Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 119 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 08 Sty 2024 21:53 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
oskiboski napisał(a):
@lendziro porażka z tą AV generalnie. Przez chatbota też się nie przebijesz by to zrobić. Wywalili serwis całkowicie z lotów po Am.Płd. Leciałem z Beckiem chyba w 2021 i było ok napoje przekąski na 5h locie. Teraz nie ma abso,lutnie nic poza płatnym menu nawet na 6h locie. Ryanair of the Latin America.
Ale że jak? To co mam kanapkę w saloniku sobie zrobić? . A tak serio nie ma serwisu na trasach z/do Europy? To ponad 10h lotu. Nic nawet wody?

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#82 PostWysłany: 08 Sty 2024 22:01 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
Do/z Europy jest. I chyba jeszcze LAX się łapie.

#83 PostWysłany: 08 Sty 2024 22:03 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
@lendziro Nie pisałem oddzielnego posta w tym wątku, ale mini recenzję z longa AV w lipcu/sierpniu możesz przeczytać w pierwszych postach mojej relacji: rapa-nui-tak-przy-okazji,212,172205
lendziro uważa post za pomocny.

#84 PostWysłany: 08 Sty 2024 22:08 
Awatar użytkownika

niebieski
tak na dzisaj wygląda sytuacja - wylot w piątek wiec pewnie może jak się odprawa on line zacznie a jak nie trzeba będzie zajrzeć na lotnisku obsłudze w rozkład foteli i coś palcem wybrać

Załączniki:
av.JPG
av.JPG [ 30.91 KiB | Obejrzany 1992 razy ]

#85 PostWysłany: 08 Sty 2024 22:17 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
@lendziro Skoro nie działa na stronie, to pewnie w apce też, ale próbowałeś? W niektórych liniach da się (albo dało się w przeszłości) też wybrać miejsca przez M&M, ale akurat stamtąd mnie odsyłało do AV, w której miejsca dało się bez problemu wybrać.
lendziro uważa post za pomocny.

#86 PostWysłany: 08 Sty 2024 22:29 
Awatar użytkownika

niebieski
@benedetti dzięki za dobre chęci niestety na stronie mm ani w apce też nie da rady. No nic zobaczymy poczekamy do odprawy.

#87 PostWysłany: 02 Lut 2024 00:00 
Awatar użytkownika

niebieski
@lendziro miałeś dostęp jak ruszyła odprawa online? W niektórych liniach, gdy jest podobna sytuacja, np. w LA można to załatwić przez msg.
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 02 Lut 2024 10:16 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
Tylko ja ze *AG nie miałem aktualnie żadnego wyboru miejsca. Na szczescie JFK-BOG dostalem exit. BOG-IAD lecialo 50 osob

#89 PostWysłany: 20 Lut 2024 18:48 

niebieski
Czy ktoś leciał niedawno domestiki w Kolumbii i ma doświadczenia co do kontroli bagażu podręcznego? Chciałbym wziąć dwie kabinówki + plecak i zastanawiam się jak dużym problemem to będzie.
 Profil Relacje PM off
cargt3 lubi ten post.

#90 PostWysłany: 15 Mar 2024 07:10 

Czy na trasie Bogota-Cuzco Aviancą plecak 50l przejdzie jako podręczny?
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 15 Mar 2024 08:14 

srebrny
Lecialem na tej trasie w styczniu i nikt nie interesował się podręcznym...
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 15 Mar 2024 10:41 

Loty: 115
Kilometry: 138 119
niebieski
Leciałem ostatnio bog-lim i nikt nie sprawdzał bagażu w Bogocie a miałem kabinowke i lekko większy plecak.
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 16 Mar 2024 01:00 

Architekt2001 napisał(a):
Czy ktoś leciał niedawno domestiki w Kolumbii i ma doświadczenia co do kontroli bagażu podręcznego? Chciałbym wziąć dwie kabinówki + plecak i zastanawiam się jak dużym problemem to będzie.

Ostatnio leciałem 6 razy, zawsze przekraczając limity podręcznego zarówno co do ilości, jak i wielkości. Nie było problemu.
Architekt2001 lubi ten post.
Architekt2001 uważa post za pomocny.

#94 PostWysłany: 04 Lip 2024 11:04 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Avianca po 24 latach wróciła na CDG łącząc Paryż z Bogotą 3 razy tygodniowo na pokładzie 787

https://twitter.com/benjamin_video/stat ... 0984112620
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#95 PostWysłany: 14 Sie 2024 06:15 

lot Kartagena-Medellin, trzeba było dopłacić 110k cop za bagaż podręczny (50l).
 Profil Relacje PM off
cargt3 lubi ten post.

#96 PostWysłany: 14 Sie 2024 10:24 

HON fly4free
No bo wybrałeś pewnie najtańszą taryfę, która jest typowo low-costwowa czyli tylko ma wliczony mały bagaż jak w Wizz czy FR.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#97 PostWysłany: 16 Sie 2024 01:45 

no dlatego pytałem tutaj wcześniej, nie było problemów, ludzie pisali, że przechodzi, więc uprzedzam.
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 18 Sie 2024 01:11 
Awatar użytkownika

niebieski
W przypadkach gdy dostajemy AV w pakiecie, nie ma opcji zarządzania rezerwacją i wywala błąd, możemy na whatsapp kupić miejsca w pierwszych rzędach poniższym sposobem, jeżeli komuś na tym zależy (inne metody wywołania żywego rozmówcy na whatsapp nie działały). Darmowych nie wybierzemy przed odprawą.

W skrócie:
Image
4
Image
2
dalej pojawiają się standardowe pytania o to czy mamy już bilet, o nr rezerwacji, kontynuujemy przetwarzanie 1, wpisujemy nazwisko - pojawia się cała rezerwacja i poniższe pytanie:
Image
1
pojawia się opis warunków dot. bagażu oraz:
Image
1
po kilku sekundach do ok. minuty mamy połączenie z żywą osobą:
Image
wpisujemy swoje dane i prosimy od razu o rezerwację miejsc na wybranym locie AV. W tym momencie na ogół przełączają do innego agenta co łącznie z zapoznaniem się ze sprawa trwa 1-2 min.
Image
potwierdzamy, że chcemy wybrać miejsca i prosimy o podgląd:
Image
Image
w zależności od odcinka najdroższe były po 110 i 65 usd, najtańsze po 50 i 25 usd.
Następnie po wybraniu miejsc podajemy poniższe dane:
Image
Agent prosi o kilka minut i sprawdzenie danych/informacji. Po ok. 4 min. pada poniższe pytanie:
Image
Widzę dodane miejsca w rezerwacji (w tym przypadku LH). Konsultant prosi o dokonanie płatności. W LH wywala błąd i nie możemy zapłacić, co zresztą jest oczywiste. Informuję o sytuacji i agent AV prosi o chwilę.
Otrzymujemy link do płatności:
Image
Operacja zakończona sukcesem.

W trakcie rozmowy często wklejają formułkę o 2 minutach na podjęcie decyzji, inaczej zakończą czat (co rzeczywiście ma miejsce, jest dużo niecierpliwych konsultantów). Sugeruję wcześniej sprawdzić sobie dostępne miejsca wpisując dane od czapy na stronie AV i przygotować wcześniej pytania, informacje. Możemy też od razu po wybraniu miejsc poprosić o wygenerowanie linku do płatności.

Woda płatna również w premium. Wiele kart na pokładzie nie chciało działać, odczytywały cvv... bez komentarza. Generalnie wrażenia fatalne, od rezerwacji przez obsługę na lotnisku, po sam lot. Nie dziwią mnie rekordowe ilości skarg na AV w samej tylko Ameryce Płd.
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#99 PostWysłany: 20 Sie 2024 22:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Edith:
a propos powyższego sposobu na przebicie się przez bota i tego co kilka osób wcześniej napisało, że nie da rady... To można jeszcze inne rzeczy w ten sposób załatwić lub przynajmniej zapytać. Potrafią przełączyć jeśli to nie ich... zakres.
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#100 PostWysłany: 19 Wrz 2024 02:25 

HON fly4free
Wrażenia po locie w C średniodystansowym na trasie EZE-BOG (787-8) - przelot nocny: produkt twardy jest ok, nie najnowszy ani nie topowy, ale wystarczający na taki lot do w miarę wygodnego spania: jest podstawowa pościel czyli koc + poduszka, kosmetyczka, słuchawki. Serwis, w porównaniu do czasów sprzed pandemii na podobnych trasach, mocno ograniczony: brak drinków powitalnych (dawniej był szampan w porządnych kieliszkach!), po starcie dla chętnych kolacja z dwoma daniami do wyboru (bez udostępnionego menu) - praktycznie w kabinie jadły ją tylko dwie osoby - nie brałem, więc nie wiem jak dokładnie wyglądała. Z alkoholi tylko wino - brak mocniejszych (dawnej były). Przed lądowaniem koszyczek pakowanych snacków do wyboru + serwis z napojami (dawniej było śniadanie a na rejsach popołudniowych leki posiłek typu duża empanada itp.). Załoga grzeczna, praktycznie wyłącznie hiszpańskojęzyczna.

Reasumując: kabina w 787 dobrze się sprawdza na takim nocnym połączeniu do spania i praktycznie tyle. Serwis można sobie całkowicie darować.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 119 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość