Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 220 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 13 Cze 2023 08:43 
Awatar użytkownika

Loty: 237
Kilometry: 417 156
złoty
wasil10 napisał(a):
Tak, podobno prowadzą jakiś eksperyment. Nie ukrywam, że ta opcja wyróżniała ich wśród konkurentów. Trzeba będzie się przyzwyczajać do innych wyszukiwarek.

Póki co działa jeszcze przekopiowanie linków, wrzucam gdyby ktoś potrzebował:

https://www.skyscanner.no/transport/fli ... home&rtn=1

Minęło pół roku i opcja "najtańszy miesiąc" dalej nie istnieje. Z tego co z nimi pisałem, to ma wrócić tego lata.

Tymczasem podbity link przestał już niestety działać, coś załatali :(. Może jest to związane z pracami nad nową wersją? Pozostaje czekać.

Relacja Brunei, Singapur, Malezja
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#202 PostWysłany: 17 Sie 2023 17:52 

Cześć!
Orientuje się ktoś, czy da się sprawdzić archiwalne wykresy cen lotów? Tzn. interesuje mnie jak cena lotu w podobnej dacie zmieniała się np. rok temu. Bardzo chcę przycebulić na biletach do Aten i nie wiem ile jeszcze warto czekać ;)
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 17 Sie 2023 18:53 

Loty: 54
Kilometry: 69 463
srebrny
Niestety nie ma takiego narzędzie na tę chwilę. Jedynie archiwalne przeglądanie propozycji podróży na stronach typy f4f PL lub COM. Albo na forum.
Jakimś tam prognostykiem cen, może być obserwowanie wykresu cenowego na stronie azair.cz
Załącznik:
wmi-ath_ryanair.jpg
wmi-ath_ryanair.jpg [ 71.44 KiB | Obejrzany 5376 razy ]

Czyli bilet na trasie powyżej najtaniej można było kupić w czerwcu za 209 PLN
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 18 Sie 2023 13:43 

Dzięki, obadam sobie te wykresy na azair. Korzystam też z https://www.airhint.com/ - ta strona podobno bazuje na archiwalnych danych i na ich podstawie szacuje prawdopodobieństwo spadku cen. Zobaczymy czy warto ich słuchać ;)
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 07 Wrz 2023 12:08 

A ja zapytam o inne narzędzie, nie znalazłem na forum, a jakoś trudno mi zrozumieć, że czegoś takiego nie może być.
Normalnie, ręcznie, jestem w stanie zrobić coś takiego:
Lotnisko startowe do "gdziekolwiek", okreslić czas i szukaj. Mam np. za 50zł Oslo 2.10. Spoko. Pierwszy krok za mną.
No to zamieniam lotnisko wylotu na Oslo, daję "gdziekolwiek", określam wylot na 3/4.10 i szukaj. Mam, znów za 50 zł np. Londyn.
Teraz Londyn jako wylot i "gdziekolwiek" 5/6.10.. I tak sobie latam.

Dlaczego nie ma miejsca/wyszukiwarki, gdzie zaznaczam miejsce wylotu, określam np. 10 dni wyjazd i 4 miasta i mam NAJTAŃSZY możliwy wynik?
Znaczy ja wiem, znajdzie mi jak określę miejsca pobytowe, lotniska. Ale ja chce NAJTANIEJ gdziekolwiek.

Poza tym, dlaczego "gdziekolwiek" działa tylko jako DO, a nie można nigdzie ustawić jako Z "gdziekolwiek", a do na miejsce gdzie chce dolecieć? By wiedzieć skąd można najtaniej (i kiedy) dolecieć do domu?
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 07 Wrz 2023 12:11 
Awatar użytkownika

Loty: 328
Kilometry: 456 296
niebieski
wwwujek napisał(a):
.........
Poza tym, dlaczego "gdziekolwiek" działa tylko jako DO, a nie można nigdzie ustawić jako Z "gdziekolwiek", a do na miejsce gdzie chce dolecieć? By wiedzieć skąd można najtaniej (i kiedy) dolecieć do domu?

https://azair.me/!5h33
wwwujek lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#207 PostWysłany: 07 Wrz 2023 12:25 

paweł p napisał(a):
wwwujek napisał(a):
.........

https://azair.me/!5h33

Klasa. Azair nie sprawdzałem w ten sposób, a tu bingo. Bardzo pomocne!
 Profil Relacje PM off
paweł p lubi ten post.

#208 PostWysłany: 04 Lis 2023 15:25 

Loty: 61
Kilometry: 102 896
niebieski
Cześć! Czy któraś sensowna wyszukiwarka lotów pozwala szukać lotów open-jaw z elastycznymi datami i jednocześnie pokazuje wszystkie dostępne opcje?

Podam przykład - potrzebuję kupić loty KRK - SIN/KUL i BKK - KRK. Daty są mocno elastyczne, ok 20-30 dni możliwych wylotów i tyle samo powrotów. Kayak czy Momondo pokazują czasem jakieś fajne opcje ale muszę wpisać konkretne daty, a kombinacji jest bardzo dużo. Kiwi.com z kolei pozwala na taką elastyczność, ale mam wrażenie, że wyszukuje po prostu 2 loty one-way, bo pomija sporo ciekawych ofert od np. Turkish czy China Air, które na Kayaku są sporo taniej niż najtańsze u Kiwi. Czy znajdę coś co pozwoliłoby mi ustawić chociaż +/- 3 dni, a najlepiej jeszcze dodać alert cenowy?
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 20 Lis 2023 09:57 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy Wam też azair nie pozwala zmieniać dat ostatnio? Od piątku mam problem, czyściłem ciastka, zmieniałem przeglądarki, wszędzie to samo.

Image
 Profil Relacje PM off  

#210 PostWysłany: 11 Gru 2023 14:13 
Awatar użytkownika

Loty: 237
Kilometry: 417 156
złoty
wasil10 napisał(a):
wasil10 napisał(a):
Tak, podobno prowadzą jakiś eksperyment. Nie ukrywam, że ta opcja wyróżniała ich wśród konkurentów. Trzeba będzie się przyzwyczajać do innych wyszukiwarek.

Póki co działa jeszcze przekopiowanie linków, wrzucam gdyby ktoś potrzebował:

https://www.skyscanner.no/transport/fli ... home&rtn=1

Minęło pół roku i opcja "najtańszy miesiąc" dalej nie istnieje. Z tego co z nimi pisałem, to ma wrócić tego lata.

Tymczasem podbity link przestał już niestety działać, coś załatali :(. Może jest to związane z pracami nad nową wersją? Pozostaje czekać.

Trochę im to zajęło, ale wróciła w końcu opcja "najtańszy miesiąc" w Skyscanner. Niestety z tego co widzę w troszkę innej formie. Działa tylko podczas wpisywania konkretnych kierunków/krajów:

Załączniki:
SKYscanner.JPG
SKYscanner.JPG [ 74.79 KiB | Obejrzany 4239 razy ]

Relacja Brunei, Singapur, Malezja
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#211 PostWysłany: 25 Mar 2024 14:05 
Awatar użytkownika

Loty: 218
Kilometry: 476 321
srebrny
Da się gdzieś ustawić altert/śledzenie w stylu GF ale na multicity/OJ? Typu WAW-AAA/BBB-WAW. W GF tego nie widzę

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 10 Kwi 2024 12:13 

Czy Ryanair jest aktualnie w jakiejś wyszukiwarce czy trzeba "na piechotę"?
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 10 Kwi 2024 13:19 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
@robertrze jest w Kiwi. Nawet deal'a podpisali w tej sprawie jakiś czas temu.
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 12 Kwi 2024 01:05 

Dzięki faktycznie.
Na mojej trasie cena Ryanair jest tak wysoka, że kiwi ich nie pokazuje.
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 10 Cze 2024 15:24 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@robertrze Ryanair dogadał się z Kiwi i znów są loty Ryanair w wyszukiwarce
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 24 Cze 2024 10:42 
Awatar użytkownika

niebieski
w temacie poszukiwania taniego lotu:
czy wyszukiwanie czarterów z PL to nadal tylko TUI i Rainbowtours ? jeśli nie, to proszę o podpowiedź gdzie szukać i ewentualną aktualizację na początku wątku...
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 24 Cze 2024 10:47 
Awatar użytkownika

Loty: 968
Kilometry: 2 123 334
HON fly4free
@rafal100_2004 Itaka jeszcze

#218 PostWysłany: 13 Lip 2024 13:28 
Awatar użytkownika

Loty: 189
Kilometry: 349 600
Zbanowany
Hej
Jak wyszukujecie loty w googlach do/z państw na literkę "I"?

Robię to tak: ustawiam internujące mnie triggery i dostaję feedback: po prostu gówno jakieś dla Indii, Izraela czy Iranu. Jeśli chodzi o Persów to w googlach lotów nie ma (to jest w miarę zrozumiałe, bo google chcą zeszmacić Persów), jeśli chodzi o Rzymian losowo pokazuje ciekawe loty z różnych lotnisk (to jest w miarę zrozumiałe, bo google chcą promować Rzymian), albo ich nie pokazuje,

Jest ciekawostka natomiast jeśli chodzi o Indie. To jest losowość w zasadzie cen (to jest dla mnie z kolei niezrozumiałe, czym Hindusi mogli podpaść googlom).

Robię tak: Na loty do Indii ustawiam trrigger, dostaję maila z warunkami z triggera, ale z w zasadzie z jakimiś dowolnymi cenami, a potem klikam i jest coś innego. Dzieję się tak w mniej więcej połowie ustawionych trigerrów. Rozumiem, że to nie ja stworzyłem GIGO, tylko google mają błędy, albo promują loty które im wygodniej, a jedynym wyjściem jest ustawianie triggerów na innych portalach? Jakie polecacie dla Indii?

Załączniki:
Komentarz do pliku: Mail - ustawienia triggera
001.jpg
001.jpg [ 87.08 KiB | Obejrzany 2343 razy ]
Komentarz do pliku: Wynik po kliknięciu na link
002.jpg
002.jpg [ 126.39 KiB | Obejrzany 2343 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 13 Maj 2025 13:23 

Loty: 1
Kilometry: 562
Czy w skyscanner (lub innych podobnych stronach) można wyszukać lotu tam w klasie ekonomicznej, a powrót w biznes? Zazwyczaj wybór biznes powoduje zmianę ekonomicznej na biznes, a zależy mi na różnych klasach (dodam, że można oczywiście szukać OW dwa loty, ale tu chodzi o pojedyncze wyszukiwanie)
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 14 Maj 2025 10:48 

platynowy
W momondo/kayak się da. Przestaw sobie na multi-city, wtedy będziesz mógł ustawiać różne klasy.
 Profil Relacje PM off
mariusz198787 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 220 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości