Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu: [b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym: [b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: [b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: [b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): [b].......[/b]

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? [b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): [b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: [b].......[/b]

Inne uwagi: [b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 93  Następna
Autor Wiadomość
#1741 PostWysłany: 11 Lut 2024 12:41 

Loty: 181
Kilometry: 406 876
niebieski
-- 11 Lut 2024 10:17 --

Z doświadczeń zeszłorocznych i starszych: Phuket (Grand Mercure), Bali (Sofitel), Abu Dhabi (Sofitel), Bangkok (Pulman 2 razy), Kuala Lumpur, Pattaya (Movenpick) - serwis wieczorny był bez upominania się, nie było na Borneo (Pulman) i w innych standardu Mercure, Novotel.
Nie wiem czy miałem "szczęście", czy po prostu tak wyszło.

-- 11 Lut 2024 11:41 --

Nazwa hotelu: Pullman Bangkok Grande Sukhumvit Asoke

Twój status w programie lojalnościowym: platynowy

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Podwyższenie standardu pokoju? (24 piętro, obok saloniku), wstawka do pokoju (zdjęcie), drink powitalny, późniejsze wymeldowanie (16.00), wieczorny serwis

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? tak

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Salonik na 24 piętrze. Popołudniowa kawa, wieczorny poczęstunek. Dobre jedzonko. Smaczne ciasta, bardzo dobre, aczkolwiek zbyt rzadko uzupełniane dania ciepłe. Dużo miejsca. Jak zwykle klima ustawiana na minimum (obsługa w długim rękawie i marynarkach, my w krótkim rękawie). Alkohole podaje obsługa. Drinki słabe - szybciej można się zsikać, niż poczuć alkohol w głowie. Nawet prośba o mocniejszego drinka skutkuje tym, że w szklance znajduje się 40 ml alkoholu i reszta lodu i dodatków. Generalnie salonik godny polecenia, aczkolwiek słabszy niż w Pullman Bangkok King Power.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel dobrze zlokalizowany, blisko do kolejki, metra, autobusu. Pokój dość mały z ładnym widokiem. Czysto, sprzątanie codziennie. Śniadania smaczne, spory wybór dań. Hotel godny polecenia, aczkolwiek słabszy niż Pullman Bangkok King Power, który był nieco tańszy. Bardzo miła obsługa.

Inne uwagi: Grab na lotnisko BKK - 500 BTH, transport taksówką z Pattaya - 1400 BTH

Załączniki:
3.jpg
3.jpg [ 159.62 KiB | Obejrzany 3547 razy ]
7.jpg
7.jpg [ 162.42 KiB | Obejrzany 3547 razy ]
6.jpg
6.jpg [ 161.59 KiB | Obejrzany 3547 razy ]
5.jpg
5.jpg [ 161.91 KiB | Obejrzany 3547 razy ]
4.jpg
4.jpg [ 163.57 KiB | Obejrzany 3547 razy ]
2.jpg
2.jpg [ 161.85 KiB | Obejrzany 3547 razy ]
1.jpg
1.jpg [ 162.21 KiB | Obejrzany 3547 razy ]
 Profil Relacje PM off
12 ludzi lubi ten post.

W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️ W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️
Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️ Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️
#1742 PostWysłany: 17 Lut 2024 17:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Nazwa hotelu: Novotel Suites Malaga Centro

Twój status w programie lojalnościowym: gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Apartament typu superior z podwójnym łóżkiem i sofą do spania

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: powitalny poczęstunek (ciasto i owoce), dwie butelki wody, welcome drink dla 2 osób, późne wymeldowanie (do 17)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? nie

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): --------

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:
Moim zdaniem jest to fajna opcja na zwiedzanie Malagi, jeżeli szukacie hotelu Accora w centrum i macie budżet ponad położonego nieopodal Ibisa. Położenie hotelu bardzo dogodne, do stacji kolejki na lotnisko/dworca głównego/dworca autobusowego jakieś 10-15 min. niespiesznym spacerem. Do Mercado Central 5 minut, na dalsze stare miasto (muzea, Alcazaba) też jakieś 15 minut. W pobliżu jest m.in. Lidl i galeria handlowa Corte Ingles.

Co do pokoi - faktycznie są to suity, całkiem nieźle zaprojektowane. Zdjęcia na stronie accora dobrze oddają to, jak całość wygląda, więc już nie robiłam swoich zdjęć. Wchodzi się do części salonowej, gdzie znajduje się toaleta, kanapa, stół, krzesło oraz zabudowa obejmująca szafę i mały aneks kuchenny (zlew, mikrofala, czajnik, lodówka). Część z aneksem można zasunąć drzwiami. Dalej jest sypialnia, a z sypialni przechodzi się do naprawdę dużej łazienki - jest i wanna, i prysznic. Między salonem a sypialnią jest rozsuwana kotara - bardzo to praktyczne, można ją zasunąć, np. jeżeli jedna z osób chce posiedzieć dłużej w nocy i pooglądać telewizję. Na pewno zaletą suity są też duże okna. W aneksie kuchennym nie ma naczyń i sztućców, ale można je przynieść z portierni. Generalnie aneks pozwala na spokojne zjedzenie śniadania, ale o większym gotowaniu raczej nie ma mowy.

Ostatnia rzecz - obsługa. Wszyscy bardzo mili i uczynni, z niczym nie ma problemu, sami zaproponowali nawet późne wymeldowywanie do 17. Jedyne co, to polecam zrobić check in online, bo wpisywanie wszystkich danych z polskiego dowodu przez recepcjonistę trwa bardzo długo.

Inne uwagi: Ciężko mi powiedzieć, czy suity czymś się realnie od siebie różnią - poza tą suitą dla 4 osób, która wg opisu ma dwie kanapy. Być może różnica polega tylko na wstawionym do pokoju ekspresie i wstawce VIP, którą jest woda i ciastko ;) My dostaliśmy wstawkę, ale nie ekspres - nie wiem, czy mogę to zakwalifikować jako pełny upgrade ;)) Załączam plan 5 piętra - wydaje mi się, że najatrakcyjniejszy może być pokój nr 501 (my mieliśmy 520). Drugie zdjęcie to widok z okna.
Załącznik:
plan piętra.jpg
plan piętra.jpg [ 120.9 KiB | Obejrzany 3421 razy ]

Załącznik:
widok.jpg
widok.jpg [ 263.1 KiB | Obejrzany 3421 razy ]
8 ludzi lubi ten post.

#1743 PostWysłany: 19 Lut 2024 03:14 

Loty: 302
Kilometry: 529 820
złoty
Nazwa hotelu: Mantra Circle on Cavill Surfers Paradise , Gold Coast

Twój status w programie lojalnościowym: Silver

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: 1 Bedroom Ocean Spa Apartments

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Welcome drink czyli dwie małe wody:(

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? -

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): -

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Apartamentowiec w samym centrum Gold Coast , supermarket za rogiem , do przystanku tramwajowego 4 minuty, pokój wyposażony w zmywarkę, pralkę, mikrofalówkę, piekarnik, deskę do prasowania, żelazko. Super widok z 22 piętra. Na plus żel pod prysznic ładnie pachniał a z tym różnie bywa:)
Załącznik:
20240131_142910.jpg
20240131_142910.jpg [ 41.96 KiB | Obejrzany 3299 razy ]
Załącznik:
20240131_142803.jpg
20240131_142803.jpg [ 32.5 KiB | Obejrzany 3299 razy ]
Załącznik:
20240131_142750.jpg
20240131_142750.jpg [ 55.2 KiB | Obejrzany 3299 razy ]
Załącznik:
20240131_142732.jpg
20240131_142732.jpg [ 60.24 KiB | Obejrzany 3299 razy ]
Załącznik:
20240131_142643.jpg
20240131_142643.jpg [ 46.71 KiB | Obejrzany 3299 razy ]
Załącznik:
20240131_142618.jpg
20240131_142618.jpg [ 39.88 KiB | Obejrzany 3299 razy ]
Załącznik:
20240201_062448.jpg
20240201_062448.jpg [ 78.33 KiB | Obejrzany 3299 razy ]
Załącznik:
20240131_142853.jpg
20240131_142853.jpg [ 119.75 KiB | Obejrzany 3299 razy ]
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
trunks uważa post za pomocny.

#1744 PostWysłany: 21 Lut 2024 19:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Nazwa hotelu: Ibis Malaga Centro Ciudad

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Pokój superior z podwójnym łóżkiem

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: welcome drink, późne wymeldowanie do 14 (nie skorzystaliśmy)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): -------

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Trafiliśmy do tego hotelu praktycznie z marszu (rezerwacja ok. 16.00, zameldowanie chwilę po 21), ponieważ w ostatnim momencie pozmieniały się nam plany w wyniku awarii auta. A że hotel był już nam znany z widzenia i wiedzieliśmy, że ma parking, no to tak wyszło. Uczucia mam mieszane - położenie jest okej, do centrum blisko, do muzeów blisko, na dworzec autobusowy i kolejowy da się dojść piechotą, no ale to jednak taki typowo ibiso-klocek z lat 2000, i to w wersji moloch. Pokoje bardzo słabo wygłuszone, w naszym pokoju było też dodatkowo słychać przez okna wjeżdżające do tunelu nieopodal samochody. Obsługa średnio uprzejma - dwa razy będąc przy recepcji trafiliśmy na skargę gości na to, że dostali inny pokój, niż rezerwowali na booking - odpowiedzią było wzruszenie ramion i nic się nie da zrobić. Zastanawialiśmy się, z czego to wynika i wyszło nam, że część pokoi - podobnie jak lobby - jest (jeszcze) niewyremontowana, czyli ma standard Ibisa sprzed 20 lat - accorowcy na pewno będą wiedzieć, o co mi chodzi ;) A booking sprzedaje obie kategorie pokoi w tej samej cenie, ale zdjęcia w pierwszej kolejności wyświetla z pokoi po remoncie :lol: Jeżeli chodzi o sam remont, to uważam, że całkiem udany, bardziej w stronę stylu Ibisów Stylesów (otwarta szafa, lampki nocne w formie zwisających żarówek, małe biurko, fotel). Śniadanie w porządku, taki ibisowy standard, na plus wyciskarka do soku pomarańczowego.

Podsumowując: na jedną noc można, na więcej nocy raczej bym tu nie została i moje polecenie zostaje przy Novotelu Suites.

Inne uwagi: Sporą zaletą hotelu jest położona w nim kawiarnio-restauracja Le Grand Cafe - nam się bardzo przydała, bo po kilku godzinach walki z autem i przy lejącym deszczu nie chciało nam się nigdzie iść. Widać, że przychodzą tu też ludzie spoza hotelu. Napoje i jedzenie zostały dopisane zgodnie z prośbą do rachunku za pokój, za który zwróciła nam wypożyczalnia, więc sprawa skończyła się dla nas pozytywnie.
3 ludzi lubi ten post.

#1745 PostWysłany: 13 Mar 2024 14:16 

Czy ma ktoś doświadczenie z hotelami w Budapeszcie? Zwłaszcza z:
- Mercure Budapest Korona Hotel
- Mercure Budapest City Center Hotel - wydaje mi się, że został niedawno odświeżony.
Chodzi mi głównie o saloniki Executive Lounge (Privlige Lounge)
Ktoś, coś? Jakieś opinie?
 Profil Relacje PM off  

#1746 PostWysłany: 13 Mar 2024 14:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Widzę, że z hoteli, w których byłam w Budapeszcie, zrobiłam tylko recenzję Stylesa, ale mogę powiedzieć, że:
- Mercure Budapest Korona Hotel: fajne położenie, dalej od centrum, spokojna okolica, pokoje takie sobie, śniadania okropne
- Mercure Budapest City Center Hotel: dla mnie słabe położenie, w samym centrum turystycznego piekiełka, głośno, pokoje po remoncie i bardzo spoko (ale remont to się chyba w czasie covida odbywał, bo w 2022 już spałam w odnowionym pokoju), śniadania dobre, dużo lokalnych produktów.
Z saloników nie korzystałam.

Możesz jeszcze rozważyć Novotel przy Rákóczi út - on jest świeżo po remoncie (remont skończył się pod koniec 2023 roku), pokoje typowo Novotelowe, ale sam budynek już przed remontem był piękny, a po remoncie jest naprawdę postarany.
2 ludzi lubi ten post.

#1747 PostWysłany: 13 Mar 2024 15:13 

@metia
Dziękuję za odpowiedź.
Mi głównie zależy na salonikach stąd wybór spośród tych dwóch hoteli.
Choć jest jeszcze Sofitel Budapest Chain Bridge, ale nie jest dostępny…
 Profil Relacje PM off  

#1748 PostWysłany: 13 Mar 2024 16:28 

Ten Sofitel to od pandemii jest zamknięty na głucho..o dziwo otwierają zupełnie nowego Pullmana w Budapeszcie
 Profil Relacje PM off  

#1749 PostWysłany: 21 Mar 2024 12:05 

platynowy
-- 19 Mar 2024 09:48 --

Nazwa hotelu: Mövenpick Samarkand

Twój status w programie lojalnościowym: Platynowy

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Pokój standardowy z 1 podwójnym lózkiem

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Podwyższenie standardu pokoju? Upgrade do jakiego Suite ciężko napisać jakiego, na ostaniem 7 piętrze. Nijak się ma on do tych możliwych do zarezerwowania oglądając zdjęcia:) voucher na drinka, wstawka

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? coś jest ale nie jest to raczej lounge, tylko chyba taki pod spotkania biznesowe itp

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): -

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: a jednak można dostać upgrade do Suite bez otwierania gęby:) zameldowanie po 11 godzinie. Mój Suite był zlokalizowany na 7 piętrze. Bardzo duży i dość niekonwencjonalnie rozwiązany:). Szczególnie ta weranda nie wiadomo do czego:) pokój składał się z dużej sypialni + biurko i stoik, była tez drugi pokój pełniący funkcje garderoby, ale była też tam sofa. Łazienka duża z prysznicem, był też bidet. Jednak największe zdziwienia zrobiła weranda czy co to tam było:) można było tam wejść z sypialni, było tam również chłodniej ale była też klimatyzacja/nawiew którą można było załączyć, były też kolejne drzwi na klucz które były chyba do następnego suite, gdyby komuś było za mało metrów/pokoi:). Naprawdę dziwnie się to prezentowało:) W miedzy czasie została doniesiona wstawka, orzechy, ciasta, napoje. Śniadanie nie było w głównej restauracji tylko w dodatkowej restauracji, także jako tak skromnie się prezentowało, ale klika miejscowych rarytasów było szczególnie te na ciepło, lubują się w kiszonkach czy marynatach, nawet pomidory kiszą:). Główna sala śniadaniowa chyba była przygotowywana pod jakąś imprezę. Wieczorem realizacja welcome drinka, na hasło Platinium i że tylko jedna osoba, wszystko z braku, czy była tam jakas lista drinków to nie wiem, ale gin z tonikiem polał.

Inne uwagi: z dworca kolejowego 10-15 minut za 16500 SUM około 5-6 PLN, Dobrze mnie ugościli, szczególnie suite dziwaczny co prawda:) z widokiem nie w tą stronę co trzeba:) ale konkret, wstawka w sumie też konkret, śniadanie dobre. Rekomendacja może nie pełna ale jednak polecam.

Załącznik:
01MS.jpg
01MS.jpg [ 821.22 KiB | Obejrzany 2823 razy ]

Załącznik:
02MS.jpg
02MS.jpg [ 574.18 KiB | Obejrzany 2823 razy ]

Załącznik:
03MS.jpg
03MS.jpg [ 569.55 KiB | Obejrzany 2823 razy ]

Załącznik:
04MS.jpg
04MS.jpg [ 506.34 KiB | Obejrzany 2823 razy ]

Załącznik:
05MS.jpg
05MS.jpg [ 518.37 KiB | Obejrzany 2823 razy ]

Załącznik:
06MS.jpg
06MS.jpg [ 493.66 KiB | Obejrzany 2823 razy ]

Załącznik:
07MS.jpg
07MS.jpg [ 499.8 KiB | Obejrzany 2823 razy ]

Załącznik:
08MS.jpg
08MS.jpg [ 494.79 KiB | Obejrzany 2823 razy ]

Załącznik:
09MS.jpg
09MS.jpg [ 508.42 KiB | Obejrzany 2823 razy ]

Załącznik:
10MS.jpg
10MS.jpg [ 562.6 KiB | Obejrzany 2823 razy ]

Załącznik:
11MS.jpg
11MS.jpg [ 731.24 KiB | Obejrzany 2823 razy ]

Załącznik:
12MS.jpg
12MS.jpg [ 521.92 KiB | Obejrzany 2823 razy ]

Załącznik:
13MS.jpg
13MS.jpg [ 863.04 KiB | Obejrzany 2823 razy ]

Załącznik:
14MS.jpg
14MS.jpg [ 737.9 KiB | Obejrzany 2823 razy ]

Załącznik:
15MS.jpg
15MS.jpg [ 727.57 KiB | Obejrzany 2823 razy ]

Załącznik:
16MS.jpg
16MS.jpg [ 709.32 KiB | Obejrzany 2823 razy ]

Załącznik:
17MS.jpg
17MS.jpg [ 602.1 KiB | Obejrzany 2823 razy ]

Załącznik:
18MS.jpg
18MS.jpg [ 699.88 KiB | Obejrzany 2823 razy ]

Załącznik:
19MS.jpg
19MS.jpg [ 591.65 KiB | Obejrzany 2823 razy ]

Załącznik:
20MS.jpg
20MS.jpg [ 679.72 KiB | Obejrzany 2823 razy ]

Załącznik:
21MS.jpg
21MS.jpg [ 706.76 KiB | Obejrzany 2823 razy ]

Załącznik:
22MS.jpg
22MS.jpg [ 660.67 KiB | Obejrzany 2823 razy ]

Załącznik:
23MS.jpg
23MS.jpg [ 815.37 KiB | Obejrzany 2823 razy ]

Załącznik:
24MS.jpg
24MS.jpg [ 680.58 KiB | Obejrzany 2823 razy ]

Załącznik:
25MS.jpg
25MS.jpg [ 812.47 KiB | Obejrzany 2823 razy ]

Załącznik:
26MS.jpg
26MS.jpg [ 761.1 KiB | Obejrzany 2823 razy ]

-- 21 Mar 2024 11:05 --

Nazwa hotelu: Mercure Bukhara Old Town

Twój status w programie lojalnościowym: Platynowy

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: pokój klasyczny z 1 podwójnym łóżkiem

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Podwyższenie standardu pokoju? upgrade o dwie kategorie do Priviilige Room, welcome drink, wstawka (owoce, suszone owoce), orzechy

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? Brak

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: i kolejny up bez otwierania gęby, rozpoznawanie statusu w Acorze w Uzbekistanie bardzo dobre, Upgrade do Priviilige room, jak to w tego typu pokoju softy w lodówce darmowe 3 puszki + 2 wody. Ciekawy wystrój hotelu, wkomponowany idealnie w tą zabudowę tej części miasta, z 10 minut piechotą od starego centrum Bukhary. Tam to się czułem jakby hotele postawili w wiosce, kury, kozy w miejscowych gdzieniegdzie lepiankach:), miejscowi sprzedają uzbecki chleb z ulicy. Czas się tu zatrzymał:). Ale hotel się idealnie wkomponowuje w ten charakter. Bardzo nietypowy i całkowicie niestandardowy jak na sieć, nijak w sumie nie przypomina Mercure. Pokój duży z wielkim podwójnym łóżkiem i dużą ilością przestrzeni, sofa biurko i stolik. Łazienka z wanną. Balkon tez był, ale siedzenia na nim i patrzenie się na gruzowisko i śmietnik raczej nie napawa optymizmem aby siedzieć na tym balkonie:) Welcome drinka wszystko z karty chyba, wziąłem uzbeckiego Bruita, dodatkowe zamówiłem do tego uzbecka zupę z ichniejszym chlebem. Śniadanie wystarczająco z kilkoma uzbeckimi smakołykami. Lubią słodkie na śniadaniach:) Obowiązkowa chałwa na śniadanie. Jest jakieś SPA o raz basen ale nie korzystałem

Inne uwagi: z dworca kolejowego Bukhara który jest oddalony o około 15 km z 25 minut drogi Yandex 24000 SUM około 8 PLN. Na lotnisku z 15 minut, 12000 SUM około 4 PLN:). Nie przypilnowałem stawki, miałem flexa do 1 dnia, a stawka spadła prawie o połowę. Obłożenie nikłe. Oprócz tego że przepłaciłem i widoku na śmietnik:), jestem w usatysfakcjonowany z wyboru. Z resztą sieciowych nie wiele jest oprócz tego Accora, jest jeszcze Wyndham, budują bądź remontują Indigo z IHG

Załącznik:
01MB.jpg
01MB.jpg [ 708.1 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
02MB.jpg
02MB.jpg [ 734 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
03MB.jpg
03MB.jpg [ 692.1 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
04MB.jpg
04MB.jpg [ 692.65 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
05MB.jpg
05MB.jpg [ 627.8 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
06MB.jpg
06MB.jpg [ 495.34 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
07MB.jpg
07MB.jpg [ 581.03 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
08MB.jpg
08MB.jpg [ 551.03 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
09MB.jpg
09MB.jpg [ 544.85 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
10MB.jpg
10MB.jpg [ 844.98 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
11MB.jpg
11MB.jpg [ 640.29 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
12MB.jpg
12MB.jpg [ 717.81 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
13MB.jpg
13MB.jpg [ 769.58 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
14MB.jpg
14MB.jpg [ 767.87 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
15MB.jpg
15MB.jpg [ 715.66 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
16MB.jpg
16MB.jpg [ 695.29 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
17MB.jpg
17MB.jpg [ 662.65 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
18MB.jpg
18MB.jpg [ 813.83 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
19MB.jpg
19MB.jpg [ 822.16 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
20MB.jpg
20MB.jpg [ 784.22 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
21MB.jpg
21MB.jpg [ 793.23 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
22MB.jpg
22MB.jpg [ 688.07 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
23MB.jpg
23MB.jpg [ 635.27 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
24MB.jpg
24MB.jpg [ 560.09 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
25MB.jpg
25MB.jpg [ 748.37 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
26MB.jpg
26MB.jpg [ 703.68 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
27MB.jpg
27MB.jpg [ 724.64 KiB | Obejrzany 2689 razy ]

Załącznik:
28MB.jpg
28MB.jpg [ 655.64 KiB | Obejrzany 2689 razy ]
 Profil Relacje PM off
16 ludzi lubi ten post.
5 ludzi uważa post za pomocny.

#1750 PostWysłany: 12 Kwi 2024 12:38 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
Nazwa hotelu: Sofitel Cairo Nile El Gezirah

Twój status w programie lojalnościowym: Platinium

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Pokój Premium (najtańszy)

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do pokoju z widokiem na Nil z balkonem (nie wiem jaki standard) + śniadania + voucher na napój

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? Tak

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Salonik dosyć fajny, ze sporym wyborem jedzenia i przekąsek w czasie happy hours (17.30-19.30). Przez cały dzień jest dostęp do napojów bezalkoholowych, plus przekąski jak chipsy itp. Byliśmy w czasie ramadanu, w związku z tym salonik otwierano dopiero po śniadaniu – chyba o 11.00. Alkohole w godz. 17.30-19.30 podawane do stolika przez obsługę - bardzo dobre wina, whisky czarny JW, piwo lokalne. Fajny widok z balkonu na Kair i Nil

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Chyba jeden z lepszych hoteli w Kairze, usytuowany na wyspie po środku Nilu, Śniadania powtarzalne (byłem 4 noce), ale bardzo bogate, jest stanowisko „jajeczne”, drugie stanowisko z regionalnymi a’la zupami opartymi o fasolę, trzecie stanowisko z naleśnikami, goframi i innymi słodyczami. Poza tym szeroki wybór serów (w tym smaczny parmezan), pieczywa, warzyw i owoców. W hotelu jest bardzo dużo Francuzów i kuchnia też w tym kierunku – bardzo OK. Ceny w restauracji i barze są bardzo akceptowalne, na voucher można wziąć wszystko z menu, a nawet więcej bo poprosiliśmy o podwójne drinki i dało radę😊
Pokoje OK, z możliwością otworzenia drzwi balkonowych. W hotelu jest kilka restauracji, w tym ta śniadaniowa z możliwością zjedzenia na tarasie, który bezpośrednio graniczy z nurtem Nilu.
Basen – mogę opisać tylko ze zdjęć, ponieważ był akurat w remoncie, generalnie z przeszkloną częścią z widokiem na Nil. W zamian był zorganizowany shuttle bus do pobliskiego hotelu Fairmont Nile City, gdzie na 20którymś piętrze jest fajny basen, ale to odrębny wątek.

Inne uwagi: OK 700 metrów do stacji metra.

Załączniki:
20240320_192253 (Copy).jpg
20240320_192253 (Copy).jpg [ 226.05 KiB | Obejrzany 2508 razy ]
20240320_191009 (Copy).jpg
20240320_191009 (Copy).jpg [ 240.53 KiB | Obejrzany 2508 razy ]
20240320_190925 (Copy).jpg
20240320_190925 (Copy).jpg [ 244.67 KiB | Obejrzany 2508 razy ]
20240320_180337 (Copy).jpg
20240320_180337 (Copy).jpg [ 184.25 KiB | Obejrzany 2508 razy ]
20240320_165409 (Copy).jpg
20240320_165409 (Copy).jpg [ 198.06 KiB | Obejrzany 2508 razy ]
20240320_165355 (Copy).jpg
20240320_165355 (Copy).jpg [ 337.07 KiB | Obejrzany 2508 razy ]
20240320_071655 (Copy).jpg
20240320_071655 (Copy).jpg [ 128.12 KiB | Obejrzany 2508 razy ]
20240320_063248 (Copy).jpg
20240320_063248 (Copy).jpg [ 153.75 KiB | Obejrzany 2508 razy ]
20240320_063034 (Copy).jpg
20240320_063034 (Copy).jpg [ 136.75 KiB | Obejrzany 2508 razy ]
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.

#1751 PostWysłany: 17 Kwi 2024 11:53 

niebieski
Nazwa hotelu: Hotel Royal Hoi An - MGallery - Wietnam

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Deluxe Room 1 King Size Bed

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: podwyższenie standardu pokoju do Grand Deluxe, drink powitalny, 30 minutowy darmowy masaż, możliwość wypożyczenia roweru, późniejsze wymeldowanie, dostęp do saloniku hotelowego, wieczorny serwis, mini bar - gratis.

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? tak, chociaż na stronie All Accor nie ma o nim mowy, także spotkała nas miła niespodzianka

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Salonik na 8 piętrze. Od godziny 17.30 - poczęstunek. Spory wybór dań i alkoholi. Godny polecenia. W załączeniu kilka zdjęć.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel luksusowy. Fantastyczna obsługa. Wieczorny serwis. Dwa razy dziennie sprzątany i wymieniane ręczniki. Dwa baseny - jeden na dachu hotelu, drugi - przy lobby. Fantastyczne śniadania. Bardzo dobra lokalizacja - kilka minut spacerem do największych atrakcji.

Inne uwagi: Hotel godny polecenia. Bardzo korzystny stosunek ceny i jakości. Byliśmy zachwyceni hotelem.

Załączniki:
sal.8.jpg
sal.8.jpg [ 277.67 KiB | Obejrzany 2466 razy ]
sal.7.jpg
sal.7.jpg [ 321.73 KiB | Obejrzany 2466 razy ]
sal.6.jpg
sal.6.jpg [ 271.13 KiB | Obejrzany 2466 razy ]
sal.5.jpg
sal.5.jpg [ 267.35 KiB | Obejrzany 2466 razy ]
sal.4.jpg
sal.4.jpg [ 233.9 KiB | Obejrzany 2466 razy ]
sal.3.jpg
sal.3.jpg [ 202.57 KiB | Obejrzany 2466 razy ]
sal.2.jpg
sal.2.jpg [ 195.74 KiB | Obejrzany 2466 razy ]
20.jpg
20.jpg [ 132.53 KiB | Obejrzany 2466 razy ]
19.jpg
19.jpg [ 169.05 KiB | Obejrzany 2466 razy ]
18.jpg
18.jpg [ 153.94 KiB | Obejrzany 2466 razy ]
17.jpg
17.jpg [ 256.91 KiB | Obejrzany 2466 razy ]
16.jpg
16.jpg [ 272.67 KiB | Obejrzany 2466 razy ]
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.
puhacz uważa post za pomocny.

#1752 PostWysłany: 18 Kwi 2024 04:32 
Awatar użytkownika

srebrny
@potek7 czy minibar mieliście też darmowy w zakresie softów?

"Free soft drinks from the mini bar
Only at MGallery hotels throughout your stay"
 Profil Relacje PM off  

#1753 PostWysłany: 18 Kwi 2024 11:12 

niebieski
-- 18 Kwi 2024 09:44 --

@ofer Tylko woda, cola, sprite. Piwo było dodatkowo płatne.

-- 18 Kwi 2024 10:12 --

Nazwa hotelu: Grand Mercure Da Nang

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Superior Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: drink powitalny, darmowe śniadania, salonik hotelowy, wstawka do pokoju, podwyższenie standardu pokoju do suite, wieczorny serwis

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Salonik na 28 pietrze ze wspaniałym widokiem na miasto. Około 15 drobny poczęstunek, od 17.30 do 19.30 bardzo dobry poczęstunek wieczorny. Więcej na zdjęciach.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Pokój piękny, czysty ze wspaniałym widokiem. Śniadania pyszne i urozmaicone, miła i konkretna obsługa. Trochę słaba lokalizacja, aby dojść do jakiś atrakcji, trzeba przejść pieszo ponad 500 metrów, ale za to spokój. Spacer nad morze zajął nam 35 minut. Poza tym zawsze można zamówić Graba za niedużą kasę.

Inne uwagi: Dobry hotel w dobrej cenie

Załączniki:
17.jpg
17.jpg [ 151.51 KiB | Obejrzany 2286 razy ]
śniadanie4.jpg
śniadanie4.jpg [ 290.86 KiB | Obejrzany 2286 razy ]
śniadanie3.jpg
śniadanie3.jpg [ 346.85 KiB | Obejrzany 2286 razy ]
śniadanie 2.jpg
śniadanie 2.jpg [ 294.93 KiB | Obejrzany 2286 razy ]
śniadanie 1.jpg
śniadanie 1.jpg [ 350.67 KiB | Obejrzany 2286 razy ]
salonik4.jpg
salonik4.jpg [ 258.95 KiB | Obejrzany 2286 razy ]
salonik3.jpg
salonik3.jpg [ 260.62 KiB | Obejrzany 2286 razy ]
salonik2.jpg
salonik2.jpg [ 271.95 KiB | Obejrzany 2286 razy ]
salonik1.jpg
salonik1.jpg [ 315.27 KiB | Obejrzany 2286 razy ]
23.jpg
23.jpg [ 185.75 KiB | Obejrzany 2286 razy ]
22.jpg
22.jpg [ 196.41 KiB | Obejrzany 2286 razy ]
21.jpg
21.jpg [ 228.74 KiB | Obejrzany 2286 razy ]
20.jpg
20.jpg [ 377.41 KiB | Obejrzany 2286 razy ]
19.jpg
19.jpg [ 157.59 KiB | Obejrzany 2286 razy ]
18.jpg
18.jpg [ 224.72 KiB | Obejrzany 2286 razy ]
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#1754 PostWysłany: 20 Kwi 2024 10:11 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
Nazwa hotelu: Pavillon Winter Luxor

Twój status w programie lojalnościowym: Platinium

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Classic Room (najtańszy)

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Prestige Suite, z dużym balkonem i widokiem na ogród, voucher na drink, wczesne zameldowanie (po godz. 8 rano), późne wymeldowanie (po godz. 17)

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? Nie

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): N/A

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Kompleks hotelowy to w sumie dwa budynki części Pavillon i druga Sofitel. Nie do końca wiem czym się różnią, być może dla tego że Pavillon to trochę takie bardzie apartamenty ze sporymi balkonami, a Sofitel bardziej hotelowy. Śniadania to kuchnia w kierunku zaspokojenia gości z Francji, którzy dominują w tym obiekcie – nie będę się rozpisywał, wszystko było w porządku, szeroki wybór.
Bardzo fajny otwarty basen, duży i rozległy, przy basenie duży bar z możliwością zamówienia standardowych posiłków – cenowo również bardzo akceptowalny.
Ogromnym atutem jest duży park hotelowy, można zaobserwować rośliny z całego świat, opisane z i informacją „co i jak”. Poza tym po parku spacerują flamingi, dosłownie można podejść do nich na metr, obserwować jak śpią, jedzą itp.

Inne uwagi: Hotel położony przy Nilu, jednakże jest oddzielony drogą asfaltową

Załączniki:
20240316_203311 (Copy).jpg
20240316_203311 (Copy).jpg [ 137.62 KiB | Obejrzany 2209 razy ]
20240316_202909 (Copy).jpg
20240316_202909 (Copy).jpg [ 172.56 KiB | Obejrzany 2209 razy ]
20240316_202702 (Copy).jpg
20240316_202702 (Copy).jpg [ 295.47 KiB | Obejrzany 2209 razy ]
20240316_202543 (Copy).jpg
20240316_202543 (Copy).jpg [ 157.61 KiB | Obejrzany 2209 razy ]
20240316_082252 (Copy).jpg
20240316_082252 (Copy).jpg [ 230.03 KiB | Obejrzany 2209 razy ]
20240316_082242 (Copy).jpg
20240316_082242 (Copy).jpg [ 145.68 KiB | Obejrzany 2209 razy ]
20240316_082230 (Copy).jpg
20240316_082230 (Copy).jpg [ 164.48 KiB | Obejrzany 2209 razy ]
20240316_082214 (Copy).jpg
20240316_082214 (Copy).jpg [ 127.15 KiB | Obejrzany 2209 razy ]
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1755 PostWysłany: 20 Kwi 2024 12:23 

niebieski
Nazwa hotelu: Pullman Hanoi

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: superior

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: podwyższenie standardu pokoju do Deluxe Executive room, drink powitalnym wstawka do pokoju, wieczorny serwis (ale tylko pierwszego wieczoru), darmowe śniadania, dostęp do saloniku hotelowego

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Salonik dość duży. Bardzo sprawna obsługa, kelnerzy cały czas wręcz biegali i zapraszali do konsumpcji, proponowali napoje, drinki. Kilka ciepłych przekąsek, kanapki, ciasta, owoce, ładnie, estetycznie podane i cały czas uzupełniane. Szeroki wybór alkoholi. Bardzo miły salonik

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Lokalizacja hotelu w niezbyt atrakcyjnej części miasta (w okolicy dużo warsztatów, budów) ale po przejściu 300 - 400 metrów jesteśmy w pobliżu starego miasta, czy innych atrakcji. Hotel czyściutki, z miłą obsługą. Śniadania urozmaicone i smaczne.

Inne uwagi: Hotel godny polecenia

Załączniki:
3.jpg
3.jpg [ 141.92 KiB | Obejrzany 2175 razy ]
2.jpg
2.jpg [ 199.31 KiB | Obejrzany 2175 razy ]
1.jpg
1.jpg [ 104.63 KiB | Obejrzany 2175 razy ]
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1756 PostWysłany: 28 Kwi 2024 12:24 

platynowy
Nazwa hotelu: Ibis KLCC

Twój status w programie lojalnościowym: Classic

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: double standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: N/D

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? Jest Skyview Bar & Lounge

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): N/D

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Wydaje mi się, że ten hotel to najbardziej budżetowa opcja w KL, mimo wszystko pobyt był komfortowy. Na dachu jest basen (woda nie była podgrzewana) oraz siłownia. Na dachu usytuowany jest również Skyview Bar, ale nie miałem czasu by z niego skorzystać. Śniadania bardzo urozmaicone, smaczne.

Inne uwagi: W moim pokoju nie działał sejf. W łazience był delikatnie wyczuwalny zapach dymu z papierosów. Pomimo tego, że rezerwację robiłem w apce i zamówiłem śniadania, system nie przypisał ich do rezerwacji. Musiałem tłumaczyć się najpierw obsłudze recepcji, później obsłudze przy desku w restauracji - było to trochę irytujące.

Nie mam wielkich wymagań, hotel spełnił moje oczekiwania, 15 minut piechotą do metra. W okolicy dziesiątki tanich restauracji oraz sklepów, 10 minut piechotą do Petronas Towers.ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1757 PostWysłany: 28 Kwi 2024 12:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Nazwa hotelu: Aparthotel Adagio Antwerp City Center

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Studio dla 2 os z podwójnym łóżkiem

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: welcome drink, późne wymeldowanie

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): --------

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel położony ok. 15-20 minut spacerem od dworca i około 30-40 minut od zabytkowego centrum, ale można też podjechać autobusem spod hotelu na Roosveltplaats lub przejść się kawałek dalej na premetro/tramwaj, które jadą przez przystanki Opera/Meir/Groenplaats (w obydwu przypadkach komunikacja jedzie przez Dworzec Główny). Tuż obok hotelu jest też linia tramwajowa 11, ale aktualnie jest w remoncie. Okolica hotelu w porządku, naprzeciwko jest sklep Delhaize, a na rogu obok sklep nocny. Przy głównej ulicy niewiele jest gastronomii, ale wystarczy wejść w uliczki nieopodal hotelu, a znajdą się i kawiarnie, i restauracje (polecam okolice Dageraadplaats).

Ogólnie sam hotel robi dobre wrażenie, widać, ze jest nowy i dobrze utrzymany. Pokój typu studio typowy dla Adagio, z w pełni wyposażonym aneksem kuchennym. W pokoju, który mi przydzielono były również dwa biurka i dwa fotele. Balkon ma drzwi ustawione tylko na uchylne, ale podobno można wziąć z recepcji klucz i otworzyć drzwi normalnie (nie testowałam, informacja pochodzi z opinii na google). Duża łazienka, łóżko wygodne. Welcome drink w formie napoju do wyboru z lodówki przy recepcji (softy, piwo, wino w małych butelkach).

Generalnie gdybym przyjechała tu na dłuższy pobyt pracowy, np. tygodniowy, to byłabym zadowolona. Ale jeżeli ktoś chciałby traktować hotel jako bazę wypadową do zwiedzania miasta, to moim zdaniem lepiej wybrać inną miejscówkę. Tylko w sumie zastanawiam się, jaką? Ibis w centrum jest bardzo przestarzały, Ibis budget koło dworca ma u mnie 2/5 gwiazdek... Zostaje Mercure, który z kolei wypadał prawie dwa razy drożej niż Adagio. Więc może ostatecznie Adagio nie jest takie złe, zwłaszcza jeżeli dopuszczacie przy weekendowym wypadzie jazdę komunikacją (karta na 10 przejazdów 17 euro, można używać w kilka osób).

Inne uwagi: Hotel nie uwzględnił prośby o pokój na wyższym piętrze. Faktura za pobyt miała zostać wysłana mailem - czekam na nią już od ponad tygodnia, a przypomniałam się już dwa razy mailowo. Jeżeli ktoś rozlicza pobyt służbowy (jak ja), to może to być kłopot.
3 ludzi lubi ten post.

#1758 PostWysłany: 30 Kwi 2024 07:31 
Awatar użytkownika

Loty: 342
Kilometry: 544 624
niebieski
Nazwa hotelu: Mercure ICON Singapore City Centre

Twój status w programie lojalnościowym: Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Najtańszy z balkonem

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: wstawka jabłko i gruszka

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: pokoje bardzo małe, dlatego balkon to świetna opcja na wieczorny odpoczynek z piwkiem. Materac i pościel wysokiego sortu.
Ogromny Smart TV. Mikro siłownia. Przyzwoity basen. Wybitne śniadania. Lokalizacja bardzo dobra. 100 metrów od stacji metra, wokół pełno knajpek. Spacerkiem chińska dzielnica. Zdecydowanie wart polecenia. Opinie w necie są słabe, ale jak się je przejrzy to wygląda, że przez chwilę po otwarciu personel nie ogarniał tematu. Teraz jest ok.

Inne uwagi: .Na recepcji oprócz płatności zablokowali depozyt 200 $. Obciążenie przy wymeldowaniu na prawidłową kwotę.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1759 PostWysłany: 01 Maj 2024 13:15 

niebieski
Nazwa hotelu: Mercure Hi Phong - Wietnam

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Superior - najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: drink powitalny, standard pokoju podniesiony do deluxe suite, darmowe śniadania, późniejsze wymeldowanie (15.00), wstęp do saloniku hotelowego

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Salonik bardzo miły. Kilka potraw na ciepło, zimne przekąski, ciasta, owoce, napoje i w sumie dość mały asortyment mocnych alkoholi. Jedzenie bardzo smaczne i przygotowywane pod gości z Japoni i Korei. Codziennie inne zupki (raz koreańska, raz japońska, trzeciej nie pamiętam). Jedzenie sprawnie uzupełniane. Bardzo czysto i miło.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel w bardzo dobrej lokalizacji, wszędzie w miarę blisko. Meldowanie na 5 piętrze, wymeldowanie na parterze. Wejście do hotelu w głębi uliczki, za biurowcem. Pokoje duże, czyste, z ładnym widokiem. Śniadania smaczne, ale bez szału.

Inne uwagi: Bardzo dobry stosunek ceny do jakości, ale to wynika głównie z tego, że Hi Phong nie jest atrakcją turystyczną, a głównie dużym portem.

Załączniki:
21pok.jpg
21pok.jpg [ 169.34 KiB | Obejrzany 1822 razy ]
20pok.jpg
20pok.jpg [ 231.85 KiB | Obejrzany 1822 razy ]
19pok.jpg
19pok.jpg [ 206.89 KiB | Obejrzany 1822 razy ]
18pok.jpg
18pok.jpg [ 164.22 KiB | Obejrzany 1822 razy ]
17pok.jpg
17pok.jpg [ 131.59 KiB | Obejrzany 1822 razy ]
16pok.jpg
16pok.jpg [ 224.55 KiB | Obejrzany 1822 razy ]
15pok.jpg
15pok.jpg [ 135.81 KiB | Obejrzany 1822 razy ]
14bas.jpg
14bas.jpg [ 218.04 KiB | Obejrzany 1822 razy ]
12salonik.jpg
12salonik.jpg [ 173.2 KiB | Obejrzany 1822 razy ]
11salonik.jpg
11salonik.jpg [ 284.88 KiB | Obejrzany 1822 razy ]
10salonik.jpg
10salonik.jpg [ 241.14 KiB | Obejrzany 1822 razy ]
9salonik.jpg
9salonik.jpg [ 210.65 KiB | Obejrzany 1822 razy ]
8salonik.jpg
8salonik.jpg [ 277.34 KiB | Obejrzany 1822 razy ]
7salonik.jpg
7salonik.jpg [ 292.78 KiB | Obejrzany 1822 razy ]
5salonik.jpg
5salonik.jpg [ 323.74 KiB | Obejrzany 1822 razy ]
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1760 PostWysłany: 03 Maj 2024 15:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Nazwa hotelu: Novotel Brussels Centre Midi Station

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: superior z 1 łóżkiem king size

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade, welcome gift+wstawka, welcome drink, późne wymeldowanie

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel okazał się niezwykle przyjemnym zaskoczeniem, bo generalnie hotele Accora w Brukseli (zwłaszcza te w okolicy Brussel Midi) mają statusowych gości w nosie - i tak mają pełne obłożenie. A tu proszę, bardzo dobre rozpoznanie statusu: upgrade o 2 kategorie do Apartamentu junior z łóżkiem king-size (w hotelu są tylko 2 takie pokoje dwupoziomowe na 8/9 piętrze), welcome gift w postaci butelki belgijskiego piwa i novotelowych skarpetek, wstawka w pokoju (2 x Stella Artois, 2 x sok Minute Maid, orzeszki, 2 x małe chipsy), welcome drinki i późne wymeldowanie. Na pewno tu kiedyś jeszcze przenocuję.
Załącznik:
20240420_142406.jpg
20240420_142406.jpg [ 120.6 KiB | Obejrzany 1763 razy ]
Załącznik:
20240420_142344.jpg
20240420_142344.jpg [ 102.93 KiB | Obejrzany 1763 razy ]

Co do samego hotelu - widać niedawny remont. Apartament duży, myślę, że około 40 metrów, na dole salon i łazienka (z wanną), na górze część sypialna + druga łazienka (z prysznicem). W obu łazienkach dodatkowa lampa na podczerwień (?) - genialne rozwiązanie dla wszystkich, którzy marzną po prysznicu. Widok z okna mieliśmy na Pałac Sprawiedliwości. Brakowałoby mi natomiast miejsca do pracy, gdybym była tu służbowo na dłużej, bo w pokoju nie ma biurka czy wyższego stolika. Okolica jest, jaka jest, ale hotel jako baza wypadowa do zwiedzania jak najbardziej się nadaje: bardzo dobra komunikacja z całym miastem (premetro, tramwaje, pociagi), lotniskiem Zaventem i w Charleroi (autobus odjeżdża z drugiej strony dworca).
Załącznik:
20240420_142728.jpg
20240420_142728.jpg [ 154.59 KiB | Obejrzany 1763 razy ]
Załącznik:
20240420_143437.jpg
20240420_143437.jpg [ 29.44 KiB | Obejrzany 1763 razy ]
Załącznik:
20240420_142800.jpg
20240420_142800.jpg [ 242.06 KiB | Obejrzany 1763 razy ]

Z wyżywienia w hotelu nie korzystaliśmy, bo w okolicy knajp nie brakuje, ale widziałam opinie chwalące śniadanie. Wiosną i latem można siąść w małym ogródku na tyłach hotelu.

Inne uwagi: Za rezygnację ze sprzątania przy pobycie powyżej 1 dnia hotel oferuje voucher na 5 euro do hotelowej restauracji/baru.
Załącznik:
20240421_105626.jpg
20240421_105626.jpg [ 253.26 KiB | Obejrzany 1763 razy ]
6 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 93  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość