Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 600 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 30  Następna
Autor Wiadomość
#421 PostWysłany: 27 Wrz 2023 17:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Solos nie wiem co masz na mysli z tym EURo.

Spedzilem teraz 30min z koonsulatntem z ing i potwierdzil:
-karta jest w PLN
-obrot roczny 150k aby uniknac oplaty za obie karty (glowna i dodatkową)
-do obrotu rocznego licza sie obie karty(glowna i dodatkowa)
-oplata naliczana jest po roku (z dolu)
-jesli zrezygnujemy przed koncem roku to nie ma oplaty czesciowej :D
-nielimitowany wstep do salonikow dla wlasciwiela i posiadacza karty dodatkowej. Nie trzeba chodzic razem do saloniku.
suszek lubi ten post.

Czerwcowy tydzień na Krecie 🏝️ 4⭐ hotel z wyżywieniem i widokiem na morze za 2339 PLN Czerwcowy tydzień na Krecie 🏝️ 4⭐ hotel z wyżywieniem i widokiem na morze za 2339 PLN
Wycieczka na Sycylię za 849 PLN 🌋🍝 Loty + noclegi ze śniadaniami w centrum Katanii ☀️🍊 Wycieczka na Sycylię za 849 PLN 🌋🍝 Loty + noclegi ze śniadaniami w centrum Katanii ☀️🍊
#422 PostWysłany: 27 Wrz 2023 17:57 

Ze strony ING:

“Walutą rozliczeniową kart kredytowych Mastercard i Platynowej jest EUR - kwota transakcji w walucie innej niż EUR zostaje przeliczona na EUR przez organizację płatniczą Mastercard. Wartość transakcji w EUR przeliczamy na PLN według tabeli kursowej banku.”

Co oznacza, że przy płatnościach w walutach innych niż PLN, transakcje są przeliczane z EUR na PLN po kursie banku, a nie organizacji MasterCard. A kurs banku to zazwyczaj ok. 6% spread.
 Profil Relacje PM off  

#423 PostWysłany: 27 Wrz 2023 18:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie bardzo rozumiem. To ma jakis wplyw kiedy place w PLN?
Rozumiem ze problemem jest kiedy placimy w innej walucie ze mamy cos jakby podwojne przewalutowanie?

#424 PostWysłany: 27 Wrz 2023 18:02 

Nie ma wpływu na płatności w PLN. Ale jak już chcesz, żeby to była jedna karta do wszystkiego (wyjazdy zagraniczne, zakupy online w walucie innej niż PLN), to już nie jest to najlepsza opcja.
 Profil Relacje PM off  

#425 PostWysłany: 28 Wrz 2023 09:47 
Awatar użytkownika

niebieski
To juz chyba wiem o co chodzi. Mialem podobnie w CITIBANK gdzie przy platnosciach kredytówką mialem podwojne przewalutowanie +Prowizja.

#426 PostWysłany: 01 Paź 2023 22:23 

niebieski
tommmik napisał(a):
Solos nie wiem co masz na mysli z tym EURo.

Spedzilem teraz 30min z koonsulatntem z ing i potwierdzil:
-karta jest w PLN
-obrot roczny 150k aby uniknac oplaty za obie karty (glowna i dodatkową)
-do obrotu rocznego licza sie obie karty(glowna i dodatkowa)
-oplata naliczana jest po roku (z dolu)
-jesli zrezygnujemy przed koncem roku to nie ma oplaty czesciowej :D
-nielimitowany wstep do salonikow dla wlasciwiela i posiadacza karty dodatkowej. Nie trzeba chodzic razem do saloniku.

ok a akceptuja dochody z zagranicy?
 Profil Relacje PM off  

#427 PostWysłany: 01 Paź 2023 23:57 
Awatar użytkownika

niebieski
zadzwon zapytaj

#428 PostWysłany: 07 Paź 2023 19:21 

niebieski
Solos napisał(a):
Niestety walutą rozliczeniową tej karty jest EUR. Gdyby był PLN, to naprawdę byłaby idealna karta.
Bo ta karta nie jest do wszystkiego, tylko do PP
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

#429 PostWysłany: 09 Paź 2023 14:08 
Awatar użytkownika

platynowy
Jaki jest teraz min dochód na konto dla Infinite? Ktoś sprawdzał, nie chcę dzwonić na info. ;)
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.
katka256 uważa post za pomocny.

#430 PostWysłany: 09 Paź 2023 14:32 

złoty
Dochód nie jest czy jest mało istotny.
Liczy się tylko i wyłącznie spełnienie warunku zakwalifikowania do private banking ING!!!!!! Bez tego nie otrzymasz tej KK, nawet jak zadeklarujesz chęć płacenia 2000 zł zł opłaty rocznej!!!!!

Potem inwestycje (jakieś 99% warunku), dochody itp dadzą Ci zdolność kredytową niezbędną do wydania Infinite ING, gwarantowane!!!!
 Profil Relacje PM off  

#431 PostWysłany: 09 Paź 2023 14:36 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
Minimalna zdolnosc kredytowa by otrzymać kartę to 40k pln limitu. Wiec trzeba miec dochod pozwalajacy na taki limit. Ale wejściówka do karty to nie są dochody a inwestycje/oszczędności i konto Private Banking.
 Profil Relacje PM off  

#432 PostWysłany: 09 Paź 2023 14:46 

I chyba dobrze, że na infolinię nie zadzwoniłeś. Przerabiałem temat w ubiegłym roku. Na infolinii i chacie poinformowali mnie, że Infinite mogę otrzymać bez konta bankowości prywatnej, ale w oddziale nie chcieli wydać. Zaproponowali Platynę i po decyzji pozytywnej mieli odstępstwem wnioskować o Infinite. Decyzja pozytywna na Platynę była, ale już odstępstwo na Infinite nie (o ile w ogóle pracownik o takie odstępstwo wnioskował). Także pomimo zdolności kredytowej trzeba przelać im min. 1 mln zł, bo bez tego nie ruszysz (chyba, że pap. wartościowe to 0,5 mln zł).

Sama Platyna zaś biedna jest a do tego wymagają bardzo dużych obrotów do zwolnienia z opłaty rocznej. Jedyny jej plus to karta pp.
 Profil Relacje PM off  

#433 PostWysłany: 25 Paź 2023 18:11 

Witam
jak założyłem ołówek za prawym uchem , i wziąłem do ręki kalkulator , to wyszło mi że Infinite od ING bardziej mi się opłaca niż Infinite od PKO BP ;) , i stąd pytanie : czy muszę zostawić u nich worek złotych monet żeby zostać klientem PB a potem dostać tą kartę , czy wystarczy zgłosić chęć zapłacenia 2000zł za kartę rocznie, i mieć zdolności na min. 40 tyś zł ?
 Profil Relacje PM off  

#434 PostWysłany: 25 Paź 2023 18:16 

złoty
Post #430

Bez inwestycji np przez biuro maklerskie InG zakup akcji, notowanych tam obligacji na GPW na 500000 zł i przez to otrzymanie dostępu do Private Banking InG po 1000 kroć zapomnij o tej karcie.
Nie nasz szans bez w/w warunku na jej otrzymanie. Pewnik :!:

Ostatnio edytowany przez dg72 25 Paź 2023 18:27, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#435 PostWysłany: 25 Paź 2023 18:24 

ok , tylko jak wtedy rozumieć ten opis opłat związanych z tą kartą , który jest umieszczony na stronę banku ? :
Opłatę roczną pobieramy od klientów, którzy nie korzystają z oferty Private Banking albo nie posiadają w naszym banku aktywów powyżej 1 mln zł lub inwestycji min. 500 tys. zł (lub równowartości tych kwot w walucie wymienialnej). Spełnienie minimalnych warunków jest sprawdzane za okres od 21. dnia miesiąca do 20. dnia kolejnego miesiąca, w którym ma zostać pobrana opłata roczna
 Profil Relacje PM off  

#436 PostWysłany: 25 Paź 2023 18:28 

złoty
Opłata jest naliczana w opcji tylko w rocznicę wydania KK Infinite, gdy twoje inwestycje spadną drastycznie np do kwoty 200000 zł, a Twój bankowy opiekun nie będzie w stanie załatwić zwolnienia z tej opłaty.

Też pewnik, mam póki co tą KK.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#437 PostWysłany: 25 Paź 2023 18:31 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
George1 napisał(a):
ok , tylko jak wtedy rozumieć ten opis opłat związanych z tą kartą , który jest umieszczony na stronę banku ? :
Opłatę roczną pobieramy od klientów, którzy nie korzystają z oferty Private Banking albo

Może ktoś był klientem PB, dostał kartę, a potem przestał być ale karta została?
 Profil Relacje PM off  

#438 PostWysłany: 25 Paź 2023 18:52 

złoty
Dokładnie tak, jest to jedyna opcja naliczenia opłaty rocznej za KK Infinite ING.

To jest bardzo niszowa w, sensie posiadania KK, otrzymywana głównie kilka lat temu przy warunku bycia w Private Banking ING przy inwestycjach 200000 zł.

Ostatnio edytowany przez dg72, 26 Paź 2023 16:10, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#439 PostWysłany: 25 Paź 2023 19:39 

-- 25 Paź 2023 19:29 --

To nie dobrze , bo moja opiekunka w banku ING - mam ich platynę - kazała mi wczoraj wysłać dane związany z finansami mojej działalności , a dziś pisała że zaprasza na oddział do wypełnienia wniosku dla KK Infinite , no i kto ma zapłacić za 3 litry ropy i 5 zł na parking , jak się okaże że macie rację ? ;)

-- 25 Paź 2023 19:39 --

George1 napisał(a):
To nie dobrze , bo moja opiekunka w banku ING - mam ich platynę - kazała mi wczoraj wysłać dane związane z finansami mojej działalności , a dziś pisała że zaprasza do oddziału do wypełnienia wniosku dla KK Infinite , no i kto ma zapłacić za 3 litry ropy i 5 zł na parking , jak się okaże że macie rację ? ;)
 Profil Relacje PM off  

#440 PostWysłany: 25 Paź 2023 19:47 

złoty
Kod:
Oferta karty kredytowej Visa Infinite jest skierowana do klientów, którzy są objęci ofertą Private Banking lub Wealth Management. Aby móc skorzystać z tej oferty to wymagane jest posiadanie w banku aktywów powyżej 1 mln PLN lub zainwestowanie min. 500 tys. zł lub równowartości tych kwot w walucie wymienialnej.

Kto cię tam wie, jakie aktywa na kontach ING np koncie oszczędnościowym ma ta Twoja działalność...

Poprosisz i otrzymasz bardzo dobrą kawę i mniej ta strata finansowa będzie bolała. :)

Z doświadczenia wiem, że opiekun może bardzo pomóc, ale masz podane warunki.
A 3 czy 4 lata temu wystarczyło zainwestować 200000 zł.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 600 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 30  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: majek89 oraz 2 gości