ma się do praktyki, teraz też można było na oświadczenie, ale potem... pełno zaświadczeń itd
 Profil Relacje PM off  

#4254 PostWysłany: 02 Sie 2024 10:32 
Awatar użytkownika

złoty
Ale tu jest warunek posiadania konta minimum 6 miesięcy. I może to jest sposób dla tych, którzy z różnych powodów karty nie mogli wyrobić. Wystarczy założyć konto i czekać;-)

#4255 PostWysłany: 02 Sie 2024 10:38 

Loty: 713
Kilometry: 899 175
niebieski
Ja od pół roku walczę aby usunęli mi z kont rachunki techniczne sprzed.................20 lat .............kiedy konto było zamknięte.
 Profil Relacje PM off  

#4256 PostWysłany: 02 Sie 2024 13:36 

niebieski
Czy sposób "na oświadczenie" dotyczy także podwyższania limitu? Czy tylko nowych kart?
60/193 krajów ONZ, 65 krajów ONZ+
 Profil Relacje PM off  

#4257 PostWysłany: 02 Sie 2024 21:07 

srebrny
Dotyczy również podwyższenia limitu :-)
 Profil Relacje PM off  

#4258 PostWysłany: 03 Sie 2024 07:57 

srebrny
A jest sposób na podniesienie limitu online? Ani w appce nie widzę, ani w bankowości internetowej.
Konto/karta od lutego. Jedyny wniosek to o nową kartę kredytową.
 Profil Relacje PM off  

#4259 PostWysłany: 03 Sie 2024 08:28 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Ja jak wchodzę w szczegóły karty w apce to mam przycisk “zwiększ limit nawet o Xzl” ale nie wiem czy/jak działa
 Profil Relacje PM off  

#4260 PostWysłany: 03 Sie 2024 08:56 

złoty
@h3rlitz mi już kilka razy wyskakiwała oferta "na klik". Zawnioskowałem o podniesienie do takiego limitu jak chciałem i przeszło - cała procedura kilka minut. Ważne by mieć wyrażoną zgodę: "Zgadzam się na otrzymywanie informacji handlowej elektronicznie" bo inaczej nie wyskoczy taka oferta. Ale nie jest tak (przynajmniej u mnie i żony) że jest cały czas. Od czego zależy pojawienie się oferty "na klik" nie mam pojęcia.
@trocha jak klikniesz to wejdziesz do bardzo uproszczonego wniosku - kilka kliknięć i bank sprawdza czy chce Ci podnieść limit, jeśli tak wyskakuje kwota do jakiej mogą podnieść (już po sprawdzeniu BIK) i zawierasz umowę.

Pamiętać należy jednak, że jest to limit "do" bank i tak sprawdzi BIK i przyzna taki limit jaki uzna za właściwy lub nie przyzna wcale (to samo dotyczy zwiększenia limitu) sama propozycja nie jest wiążąca w żaden sposób - bank ją daje przed sprawdzeniem BIK, a ostateczna propozycja / decyzja banku jest po sprawdzeniu BIK.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4767 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216 ... 239  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości