Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 199 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: LOT Upgrade
#161 PostWysłany: 27 Lut 2024 02:47 

Czy ktoś próbował anulować upgrade po wygraniu licytacji? Na infolinii informują, że ma takiej możliwości, bo system generuje takie rzeczy automatycznie… i jedyne co mi pozostaje to skorzystać z tej opcji i złożyć reklamację po locie.
 Profil Relacje PM off  

❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu PLN 🏰🇪🇸 ❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu PLN 🏰🇪🇸
Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
#162 PostWysłany: 27 Lut 2024 10:12 

srebrny
W innych liniach można wycofać ofertę przed licytacja, po jej wygraniu już nie. Zapewne w Locie jest podobnie.
Trzeba licytować z głową, nie jarać się
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#163 PostWysłany: 27 Lut 2024 11:36 

HON fly4free
Regulamin usługi LOT Upgrade:
16. Po przyjęciu Oferty LOT Upgrade Licytacja przez PLL LOT zwrot lub wymiana Upgrade z przyczyn zależnych od Usługobiorcy lub osoby/osób objętych pierwotną rezerwacją nie jest możliwa.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#164 PostWysłany: 27 Lut 2024 13:23 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
@jakubmsobiech co wylicytowałeś?
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 27 Lut 2024 15:27 

jakubmsobiech napisał(a):
jedyne co mi pozostaje to skorzystać z tej opcji i złożyć reklamację po locie.

To jest fascynujące. Opowiedz proszę, na jakiej podstawie będziesz składał reklamację? "Porwali mnie kosmici i zmusili do licytowania. Gdy udało mi się wyrwać i uciec z ich statku, było już po licytacji", czy też "Myślałem, że licytuję fartuszek kuchenny dla żony, taki różowy we wzorek w kaczuszki, a tu się znienacka okazało, że chodzi o jakiś apgrejd, cokolwiek to jest", czy może jeszcze coś bardziej zaawansowanego?
 Profil Relacje PM off
11 ludzi lubi ten post.

#166 PostWysłany: 28 Lut 2024 09:31 

niebieski
Widzę, że zmienili teraz czas do którego możesz najpóźniej składać oferte, już chyba nie że tylko do 48h ale do samego dnia wylotu.
Wcześniej też na 48h przed lotem zazwyczaj było info o akceptacji oferty, a teraz jak to wygląda?
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 09 Mar 2024 16:26 

babilas napisał(a):
jedyne co mi pozostaje to skorzystać z tej opcji i złożyć reklamację po locie.

To jest fascynujące. Opowiedz proszę, na jakiej podstawie będziesz składał reklamację? "Porwali mnie kosmici i zmusili do licytowania. Gdy udało mi się wyrwać i uciec z ich statku, było już po licytacji", czy też "Myślałem, że licytuję fartuszek kuchenny dla żony, taki różowy we wzorek w kaczuszki, a tu się znienacka okazało, że chodzi o jakiś apgrejd, cokolwiek to jest", czy może jeszcze coś bardziej zaawansowanego?

Dzięki za treść. Wykorzystałem ją do reklamacji na stronie lotu.

Wylicytowałem business na trasie Miami-WAW za 1165 CAD (nie wiem dlaczego akurat w tej walucie). Generalnie nie polecam - brak fast track na lotnisku, słaba oferta przekąsek w saloniku na lotnisku, w toaletach syf, a na pokładzie pierwszy posiłek dopiero przed 23 (wylot ok. 20). Fotele po rozłożeniu do pozycji leżącej średnio wygodne.
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 09 Mar 2024 18:34 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
na 99.99% kupiłeś bilet w OTA i wystawili Ci bilet na rynku kanadyjskim stąd system wykrywa Cię jako rodowitego kanadyjczyka.
Zeus lubi ten post.

#169 PostWysłany: 09 Mar 2024 18:50 

Kupiłem przez MyTrip. Jak dodałem podróż w serwisie LOT to rachunek był wystawiony w duńskich koronach.

Ostatnio edytowany przez dmirstek, 10 Mar 2024 13:21, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 09 Mar 2024 18:55 

złoty
Wylicytowałem business na trasie Miami-WAW ... Generalnie nie polecam - brak fast track na lotnisku, słaba oferta przekąsek w saloniku na lotnisku, w toaletach syf, a na pokładzie pierwszy posiłek dopiero przed 23 (wylot ok. 20). Fotele po rozłożeniu do pozycji leżącej średnio wygodne.

Polecam pierwszą klasę, po co się męczyć w biznesie.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#171 PostWysłany: 09 Mar 2024 19:05 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
oskiboski napisał(a):
na 99.99% kupiłeś bilet w OTA i wystawili Ci bilet na rynku kanadyjskim stąd system wykrywa Cię jako rodowitego kanadyjczyka.

Kupiłem przez MyTrip. Jak dodałem podróż w serwisie LOT to rachunek był wystawiony w duńskich koronach.

Nie ma to znaczenia OTA Ci może wystawić bilet w Tokio z płatnością w australisjkim dolarze.
2 ludzi lubi ten post.

#172 PostWysłany: 27 Kwi 2024 11:48 

-- 27 Kwi 2024 11:08 --

Cześć wszystkim, chciałbym się upewnić - jutro podróżuję LOT-em z Krakowa do Nicei z przesiadką w Warszawie.

Pierwotnie była klasa ekonomiczna, w piątek na odcinku WAW-NCE zrobiony upgrade do biznes. LOT oczywiście twierdzi, że "benefity" od Warszawy, ale na karcie pokładowej KRK-WAW jest informacja o Fast Tracku, którego nie powinno być. Czy mogę w związku z tym liczyć, że wpuszczą mnie do Business Lounge? Z góry dzięki!

-- 27 Kwi 2024 11:48 --

soczekpl napisał(a):
Cześć wszystkim, chciałbym się upewnić - jutro podróżuję LOT-em z Krakowa do Nicei z przesiadką w Warszawie.

Pierwotnie była klasa ekonomiczna, w piątek na odcinku WAW-NCE zrobiony upgrade do biznes. LOT oczywiście twierdzi, że "benefity" od Warszawy, ale na karcie pokładowej KRK-WAW jest informacja o Fast Tracku, którego nie powinno być. Czy mogę w związku z tym liczyć, że wpuszczą mnie do Business Lounge? Z góry dzięki!

A! Dodam, że chodzi o BL w Krakowie.
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 27 Kwi 2024 11:58 

srebrny
Ztcp w LOT przysługuje salonik na locie krajowym, o ile kolejny segment jest w biznesie. Tylko musisz pokazać obie karty pokładowe.
sranda lubi ten post.
kubus95 uważa post za pomocny.

#174 PostWysłany: 27 Kwi 2024 11:59 

srebrny
Tak, powinni wpuścić do EL w Krakowie na podstawie biletu w klasie biznes z WAW, jesli jest na tej samej rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 27 Kwi 2024 12:44 

Dzięki! Tak, jest na tej samej rezerwacji, tylko upgrade był robiony w ramach programu LOT Upgrade, więc pierwszy lot (KRK-WAW) formalnie jest w klasie ekonomicznej.
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 27 Kwi 2024 12:45 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Odcinka krajowego w klasie biznes w LO nie da się mieć akurat żadnym sposobem ponieważ LO na krajówkach w ogóle tej klasy podróży nie oferuje.
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 27 Kwi 2024 12:49 

Wiem, ale LOT oficjalnie twierdzi, że gdybym chciał mieć benefity z Krakowa - Fast Track + salonik - to muszę przez infolinię "przeprowadzić wymianę biletu do wyższej klasy oraz taryfy".

Czyli tak jak ktoś pisał wyżej - oficjalnie jedno, praktyka jest inna.

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 20 Cze 2024 16:09, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 20 Cze 2024 15:52 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Czysto informacyjnie, ale możemy zrobić później wikipost z najniższymi stawkami do licytacji.

TLL-WAW - 280 PLN //stawka "buy-now' - 500 zł
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#179 PostWysłany: 20 Cze 2024 20:11 

platynowy
WAW-TIA 81$/203$

U mnie nie ma opcji buy now, jest tylko licytacja jak wyżej (od-do).
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
1955845624 uważa post za pomocny.

#180 PostWysłany: 06 Paź 2024 18:10 

niebieski
Hejka,
to że upgrade z licytacji nie daje dodatkowych mil to wiem, a co z punktami kwalifikującymi? Pozostają z eko z jednak z C?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 199 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość