Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3078 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 154  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Curve
#2701 PostWysłany: 02 Mar 2024 13:41 

pawfazi napisał(a):
Nie da się, ale "stara" karta będzie działać normalnie po zmianie planu.

Przypuszczam, że wątpię...
Jeśli nowa karta jest obowiązkowa to widzę scenariusz jaki miałem przy przejściu ze Standard na X.
Wybór wyższego planu powoduje:
- natychmiastowe zablokowanie starej karty
- "wyslanie" (do apki) nowej karty wirtualnej
- wysłanie pocztą nowej karty fizycznej.
A na to nie mam czasu bo już mnie domu nie ma. Musiałbym przez cały wyjazd płacić tylko zbliżeniowo zegarkiem, a już miałem konieczność wetkniecia karty w paszczę...
 Profil Relacje PM off  

Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜 Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜
🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍 🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍
#2702 PostWysłany: 02 Mar 2024 14:50 

Chciałem jeszcze dopytać, czy w przypadku karty kredytowej w walucie PLN podpiętej pod Curve i doładowania Revoluta w PLN występuje jakieś przewalutowanie po stronie Curve i wchodzi to w ich limit przewalutowań po lepszy rate'cie w miesiącu?
 Profil Relacje PM off  

#2703 PostWysłany: 02 Mar 2024 14:51 

złoty
Przewalutowanie z pln na pln?

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#2704 PostWysłany: 02 Mar 2024 15:41 

HON fly4free
Dla każdej karty podpiętej w Curve w jej ustawieniach (Card Settings) można wybrać Card currency - walutę karty (jest ich obecnie 25 do wyboru). Można więc, całkiem złośliwie dla siebie samego, ustawić dla karty PLN jakąś inna walutę, a potem doładowywać nią ponownie konto w PLN...
 Profil Relacje PM off
Rutras uważa post za pomocny.

#2705 PostWysłany: 06 Mar 2024 15:15 

Czy dobrze myślę o usłudze Curve:

Płacąc np. kartą kredytową i następnie odpinając ją z portfela, dokonując zwrotu lub częściowego zwrotu towarów, zwrot środków trafi na inną zdefiniowaną kartę np. debetową, która pozostała podpięta pod Curve?
 Profil Relacje PM off  

#2706 PostWysłany: 06 Mar 2024 16:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Źle myślisz. Zwrot zawsze wraca na kartę, którą dokonana została płatność. Nawet jeżeli owa karta jest już zamknięta - wtedy musisz kontaktować się z bankiem, bo zwrot wraca na konto techniczne (sprawdzone).

Dodatkowo raz mi się zdażyło, że zwrot procesowany przez Curve.... zaginął i dopiero po krótkiej walce z supportem ogarneli zagubioną transakcję.
 Profil Relacje PM off
Rutras lubi ten post.

#2707 PostWysłany: 06 Mar 2024 20:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Możecie doładować Revoluta kartą debetową Pekao podpiętą pod Curve?

Zrobiłem dziś jedno doładowanie i przeszło, chcę teraz robić kolejne to mi piszą, że bank nie zezwala na doładowania tą kartą. :S

W ogóle jakiś burdel jest, każdą transakcję po kilka razy pokazuje.

edit: bezpośrednio kartą Pekao poszło.
 Profil Relacje PM off  

#2708 PostWysłany: 06 Mar 2024 23:24 
Awatar użytkownika

platynowy
Tylko uważaj na prowizję z PEKAO. Chyba że musisz.
 Profil Relacje PM off  

#2709 PostWysłany: 07 Mar 2024 16:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie ma prowizji w debetowych, to już by było przegięcie. xD
 Profil Relacje PM off  

#2710 PostWysłany: 07 Mar 2024 16:59 

niebieski
Są, ale akurat nie w Pekao ;)
 Profil Relacje PM off  

#2711 PostWysłany: 08 Mar 2024 01:10 

Curve fronted nie sprawia, że można doładować za darmo kredytową która pobiera opłaty za quasi-cash?
 Profil Relacje PM off  

#2712 PostWysłany: 08 Mar 2024 10:48 

Kredytówka ma 3% za płatności do portfeli internetowych, próbował ktoś do curve lub inny portfel?
 Profil Relacje PM off  

#2713 PostWysłany: 08 Mar 2024 22:07 
Awatar użytkownika

Ale Curve nie ma żadnego portfela, do Curve nic się nie wpłaca, po prostu podpina się swoje karty płatnicze i machając Curve płaci się de facto tymi kartami

#2714 PostWysłany: 08 Mar 2024 22:16 
Awatar użytkownika

złoty
Curve cash jest pewnego rodzaju portfelem... Aczkolwiek nie jest tak łatwo go doładować.
 Profil Relacje PM off  

#2715 PostWysłany: 08 Mar 2024 22:46 

niebieski
Robus napisał(a):
Curve fronted nie sprawia, że można doładować za darmo kredytową która pobiera opłaty za quasi-cash?

Nie, bo za fronted płaci się prowizję w zależności od planu.
 Profil Relacje PM off  

#2716 PostWysłany: 08 Mar 2024 22:47 

W Black rzekomo jest 1000€ za darmo.
 Profil Relacje PM off  

#2717 PostWysłany: 11 Mar 2024 23:54 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
krzykrzysztof napisał(a):
Źle myślisz. Zwrot zawsze wraca na kartę, którą dokonana została płatność. Nawet jeżeli owa karta jest już zamknięta - wtedy musisz kontaktować się z bankiem, bo zwrot wraca na konto techniczne (sprawdzone).

Zwrot wraca w teorii na pierwotną kartę, a w praktyce "wróciło na inną, no i co w związku z tym, masz kliencie problem, to masz pecha, bo mamy to w d...".
Kupiłem coś w Auchan kartą Santander i po chwili przerzuciłem płatność na PKO BP, obie karty aktywne i co chwilę coś między nimi przerzucałem. Nie wiadomo czemu zrobili zwrot na kartę w EUR (Plutus), przez co byłem stratny kilka PLN na różnicach kursowych.
Ogólnie wszystko, co związane z działaniem Curve to jedna wielka loteria :)
@Rutras
Rutras lubi ten post.

#2718 PostWysłany: 12 Mar 2024 10:03 
Awatar użytkownika

złoty
Taaaa, kiedyś mocno się zdziwiłem jak mi zwrot poszedł na Curve cash - mimo że cały czas była podpięta ta sama karta, a minęło ledwie kilka dni.
 Profil Relacje PM off  

#2719 PostWysłany: 12 Mar 2024 10:15 
Awatar użytkownika

srebrny
man4business napisał(a):
Dokładnie tak. Ja mam na stałe podpiętą kartę CC normalnie w PLN i przeliczenie robi Curve. Dodatkowo, jak po czasie kurs walutowy zmieni się "w dobrą stronę", robię przepięcie płatności (GBIT - Go Back In Time) np. na kartę z korzystnym kursem (Revolut, albo inna "wielowalutowa" karta), odzyskuję całość co do grosza i płatność jest pobrana z nowej karty. Tyle że w bezpłatnym planie Curve jest to mocno ograniczone co do liczby takich cofnięć i czasu, w planie Metal ma się 120 dni i bez limitów takich operacji (tzn. przełożenie dla danej transakcji można oczywiście zrobić tylko raz).

@man4business
mam pytanie, bo pod Curve standardowo mam podpiętą KK Citi w PLN i potrzebowałem zrobić zapłatę w EUR na weekendzie (doliczyło opłaty weekendowe Curve), teraz chciałbym skorzystać z GBIT, ale jak podpinam Revo pod Curve to Curve wykrywa Revo - jako główną walutę (PLN). W Revo konto główne mam ustawione EUR i środki na Revo są tylko w EUR.
.
Chcę zmienić walutę przy podpiętej REVO na Curve to otrzymuję od Curve komunikat:
"Please note the currency you've chosen (EUR) is different than one detected for this card (PLN). You may be charged additional FX by using the currency."
 Profil Relacje PM off  

#2720 PostWysłany: 12 Mar 2024 12:49 

HON fly4free
@cekace
cekace napisał(a):
Chcę zmienić walutę przy podpiętej REVO na Curve to otrzymuję od Curve komunikat:
"Please note the currency you've chosen (EUR) is different than one detected for this card (PLN). You may be charged additional FX by using the currency."

No i co z tego? Przepinasz na EUR i będzie traktował jak kartę w EUR. Jeśli zaś obciąży Revoluta w EUR to ten wyda środki w EUR, jeśli takowe masz na koncie w Revolut.
 Profil Relacje PM off
cekace lubi ten post.
cekace uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3078 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 154  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości