Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 795 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40  Następna
Autor Wiadomość
#701 PostWysłany: 25 Maj 2023 22:04 

Jak na te kilka godzin to chyba jednak lepiej zrezygnować z autobusu i pojechać Leonardo express. Przejazd autobusem na lotnisko ok. 17.00 musi się skończyć staniem w korkach i ryzykiem spóźnienia na kolejny samolot.
 PM off  

Hiszpania tylko dla dorosłych 🏝️ 4* hotel z basenem na dachu w Costa Brava za 2449 PLN Hiszpania tylko dla dorosłych 🏝️ 4* hotel z basenem na dachu w Costa Brava za 2449 PLN
Tanio 🔥 Wycieczka na Maltę za 569 PLN 🇲🇹 Loty i 4* hotel z basenem 😍 Tanio 🔥 Wycieczka na Maltę za 569 PLN 🇲🇹 Loty i 4* hotel z basenem 😍
#702 PostWysłany: 25 Maj 2023 23:23 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 313 227
Zgadzam się z przedmówcami. Jak chcesz pojechać do Rzymu to brałbym jakaś droższa opcje transportu do centrum bo czasu jest mało na kombinowane przesiadki.

Same miasteczka koło lotniska czyli Fiumicino i Lido di Ostia to nic specjalnego, chyba że chcesz po prostu posiedzieć na plaży. Ewentualnie blisko lotniska możesz jeszcze rozważyć odwiedzenie Ostia Antica
 Profil Relacje PM off  

#703 PostWysłany: 26 Maj 2023 21:46 

niebieski
Ahhh tak mogłem odrazu napisać, że jakoś cena nie gra roli za transport. Najlepiej najszybciej bo czas jest dla mnie najcenniejszy. Choćbym miał coś przekąsić i zobaczyć tylko Colloseum. Myślałem, że jest jakieś metro lub kolejka. Albo ostatecznie któreś z miasteczek przy lotnisku

www.amigoucieka.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#704 PostWysłany: 26 Maj 2023 21:52 

Loty: 150
Kilometry: 276 297
złoty
Jak cena nie gra roli to pociąg Leonardo jedzie pół godziny, więc jak najbardziej warto wybrać się na kilka godzin do Rzymu.
 Profil Relacje PM off
Dziewon lubi ten post.

#705 PostWysłany: 27 Maj 2023 17:47 

niebieski
Dzięki wielkie wszystkim. Ogarnąłem i udało się tym pociągiem regionalnym za 8e w obie str na dworzec Roma Ostiense, później metro i szybko pod Colosseum. Aktualnie trafiłem na blokowanie ulic przed Gir d'Italia.

www.amigoucieka.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#706 PostWysłany: 18 Cze 2023 11:05 

niebieski
Jak wygląda sytuacja z taksówkami na lotnisku? Lepiej zamówić przez np. freenow (wg aplikacji koszt 50€) czy wziąć jakąś z "ulicy"? Z tego co czytałem to te 50€ to stała cena za kurs FCO-Rzym.
 Profil Relacje PM off  

#707 PostWysłany: 18 Cze 2023 12:53 
Awatar użytkownika

Loty: 612
Kilometry: 958 331
niebieski
Tak, do centrum stawka jest stała - €50.
Do Ostiense płaciłem €45, ale to pre-Covid, więc teraz będzie pewnie te €50.
Najlepszą opcją szybkiego dotarcia do centrum jest Leonardo express w cenie €10/€14 w zależności od liczby osób na bilecie (dzieci gratis lub 50%).

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off  

#708 PostWysłany: 18 Cze 2023 14:59 

niebieski
Wiem, ale sytuację komplikuje mi zamknięcie metra A o godzinie 21:00, a ląduję o 20:00. Jedyny pociąg który pozwala zdążyć odjeżdża o 20:08 więc będzie raczej ciężko, a zależy mi na najszybszym dotarciu do hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#709 PostWysłany: 26 Sie 2023 16:14 

Cześć mam pytanie, chce zakupić Leonardo przez internet, 2 dorosłych + dziecko za darmo to źle nie wychodzi. Pytanie mam takie, czy jak kupię na daną godzinę (a wiadome samolot się może spóźnić) to mogę wejść do późniejszego? Czy lepiej kupić w kiosku na lotnisku i mieć spokój?
 Profil Relacje PM off  

#710 PostWysłany: 11 Wrz 2023 14:56 

Cześć. Lot z FCO mam rano o 5:35. Jak w takim razie dostać się na lotnisko na godzinę 4 rano? Czy są jakieś środki transportu publiczne? Jedyne co znalazłem to nocne kursy COTRAL, ale nocne kursy w rezerwacji pokazuje tylko do końca września. Czy od października nie mam nocnych kursów czy po prostu na kolejne miesiące pokaże się to później?
Jeśli nie ma żadnych nocnych kursów publicznych to jaką opcję wybrać? Jechać czymś najpóźniejszym dzień wcześniej i koczować na lotnisku czy jakaś taksówka? Są może jakieś sprawdzone przez was firmy zajmujące się transferem? Będzie nas 11 osób i zastanawiam się, co będzie najtańszą i najsensowniejszą opcją
 Profil Relacje PM off
Ves123 uważa post za pomocny.

#711 PostWysłany: 11 Wrz 2023 17:21 

Loty: 90
Kilometry: 118 474
Stan na 25.08 - autobus 060 wciąż nie jeździ z uwagi na remont wiaduktu, zostaje cotral - jeśli nie ma nikogo przy przystanku zostaje zakup w słynnej kawiarence przed T3.
Co do poruszanej poprzednio przesiadki na stacji EUR Magliana i potencjalnej jazdy dalej - kolejne dwie stacje pociągu dublują się z metrem, więc można jechać do stacji końcowej pociągu i przesiąść się na metro - stacja Basilica S. Paolo.

#712 PostWysłany: 13 Wrz 2023 20:09 
Awatar użytkownika

srebrny
Jadę do centrum z FCO z dużymi tobołami (dużo bagażu, przerażające dla mnie). Poradzicie jak w miarę wygodnie i tanio? 🙂

#713 PostWysłany: 13 Wrz 2023 20:42 

p.wl napisał(a):
Tak, do centrum stawka jest stała - €50.
Do Ostiense płaciłem €45, ale to pre-Covid, więc teraz będzie pewnie te €50.
Najlepszą opcją szybkiego dotarcia do centrum jest Leonardo express w cenie €10/€14 w zależności od liczby osób na bilecie (dzieci gratis lub 50%).

Czy aby na pewno? Z tego co widzę są tańsze opcje w dwie strony.

Cytuj:
Jak dojechać z lotniska Rzym Fiumicino do centrum miasta? Sześć możliwości

8,00 euro / 6,00 euro przy zakupie online – bezpośredni autobus Terravision z lotniska na dworzec Roma Termini;
7,00 euro – bezpośredni autobus SIT Bus Shuttle z lotniska na dworzec Roma Termini;
8,00 euro / 7,00 euro przy zakupie online – autobus T.A.M. (kursuje także nocą);
8,00 euro – pociąg regionalny na dworzec Roma Trastevere -> lub Roma Ostiense -> lub Roma Tiburtina;
14,00 euro – pociąg Leonardo Express na dworzec Roma Termini;
50,00 euro – miejska taksówka z lotniska do centrum (w obrębie murów Aureliana).

https://www.kierunekwlochy.pl/jak-dojec ... um-miasta/
 PM off  

#714 PostWysłany: 13 Wrz 2023 21:10 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 568
Kilometry: 861 604
Nie wiem, czy dobrze rozumiem wątpliwości, ale jeśli chodzi o szybką opcję transportu, to Leonardo jest prawdopodobnie najlepszy. A jeśli chodzi o to by było tanio, to w wątku znajdziesz informację jak to zrobić jeszcze taniej niż najtańszy ze sposobów wymienionych na podanej stronie.

#715 PostWysłany: 14 Wrz 2023 00:16 

srebrny
Kashpir napisał(a):
Nie wiem, czy dobrze rozumiem wątpliwości, ale jeśli chodzi o szybką opcję transportu, to Leonardo jest prawdopodobnie najlepszy.

To jeszcze zależy, dokąd się tak naprawdę chce dojechać. Jeśli do Termini, to jak najbardziej, jeśli do Ostiense - to każdy zwykły FL1 jedzie tak samo.
 Profil Relacje PM off  

#716 PostWysłany: 14 Lis 2023 14:22 

Cześć,

W czwartek lecę do Rzymu. Mam pytanie o dojazd z lotniska Fiumicino. Jestem zainteresowany połączeniem Leonardo Express, które podobno dojeżdża w około 30 minut bezpośrednio do dworca Tremini.
Sprawdziłem na stronie Trenitalia i widzę, że jest o tym informacja ale opisane rzekomo jako "Bus". Czy ten bus to tak naprawdę pociąg?
Image
 Profil Relacje PM off  

#717 PostWysłany: 14 Lis 2023 14:41 
Awatar użytkownika

niebieski
@rojasQ

Ze strony Trenitalia:
Orte - Fiumicino Airport, Rome Termini - Fiumicino Airport lines

From Thursday 16th to Sunday 19th November, due to scheduled maintenance work, train circulation is suspended between Roma Ostiense and Fiumicino Airport.

• High Speed ​​trains are canceled between Rome Termini and Fiumicino Airport;
• Leonardo Express trains are canceled and replaced with buses between Rome Termini and Fiumicino Airport;
 Profil Relacje PM off
rojasQ uważa post za pomocny.

#718 PostWysłany: 14 Lis 2023 14:51 

No to trafiłem idealnie z datą :lol: Dzięki za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#719 PostWysłany: 14 Lis 2023 16:18 

A orientuje się ktoś może, którym przewoźnikiem dojadę jak najszybciej do dowolnej stacji metra?
 Profil Relacje PM off  

#720 PostWysłany: 14 Lis 2023 16:44 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 568
Kilometry: 861 604
Nie wiem jak inni przewoźnicy, ale SIT bus shuttle ma przystanek Circonvallazione Aurelia - stamtąd jest kilka kroków do metra Cornelia. Kiedyś skorzystałem z tej przesiadki udając się w okolice metra Ottaviano.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 795 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości