Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 86 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 24 Paź 2023 19:19 

19 października odbyłem przejazd miejską komunikacją Tirana lotnisko - Tirana centrum
Wprowadzili płatność kartą - wielki plus za taką możliwość.
Czas przejazdu do centrum 55 minut, powrót 40 minut.
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

Tylko 1509 PLN za urlop na Gran Canarii 🌤️👙👣 Bezpośrenie loty i pobyt w dobrym hotelu Tylko 1509 PLN za urlop na Gran Canarii 🌤️👙👣 Bezpośrenie loty i pobyt w dobrym hotelu
Zostaw szarą jesień za sobą 🌫️✈️ ☀️ Wycieczka na słoneczny Cypr za 655 PLN 🌴😍 Zostaw szarą jesień za sobą 🌫️✈️ ☀️ Wycieczka na słoneczny Cypr za 655 PLN 🌴😍
#62 PostWysłany: 07 Lis 2023 01:17 

Sam jechałem autobusem, ale od hosta dostałem informację:
"If you are coming by Taxi I would recommend to reserve a Taxi via Whatsapp with BlueTaxi. They have a fixed price of 1100ALL (~11 EUR) to come from the airport. Their numer is: 00355674444444"
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 04 Gru 2023 23:33 

złoty
Stan z wczoraj:
Autobusy z lotniska i na lotnisko odjeżdżają o każdej pełnej godzinie. Jeżeli autobus zapełni się wcześniej, to odjeżdża, a pozostałych pasażerów zabiera o pełnej godzinie drugi autobus czekający obok.
Cena 400 lek albo 4 euro. Płatność gotówką albo kartą. Przy płatności w euro reszta jest wydawana też w euro.

Widziałem na lotnisku też bezpośrednie busy do kilku innych miast - Vlora, Shkodra, Durres. Jeżeli planujemy pojechać gdzieś indziej, to warto spytać, bo może są też inne kierunki. Jeżeli w naszym kierunku akurat nic nie jeździ, to zostaje autobus lotniskowy do centrum + komunikacją miejską z sąsiedniego przystanku za Teatrem Opery i Baletu na dworzec autobusowy "North and South" (kierunek Kamez) i stamtąd już są autobusy dokądkolwiek w kraju.
 Profil Relacje PM off
Placko lubi ten post.

#64 PostWysłany: 02 Sty 2024 09:17 
Awatar użytkownika

Loty: 113
Kilometry: 230 024
Stan na 01.01.2024 - autobusy do Tirany jeżdżą bez zmian i nadal w cenie 4€. Płatność w ALL, EUR, a także kartą bez problemu. Autobus jedzie ok. 45 minut i ma tylko 1 przystanek: (https://maps.app.goo.gl/ULowVxEyEJ8UyGWD9?g_st=ic)
Jeśli chodzi ob odjazd z lotniska to raczej swobodny. My wsiedliśmy 25 minut przed pełną godziną i po 5 minutach już jechaliśmy zapełnieni w 50%.

6 kontynentów, 35 krajów.
Ostatnio w: USA - Nowy Jork
W planach: Norwegia - Oslo

Ostatnio edytowany przez michzak, 04 Sty 2024 21:59, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.
travellista uważa post za pomocny.

#65 PostWysłany: 04 Sty 2024 15:26 
Awatar użytkownika

srebrny
miron40a napisał(a):
Lipiec 2023

W połowie kursu, bus zatrzymuje się obok terminala , na którym stoją busy , które jadą w różne kierunki Albani .
Następnie jedzie dalej do Centrum Tirany
Ja wysiadłem w połowie kursu i busem o 6 rano kierunek Wlora.
Bilet u kierowcy 600 Lek lub 6€ /osoba

Placko napisał(a):
Stan na 01.01.2023 - autobusy do Tirany jeżdżą bez zmian i nadal w cenie 4€. Płatność w ALL, EUR, a także kartą bez problemu. Autobus jedzie ok. 45 minut i ma tylko 1 przystanek: (https://maps.app.goo.gl/ULowVxEyEJ8UyGWD9?g_st=ic)

Dwie sprzeczne informacje - ten autobus z lotniska zatrzymuje się na dworcu autobusowym "north and south" czy jednak go mija?
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 04 Sty 2024 15:48 
Awatar użytkownika

srebrny
Mapka, którą wrzucił @Placko to akurat mapa przystanku końcowego/początkowego.

Autobus jadąc z lotniska przejeżdża koło Dworca Autobusowego North and South.

Jak powiesz kierowcy "Casa Italia" albo "Dogana" to się zatrzyma, trzeba tylko przejść na drugą stronę ulicy na dworzec.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#67 PostWysłany: 08 Sty 2024 23:48 

Loty: 7
Kilometry: 5 251
niebieski
Uwaga!!! W KFC na lotnisku robią podobne numery! Moja kawa była droższa. Zwracajcie uwagę ile wpisują na terminalu!! W Revolucie przychodzi natychmiast potwierdzenie na telefon, więc nie da się ukryć machlojki....

Martinuss napisał(a):
Autobus (minibus) z Lotniska do Tirany o godz. 3:00 only cash
z Tirany na Lotnisko o godz. 15:00 duży autokar (zapełnił się już od 14:50 i był odjazd) można było zapłacić karta na końcu przejazdu.
Obciążenie jest w Euro. (4 Euro). Uważać! Na terminalu widzę naklejkę że tylko MasterCard, ale przykładam Visa i odrzuciło. Myślę sobie czyli jednak MasterCard, wyciągam takową i przykładam. Dostaje po chwili powiadomienie z banku o nie udanej próbie pobrania 8 Euro :evil: Pan biletowy chciał pobrać 8 Euro ale akurat na tej karcie miałem przygotowane tylko 5 Euro i odrzuciło. Następnie wpisał 4 Euro i przeszło. Także uważniej zwracajcie uwagę, bo u mnie ekran zakrył za pierwszym razem.
Image
 Profil Relacje PM off
Martinuss uważa post za pomocny.

#68 PostWysłany: 15 Sty 2024 16:28 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 313 227
Jechałem tym autobusem i wszystko tak jak opisane w tym wątku. Płatność 400 lek w autobusie. Przystanek jest jakieś 100 metrów na przeciwko od wyjścia z terminala: 41.417327709921416, 19.71389503990458

Powrót z Tirany z tego miejsca: 41.32850844090672, 19.82092696849707

Odjazdy o pełnej godzinie. Ja po wylądowaniu wszedłem do terminala o 19:50 a wyszedłem na parking po dosłownie 3 minutach i udało się zdążyć na autobus o 20. Więc bardzo sprawnie wszystko się odbywa, są automatyczne bramki na paszport biometryczny. W moich przypadkach autobus odjeżdżał o pełnych godzinach, zgodnie z rozkładem.
 Profil Relacje PM off
Martinuss lubi ten post.

#69 PostWysłany: 15 Sty 2024 17:31 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 393 338
Andi napisał(a):
miron40a napisał(a):
Lipiec 2023

W połowie kursu, bus zatrzymuje się obok terminala , na którym stoją busy , które jadą w różne kierunki Albani .
Następnie jedzie dalej do Centrum Tirany
Ja wysiadłem w połowie kursu i busem o 6 rano kierunek Wlora.

Dwie sprzeczne informacje - ten autobus z lotniska zatrzymuje się na dworcu autobusowym "north and south" czy jednak go mija?

Tu bus nas wysadził i innych pasażerów i pojechał sobie dalej do Centrum Tirany, a był to jego planowy postój
https://maps.app.goo.gl/ZZZuhr9EHpnMB9uo8

Następnie przeszliśmy na drugą stronę ulicy gdzie jest terminal i jeżdżą busy w różne kierunki Albani
https://maps.app.goo.gl/n6GcmtNKApimdmHn7
Dane z lipca 2023 r.
Andi uważa post za pomocny.

#70 PostWysłany: 27 Lut 2024 15:29 

Loty: 380
Kilometry: 827 873
Cena wyjściowa taxi 20 € ale kierowca zgodził się pojechać za 15€. Kierowca mówił że działa aplikacja podobna do Ubera nazywa się PATOKO ale nie korzystaliśmy więc nic nie mogę powiedzieć jak to działa
 Profil Relacje PM off
error000 uważa post za pomocny.

#71 PostWysłany: 08 Maj 2024 09:09 

Witajcie! Czy ktoś z Was próbował przekimać na lotnisku w ostatnim czasie? Ląduję ok. 1 nad ranem, nie chcę od razu zasuwać do centrum (bo zakwaterowanie w pensjonacie dopiero od południa) i szukam alternatywy dla włóczenia się po mieście.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 08 Maj 2024 09:11 
Awatar użytkownika

Loty: 340
Kilometry: 429 519
srebrny
@salone.mascarpone

Możesz w KFC posiedzieć, działa 24h/7
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 08 Maj 2024 09:14 

o, super! kawa i wifi zawsze w cenie :D

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 08 Maj 2024 09:39, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 08 Maj 2024 09:15 
Awatar użytkownika

Loty: 340
Kilometry: 429 519
srebrny
Dokładnie, bez problemu zapłacisz tam kartą też co nie jest takie oczywiste w Albanii ;)
 Profil Relacje PM off
solone.mascarpone lubi ten post.

#75 PostWysłany: 17 Cze 2024 20:37 

Stan na wczoraj:

Autobusy kursują punktualnie co godzinę, a nawet trochę częściej. Jeśli np. o 15:40 autobus jest pełen - to odjeżdża. Do 16:00 na przystanku czeka kolejny, który ruszy zgodnie z rozkładem. Miejsca odjazdów itd. - wszystko zgadza się z tym, co było tutaj wstawiane na forum.

Cena 4 euro / 400 leków w 1 stronę.

Czas przejazdy waha się od 30 (poniedziałkowe południe) do 50 minut (tyle jechałem z piątkowe popołudnie). W autobusach jest wifi - raz działa, raz nie. Zależy jak się trafi ;)
 Profil Relacje PM off
KL_user lubi ten post.

#76 PostWysłany: 01 Lip 2024 20:47 

Wracam z Albanii i kilka przemyślen. Ja chcesz jechać do Durres albo z Durres do Tirany to polecam Greentaxi, rezerwowałem przejazdy przez WhatsApp, nowe auta elektryczne i bardzo tanio, przejazd kosztuje 20 euro/2000 lek, platnosc gotówką.

Na lotnisku kaza stać i być dużo wcześniej by iść do check in by wydrukować karty pokładowe. Były osoby, które tego nie zrobiły i normalnie wpuścili je na pokład z telefonu. Wypuszczają na zewnątrz by tam czekać na samolot, po czym ludzie idą do samolotu gdy jeżdżą pomiędzy nimi autobusy. Niezbyt bezpiecznie...
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 18 Lip 2024 03:38 

Loty: 278
Kilometry: 370 373
złoty
Spędzam właśnie nockę na lotnisku TIA. Wspominany KFC otwarty, dosyć mało ludzi, wifi działa. Ale i tak przeniosłem się na podłogę do zatłoczonego (jak na tą godzinę) terminala, bo klima w przeciwieństwie do KFC w miarę wydala. Czynne wszystkie knajpki i sklep spożywczy a'la Carrefour z przyzwoitymi cenami i bardzo dobrym zaopatrzeniem. Wifi w terminalu również eleganckie. Nie wyobrażam sobie co się tu dzieje w dzień patrząc ile jest osób o 3:00. Na polu (dworze) okropnie gorąco.
Zeus lubi ten post.

#78 PostWysłany: 14 Sie 2024 16:38 

Oj nie było tak źle,my mieliśmy wylot o 19:40,odprawa czynna już przed 17,wszystko ładnie i sprawnie, bardzo miła pani w informacji.
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 04 Paź 2024 16:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Dominik Matysiak napisał(a):
Wracam z Albanii i kilka przemyślen. Ja chcesz jechać do Durres albo z Durres do Tirany to polecam Greentaxi, rezerwowałem przejazdy przez WhatsApp, nowe auta elektryczne i bardzo tanio, przejazd kosztuje 20 euro/2000 lek, platnosc gotówką.

Na lotnisku kaza stać i być dużo wcześniej by iść do check in by wydrukować karty pokładowe. Były osoby, które tego nie zrobiły i normalnie wpuścili je na pokład z telefonu. Wypuszczają na zewnątrz by tam czekać na samolot, po czym ludzie idą do samolotu gdy jeżdżą pomiędzy nimi autobusy. Niezbyt bezpiecznie...

Również polecam Greentaxi, przejazd do centrum Tirany to obecnie 1200 leków (w drugą stronę tak samo). Możliwa płatność kartą, tylko trzeba podczas zamawiania o tym powiedzieć i możliwe, że trzeba będzie dłużej poczekać. Kontakt przez WhatsApp, ale czasami nawet wysyłają link do śledzenia taxi online. Taksówki nowe, elektryczne.
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 31 Sty 2025 18:15 

Loty: 22
Kilometry: 24 891
Podbiję :lol: Bilet dalej 400 lek/ 4 euro. Odjazdy i powroty co godzinę przez całą dobę. W nocy o 5 rano dojazd na lotnisko 20 minut. Wydrukowanie karty i przejście przez kontrolę kolejne 20 minut. Przy przylocie nie wymieniać waluty w pierwszym kantorze za bramkami - kurs 89lek/1euro, w hali ogólnej 97,5 lek za 1 euro. W mieście wymieniałem po 99,2
 Profil Relacje PM off

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 86 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości