Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3078 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141 ... 154  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Curve
#2741 PostWysłany: 23 Mar 2024 08:41 

Doradzcie prosze. Wczoraj aktywowalem Curve Black i dodalem kredytowke Pekao z Zubrem. Pierwsza transakcja przez Apple Pay przeszla pomyslnie. Wszystkie kolejne u roznych sprzedawcow zostaly odrzucone. Platnosc kredytowka poza Curbe bez problemow. Wykupilem Black (na rok) tylko dla mil wiec mam nadzieje, ze nie wkopalem sie na mine…

Drugi temat..mimo tego, ze jest aktywny Black aplikacja nie pozwala mi dodac sprzedawcow do cashback jakby nie rozpoznajac aktywnej subskrypcji. Ich support to 3-5 dni biznesowych dlatego uderzam tutaj.
 Profil Relacje PM off  

Egipski wypoczynek w trakcie ferii 🔥 4* hotel z all inclusive i aquaparkiem w Szarm el-Szejk od 2779 PLN Egipski wypoczynek w trakcie ferii 🔥 4* hotel z all inclusive i aquaparkiem w Szarm el-Szejk od 2779 PLN
🌊 Zimowa ucieczka na Dżerbę 🏖️ All inclusive w 4* hotelu przy plaży za 1951 PLN 🌊 Zimowa ucieczka na Dżerbę 🏖️ All inclusive w 4* hotelu przy plaży za 1951 PLN
#2742 PostWysłany: 23 Mar 2024 10:49 

niebieski
@tidus00

Czy wykonałeś najprostszą rzecz czyli usunięcie i ponowną instalację apki Curve?
 Profil Relacje PM off  

#2743 PostWysłany: 23 Mar 2024 13:58 

Tak, nic to nie zmienilo..
 Profil Relacje PM off  

#2744 PostWysłany: 23 Mar 2024 15:27 

HON fly4free
Możliwość dodania 6 sprzedawców prawdopodobnie pojawi się z lekkim poślizgiem. Natomiast dlaczego płatności są odrzucane - i to dla karty MC - tego nikt nie rozwiąże na forum. Jest jeszcze kwestia tego, że teraz masz tylko cyfrową wersję karty Curve. Do tej pory nikt nie zgłaszał tutaj, że są jakieś specjalne problemy z kartami z PEAKO i Curve... może jakiś timeout (może chwilowo) i dlatego transakcje padają.
 Profil Relacje PM off  

#2745 PostWysłany: 23 Mar 2024 15:33 

złoty
No cóż ja też wróciłem niedawno do C i nie mam jeszcze plastiku, wybrałem 6 sprzedawców i wszystko fajnie, tylko byłem kilka dni temu w IKEA na zakupach (1 z 6) i pupa, płatność nie przeszła przez C pod GPay, zmieniłem na kk Pekao i bez problemu. Zwykłe zakupy ok. 2k, więc nic niezwykłego.
 Profil Relacje PM off
tropikey uważa post za pomocny.

#2746 PostWysłany: 23 Mar 2024 16:17 

@tidus00 a masz w Launchpad u góry pasek postępu pokazujący wysyłkę karty fizycznej?

Żeby nie było, że wszystkim nie działa..
Uruchomiłem promocyjny Black i wszystko działa.
Płacę wirtualną kartą zegarkiem Fitbit.
Wszystkie transakcje przechodzą, również kartami Visa.
Cashback przychodzi po kilku minutach od transakcji.
 Profil Relacje PM off  

#2747 PostWysłany: 23 Mar 2024 17:50 

platynowy
tidus00 napisał(a):
Doradzcie prosze. Wczoraj aktywowalem Curve Black i dodalem kredytowke Pekao z Zubrem. Pierwsza transakcja przez Apple Pay przeszla pomyslnie. Wszystkie kolejne u roznych sprzedawcow zostaly odrzucone. Platnosc kredytowka poza Curbe bez problemow. Wykupilem Black (na rok) tylko dla mil wiec mam nadzieje, ze nie wkopalem sie na mine…
.

Ja miałem zablokowane transakcje Curve z powodów "bezpieczeństwa". Musiałem na infolinii Pekao poprosić o wpisanie transakcji Curve na whitelistę.
 Profil Relacje PM off  

#2748 PostWysłany: 23 Mar 2024 17:56 
Awatar użytkownika

niebieski
@tidus00 @lluukk
A sprawdźcie sobie Panowie czy nie macie aby wyłączonych płatności w internecie kartą (żubrem) albo ustawionego jakiegoś niskiego limitu bo to może być przyczyną nieprzechodzenia płatności Curve (a przynajmniej u mnie tak było).
 Profil Relacje PM off  

#2749 PostWysłany: 23 Mar 2024 20:49 

U mnie przy zmianie planów świrował Apple Pay. Po ponownym dodaniu wszystko ok.
 Profil Relacje PM off  

#2750 PostWysłany: 23 Mar 2024 21:15 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Po zmianie planu zmieniają się dane karty, stąd te problemy. Najlepiej usunąć i ponownie dodać kartę do portfeli Google / Apple.
 Profil Relacje PM off  

#2751 PostWysłany: 24 Mar 2024 18:42 

Usunalem karte z ApplePay i probuje ja dodac ponownie (wirtualna poki co, fizyczna wyslana) ale ApplePay mi ja odrzuca. Pierwszy raz sie z czyms takim spotykam.
 Profil Relacje PM off  

#2752 PostWysłany: 25 Mar 2024 04:50 
Awatar użytkownika

platynowy
Zmiana sposobu naliczania opłat od 21.03.2024. Teraz opłaty/limity zerują się na początku każdego miesiąca kalendarzowego. Poniżej info z maila:

We’re making a few tweaks to our EEA Subscription Schedule. Don’t worry – it’s good news. Some months have more than 30 days, some months have less – it can be hard to keep track. So we’ve listened to your feedback and will now reset your limits on the first of every calendar month. Easy!

What limits?

You will have different limits depending on what Curve plan you’re on. The following transaction fees will now be calculated on a monthly basis.

• ATM Withdrawal Fees
• Currency Conversion Fee*
• Foreign ATM Withdrawal Fees
• Curve Fronted Fee
• Commercial Funding Card Fee
• International Funding Fee

*If you are a Curve Metal customer you benefit from fee-free currency conversion transactions up to €100,000 per calendar year.

Weekend currency conversion fee

We’ve also clarified how the weekend currency conversion fee is applied for purchases and ATM withdrawals over the weekend or UK public holidays. Remember, a weekend fee is only applied if you’re spending in a currency other than GBP, EUR or USD.

If the currency of your payment source and the transaction (i.e the currency at the point of sale) you are making are different:

• We will not apply a Weekend Currency Conversion Fee in addition to the Currency Conversion Fee or the Foreign ATM Withdrawal Fees where the currency of your transaction (i.e the currency at the point of sale) is EUR, GBP or USD.
• We charge a 1% Weekend Currency Conversion Fee in addition to the Currency Conversion Fee or the Foreign ATM Withdrawal Fees where the currency of your transaction (i.e the currency at the point of sale) is in any currency other than EUR, GBP or USD.

1% Instant Cashback

As you already know, if you’re a Curve Black customer you can earn 1% cashback from up to 6 retailers and up to 12 retailers if you are a Curve Metal customer. We have now updated our Subscription Schedule to reflect that.

What do I need to do now?

As the changes outlined above are all either clearly in your favour or clarificatory in nature, they will apply with immediate effect. If you’re unhappy with the changes we’ve made and wish to close your account, please get in touch and we’ll take it from there.

You can view our new Subscription Schedule here. You have received this email as you are a Curve customer, regardless of whether you are opted into marketing.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#2753 PostWysłany: 26 Mar 2024 14:12 

Limity wypłat i wymian tak, ale miesięczne opłaty za subskrypcje nadal ruchome.
 Profil Relacje PM off  

#2754 PostWysłany: 28 Mar 2024 17:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Kolejny błąd przy doladowywaniu Revoluta kartą Curve z podpięta kartą debetową Pekao.

Doładowanie w trakcie realizacji i po kolei w ciągu minuty komunikaty:

1. Pekao: zapłacono 100 zł w Curve.
2. Curve: odrzucono płatność 100 zł w Revolut.
3. Pekao: zapłacono 100 zł w Curve.
4. Curve: zapłacono 100 zł w Revolut.

Ile pobrało z Pekao? Oczywiście 2x 100 zł. XD

Chyba odpuszczam doladowywanie przez Curve bo co chwila coś się pierdzieli.

Ciekawe czy i kiedy zejdzie to jedno 100 zł. W Curve już jest jako "pending", ale kiedyś taką oczekująca transakcję na innym koncie miałem przez kilka miesięcy i nie zeszła aż w końcu zamknąłem to konto. XD
 Profil Relacje PM off  

#2755 PostWysłany: 28 Mar 2024 19:41 

@Krupier jeżeli nie doładowujesz kredytówką, to jaki problem zrobić zwykły przelew?
Po co się bawić kartami?
Chyba, że chodzi o czas...
 Profil Relacje PM off  

#2756 PostWysłany: 28 Mar 2024 21:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie wiem właśnie, z przyzwyczajenia tak robiłem. XD

Od teraz już bezpośrednio z karty debetowej będę ładował, ale raportuję po prostu by inni wiedzieli jakie cyrki mogą ich spotkać.
 Profil Relacje PM off  

#2757 PostWysłany: 02 Kwi 2024 10:28 

złoty
@pawfazi - czy dobrze rozumiem, że niezależnie od tego, że ktoś miał w połowie miesiąca odnawianie/start limitów i je użył np. dwukrotnie w marcu - do 15.03 lutowe i po 15.03 marcowe, to dziś ma już nowe limity?
 Profil Relacje PM off  

#2758 PostWysłany: 02 Kwi 2024 17:09 
Awatar użytkownika

platynowy
@lluukk Ja dokladnie tak to rozumiem.
Nowy miesiąc = nowe limity.
 Profil Relacje PM off
lluukk lubi ten post.
lluukk uważa post za pomocny.

#2759 PostWysłany: 09 Kwi 2024 21:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Ma ktoś pomysł jak wydobyć środki z Curve Cash? Wcześniej pare razy wysłałem sobie na Revolut'a i po sprawie, ale teraz z jakiegoś powodu cały czas Curve odrzuca transakcje... napisałem do supportu ale może znacie inny sposób?
 Profil Relacje PM off  

#2760 PostWysłany: 10 Kwi 2024 17:08 

mi od dzisiaj rana odrzucał wszelkie transakcje.. ban?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3078 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141 ... 154  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 3 gości