Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 330 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 17 Paź 2023 00:46 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Np ja. Wpisz sobie np Lyc* w wyszukiwarkę tego tematu i zobaczysz, co i jak
 Profil Relacje PM off
Limapur lubi ten post.

Rajskie Malediwy na wyciągnięcie ręki 🌴🏝️ Loty i 7 noclegów w hotelu ze śniadaniami za 3609 PLN 🤿 Rajskie Malediwy na wyciągnięcie ręki 🌴🏝️ Loty i 7 noclegów w hotelu ze śniadaniami za 3609 PLN 🤿
Greckie wakacje z all inclusive 🏝️ 4* Semiramis na Krecie 🍹 Tydzień za 2404 PLN Greckie wakacje z all inclusive 🏝️ 4* Semiramis na Krecie 🍹 Tydzień za 2404 PLN
#282 PostWysłany: 18 Paź 2023 10:57 

Loty: 74
Kilometry: 335 165
niebieski
Więc w tym roku ja standardowo (no prawie) wziąłem pakiet unlimited w t-mobile i sprawdził się świetnie (w pakiecie jest też 10gb hotspotu). Koszt 60 USD i nigdy nie było problemu z zakupem tego ESIMA w aplikacji przez vpn. Natomiast teraz zablokowali karty z poza usa i musiałem kombinować. Na szczęście na allegro za 240zł udało mi się kupić ten esim i wszystko działało, a i cena lepsza. Żona wzięła za to airalo i tu uczucia mam mieszane, raz że wyraźnie niższy priorytet na dane, bo w przypadku gdy ja miałem internet nawet przy słabym zasięgu u niej nie działało nic, dwa że cenowo też nie wyszło to jakoś super, 2x5gb za 30 usd. Myślę że jak potrzebujecie sporo internetu warto wziąć t-mobile - unlimited to 50usd (60 z hotspotem).

Kolega który był z nami jako jedyny potrzebował sima (tak wiem rok 2000 dzwonił :P) i tu tez była tragedia, AT&T nie działało z jego nowym ale chińskim telefonem (nie pamietam już co to ale jeden z chińskich flagowców), Verizon powiedział że w ogóle nie mają kart sim (w sensie globalnie), więc finalnie kupił t-mobile 12gb za 45 usd (na miejscu doliczają opłatę aktywacyjną itp, więc polecam jednak esim lub kupić kartę od kogoś). Mało tego też objechaliśmy 3 t-mobile bo nie mieli kart.
 Profil Relacje PM off
trunks uważa post za pomocny.

#283 PostWysłany: 05 Lis 2023 00:21 
Moderator forum

58OsA napisał(a):
Czy ktoś korzystał w USA/Kanadzie z oferty polskiego operatora Play/Virgin Mobile?
Widzę, że jest dostępny pakiet 5GB za 150zł i myślę, że by mi to wystarczyło jeśli hula jako tako.

trocha napisał(a):
Tak, na poprzedniej stronie był o tym post - działa

Dodam tylko jeszcze tak cyklicznie - od tego jaka karta sim ważniejsze może być jaki masz telefon. Obecnie przy LTE obsługiwane są bardzo różne pasma i nawet moduły global czasami mogą obsługiwać tylko jakieś jedno pasmo w danym kraju i wtedy można się nie dobić do sieci

I ja skorzystałem z tego pakietu. Ostrzegam posiadaczy telefonów Xiaomi z kartami SIM w Play. Pakiet jest OK, ale mój telefon tam wprost zwariował. Łączył się z LTE sieci AT&T oraz z 2G T-Mobile. I na tym polegał problem, że pierwsza miała tylko LTE, a druga wpuszczała tylko do 2G. W rezultacie częściej niż raz na minutę LTE było rozłączane z zamiarem (jak mniemam) zrzucania do gorszych (tańszych) technologii, ale nie znajdował nic innego AT&T. Nie wiem kto za tym stał, czy Play poprzez ustawienia na karcie SIM czy AT&T wypychając numer z LTE. Karta SIM potrafiła też się kilka razy zrestartować i dostawałem wtedy żądanie kodu PIN, a i telefon też dwa razy się przy tym zrestartował. Efekt był taki, że ciągłe rozłączanie, utrata sygnału, jego odzyskanie i nawiązanie sesji LTE potrafiły pociągnąć 40% sporej baterii mojego Xiaomi w ciągu 3 godzin! Niestety nie miałem możliwości skorzystać z tej karty na innym telefonie by porównać zachowanie. Powrót do Europy rozwiązał wszelkie problemy.

P.S. Ten pakiet da się sprawdzać tylko kodem USSD (*580#), jednak poprzez LTE on nie działał.

Na drugim telefonie miałem eSIM od RedteaGo i spisał się doskonale.
 Profil Relacje PM off  

#284 PostWysłany: 05 Lis 2023 00:50 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Przed wyjazdem do US&A sprawdzałem różne opcje, robiłem skomplikowane obliczenia aż w końcu machnąłem na to ręką i zostałem przy swoim starym MTX. Większość spraw w internecie załatwiałem przez darmowe wi-fi a danych mobilnych używałem tylko do wyznaczania tras przy uwzględnieniu bieżącej sytuacji na drogach oraz do jakiegoś awaryjnego sprawdzania godzin otwarcia, menu knajp, zamawiania Ubera itd... Przez 11 dni zeszło mi z konta mniej niż 8EUR
Image

Tapnięte z Samsunga S66+ PRO ultra max
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 05 Lis 2023 10:58 

złoty
ume napisał(a):
58OsA napisał(a):
Czy ktoś korzystał w USA/Kanadzie z oferty polskiego operatora Play/Virgin Mobile?
Widzę, że jest dostępny pakiet 5GB za 150zł i myślę, że by mi to wystarczyło jeśli hula jako tako.

trocha napisał(a):
Tak, na poprzedniej stronie był o tym post - działa

Dodam tylko jeszcze tak cyklicznie - od tego jaka karta sim ważniejsze może być jaki masz telefon. Obecnie przy LTE obsługiwane są bardzo różne pasma i nawet moduły global czasami mogą obsługiwać tylko jakieś jedno pasmo w danym kraju i wtedy można się nie dobić do sieci

I ja skorzystałem z tego pakietu. Ostrzegam posiadaczy telefonów Xiaomi z kartami SIM w Play. Pakiet jest OK, ale mój telefon tam wprost zwariował. Łączył się z LTE sieci AT&T oraz z 2G T-Mobile. I na tym polegał problem, że pierwsza miała tylko LTE, a druga wpuszczała tylko do 2G. W rezultacie częściej niż raz na minutę LTE było rozłączane z zamiarem (jak mniemam) zrzucania do gorszych (tańszych) technologii, ale nie znajdował nic innego AT&T. Nie wiem kto za tym stał, czy Play poprzez ustawienia na karcie SIM czy AT&T wypychając numer z LTE. Karta SIM potrafiła też się kilka razy zrestartować i dostawałem wtedy żądanie kodu PIN, a i telefon też dwa razy się przy tym zrestartował. Efekt był taki, że ciągłe rozłączanie, utrata sygnału, jego odzyskanie i nawiązanie sesji LTE potrafiły pociągnąć 40% sporej baterii mojego Xiaomi w ciągu 3 godzin! Niestety nie miałem możliwości skorzystać z tej karty na innym telefonie by porównać zachowanie. Powrót do Europy rozwiązał wszelkie problemy.

P.S. Ten pakiet da się sprawdzać tylko kodem USSD (*580#), jednak poprzez LTE on nie działał.

Na drugim telefonie miałem eSIM od RedteaGo i spisał się doskonale.
Ja miałem całkowice odwrotnie
Ale telefon S23. Zona A53?
Dzialalo swietnie ale musialem miec wylaczone voLTE. Moze to u ciebie bylo problemem?

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#286 PostWysłany: 05 Lis 2023 15:45 
Moderator forum

Wyłączanie VoLTE nie pomagało.
 Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 06 Lis 2023 00:51 

Mam iphone 13 pro w t-mobile na kartę i mało czasu, jakie rozwiązanie polecacie a potrzebuję mieć neta przynajmniej na lotnisku
- pakiety roamingowe to widzę są chyba tylko dla ue
- czy są miejsca z free na wifi lotniskach?
- w specifikacji widzę że obsługuje esim ale nie korzystałem z tego
jakieś tipy co zainstalować/gdzie i co kupić?

Plan awaryjny to mam modem z simo które da mi wifi; jeśli się nie mylę to muszę mieć cały czas włączony airplane mode żeby mi nie wyczyściło konta
Ile orientacyjne kosztuje wifi w samolocie eu-usa?
 Profil Relacje PM off  

#288 PostWysłany: 06 Lis 2023 01:03 

srebrny
A sprawdziłeś na stronach lotnisk, czy jest free WiFi?
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#289 PostWysłany: 06 Lis 2023 01:05 

HON fly4free
Jak "mało czasu" czas? W sensie - wylatujesz w poniedziałek czy jak? :lol:
Na praktycznie wszystkich lotniskach jest darmowe WiFi.
Nie napisałeś czym lecisz, więc pytanie o internet podczas lotu (którego w ogóle może nie być) jest trochę kłopotliwe...
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#290 PostWysłany: 06 Lis 2023 01:07 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
@tikiriki, zacznij od przeczytania tego wątku - a przynajmniej kilku ostatnich stron. Odpowiedzi na prawie wszystkie pytania już tu znajdziesz (o pakiecie internetu w play/virgin dosłownie 4 posty wyżej).
Co do internetu na pokładzie to wszystko zależy od linii, którą lecisz. Można szacować ze jest to koszt około 30-50EUR na cały lot (o ile w ogóle jest).
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#291 PostWysłany: 06 Lis 2023 01:35 

man4business napisał(a):
Jak "mało czasu" czas? W sensie - wylatujesz w poniedziałek czy jak? :lol:

Aż tak to nie :) W czwartek w nocy, lufthansa potem 2x united. Wątek przeczytałem, jednak fizycznej jednak karty nie chcę bo działające sms czy nr z pln mogą być przydatne, z esima jeszcze nie korzystałem, jak rozumiem że w ichniejszych kiosku są prepaidy z qrcodem
albo jeśli jest darmowe wifi to apka tmobile esim. Potem będzie łatwiej bo nie będę sam
 Profil Relacje PM off  

#292 PostWysłany: 06 Lis 2023 09:06 

niebieski
Dodatkowo bardzo fajnie działa nielimitowany internet na 7 dni od Google Fi. Trzeba ściągnąć aplikację na telefon i aktywować tam e-sim.
W Polsce można ściągnąć aplikację bez problemów, później trzeba tylko użyć linku w przeglądarce: https://fi.google.com/about/free-trial.

PS. mi w momencie dodania karty SIM od razu załączył się internet więc nie "cofałem" się do aplikacji by dokończyć konfigurację i otwarłem dopiero po 5 dniach - efekt jest taki, że dopiero po tych 5 dniach uaktywnił mi się trial, więc miałem za darmo łącznie 12 dni.
 Profil Relacje PM off  

#293 PostWysłany: 06 Lis 2023 16:58 

Już prawie ogarnąłem temat neta. Niestety nie sprawdzę wszystkich propozycji. Dowiedziałem się też że znajomi z innych krajów używają orange ale u nas jest 35zł za 0.5G więc słabo
Dla T-mobile esim mam access denied, teoretycznie powinno być możliwy zakup poza usa ale nie chcę ryzykować więc znalazłem wątek https://www.fly4free.pl/forum/airalo-esim-mobilny-internet-na-swiecie-3,1527,166521 i mam 2G za 5$. Niestety nie mam praw na dodanie tam mojego kodu

Ostatnio edytowany przez ume, 06 Lis 2023 17:29, edytowano w sumie 1 raz
wyjaśnione w PW
 Profil Relacje PM off  

#294 PostWysłany: 07 Lis 2023 11:17 

Pisałem już w tym temacie parę stron wcześniej. W Plusie na kartę masz pakiet 1GB za 39 zł. Mi na 2 tygodnie wystarczyły 2 takie pakiety. Na zachodzie sprawował się ten net bardzo dobrze.
 Profil Relacje PM off  

#295 PostWysłany: 07 Lis 2023 23:56 

tak widziałem tylko czy plush ma esima bo jak pisałem chcę mieć działający obecny numer, druga rzecz w np airalo jest 2G za 5$
 Profil Relacje PM off  

#296 PostWysłany: 08 Lis 2023 08:38 

złoty
Ja na Airalo sie zawiodłem na Hawajach.
Nie wiem dlaczego ale nie działał. Łączył się i natychmiast rozłączał.
Jakby nie pakiet roamingu USA w Play to byłbym bardzo zły.
Roaming zadziałał super.

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#297 PostWysłany: 11 Lis 2023 20:13 

Na koniec napiszę że
- airalo zadziałało bez problemu
- tmobile esim ma raczej drogie pakiety $60 unlimited, $40 10G
- polecany czasami 1GB z plusa to nie wiem czy mi wystarczyło bo 100MB to mi zjadło jednego dnia a mam tryb niski transfer danych i wyłączonego fb
- kolega z rumuni ma digi ale chyba nie do kupienia u nas, 0.4 euro za 1G
- wifi na lotniskach bezproblemowe
 Profil Relacje PM off  

#298 PostWysłany: 07 Sty 2024 13:37 

Aktualnie w Airlao jest promocja - 50% na pakiety 10GB i 20GB.

Załączniki:
Zrzut ekranu 2024-01-7 o 11.38.48.png
Zrzut ekranu 2024-01-7 o 11.38.48.png [ 505.69 KiB | Obejrzany 1463 razy ]

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 10 Sty 2024 16:21, edytowano w sumie 1 raz
To wątek informacyjny - nie wrzucamy referali.
 Profil Relacje PM off  

#299 PostWysłany: 07 Sty 2024 13:56 

Czy można taki pakiet kupić już teraz i będzie on aktywowany dopiero wtedy kiedy będę w USA? Wybieram się do USA w marcu i nie chciałbym, żeby pakiet aktywował się zaraz po zakupie. W regulaminie jest informacja, że aktywacja pakietu następuje wraz z pierwszym połączeniem do sieci. Rozumiem, że taki pakiet nie złapie naszej polskiej sieci i nie aktywuje się automatycznie w kraju?
 Profil Relacje PM off  

#300 PostWysłany: 16 Sty 2024 12:18 

złoty
Od teraz do 31 stycznia
możesz zaoszczędzić nawet 50% na wybranych kartach eSIM
od Airalo, w tym na tych popularnych pakietach. Kup kartę eSIM teraz i zainstaluj ją później, podczas podróży!

Dostałem teraz maila więc możliwe ze inne kraje wchodzą
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 330 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości