Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 320 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 13 Lut 2023 22:25 

Czesc,

czy ktoś z Was może wie czy bilet za punkty można upgradowac przy pomocy Qcredits?
Infolinia Qatar Airways nie odbiera od 2 dni :-)
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#262 PostWysłany: 14 Lut 2023 08:14 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
srebrny
Tylko taryfy płacone za kasę możesz upgradować. Na stronie Qcalculatora wyszczegółnione są wszystkie literki pozwalające na up i te nagrodowe są pominięte.

#263 PostWysłany: 16 Mar 2023 16:56 

-- 16 Lut 2023 14:13 --

apadlo napisał(a):
Tylko taryfy płacone za kasę możesz upgradować. Na stronie Qcalculatora wyszczegółnione są wszystkie literki pozwalające na up i te nagrodowe są pominięte.

Udało się dodzwonić!
Miły Pan na infolinii poinformował mnie, że bilet za punkty można upgradować orzy pomocy Qcredits.
Zobaczymy jak będzie w praktyce.

-- 16 Mar 2023 16:56 --

Odpowiadam sam sobie, może komuś się przyda.
Oczywiście, rację miał mój przedmówca i biletów za punkty nie można upgradować qcreditsami.
Taka to wiedza pracowników (rozmawiałem z kilkoma) call center.
W sprawie ważności Qcredts też błądzą...odczytują datę ważności z systemu a jak się dopytuję o szczegóły to znajdują małą *, która powoduję skrócenie terminu ich ważności :)
Dobrze, że jest forum :)

Miłego dnia, Arek
 Profil Relacje PM off
apadlo lubi ten post.

#264 PostWysłany: 01 Kwi 2023 10:09 

HON fly4free
Najwyraźniej QR raz jeszcze przedłużył statusy do końca bieżącego roku większości osób, które nie zdążyły się rekwalifikować do 31.03.
Nie było oficjalnej informacji, ale nowe daty widać na kontach; więcej w odpowiednim wątku na FT.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#265 PostWysłany: 14 Kwi 2023 19:20 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
W jaki sposób można dostać reward ticket od nich?
Mam konto Qatar, mamy ten licznik gdzie po osiągnięciu jakiejś ilości aviosow dostajemy nagrody, no i niby za 30k dostałem darmowy bilet do Dohy w economy, ale jak go dostać?

Brakuje mi też niecały 1k aviosow żeby odblokowac upgrade do businessu, jak to zrobić?
 Profil Relacje PM off  

#266 PostWysłany: 14 Kwi 2023 19:40 

HON fly4free
Wyszkujesz dostępność pozalogowaniu się na koncie przecież tak jak zwykłych lotów za $.
Aviosy w QR opłaca się spalać zasadniczo tylko na ich własne loty, ale możesz alternatywnie przelać je do BA a stamtąd do IB, gdybyś potrzebował czegoś innego.
 Profil Relacje PM off
Limapur lubi ten post.
czarodziejka_bj uważa post za pomocny.

#267 PostWysłany: 14 Kwi 2023 19:45 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
Ah okej, ja to rozumiałem na zasadzie że osiągnąłeś ileś tam mil i dostajesz bilet, chociaż wydawało się to za piękne.
Że zapłacić mogę aviosami za lot to nic nowego, nie wiem po co w takim razie jest ten miernik gdzie przy osiągnięciu odpowiedniej ilości aviosow informuje że odblokowalismy jakąś nagrode
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 14 Kwi 2023 19:49 

HON fly4free
To jest takie informacyjne bardziej niż konkretne.
 Profil Relacje PM off  

#269 PostWysłany: 14 Kwi 2023 20:24 

marek2011 napisał(a):
Aviosy w QR opłaca się spalać zasadniczo tylko na ich własne loty, ale możesz alternatywnie przelać je do BA a stamtąd do IB, gdybyś potrzebował czegoś innego.

Nawiasem mówiąc, u mnie przelanie wygasających w QR aviosów do BA przedłużyło ich ważność.
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 18 Kwi 2023 06:58 

niebieski
Ich infolinia jest niestety słaba. Ktoś na FT napisał, że najlepszy support mają na Twitterze i faktycznie, to co nie dawało się załatwić przez infolinię, bez problemu dało radę via Twitter: https://twitter.com/qrsupport

czarodziejka_bj napisał(a):
marek2011 napisał(a):

Nawiasem mówiąc, u mnie przelanie wygasających w QR aviosów do BA przedłużyło ich ważność.

Ciekawe czy tak samo to działa (przedłużenie ważności) w drugą stronę z BA do QR?

Ogólnie jak czytałem BAEC vs QPC na FT, to nie ma jednoznacznej odpowiedzi gdzie księgować loty jak ktoś głównie lata biznesem. Z żadnego nie korzystam często, jako że głównie preferuję Emirates. Plusem w OW jest to że ponoć właśnie można bezstratnie i bezpłatnie przelewać Aviosy pomiędzy BAEC i QPC, więc teoretycznie nie powinno to mieć znaczenia gdzie się zbiera. No chyba że jedni lub drudzy przyznają lepsze bonusy za loty premium klasą dla własnych programów. Może ktoś ma jakieś zdanie na ten temat? Wiem że kiedyś z BAEC dostępność "reward flights" za Avios to była katastrofa na wielu trasach.
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 07 Maj 2023 15:31 
Awatar użytkownika

platynowy
Do 11.05, przy zakupie aviosów Katarczycy dorzucają 50%.
Mozna kupić Max. 250.000, a do tego jest 125.000 gratis (koszt tego największego pakietu to 4750 EUR).
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#272 PostWysłany: 16 Lip 2023 17:14 

HON fly4free
Keys zastąpią Qcredits, które do tej pory pozwalały na upy niektórych lub praktycznie dowolnych tras w zależności od tego, ile się ich miało - standardowo 40/60 dla Gold / Platinum po każdym zdobyciu / odnowieniu statusu.

Teraz Gold będzie zapewniał 1 Key a Platinum 2. Czy to zmiana pozytywna czy negatywna trudno w tej chwili powiedzieć bo nie widzę żadnych szczegółowych warunków, ale jak rozumiem taki "klucz" ma otwierać możliwość wyboru między upem lub standardową stawką aviosową za dany bilet raz lub dwa razy w trakcie trwania statusu. Oczywiście pytanie podstawowe czy taki up będzie dotyczył segmentu, czy jak dotąd całej trasy jeśli mieściła się w stawce Qcredits, no bo oczywiście generalnie podróże QR w każdą stronę są dwusegmentowe no chyba że ktoś bazuje w DOH.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#273 PostWysłany: 16 Lip 2023 17:21 
Awatar użytkownika

platynowy
Znając ich dotychczasowe dokonania (tzw. "enhancements" :D ) nie spodziewam się, by miało to działać prokliencko. Zdaje się, że generalnie dobrze im idzie (patrząc choćby na ceny, które, z drobnymi wyjątkami, mają mało konkurencyjne), więc nie widzą pewnie powodów, by się jakoś szczególnie przypodobać członkom PC. Ale kto wie, może będę korygował swe krytyczne przewidywania.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#274 PostWysłany: 16 Lip 2023 17:31 

HON fly4free
Racja, po zmianach w jakichkolwiek FFP nie spodziewam się zwykle nic dobrego. Tu jak wstępnie rozumiem clu jest danie wyboru - zwykłe stawki aviosowe na ich własne loty bywają sensowne ale diabeł tkwi w szczegółach.
 Profil Relacje PM off  

#275 PostWysłany: 17 Lip 2023 12:45 
Awatar użytkownika

Loty: 612
Kilometry: 958 331
niebieski
Głównym problemem z Qcredits jest to, że stawki upgrade są zależne od długości trasy (a w zasadzie odcinka).
Kilka lat temu "upgrejdowaliśmy" lot DOH-SYD (15 godzin lotu) do F po 35 Qcredits za osobę, podczas gdy upgrade FRA-DOH (6.5 godziny) kosztował 28.
Trudno optymalnie wykorzystać Qcredits w sytuacji posiadania 40, 60, 80 lub 100 kredytów na koncie. Później albo ich brakuje, albo zostaje jakaś niepasująca liczba i nie wiadomo, co z nimi zrobić etc. A dokupić Qcredits nie można, mieszać z milami (teraz Avios) nie można i po roku oczywiście przepadają.
Miło będzie, jeśli wprowadzą owe Keys z możliwością upgrade 1:1 za medium i 2:1 lh, dajmy na to.

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#276 PostWysłany: 15 Wrz 2023 12:04 

Loty: 108
Kilometry: 206 272
Hej mam pytanie o zdobywanie Qpoints - czy jeżeli kupuje lot na https://www.qatarairways.com/ i z 3 odcinków lotu 2 są Qatar a jeden dolot do CPH Sasem to za ten dolot też doliczają Qpoints?

#277 PostWysłany: 01 Paź 2023 16:06 
Awatar użytkownika

Loty: 170
Kilometry: 316 665
niebieski
Qpoints'y można wykorzystać tylko na upgrade biletów kupionych za gotówkę czy można je wykorzystać jeszcze na coś innego ? Widzę na stronie Qataru, że 1 Qpoints kosztuje 25$ więc powinny być coś warte (mam 64 qpoints).
 Profil Relacje PM off  

#278 PostWysłany: 03 Paź 2023 23:37 
Awatar użytkownika

Loty: 612
Kilometry: 958 331
niebieski
Qpoints to punkty statusowe, nie można ich wykorzystać na zakup biletów/usług.

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off
wojtekf93 lubi ten post.
wojtekf93 uważa post za pomocny.

#279 PostWysłany: 07 Gru 2023 16:19 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Qatar Privilege Club wprowadził nową strukturę cenową lotów premiowych w peak-and-off-peak, co skutkuje wzrostem kosztów nawet o 35%. Zmiana ta dotyczy także członków British Airways Executive Club i Iberia Plus.

https://travel-dealz.com/news/qatar-air ... d-flights/
 Profil Relacje PM off  

#280 PostWysłany: 08 Sty 2024 01:19 

HON fly4free
-- 07 Gru 2023 15:44 --

W BA i IB już dawno są ceny milowe "off peak" i "peak"

-- 03 Sty 2024 00:59 --

Informacyjnie bo nie było: QR wzorem poprzedniego roku znów przedłużył nieodnowione statusy (wybranym członkom programu) o 3 miesiące, do 03.2024.

-- 08 Sty 2024 00:19 --

Pojawiła się oferta przyspieszająca możliwość zdobycia (odnowienia?) statusu w QR, obowiązująca dla lotów rozpoczynających się w Warszawie, a także w OSL, CPH, HEL i ARN na wybranych trasach: przy rezerwacji do 31 stycznia i podróży do 30 czerwca można otrzymać 2 x QPoints + 50% więcej aviosów. Trzeba wpisać przy rezerwacji kod: QRBONUS.

W przypadku przelotu RT w klasie biznes na wybranych trasach np. ARN-CPT powinno to przynieść ponad 300 QP czyli Golda.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 320 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 0 gości