Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu: [b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym: [b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: [b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: [b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): [b].......[/b]

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? [b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): [b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: [b].......[/b]

Inne uwagi: [b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 93  Następna
Autor Wiadomość
#1721 PostWysłany: 15 Sty 2024 02:46 

Nazwa hotelu: Novotel Bangkok Silom Road

Twój status w programie lojalnościowym: Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard z podwójnym łóżkiem

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Welcome drink, list powitalny, upgrade do pokoju z sofą, wstawka ze słodkościami

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Pełna (w ramach promocji 6000pkt

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? -

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): -

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Klasyczny Novotel znany mi z Europy. Pokoje trochę nadgryzione zębem czasu, ale nie mogę powiedzieć, że zaniedbane. Basen zewnętrzny na 7 piętrze mały, ale da się popływać i zrelaksować. Lokalizacyjnie słabo - rezerwowałem patrząc na odległości do rzeczy do zwiedzania i to dla nas okazało się ok (dłuższy spacer do Chinatown i krótszy do SkyWalk na King Power Mahanakhon), ale daleko od metra i kolejki. W zdjęciach poniżej widok z okna pokoju (jak dobrze pamiętam 17 piętro) i widok z "tarasu" przy barze na parterze.

Inne uwagi: Nie wiem o co chodzi, ale obecnie w googlach pokazuje się jako "Zamknięty na stałe"

Załącznik:
Hotels02.jpg
Hotels02.jpg [ 205.82 KiB | Obejrzany 1827 razy ]

Załącznik:
Hotels03.jpg
Hotels03.jpg [ 208.86 KiB | Obejrzany 1827 razy ]

Załącznik:
Hotels01.jpg
Hotels01.jpg [ 181.83 KiB | Obejrzany 1827 razy ]

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nazwa hotelu: Mercure Chiang Mai

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Podobno upgrade pokojów + welcome drink (bezalkoholowy) dla wszystkich osób na rezerwacji (2 oddzielne pokoje)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? -

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): -

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Ten hotel jest dla mnie jakimś fenomenem. Standardowa stawka wynosiła ok 150 PLN za pokój, ale zbiłem ją punktami do ok. 65PLN. Z racji ceny spodziewałem się najgorszego, ale okazało się zupełnie przeciwnie. Obsługa była bardzo miła i jak pojawiliśmy się ok 8.00 (zameldowanie standardowo od 14) to od razu zaproponowali, żebyśmy skorzystali z ręczników nad basenem i tamtejszych prysznicy, żeby się odświeżyć po podróży. Plecaki też powiedzieli, żeby zostawić gdziekolwiek, a obsługa się nimi zajmie i przeniesie do przechowalni. Pokoje dostaliśmy po powrocie ze spaceru i kolejne zaskoczenie - bardzo duże, komfortowe, czyste, a łóżko na szerokość miało ze 2.5 metra - nigdy tak dużego w Accorze nie widziałem. Oczywiście hotel ma swoje lata - dostęp do pokoi jest tradycyjnym kluczem, a nie kartą, windy stare itd. ale jeśli jeszcze kiedykolwiek będę w Chiang Mai to chyba ponownie zaryzykuję nocleg tam :)

Inne uwagi: -

Image
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

Tydzień na Teneryfie za 1829 PLN 🌤️🏖️ Loty z Warszawy i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Tydzień na Teneryfie za 1829 PLN 🌤️🏖️ Loty z Warszawy i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
Wypoczynek w Egipcie 🏝️🎄 4* hotel nad Morzem Czerwonym za 1998 PLN Wypoczynek w Egipcie 🏝️🎄 4* hotel nad Morzem Czerwonym za 1998 PLN
#1722 PostWysłany: 15 Sty 2024 10:24 

srebrny
Cytuj:
Lokalizacyjnie słabo - rezerwowałem patrząc na odległości do rzeczy do zwiedzania i to dla nas okazało się ok (dłuższy spacer do Chinatown i krótszy do SkyWalk na King Power Mahanakhon), ale daleko od metra i kolejki.

Musiałeś chyba przeoczyć najbliższe przystanki autobusów, SkyTrain i tramwajów wodnych.
 Profil Relacje PM off  

#1723 PostWysłany: 15 Sty 2024 15:31 

Loty: 182
Kilometry: 408 475
niebieski
Nazwa hotelu: Mövenpick Siam Na Jomtien Pattaya - Tajlandia

Twój status w programie lojalnościowym: platynowy

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy apartament

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: podwyższenie standardu pokoju do apartamentu VIP z widokiem na morze, wstawka do pokoju, darmowe śniadania, drink powitalny, dostęp do saloniku hotelowego

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? tak

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Salonik znajduje się na trzecim pietrze z pięknym widokiem na basen i morze. Napoje (kawa, herbata, woda) dostępne przez cały dzień. Od 14 do 16 dostępne przekąski. Od 17 do 19 wieczorny poczęstunek z otwartym barem. Miejsc sporo, wybór dań duży. Serwowane były też krewetki, a nawet kawałki homara. Spory wybór alkoholi. Obsługa bardzo miła. Więcej na zdjęciach.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Otrzymaliśmy ogromny apartament (83 m kw.) - duży przedpokój, pokój dzienny, gabinet, sypialnia, łazienka i super balkon z widokiem z 34 lub 35 piętra (zapomniałem). W pokoju czyściutko, serwis pokoju dwa razy dziennie. Hotel duży, ale bardzo przyjazny. Miła, kompetentna obsługa. Codziennie o 16.00 w lobby hotelowym poczęstunek wyrobami z czekolady (dla wszystkich gości). Duża restauracja, śniadania smaczne. Fajny basen, także wydzielona część dla dzieci z super atrakcjami, mała, ale wystarczająca plaża z leżakami i ręcznikami. Hotel godny polecenia dla chcących się wyciszyć. Jest tylko jedno ale... Hotel znajduje się ok. 9 km od Pattaya. Okolica hotelu mało atrakcyjna. 15 min spacerem do sklepu 7/11.

Inne uwagi: Na plaży dla gości hotelowych dostępne za darmo kajaki i sup-y. Basen z ratownikiem. W hotelu pomieszczenia zabawy dla dzieci. Bardzo miły menadżer hotelu (Pan z Azerbejdżanu).

Załączniki:
poczęstunek czekoladowy.jpg
poczęstunek czekoladowy.jpg [ 163.06 KiB | Obejrzany 1723 razy ]
21.jpg
21.jpg [ 161.94 KiB | Obejrzany 1723 razy ]
20.jpg
20.jpg [ 157.89 KiB | Obejrzany 1723 razy ]
19.jpg
19.jpg [ 163.84 KiB | Obejrzany 1723 razy ]
18.jpg
18.jpg [ 159.16 KiB | Obejrzany 1723 razy ]
17.jpg
17.jpg [ 159.83 KiB | Obejrzany 1723 razy ]
16.jpg
16.jpg [ 162.72 KiB | Obejrzany 1723 razy ]
15.jpg
15.jpg [ 161.17 KiB | Obejrzany 1723 razy ]
14.jpg
14.jpg [ 162.19 KiB | Obejrzany 1723 razy ]
13.jpg
13.jpg [ 162.51 KiB | Obejrzany 1723 razy ]
12.jpg
12.jpg [ 163.44 KiB | Obejrzany 1723 razy ]
11.jpg
11.jpg [ 161.15 KiB | Obejrzany 1723 razy ]
10.jpg
10.jpg [ 161.77 KiB | Obejrzany 1723 razy ]
7sal.jpg
7sal.jpg [ 163.28 KiB | Obejrzany 1723 razy ]
6sal.jpg
6sal.jpg [ 159.11 KiB | Obejrzany 1723 razy ]
5sal.jpg
5sal.jpg [ 163.01 KiB | Obejrzany 1723 razy ]
3sal.jpg
3sal.jpg [ 162.93 KiB | Obejrzany 1723 razy ]
2sal.jpg
2sal.jpg [ 162.6 KiB | Obejrzany 1723 razy ]
1sal.jpg
1sal.jpg [ 163.03 KiB | Obejrzany 1723 razy ]
 Profil Relacje PM off
11 ludzi lubi ten post.

#1724 PostWysłany: 06 Lut 2024 11:41 

platynowy
Nazwa hotelu: Sofitel London Heathrow

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Pokój klasyczny, 2 pojedyncze łóżka

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do pokoju luksusowego, cokolwiek to oznacza:) welcome drink, czekolada jako wstawka, list, dostęp do saloniku
Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? tak

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): W sumie rezerwowany przede wszystkim dla tego saloniku (jednego z 15 dostępnych w acorowskich hotelach w Europie, w tym 5 w Turcji). Swego czasu nawet był dostępny na PP, wszak do hotelu prowadzi kładka z Terminalu 5. Poranny wylot ale dokładnie ten salonik był głównym czynnikiem wyboru hotelu . Wystrój całkiem ok miejsca wystarczająco, wszyscy z dostępem siedzieli, załapałem się na popołudniowy podwieczorek, trochę ciasteczek było. Główna kolacja od 18. No takiej wystawki serowo-dipowej to ja nigdy nie widziałem w żadnym saloniku pięknie przygotowane pięknie wyłożone i cudownie smakowało, wystawka niczym na jakiś tragach. Szok. Generalnie same przystawki, sama zmian płyta, czyżby na ciepło tylko kawa i herbata:?? A nie nie, po 20 - 30 minutach jak już towarzystwo podjadło trochę sera i podlało się winami czy bąblami. Wjechał obligatoryjnie zestaw na ciepło, pierożki trochę mięsa z dipami. Panie w sumie nie pytały się czy ktoś reflektuje czy nie. Wyglądało to mniej wiec tak: micha na stół i żreć:) i nie wybrzydzać:) Alko słabe i tak nie pozwoliły lać samemu. Wszystko sporządzały same, biegały również z butelkami wina i prosseco i dolewały każdemu kończącemu i zainteresowanego dalsza konsumpcją. Uwijały się przy tym nie bywale sprawnie. Śniadanie tamże od 6:30. Ponownie nic na ciepło, danie z karty dodatkowe płatne, chyba oprócz jednej ogólne pozycji. Zjadłem dobre gotowe kanapeczki z łososiem a drugie z awokado Do tego dobre szoty owocowe, skromnie ale głodny nikt nie wyjdzie. W sumie nie miałem zamiaru najadać ponieważ za chwilę czekała mnie rekordowa ilość saloników lotniskowych na Terminalu 2 do odwiedzenia:)

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Słaba rozpoznawalność statusu, oprócz tego ze powitał mnie recepcjonista jako Platynowego. Wszystkiego musiałem się dowiadywać sam. Próba walki o suite, początkowo się niby udało a później cos zaczął biadolić że dostałem Pokój luksusowy i to upgrade:) Nie wiem czym się one różnią od tego klasycznego, wg rozpiski pokoi kilka m2 więcej i chyba TV w łazience (i tak nie działał:) i chyba całego minibarku w cenie. Nie było cennika, a rano się nikt nie pytał czy korzystałem. Ale nie dość ze nic z niego nie wziąłem, to jeszcze do niego włożyłem swoje piwo craftowe:) leciałem tylko z podręcznym a mocy już nie było aby go wypić. Pokój niczego nie urwał, a poza tym w ogóle te pokoje od strony zamkniętego patio, z dostępem niebieskiej poświaty próbującej niby imitować niebo czy świtało dzienne są jednak fatalne jak w jakiej bazie naukowej.

Inne uwagi: Kładką do terminal 5 czyli lotów BA z 5 minut. Pokój przeciętny, swoje najlepsza czasy ma dawano za sobą. Hotel tez już wiekowy. Salonik całkiem dobry wystawka serów zrobiła na mnie wielki wow. Ceny w karcie w barze o zgrozo, kieliszek Riesling który dostałem jako welcome drink 12,50 GBP, drinki 15 GBP nie wspominając o cenach "..angielskiej wódy, pędzonej na myszach...":)

Załącznik:
01SH.jpg
01SH.jpg [ 771.62 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
02SH.jpg
02SH.jpg [ 940.26 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
03SH.jpg
03SH.jpg [ 940.77 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
04SH.jpg
04SH.jpg [ 689.67 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
05SH.jpg
05SH.jpg [ 758.89 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
06SH.jpg
06SH.jpg [ 632.06 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
07SH.jpg
07SH.jpg [ 744.38 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
08SH.jpg
08SH.jpg [ 706.06 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
09SH.jpg
09SH.jpg [ 606.13 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
10SH.jpg
10SH.jpg [ 733.67 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
11SH.jpg
11SH.jpg [ 818.62 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
12SH.jpg
12SH.jpg [ 970.18 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
16SH.jpg
16SH.jpg [ 832.5 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
13SH.jpg
13SH.jpg [ 824.62 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
14SH.jpg
14SH.jpg [ 834.17 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Kolacja
Załącznik:
15SH.jpg
15SH.jpg [ 707.76 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
17SH.jpg
17SH.jpg [ 943.01 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
18SH.jpg
18SH.jpg [ 991.93 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
19SH.jpg
19SH.jpg [ 895.45 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
20SH.jpg
20SH.jpg [ 855.36 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
21SH.jpg
21SH.jpg [ 902.92 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
22SH.jpg
22SH.jpg [ 749.01 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
23SH.jpg
23SH.jpg [ 881.3 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
24SH.jpg
24SH.jpg [ 917.49 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
25SH.jpg
25SH.jpg [ 934.84 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
26SH.jpg
26SH.jpg [ 881.84 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Śniadanie
Załącznik:
27SH.jpg
27SH.jpg [ 912.64 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
28SH.jpg
28SH.jpg [ 841.01 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
29SH.jpg
29SH.jpg [ 852.29 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
30SH.jpg
30SH.jpg [ 800.1 KiB | Obejrzany 1573 razy ]

Załącznik:
31SH.jpg
31SH.jpg [ 878 KiB | Obejrzany 1573 razy ]
 Profil Relacje PM off
14 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#1725 PostWysłany: 06 Lut 2024 20:39 
Awatar użytkownika

Loty: 344
Kilometry: 432 849
srebrny
Nazwa hotelu: ibis Ankara Airport

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Pokój standardowy z 1 podwójnym łóżkiem

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Voucher na drink powitalny z wyłączeniem alko (tylko wino, piwo, kawa i herbata, soft), zaproponowanie późnego wymeldowania, 4x wody w pokoju (ale to raczej standard)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Pełna - płatność na miejscu

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? Brak

Twoje doświadczenie związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Brak saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Tak, jeżeli ma się lot gdzieś dalej z Ankary lub chce się być przy lotnisku to polecam. Zaledwie 2km od/do lotniska Ankara. Taxi wzięte spod lotniska 50TRY (6,50zł stan na 01/2024) only cash. Działa też apka BiTaksi (można kartą). W hotelu przede mną ustawiła się załoga Turkisha, recepcjonista odrazu zawołał kierownik po pokazaniu karty Gold. Po wprowadzeniu danych z paszportu kierownik wypowiedział „Wow, You are a Gold member Accor o.O Welcome!” nie wiem czy każdego tak witają z Goldem czy byłem pierwszym przypadkiem w historii (wątpię) czy tak rzadko pojawia się tam osoba ze statusem. Status rozpoznany odrazu jak widać. Zostało mi zaproponowane późne wymeldowanie. Zapytanie czy chce pokój dla palących czy nie palących. Następnie „Zaproponowałbym Ci upgrade ale to Ibis i nie ma lepszych pokoi ale dam Ci na najwyższym piętrze”. W razie problemów mam odrazu przyjść i zgłosić i pomoże rozwiązać. Obsługa ma spory plus, miła i przyjazna. Restauracja czynna 24h/7. Co tu się rozpisywać, klasyczny ibis. W pokoju czajnik, lodówka, dodatkowa kołdra, poduszka - na plus. Pobyt 01/2024

Inne uwagi: Na plus restauracja 24/7 (w ramach ciekawostki można na wynos wziąć Pizzę/Burgera Ibisa w zestawie z softem), spory wybór dań. Śniadania w porządku, jest Turecki Cay dostępny ;) . Na malutki minus to brak bankomatu, trzeba jechać na lotnisko (pytałem na recepcji czy jest możliwość wypłaty z terminala ale nie). Warto mieć gotówkę bo w TAXI tylko gotówką. Jakieś 800m od hotelu przystanek autobusowy w kierunku miasta. Gdyby ktoś chciał wracać z centrum Ankary do hotelu to najlepiej „HAVAS” bus (80TRY) na lotnisko i wtedy TAXI za 50 TRY. Taxi z hotelu na lotnisk 100 TRY.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.

#1726 PostWysłany: 07 Lut 2024 10:01 

platynowy
Nazwa hotelu: The Bridge Wrocław MGallery

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: POKÓJ TYPU DE LUXE Z ŁÓŻKIEM KING-SIZE

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do APARTAMENT TYPU JUNIOR Z ŁÓŻKIEM KING-SIZE, wstawak słodkosci +sok, liścik, voucher na Welcome drinka dowlony koktajl z karty:)

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? Nie

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Nie dotyczy

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel już nie raz opisywany, ale to mój ostatni hotel z portfolio Accora we Wrocławiu, odhaczony. W sumie najjaśniejszy brand we Wrocławiu, lepszy nawet niż nieistniejący już Sofitel. Na dzień dobry sprawdzam przed check in co jest dostępne, oczywiście suity dostępne. To atakuje, jeszcze dobrze nie zacząłem; "Czy dostane jakiś upg...?:) a Pani, tak daliśmy panu upgrade do Suite. No w końcu jakiś porządny up (w sumie jeśli licząc kategorie to podniesiony o jedną wyżej od tego co rezerwowałem), pokój designerski robił bardzo dobre wrażenie. Z widokiem na Ostrów Tumski i Katedrę. Połączenie drewnianej podłogi i surowego betonowego sufitu, wysokie okna na ponad 1/2 pokoju. Dodatkowa sofa, dużo wolnej przestani. Trochę to ustawianie nie przemyślane wg mnie, zdecydowanie można tam było to inaczej ułożyć przez co apartament robił by wrażenie jeszcze większego (wg info hotelowej ma 47 m2), a tak trochę przestrzenie nie zagospodarowane. Ogromną łazienka aż za duża, tu tez spokojnie można byłoby jeszcze wannę wstawić. Po tym zorientowaniem się że to JUNIOR SUITE a nie EXECUTIVE (w nim jest dodatkowa wanna w łazience) . Welcome drinki nie standard piwo wino czy softy wg rozpiski otrzymanej, tylko wszystko z karty:) Polecam autorskie koktajle, mistrz ceremonii za barkiem autentycznie:), potężnie zaopatrzony barek no i te autorskie receptury, koktajle koło 40 PLN. Mój na bazie żytniej whisky + sok z buraka kakao, rzeźbił go około 4 minut. Majstersztyk, barmana zna się na róbcie poobserwowałem go chwile, "niewinny czarodziej":)
Śniadanie w Restauracji Craft, można na śniadanie wieść z ulicy bez noclegu (pełne 85 PLN:), Szakszuka rewelacja:), + te dania na zamówienie miazga, ogromne przesadziłem wziąłem jajka po benedyktyńsku, pyszne ze szpinakiem. Ale nie przemyślane moich możliwości i domówiłem craftowego bajgla, jak mi go doniesione, już wiedziałem że będzie problem z dokończeniem. Ogromny jajko rozpływające się, wędzony łosoś, sałata, śmietana, avocado, miazga. Dobiłem się nim na amen, słodkiego ani jogurtu już nie było gdzie upchnąć.

Inne uwagi: Upgrade i pokój cudo, drinki i barek cudo, śniadanie dania z karty cudo, pełna rekomendacja, aczkolwiek sugeruje się dwa razy zastanowić nad jajkami czy bajglem, zjadłem ale to tylko że głupie mi go było zostawić, z reguły tyle ile nałożyłem tyle muszę zjeść, skoro oczy mogły dupa musi się również z tym zmierzyć.

Załącznik:
01MBW.jpg
01MBW.jpg [ 647.01 KiB | Obejrzany 1401 razy ]

Załącznik:
02MBW.jpg
02MBW.jpg [ 400.17 KiB | Obejrzany 1401 razy ]

Załącznik:
03MBW.jpg
03MBW.jpg [ 413.08 KiB | Obejrzany 1401 razy ]

Załącznik:
04MBW.jpg
04MBW.jpg [ 410.91 KiB | Obejrzany 1401 razy ]

Załącznik:
05MBW.jpg
05MBW.jpg [ 437.94 KiB | Obejrzany 1401 razy ]

Załącznik:
06MBW.jpg
06MBW.jpg [ 505.94 KiB | Obejrzany 1401 razy ]

Załącznik:
07MBW.jpg
07MBW.jpg [ 405.83 KiB | Obejrzany 1401 razy ]

Załącznik:
08MBW.jpg
08MBW.jpg [ 410.85 KiB | Obejrzany 1401 razy ]

Załącznik:
09MBW.jpg
09MBW.jpg [ 493.05 KiB | Obejrzany 1401 razy ]

Załącznik:
10MBW.jpg
10MBW.jpg [ 484.74 KiB | Obejrzany 1401 razy ]

Załącznik:
11MBW.jpg
11MBW.jpg [ 307.15 KiB | Obejrzany 1401 razy ]

Załącznik:
12MBW.jpg
12MBW.jpg [ 334.15 KiB | Obejrzany 1401 razy ]

Załącznik:
13MBW.jpg
13MBW.jpg [ 446.96 KiB | Obejrzany 1401 razy ]

Załącznik:
14MBW.jpg
14MBW.jpg [ 579.49 KiB | Obejrzany 1401 razy ]

Załącznik:
15MBW.jpg
15MBW.jpg [ 772.66 KiB | Obejrzany 1401 razy ]

Załącznik:
16MBW.jpg
16MBW.jpg [ 594.55 KiB | Obejrzany 1401 razy ]

Załącznik:
17MBW.jpg
17MBW.jpg [ 585.49 KiB | Obejrzany 1401 razy ]

Załącznik:
18MBW.jpg
18MBW.jpg [ 618.78 KiB | Obejrzany 1401 razy ]

Załącznik:
19MBW.jpg
19MBW.jpg [ 639.64 KiB | Obejrzany 1401 razy ]

Załącznik:
20MBW.jpg
20MBW.jpg [ 758.12 KiB | Obejrzany 1401 razy ]

Załącznik:
21MBW.jpg
21MBW.jpg [ 822.2 KiB | Obejrzany 1401 razy ]

Załącznik:
22MBW.jpg
22MBW.jpg [ 780.73 KiB | Obejrzany 1401 razy ]

Załącznik:
23MBW.jpg
23MBW.jpg [ 815.97 KiB | Obejrzany 1401 razy ]

Załącznik:
24MBW.jpg
24MBW.jpg [ 769.74 KiB | Obejrzany 1401 razy ]

Załącznik:
25MBW.jpg
25MBW.jpg [ 621.69 KiB | Obejrzany 1401 razy ]

Załącznik:
26MBW.jpg
26MBW.jpg [ 718.42 KiB | Obejrzany 1401 razy ]
 Profil Relacje PM off
15 ludzi lubi ten post.
5 ludzi uważa post za pomocny.

#1727 PostWysłany: 07 Lut 2024 12:41 

@kacper451
Softów z minibaru nie miałeś za free?
Korzystałeś z darmowego wieczornego serwisu?
 Profil Relacje PM off  

#1728 PostWysłany: 07 Lut 2024 13:17 

platynowy
W lodowce był cennik to nie ruszałem:) o żadnym wieczornym serwisie nikt nie wspominał.
 Profil Relacje PM off  

#1729 PostWysłany: 07 Lut 2024 14:42 

@kacper451
Są to dwie opcje, które przysługują platynie w hotelach MGallery.
 Profil Relacje PM off
kacper451 lubi ten post.

#1730 PostWysłany: 07 Lut 2024 14:49 

Mam Diamonda trzeci rok z rzędu, spałem w tym MGalery we Wrocławiu kilka razy i nikt nigdy nic mi nie proponował. Ani darmowych softów ani żadnego serwisu wieczornego. Nie ma o tym też żadnej informacji w pokoju. Natomiast zawsze dostałem upgrade.
 Profil Relacje PM off  

#1731 PostWysłany: 07 Lut 2024 14:57 

Co ciekawe mnie też nikt nie informował czy to w Sopocie czy to we Wrocławiu, ale po zapytaniu otrzymałem odpowiedź twierdzącą :)
 Profil Relacje PM off  

#1732 PostWysłany: 07 Lut 2024 15:00 
Awatar użytkownika

Loty: 720
Kilometry: 996 938
platynowy
A serwis wieczorny to nie jest przypadkiem zasłonięcie okien?
 Profil Relacje PM off  

#1733 PostWysłany: 07 Lut 2024 15:23 

@pabien
Zgadza się, ale i też przygotowanie łóżka do snu, (nie musisz wyszarpywać kołdry), uzupełnienie napoi, ewentualna wymiana pościeli.
 Profil Relacje PM off
lukket lubi ten post.

#1734 PostWysłany: 07 Lut 2024 15:27 

platynowy
Softy to akurat wynikają z brandu, wyleciało mi z głowy

Załącznik:
MG.jpeg
MG.jpeg [ 62.92 KiB | Obejrzany 1330 razy ]

W Sofitelu tez nikt mi niczego nie odkrywał czy zasłaniał:)

Załącznik:
Mg2.jpeg
Mg2.jpeg [ 84.11 KiB | Obejrzany 1328 razy ]
 Profil Relacje PM off
Chupacabra uważa post za pomocny.

#1735 PostWysłany: 08 Lut 2024 12:29 
Awatar użytkownika

platynowy
O serwis wieczorny dla statusu z reguły trzeba poprosić.

Ostatnio edytowany przez pawfazi, 08 Lut 2024 13:08, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
kacper451 lubi ten post.

#1736 PostWysłany: 08 Lut 2024 12:33 
Awatar użytkownika

Loty: 372
Kilometry: 647 653
HON fly4free
MarcinONY napisał(a):
Zgadza się, ale i też przygotowanie łóżka do snu, (nie musisz wyszarpywać kołdry),

To kolejny dowód, że warto się starać o uzyskanie statusu. ;)
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1737 PostWysłany: 08 Lut 2024 13:59 

platynowy
"Biadolicie" Hipolicie a tu jest bardziej dosadnie :P

Profil Relacje PM off  

#1738 PostWysłany: 10 Lut 2024 19:08 

Nazwa hotelu: Mercure Madrid Centro

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Pokój z łóżkiej Queen Size

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Welcome drink dla dwóch osób, wstawka (dwa kartoniki z wodą), informacja przy zameldowaniu, że upgrade jest niemożliwy, ale dostajemy pokój na najwyższym piętrze z tarasem (okazało się, że to zwykły balkon, który mają wszystkie pokoje po tej stronie hotelu.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Punkty + dopłata + promocja 25% Accor na podróże zimowe

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? nie

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel jest położony w bardzo fajnym miejscu. Praktycznie po drugiej stronie ulicy jest Museo del Prado, kilka minut spaceru do wejścia do parku Retiro i kilkanaście minut do Plaza Mayor. Do stacji metra trzeba kawałek dojść, ale za to na sąsiednich uliczkach pełno winiarni, piwiarni i klimatycznych knajpek.
Sam pokój nie zachwyca, przydałoby mu się lekkie odświeżenie. Na plus balkon

Inne uwagi: W hotelu nie ma restauracji. Śniadania są wydawane w specjalnej salce, ale wieczorem dostępne są tam tylko przekąski z lodówki i napoje.

Załącznik:
Accor03.jpg
Accor03.jpg [ 138.76 KiB | Obejrzany 1019 razy ]

Załącznik:
Accor04.jpg
Accor04.jpg [ 98.25 KiB | Obejrzany 1019 razy ]

Załącznik:
Accor01.jpg
Accor01.jpg [ 112.29 KiB | Obejrzany 1019 razy ]

Załącznik:
Accor05.jpg
Accor05.jpg [ 72.19 KiB | Obejrzany 1019 razy ]

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nazwa hotelu: Ibis Styles Budapest Airport

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Welcome drink, wstawka (mała butelka musującego wina, orzeszki serowe i batonik)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Pełna

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? nie

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Świetny hotel przy bardzo wczesnych odlotach lub późnych wylotach. Na pieszo góra 5 minut od wejścia do terminala. Hotel wygląda na nowy i ma całkiem przyjemne pokoje. Porównując do innych Ibis Styles (głównie w Polsce), śniadanie na duży plus. Duży wybór zarówno ciepłych jak i zimnych rzeczy. Dodatkowo kojarzę Ibisy z okropną kawą, a tutaj było ok.

Inne uwagi: -

Załącznik:
Accor06.jpg
Accor06.jpg [ 87.26 KiB | Obejrzany 1019 razy ]

Załącznik:
Accor07.jpg
Accor07.jpg [ 147.3 KiB | Obejrzany 1019 razy ]

Załącznik:
Accor08.jpg
Accor08.jpg [ 85.14 KiB | Obejrzany 1019 razy ]

Załącznik:
Accor09.jpg
Accor09.jpg [ 99 KiB | Obejrzany 1019 razy ]

Załącznik:
Accor10.jpg
Accor10.jpg [ 102.69 KiB | Obejrzany 1019 razy ]

Image
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#1739 PostWysłany: 10 Lut 2024 21:07 

Loty: 182
Kilometry: 408 475
niebieski
pawfazi napisał(a):
O serwis wieczorny dla statusu z reguły trzeba poprosić.

Nie w krajach azjatyckich, tam z automatu wieczorem przychodziła obsługa i czyniła swoje obowiązki, np. poprawienie pościeli, uzupełnienie wody, wymiana ręczników i itp.
Warto o dobry status, ale generalnie (nie zawsze jest to regułą) najprzyjemniejsze korzyści są w krajach azjatyckich, na Bliskim Wschodzie, nie w Europie.
 Profil Relacje PM off  

#1740 PostWysłany: 10 Lut 2024 22:41 
Awatar użytkownika

platynowy
@potek7 przed covidem bym się zgodził.
Obecnie podtrzymuje to co napisałem.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 93  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości