Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 600 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 30  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 25 Paź 2023 21:31 

dg72 napisał(a):

Poprosisz i otrzymasz bardzo dobrą kawę i mniej ta strata finansowa będzie bolała. :)

jeszcze lepiej to zrobiłem , napisałem email do mojej opiekunki w ING ,z prośbą o upewnienie się czy mogę dostać tą kartę nie będąc klientem PB i nie mając aktywa w tym banku, zanim stracę czas i ropę na wprowadzenie wniosku
 Profil Relacje PM off  

Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌 Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌
Indie w supercenie 🔥🌶 Loty z bagażem do Mumbaju od 1473 PLN ✈️ Indie w supercenie 🔥🌶 Loty z bagażem do Mumbaju od 1473 PLN ✈️
#442 PostWysłany: 26 Paź 2023 10:41 

niebieski
Czy Infinite trzeba zapłacić np za loty, hotel lub samochód aby ubezpieczenie działało, czy wystarczy sam fakt posiadania? Czy te bezpłatne wypłaty z bankomatów dotyczą także okresu bezodsetkowego jak w PKO BP VI przy wypłatach za granicą, czy nie?
 Profil Relacje PM off  

#443 PostWysłany: 26 Paź 2023 10:51 

złoty
Nie trzeba, bezwarunkowa przy spełnieniu warunków ubezpieczenia do KK Infinite Ing.
W ramach limitu przy wypłacie za granicą, przy wypłacie w Polsce zaczynasz korzystać z limitu kredytowego tj naliczą odsetki.
 Profil Relacje PM off
Raffles uważa post za pomocny.

#444 PostWysłany: 26 Paź 2023 16:02 

No i znowu forum ma rację, ściągali mnie do oddziału , że na pewno można dostać tą kartę, tylko trzeba wniosek wprowadzić , i co? Infinite
wogóle sie nie pojawia , wszystkie karty banku są dostępne oprócz Infinite, zdumiewa mnie brak kompetencji opiekuna , a niby opiekun sektora premium 🤬
 Profil Relacje PM off  

#445 PostWysłany: 26 Paź 2023 17:06 

Jak zakładałem składałem wniosek to dostawałem informacje że musze być w PB. Że inaczej się nie da i koniec.

Ostatnio edytowany przez Washington, 26 Paź 2023 18:20, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#446 PostWysłany: 26 Paź 2023 17:52 

złoty
Post #440

Panowie, to jest podane na stronie ING. Koniec i basta, warunek konieczny :!:
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#447 PostWysłany: 26 Paź 2023 23:20 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
dg72 napisał(a):
W ramach limitu przy wypłacie za granicą, przy wypłacie w Polsce zaczynasz korzystać z limitu kredytowego tj naliczą odsetki.

Hej, to zapytam się nieco jak debil.. za granicą możesz wypłacać tą kartą bez prowizji, nawet jak korzystasz z limitu kredytowego i działa to tak, jakbyś nią po prostu płacił w sklepie? A w Polsce od razu są odsetki? Wydawało mi się zawsze, że bezpłatne bankomaty są tylko, jak kartę nadplacisz ponad limit.
 Profil Relacje PM off  

#448 PostWysłany: 26 Paź 2023 23:33 

niebieski
Nie, wszystko zależy od zasad jakie są w danym banku dla danej karty.
Np. za to co piszesz o ile się nie mylę w Citi jest dodatkowa opłata.
 Profil Relacje PM off  

#449 PostWysłany: 26 Paź 2023 23:54 

złoty
KKL napisał(a):
dg72 napisał(a):

Hej, to zapytam się nieco jak debil.. za granicą możesz wypłacać tą kartą bez prowizji, nawet jak korzystasz z limitu kredytowego i działa to tak, jakbyś nią po prostu płacił w sklepie? A w Polsce od razu są odsetki? Wydawało mi się zawsze, że bezpłatne bankomaty są tylko, jak kartę nadplacisz ponad limit.

Jak rozliczamy wypłaty z bankomatów kartą kredytową Infinite za granicą?
1. Wypłacasz gotówkę w dowolnej walucie obcej

Dla karty Visa Infinite kwota transakcji w walucie obcej jest przeliczana na PLN przez organizację Visa.

2. W przypadku karty Visa Infinite nie pobieramy opłaty za wypłaty z bankomatów

3. Nie pobieramy opłaty za przewalutowanie wypłaty z bankomatu

Na wyciągu mam to rozliczone jak zakup bezgotówkowy.
Ale nie korzystam, bo praktycznie nie ma już bankomatów za granicą bez prowizji banku wł.
 Profil Relacje PM off
KKL lubi ten post.

#450 PostWysłany: 27 Paź 2023 01:00 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
No to nie doczytałem. Całe wakacje utrzymywałem saldo nadpłacone, by wyciągać gotówkę ta karta :). Ze względu na kursy i efektywnie brak limitu.

A co do bankomatów to zależy gdzie. Ale na razie zazwyczaj miałem tak, że w każdym kraju jakiś bezprowizyjny bankomat namierzyłem. W Brazylii Bradesco, w Peru MultiRed.. We Włoszech też poszło beż oplat, chyba w Banca Popolare.. ale to był pierwszy z brzegu. Faktycznie, większość bankomatów nalicza prowizje własne, ale coś tam darmowego ciągle zazwyczaj jest.
 Profil Relacje PM off  

#451 PostWysłany: 01 Lis 2023 12:58 
Awatar użytkownika

Czy ktoś próbował dostać do Visy Infinite ING certyfikat ubezpieczenia od kosztów leczenia? W PKO wydają bez problemów, jak jest tutaj?
 Profil Relacje PM off  

#452 PostWysłany: 01 Lis 2023 15:14 

złoty
Posiadacze Infinite ING mają dedykowany nr telefonu u ubezpieczyciela (PZU):tylko dla nich i zadzwoń i o to zapytaj. A najlepiej złóż wniosek o ten certyfikat skoro go potrzebujesz.
 Profil Relacje PM off  

#453 PostWysłany: 26 Lis 2023 16:32 

Pytanie do posiadaczy visa infinity. Czy ubezpieczenie obejmuje małożonkę / partnerke życiową z automatu czy trzeba jakiś papierek podpisać w banku/puz. Bo czytając OWU strasznie engimatycznie jest to opisane a może ktos temat już przerabiał a nie chciałbym aby partnerka została bez ubezpieczenia na naszym wylocie.
 Profil Relacje PM off  

#454 PostWysłany: 26 Lis 2023 16:57 

złoty
Oczywiście obejmuje, ograniczenia dotyczą jedynie wieku dzieci

Bezcenny spokój ducha dzięki bogatemu pakietowi ubezpieczeń podróżnych. Ochrona obejmuje także Twoich bliskich: m.in. małżonka czy dzieci do 25. roku życia.

A jak podróżujesz tylko z żoną, partnerką to jak otrzymasz czy posiadasz Infinite ING wystarczy, by ona miała jakiś produkt bankowy z aktywnym Moje ING i wystąpisz dla niej o kartę dodatkową.
By mieć 200% pewności.

O KK dodatkową możesz wystąpić dla kogo chcesz np dla mamy, teściowej, kochanki itp itd. Masz pełną kontrolę KK w ramach przyznanego Ci limitu kredytowego..
 Profil Relacje PM off  

#455 PostWysłany: 26 Lis 2023 17:02 

Widziałem to cytujesz ale w samym w OWU jest to dość enigmatycznie opisane czy wymagana jest jakaś deklaracja czy nie kto jest współmażonką/partnerka życiową czy zwał to jak zwał.. Za krótki czas aby dorobić kartę dodatkową bo zostalo 2 dni do wylotu a z natłoku prac nie miałem kiedy się tym zająć. Stąd liczylem na odpowiedź kogoś kto miał okazje korzystać z ubezpieczenia i wie że nic nie musiał robić dodatkowego.
 Profil Relacje PM off  

#456 PostWysłany: 26 Lis 2023 17:35 

złoty
-- 26 Lis 2023 16:10 --

Żadnej deklaracji, a ubezpieczenie jako małżonka podróżująca z tobą na pewno posiada.

Posiadacz Infinite ING ma dedykowany nr telefonu do ubezpieczyciela czyli PZU.
Tam bym pytał, a nie tu. Tu może 3-5 osób tą kartę posiada.

-- 26 Lis 2023 16:35 --

Japończyk napisał(a):
Czy ktoś próbował dostać do Visy Infinite ING certyfikat ubezpieczenia od kosztów leczenia? W PKO wydają bez problemów, jak jest tutaj?

Napiszesz czy wystarczyło skontaktować się z PZU na dedykowany nr telefonu oraz w jakich przypadkach się przyda czy jest potrzebny?
 Profil Relacje PM off
Lewy91 lubi ten post.
Lewy91 uważa post za pomocny.

#457 PostWysłany: 27 Lis 2023 19:35 
Awatar użytkownika

Bank odsyła do PZU, PZU do banku - odpuściłem sobie.
 Profil Relacje PM off
dg72 lubi ten post.

#458 PostWysłany: 27 Lis 2023 19:54 

niebieski
Obsługa bardziej teflonowa niż platynowa.
 Profil Relacje PM off  

#459 PostWysłany: 27 Lis 2023 22:10 

No to moja Pani opiekun staneła na wysokości. Jako ze dalej nie byłem pewny czy na pewno ma ubezpieczenie moja partnerka to moja Pani opiekun wystąpiła o certyfikat potwierdzający od PZU o taki dokument. Mam go dostać jutro.
 Profil Relacje PM off
dg72 lubi ten post.

#460 PostWysłany: 28 Lis 2023 13:04 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
Czy do platynowej karty ING można wyrobić elektroniczne PP, czy tylko fizyczna karta PP która przyjdzie razem z kartą ING?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 600 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 30  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość