Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 76 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 07 Lip 2024 12:45 

Loty: 77
Kilometry: 77 811
niebieski
Jeszcze jedna kwestia:
Zaznaczyłem że odbiorę auto o 23 30 więc musiałem zapłacić 40 euro ekstra, bo pracują teoretycznie do 23.
Lot z WAW jest na miejscu w PMI 22 55, chyba dobrze zrobiłem ?Żeby się nie stresować że mi zamkną biuro przed nosem.Czy ta godzina przylotu jest zawyżona?40 euro niby niewiele ale wolałbym inaczej ją spożytkować ;).
 Profil Relacje PM off  

Lato na wypasie 🌤️😎 Urlop w hotelu z parkiem wodnym i all inclusive za 1735 PLN 👙🌊💦 Lato na wypasie 🌤️😎 Urlop w hotelu z parkiem wodnym i all inclusive za 1735 PLN 👙🌊💦
Grecja bez tłumów, ale z pełnym wyżywieniem 🌤️⛱️ Tydzień na Korfu za jedyne 1399 PLN ☕🍽️ Grecja bez tłumów, ale z pełnym wyżywieniem 🌤️⛱️ Tydzień na Korfu za jedyne 1399 PLN ☕🍽️
#62 PostWysłany: 07 Lip 2024 16:22 

niebieski
Najważniejsze żebyś podał im nr lotu. Wtedy będą czekać nawet przypadku opóźnienia, ale chyba maksymalnie 1 godzinę.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 13 Lip 2024 23:19 

niebieski
Opiszę swoje doświadczenia z RecordGo w PMI:
Zrobiłem rezerwacje przez stronę z przedpłatą, z pełnym ubezpieczeniem. Lot planowo był o 22 55 więc asekuracyjnie dałem 23 30 na odbiór auta co wiązało się z dodatkową opłatą 40 euro.
Parę postów temu zastanawiałem się czy muszę czy nie - musiałem ;) Parze przede mną pracowniczka poinformowała że jest "out of office hours" i doliczyła im to do rachunku.
Inna sprawa że lotnisko jest spore, zmęczony podróżą, z 2 dzieci ciężko by było się wyrobić.
Brałem opcje z pełnym ubezpieczeniem więc nic nie blokowali, faktycznie pobrali tylko depozyt ma paliwo - 110 euro i jest to opłata, nie blokada więc warto mieć kartę w euro. Bez problemu mogłem za to zapłacić debetówką wielowalutową Alior banku.
Kluczyki dostałem w terminalu na lotnisku, natomiast odbiór auta jest z parkingu wielopoziomowego (1 piętro) naprzeciwko terminala.
Miałem kod CDMR co oznaczało DR 4 lub podobny.I faktycznie dostałem chińczyka, crossover.
Zwrot auta również na parking na 1 piętrze w drop-off area. Cała procedura trwała niecałą minutę.Pani poprosiła o kontrakt, zobaczyła że miałem dodatkowe ubezpieczenie, zapytała czy auto jest zatankowane na full, potwierdziłem, powiedziałem że paragon że stacji jest w środku i to wszystko - nice and easy ;)
Zdecydowanie polecam, jak będę miał okazję, następnym razem na pewno skorzystam.
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

#64 PostWysłany: 16 Lip 2024 09:51 

Hej. Szybkie pytanie - czy nalezy zwrocic auto czyste? Przy dwojce dzieci z tylu mam niezly balagan (piasek, siedzenia okopane itp). Zastanawiam sie czy musze odwiedzić myjnie. Dzieki!
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 16 Lip 2024 09:55 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Spróbuj, ewentualnie zapłacisz karę za syf.
 Profil Relacje PM off
boots lubi ten post.

#66 PostWysłany: 16 Lip 2024 10:25 

srebrny
@wujek_p
Oddaj w takim stanie, w jakim wziąłeś.
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 16 Lip 2024 22:10 

Dzieki! Kiedy wypozyczalem na Teneryfie nie musialem czyscic auta, stad to pytanie (ale przyznaje ze bylo w dosc dobrym stanie, teraz jest gorzej). Polecacie jakies miejsca do czyszcenia w okolicy lotniska? Pewnie podjade na jakies bp ale moze ktos ma juz doswiadczenia w tym temacie.
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 16 Lip 2024 22:47 

niebieski
Ale gdzie, na Majorce ?
Jak oddawałem auto to tankowałem na stacji V2 Gasolineras, pod adresem Carrer l'Hort de les Ànimes, 30, Llevant, 07007 Palma, Illes Balears, Hiszpania

Widziałem tam myjkę i odkurzacze, w razie czego na przeciwko jest Shell.
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 20 Lip 2024 14:51 

Dzieki za tipa - rzeczywiście bylo wszystko co potrzeba i auto oddane bez problemu. Wszystkiego dobrego!
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 20 Lip 2024 22:51 

niebieski
A ja się z nimi bujam w sprawie oddania kasy za skasowane rezerwacje. Z racji, że cena szła w dół, to parokrotnie zmieniałem, a że płaci się z góry, to mi wiszą obecnie za 2 rezerwacje. Auto oddane 8.07 na Minorce. W mailu napisali, że system automatycznie nie zwrócił kasy, przekazali sprawę do ręcznego załatwienia w odpowiednim dziale i to może potrwać: w pierwszym mailu miało być do 7 dni roboczych, w kolejnym mailu już ten okres wzrósł do 7-14 dni roboczych. Jak do końca miesiąca kasy nie oddadzą to chyba nie zostaje nic innego jak chargback w banku.
A tak poza tym, to generalnie wszystko ok, Opel Corsa miał jedynie 17tys km.
Kasę za paliwo oddali po jakichś 2 dniach.
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 31 Sie 2024 14:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeśli ktoś poluje na niższe ceny, to aktualnie wchodzi -49% na Just Go po zalogowaniu, co jest chyba najwyższą zniżką, którą widzę od czerwca. Ale pewnie zaraz zniknie.
 Profil Relacje PM off
miszla lubi ten post.

#72 PostWysłany: 27 Mar 2025 22:20 

niebieski
Ktoś korzystał z "Just Go Box" - odbiór kluczy do samochodu ze skrytki? Interesuje mnie, czy można w ten sposób odebrać samochód po godzinach pracy biura (lotnisko Alicante). Na ich stronie nie mogę znaleźć informacji na ten temat.
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 29 Lip 2025 13:09 

niebieski
-- 29 Lip 2025 12:08 --

RecordGo na lotnisku CTA (Katania, Sycylia):
- długi odbiór, widać popularna wypożyczalnia wśród Włochów bo sami autochtony.
- kręcenie nosem na kartę revolut i prośba o przestawienie innej bo mają oni złe doświadczenia z revolutem (:-)) - nie miałem innej więc poszedł revolut )karta debetowa) jako zabezpieczenie
- auto niemal nowe (1.9k km), zgodne z klasą wypożyczenia
- zgłoszenie kilku małych rysek, ale potwierdzili, że nie sprawdzają jak rysa mniejsza niż 5cm więc nie miałem nic na protokole zaznaczonego
- zwrot przed godzinami pracy, kluczyki wrzucone do "key box-a"
- 15min po otwarciu dostaje maila, że samochód bez wad, pełny zwrot kaucji (zaznacze jednak, że auto umyłem za 6EUR w automyjni bo całe zakurzone było)
- po 2 dniach blokada na karcie puściła

w skrócie: 10/10 - bardzo polecam.

-- 29 Lip 2025 12:09 --

piwili napisał(a):
Ktoś korzystał z "Just Go Box" - odbiór kluczy do samochodu ze skrytki? Interesuje mnie, czy można w ten sposób odebrać samochód po godzinach pracy biura (lotnisko Alicante). Na ich stronie nie mogę znaleźć informacji na ten temat.

w CTA to była prosta skrzynka z wrzutem jedynie kluczy, z niej nie ma jak wyciągnąć kluczy - żadnej elektroniki więc chyba tylko na oddanie służy.

#74 PostWysłany: 22 Maj 2026 13:44 

niebieski
Istnieje w RecordGo opcja zwrotu w innym miejscu niż się wypożyczało auto ? Przeważnie taka opcja istnieje za dopłatą ale w wyszukiwarce RG w ogóle takiej opcji nie widzę.
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 22 Maj 2026 13:59 

Loty: 98
Kilometry: 128 417
niebieski
Po wybraniu lokalizacji wypożyczenia pojawia Ci się poniżej pytanie gdzie chcesz zwrócić auto(domyślnie podstawia się lokalizacja wypożyczenia)
Kravkrk lubi ten post.
Kravkrk uważa post za pomocny.

#76 PostWysłany: 22 Maj 2026 14:05 

niebieski
Faktycznie, dzięki za podpowiedź. Ale też nie wszędzie - jak próbowałem wybrać Hiszpanie kontynentalną to nie podstawia się miejsce zwrotu, co ciekawe Portugalia która właśnie w tym kontekście się interesuje przewiduje taka opcję
 Profil Relacje PM off
to_ja lubi ten post.
to_ja uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 76 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości