Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 905 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 46  Następna
Autor Wiadomość
#801 PostWysłany: 31 Paź 2023 23:06 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Wielki minus dla obsługi checkinu na lotnisku WRO. Odmówili nadania bagażu do destynacji końcowej gdzie dolot do WAW był na jednej rezerwacji a dalsza podróż na innej, wszystko w ramach Star Aliance. Pewnie dałoby się to załatwić prosząc o kontakt z kierownikiem ale szkoda mi było tracić na to czas. Na trasie powrotnej pani w SFO nie robiła najmniejszego problemu żeby wysłać bagaż od razu do WRO i nawet wydrukowałą od razu BP na WAW-WRO z osobnej rezerwacji. Aplikacja LH fajnie pokazuje na jakim etapie bagaż obecnie jest i czy nadąża za pasażerem.
 Profil Relacje PM off  

Antyczny weekend w Atenach za 495 PLN 🏛️✈️ Loty w świetnych godzinach i hotel w centrum 😍 Antyczny weekend w Atenach za 495 PLN 🏛️✈️ Loty w świetnych godzinach i hotel w centrum 😍
Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
#802 PostWysłany: 31 Paź 2023 23:29 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
Ja bym się tym statusem bagażu w LH nie sugerował za bardzo. Ostatnio u mnie apka pokazywała że bagaż leciał z nami, podczas gdy został we Frankfurcie…
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#803 PostWysłany: 01 Lis 2023 04:31 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
xyrxis napisał(a):
Wielki minus dla obsługi checkinu na lotnisku WRO. Odmówili nadania bagażu do destynacji końcowej gdzie dolot do WAW był na jednej rezerwacji a dalsza podróż na innej, wszystko w ramach Star Aliance. Pewnie dałoby się to załatwić prosząc o kontakt z kierownikiem ale szkoda mi było tracić na to czas. Na trasie powrotnej pani w SFO nie robiła najmniejszego problemu żeby wysłać bagaż od razu do WRO i nawet wydrukowałą od razu BP na WAW-WRO z osobnej rezerwacji. Aplikacja LH fajnie pokazuje na jakim etapie bagaż obecnie jest i czy nadąża za pasażerem.
Chciales wzywac kierownika bo ktos dziala zgodnie ze sztuką ? Brawo

#804 PostWysłany: 01 Lis 2023 13:44 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Tak, gdybym miał ciaśniejszą przesiadkę w WAW to bym to zrobił bo:
1. Tydzień wcześniej dostałem od innego pracownika WRO potwierdzenie, że bez problemu można nadać bagaż w ramach Star Aliance, nawet na różnych rezerwacjach.
2. W WAW w checkinie jak podpytałem obsługę to się zdziwili, że we WRO to nie zostało ogarnięte.
3. Jak pokazała przyszłość w SFO bez problemu dało się to zrobić.

Na dodatek obsługa we Wrocławiu była po prostu nieuprzejma i nieprofesjonalna. Jakby z uśmiechem i z użyciem innych słów powiedzieli mi że bardzo przepraszają ale oni nie umieją czegoś takiego zrobić to w życiu bym nie wspomniał tu o nich.

Koniec końców, odebranie i nadanie bagażu w WAW zajęło może max 15 minut razem z kontrolą bezpieczeństwa więc luz. Już pominę fakt, że bagaż i tak został wyładowany z samolotu potem i czekała nas dłuższa przeprawa ale to pewnie opisze w innym poście.
 Profil Relacje PM off  

#805 PostWysłany: 03 Lis 2023 09:37 

Loty: 465
Kilometry: 791 726
niebieski
Pytanie do zorientowanych:
Lot Turkishem do Maskatu na trasie WAW-IST-MCT-IST-WAW, z 20-godzinnymi postojami w Stambule w obie strony, całość na jednym bilecie. Bagaż leci bezpośrednio do Maskatu i z powrotem do Warszawy, czy jednak konieczne będzie ponowne nadawanie w Stambule?

#806 PostWysłany: 03 Lis 2023 10:19 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Up to you. Możesz zażyczyć o dostarczenie bagaży do IST lub do MCT

Wysłane przez moją Nokię 3330
 Profil Relacje PM off
Runo-88 lubi ten post.
Runo-88 uważa post za pomocny.

#807 PostWysłany: 06 Lis 2023 12:25 
Awatar użytkownika

Mam pytanie, chciałbym wziąć jako bagaż rejestrowany (linia Ryanair) 2 drewniane kijki (ok 100cm długości) z Camino de Santiago. Czy można by je poprostu przymocować do boku plecaka? Są one dłuższe niż plecak.. czy może muszę je wysłać jako oddzielny bagaż rejestrowany? A może powinienem skombinować duże pudełko tekturowe i do środka włożyć i plecak i kijki? Pozdrawiam
Załącznik:
Screenshot_20231106-100804.jpg
Screenshot_20231106-100804.jpg [ 51.87 KiB | Obejrzany 2027 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#808 PostWysłany: 06 Lis 2023 12:32 
Awatar użytkownika

Loty: 192
Kilometry: 367 645
srebrny
@czukuczuku
Na bank nie zmieszczą się do sizera, a od obsługi będzie zależeć, czy Ci pozwolą wnieść na pokład. Raczej nie pozwolą.
Jak masz bagaż rejestrowany i takie coś przytwierdzisz, to go nie przyjmą, a jak przyjmą to połamią.

Ja bym to nadał -> sprzęt sportowy, kije do golfa. Wyjdzie taniej niż bagaż rejestrowany.
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#809 PostWysłany: 06 Lis 2023 20:34 
Awatar użytkownika

Myślę też by może to dużego kartonowego pudelka włożyć plecak razem z kijkami, dodać jakąś folie babelkową, okręcić taśmą wszystko dobrze. Dwa bagaże rejestrowane tak czy siak już mam wykupione...
 Profil Relacje PM off  

#810 PostWysłany: 06 Lis 2023 20:41 

srebrny
Jeśli masz bagaż rejestrowany i razem z plecakiem stworzysz jedną "paczkę " to spokojnie przyjmą jako nadawany.
 Profil Relacje PM off
czukuczuku lubi ten post.

#811 PostWysłany: 08 Lis 2023 19:04 
Awatar użytkownika

Wszystko zakończyło się pomyślnie. Bagaż został przyjęty i doleciał cały do celu. Złożyliśmy całą duża taśmę na jego zafoliowanie, i trochę czasu;)

Pierwszy raz też nadawałem ponadwymiarowy bagaż, choć tak naprawdę nie przekraczał wymiarów podanych przez linie lotniczą..
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#812 PostWysłany: 09 Lis 2023 17:10 

Hej
Czy ktoś ostatnio leciał liniami air canada, gdzie lot na odcinkach jest realizowany przez wiecej niz jednego przewoznika? Ciekawi mnie jak z tymi bagażai.
Chce kupic lot do CUN z Wiednia. Na stronie air canada jest lot z wien do YXZ i potem do CUN. Operator jest AC i Austarlian Airlines.
Chce kupic tylko jeden rejestrowany bagaż tam i spowrotem-rozumiem że to na lotnisku dopiero bedę mogła załatwic? Czy bgaż zostanie nadany docelowo do CUN mimo przesiadek?
 Profil Relacje PM off  

#813 PostWysłany: 17 Sty 2024 15:41 

Nie wiem czy będzie to proste pytanie ale próbuję tutaj...
Za pośrednictwem Tripair kupiłem bilety na lot WAW - LHR - MAD - SJU. Podczas zakupu biletu nie zdecydowałem się na zakup bagażu rejestrowanego, gdyż jego cena była absurdalna (kilka tyś. PLN). Widząc, że wszystkie loty mają numer lotu British Airways uznałem, że nie będzie problemem dokupienie bagażu później. I tu zaczynają się schody. Jedynie lot z Warszawy do Londynu jest wykonywany przez BA kolejne są już wykonywane przez Iberia. Przez internet jestem w stanie wykupić osobno bagaż na lot WAW - LHR w BA i osobno na stronie Iberii na pozostałe loty. Nie mam możliwości zakupu bagażu na całą trasę. Kontaktowałem się z BA i powiedzieli mi, że nie ma problemu ale muszę bagaż zakupić na lotnisku i tam nadany bagaż będzie leciał do lotniska docelowego czyli SJU. Nie byli w stanie podać mi ceny bo podobno jeśli większa część trasy będzie wykonywana przez Iberia to będzie używany ich cennik. Kiedy skontaktowałem się z Iberia to powiedzieli mi, że muszę kupić bagaż u nich na część trasy i na resztę w BA. Czy jesteście w stanie powiedzieć mi jak to wygląda w praktyce? Nie chciałbym, żeby się okazało na lotnisku, że w Londynie muszę odebrać bagaż i nadać ponownie bo czas na przesiadkę to nieco ponad godzina i obawiam się, że to może być za mało czasu.
 Profil Relacje PM off  

#814 PostWysłany: 17 Sty 2024 15:44 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Lekturka: bagaz-w-british-airways,228,33812
Oraz druga, nie kupować przez OTA
 Profil Relacje PM off  

#815 PostWysłany: 23 Lut 2024 22:31 

Witam!
Mamy lot AirChina z UK do Japoni za miesiac- Economy Class. Mam na bilecie 2 sztuki bagazu ale nie wiem czy to dotyczy jednej osoby czy 2 oraz nie wiem jakie sa wymiary. Probowalem szukac na stronie przewoznika ale sporo jest roznych zaleznych jak kraje i w kilku przypadkach z wyjatkiem Japoni wlasnie. Czy ktos lecial z UK do Japonii tymi liniami i ta klasa i wie jak to jest z bagazem rejestrowanym? Dziekuje 🙂
 Profil Relacje PM off  

#816 PostWysłany: 23 Lut 2024 22:57 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

A do linii napisałeś?
 Profil Relacje PM off
boots lubi ten post.

#817 PostWysłany: 24 Mar 2024 22:36 

Witam Szanowne Grono
Mam pytanie, lecę WizzAir z Norwegii do Polski, czy mogę nadać jako bagaż rejestrowany, karton z kolumnami głośnikowymi? Waga i wymiary nie bedą przekroczone.
 Profil Relacje PM off  

#818 PostWysłany: 24 Mar 2024 22:43 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tak można.
 Profil Relacje PM off  

#819 PostWysłany: 24 Mar 2024 22:45 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
Tak możesz. Tylko zabezpiecz tak by Ci nie uszkodzli podczas rzucania bagażami.
 Profil Relacje PM off  

#820 PostWysłany: 24 Mar 2024 22:48 

Super, bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Nigdzie nie znalazłem informacji nt. formy bagażu, czy karton jest akceptowalny.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 905 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 46  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości