Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 318 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: SAS Eurobonus
#161 PostWysłany: 25 Paź 2023 21:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Limapur napisał(a):
SAS oferuje wyrównanie statusu ponoć z pozostałych sojuszy tzn flying blue, one world.

Wystarczy poslac maila na gold.dk@sas.dk, podać swój nr eurobonus i dowód statusu w innych liniach.

Potwierdzone wg traveldealz, ja wysłałem wczoraj w nocy, czekam na jakieś potwierdzenie obecnie.

To byłaby jakaś nowość bo wcześniej nie robili żadnego status matcha. Osobiście ciekawołoby mnie w drugą stronę, szczególnie gdy w perspektywie zmiana sojuszu.
silvershark lubi ten post.

Weekend w Bukareszcie 🏛️🇷🇴 Loty i 4* hotel w centrum miasta za 349 PLN 🔥 Weekend w Bukareszcie 🏛️🇷🇴 Loty i 4* hotel w centrum miasta za 349 PLN 🔥
First minute na Krecie 💙 7 dni w 4* hotelu z all inclusive za 1978 PLN First minute na Krecie 💙 7 dni w 4* hotelu z all inclusive za 1978 PLN
#162 PostWysłany: 25 Paź 2023 22:35 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
Brałem info od traveldealz, mi odrzucili silvera z flying blue, ale napisali że nie wyrównają statusu do ichniejszego golda, może wyższy status by przeszedł. Warto spróbować tak czy siak.
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 06 Lis 2023 13:32 
Awatar użytkownika

Loty: 1372
Kilometry: 2 818 335
platynowy
Dziś dostałem odmowę na status match z FlyingBlue Gold do Eurobonus :(

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 15 Lis 2023 23:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Szybka promocja punktowa, jeśłi ktoś ma w planie jakieś krajówki po Norwegii, i jednocześnie trochę punktów EB do wypalenia.
Obecna stawka to 6000 pkt za odcinek. Lub 10000 pkt za RT. Teraz odpowiednio mniej, jak poniżej:

25% ZNIŻKI PUNKTÓW NA ZIMOWE PODRÓŻE KRAJOWE
Wybierasz się do domu czy na Święta Bożego Narodzenia lub później tej zimy? Niezależnie od tego, co będziesz robić, oferujemy teraz 25% zniżki na wybrane przejazdy krajowe. Dotyczy podróży do Bergen, Stavanger, Trondheim i Tromsø. Ale nie czekaj zbyt długo z zamówieniem, ponieważ oferta jest ograniczona czasowo.

Dzieci w wieku 2-11 lat 50% zniżki, także od ceny promocyjnej.
Zarezerwuj najpóźniej: poniedziałek 20 listopada
Termin podróży: 1 grudnia do 31 marca 2024 r.
Liczba miejsc ograniczona. Do tego doliczane są podatki i opłaty.

Źródło - email do uczestników programu EB, tłumaczenie z oryginału.

#165 PostWysłany: 29 Lis 2023 22:19 

platynowy
Świadomy Podróżnik Eurobonus od 2024 roku:)

https://loyaltylobby.com/2023/11/29/sas ... arly-2024/
 Profil Relacje PM off
BrunoJ lubi ten post.

#166 PostWysłany: 29 Lis 2023 22:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Interesujące, tylko... w FAQ nie widzę odpowiedzi na jedno pytanie - co w zamian? Bo na razie sprowadza się to do dopłacania do biletów i oddawaniu punktów. Jakoś nie wyobrażam sobie że nagrodą jest darmowy bilet, bo to byłoby mało eco.

#167 PostWysłany: 01 Gru 2023 16:02 

Witam,
czy ktoś spotkał się z problemem rejestracji konta na stronie flysas i zna może sposób jak przez to przejść? pare miesiecy temu próbowałem i nic , cały czas jakiś błąd/problem wyskakiwał, teraz podobnie.
może jest jakieś rozwiązanie ?

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 01 Gru 2023 16:35 
Awatar użytkownika

złoty
Może napisz jaki błąd Ci wyskakuje - bo tak w ciemno trudno cokolwiek podpowiedzieć.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#169 PostWysłany: 01 Gru 2023 17:03 

Dziś np. Sorry, something went wrong. Please try again. - przez różne przeglądarki przechodziłem. Pamiętam że był również inny komunikat w stylu "communicating error" - dokładnie nie pamiętam.
Przez aplikacje na telefonie w pewnym miejscu się zatrzymuje i nie można dalej przejść w procesie rejestracji.
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 01 Gru 2023 17:06 
Awatar użytkownika

złoty
Inna przeglądarka, bez polskich znaków? U mnie kilka miesięcy temu przeszło bez problemu...
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 01 Gru 2023 18:20 

edge, chrome, opera przetestowane. Podobnie przez oficjalną aplikacje SAS na android. Z polskimi znakami i bez polskich znaków.
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 01 Gru 2023 18:32 
Awatar użytkownika

złoty
Chrome, wersja językowa "Other countries - english", przed chwilą zarejestrowałem jakieś konto bez problemu.

Załączniki:
Zrzut ekranu 2023-12-01 173116.png
Zrzut ekranu 2023-12-01 173116.png [ 18.03 KiB | Obejrzany 1195 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 01 Gru 2023 19:04 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@mrowa1986 na pewno nie użyłeś polskich znaków? Ani w imieniu/nazwisku, ani w adresie?
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 07 Maj 2024 21:48 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Dla posiadaczy statusu w SAS, mozliwy status match do Finnair Plus

https://travel-dealz.com/deal/finnair-p ... challenge/
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 08 Maj 2024 08:15 
Awatar użytkownika

Loty: 446
Kilometry: 480 043
niebieski
Gdyby komuś zostały jakieś "ochłapy" punktowe w EB i chciałby pożegnalnie "wyczyścić" konto zanim SK wyjdzie ze Star Alliance, to przy opcji cash+miles za 10k punktów odliczyło mi 31,6 EUR.
 Profil Relacje PM off
pawfazi lubi ten post.

#176 PostWysłany: 08 Maj 2024 09:29 

srebrny
To lepiej już zachować. Zwłaszcza, że w ST można fajne kierunki (Karaiby, Ameryka Południowa) poniżej 20k z małymi dopłatami wyrwać.

Gdybym miał tam mile, to już bym niecierpliwie odliczal dni i nic nie uplynnial 😅
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 08 Maj 2024 14:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Tutaj widać 'dopieszczanie' własnych memberów (żeby nie użyć innego słowa;-) ze statusem. Za 10k można wziąć krajówkę RT, albo OW po Europie. Oczywiście nie zawsze jest możliwość, trzeba z wyprzedzeniem itp, ale 10k punktów to całkiem sporo, jeśli jest możliwość dobrze wykorzystać.

#178 PostWysłany: 08 Maj 2024 19:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Macie rację. Ale:

@jacek96 jako long haule u mnie Y nie wchodzi w grę (kwestie zdrowotne), a na C by z całą pewnością nie wystarczyło.

@BrunoJ już nie mam gdzie tego wykorzystać do końca wakacji, wrzuciłem FAE za mile i naprawdę musiałbym już na siłę jakieś jednodniówki robić chyba dla idei - przeanalizowałem wnikliwie. Lepiej było po prostu obniżyć ceny biletów dolotowych.

Poza tym znam ja się żegnam z SK (nigdy w życiu nie leciałem KL/AF ze względu na sojusz; AY/AZ kiedyś gdy jeszcze nigdzie statusu nie posiadałem i tam wrzucałem jakieś mile, które już dawno poprzepadały). I żeby nie było, nie jestem odosobnionym przypadkiem - poza mną jeszcze dwie osoby na szybko przychodzą mi do głowy, które są mimo wszystko wierne sojuszowi, a mając do wyboru jeden sektor za 40% ceny w sojuszu "obcym" a trzy sektory za 100% ceny w sojuszu "swoim" wybiorą swój. Niestety, dla mnie Skandynawia bardzo się zamyka - będę wracał tam, dokąd dolecę w ramach Star Alliance, ale już nie SK.

Ale nie ważne, to moje subiektywne kwestie, z którymi niektórzy się zgodzą a inni będą ironizować. W tym przykładzie dałem konkretne informacje, bo pewnie niektórzy mają jakieś... 8...9... może 18 tys. mil, które albo pozostaną u nich na koncie i za kilka lat przepadną albo będą mogli w realny (wyliczony przeze mnie sposób) wykorzystać na obniżenie ceny biletu, póki jeszcze czas :)
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 08 Maj 2024 21:50 

HON fly4free
Nie ironizuję, ale zarazem nie kumam tego wręcz doktrynalnego okopywania się w jednym sojuszu. Po co? Lepiej mieć większą elastyczność i brać z każdego sojuszu (i nie-sojuszu) to co najlepsze.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#180 PostWysłany: 08 Maj 2024 22:33 
Awatar użytkownika

niebieski
@marek2011 ale to trzeba już naprawdę zawodowo latać, żeby wszędzie statusy utrzymać. Inaczej, aby dostać to, co gdzie indziej masz „statusowo”, musisz rezerwować tak wysokie klasy, które finansowo mało się spinają. No i mile… nie wszędzie są „lifetime”. Potem albo samoistnie wygasają, albo znowu trzeba się spinać, żeby „dociułać” na jakąś sensowną podróż. Większość z nas raczej da radę w ramach jednego podwórka. Nie wszędzie utrzymasz „przyjaciół”.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 318 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość