Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 104  Następna
Autor Wiadomość
#1941 PostWysłany: 07 Sie 2023 11:53 

srebrny
Działaj do skutku z supportem. Jak zwykle wszystko zależy od tego na jakiego agenta trafisz.
Najlepiej wybierz sobie co chciałbyś otrzymać w zamian i od razu proś o zmianę na rezerwacji na to co konkretnie sobie wybrałeś. Oczywiście w podobnym standardzie i lokalizacji. Przy cenie x2 na pewno agent z pierwszej linii będzie musiał otrzymać autoryzację od supervisora, więc raczej nie będzie to od ręki ale próbuj.
Jeżeli dostępność jest znikoma to nawet pomimo najszczerszych chęci Abnb nie załatwi Ci noclegu spod lady. Wtedy pozostaje tylko voucher, ale w w tym wypadku oczekuj około +50% wartości pierwotnej rezerwacji. Pokaż, że ceny są wyższe i np. w takim razie musisz zarezerwować na booking konkretną ofertę zamienną (podaj im konkretnego linka) za wyższą cenę, znów oczywiście w podobnym standardzie i lokalizacji co odwołana rezerwacja na Abnb.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#1942 PostWysłany: 07 Sie 2023 12:14 

Loty: 341
Kilometry: 691 144
złoty
Udało mi się ostatecznie zrobić rezerwację na jedyny chyba pozostały obiekt, ale musiałem zgłosić sprawę ponownie do airBnB i odezwał się bardziej operatywny konsultant. Dał mi prawie od ręki kod pokrywający różnicę.
 Profil Relacje PM off  

#1943 PostWysłany: 18 Sie 2023 12:23 

Ktoś korzystał z Airbnb w Afryce? Rwanda Uganda Kenia Tanzania Zambia Botswana RPA Namibia? Jak tam z bezpieczeństwem? Wybierając jakiś dobrze oceniony lokal z kilkuset lub kilkudziesięcioma pozytywami nie powinno być lipy? Zostawiać paszport w mieszkaniu? Jadę z plecakiem + kłódki na kod + cienka saszetka Karuma pod ubranie + money belt. 2 karty jedna z PLN druga walutowa z USD z niewielką kwotą, będę doładowywać w ramach potrzeby dolarami tylko tyle ile będzie potrzeba wyciągnąć z bankomatów. Jedna karta Visa druga MasterCard w razie jakby jakies bankomaty miały problem z daną firmą.
 Profil Relacje PM off  

#1944 PostWysłany: 18 Sie 2023 21:11 

Równie dobrze możesz zapytać czy zostawić paszport, portfel, powerbank, telefon w airbnb, w: Hiszpanii, Włoszech, Polsce, USA itd...

A odpowiadając normalnie, zawsze zachowaj jakieś lekkie "środki bezpieczeństwa".
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#1945 PostWysłany: 19 Sie 2023 10:44 

Wiadomo wszędzie można zostać okradzionym nawet w Polsce na ulicy heh
 Profil Relacje PM off  

#1946 PostWysłany: 03 Wrz 2023 03:42 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 16 648
Cześć, pojechałem na wakacje na Gran Canarię i mam taki problem. Mieszkanie jest super, wyremontowane (lokalizacja, wyposażenie itp), po prostu lepszego raczej w tej cenie nie znajdę. Ale za to po mieszkaniu biegają karaluchy, od przyjazdu dzisiaj wieczorem zabiłem już 9. Host ma wezwać w poniedziałek firmę od insektów. Doradzcie co robic, to moj pierwszy nocleg z AirBnb. Mam spory dylemat czy tracić czas na kontakt z suppportem, przeprowadzkę i zmieniać czy zostać w tym miejscu :/ po zmianie tez nie mam gwarancji jak tam będzie. Host proponuje obniżenie ceny ale nawet po obniżce nie będę się tu raczej czuł komfortowo jak tyle tego biega po blatach i podłogach. Chyba, że oprysk coś pomoże… mam spory dylemat co robić. Jak Airbnb to zalatwia w takiej sytiacji?
 Profil Relacje PM off  

#1947 PostWysłany: 03 Wrz 2023 06:46 

platynowy
Sam musisz sobie odpowiedzieć, czy akceptujesz ewentualne konsekwencje pozostania w mieszkaniu wraz z mniejszymi towarzyszami.

Cytuj:
Karaluchy – przenoszone choroby

Jak potwierdzają przeprowadzone badania, karaluchy są w stanie przenosić różne choroby, bakterie dżumy, cholery oraz gruźlicy. Na insektach tych znajduje się około 80 drobnoustrojów chorobotwórczych i są one powodem zatruć pokarmowych. Robaki te również odpowiadają za przenoszenie wirusów takich jak np. wirusy grypy, rotawirusy. Oprócz tego na karaluchach bytują pierwotniaki oraz grzyby.
Należy również dodać, że karaluchy mogą wywoływać alergię. Alergeny przedostać się do organizmu ludzkiego drogą pokarmową poprzez spożycie zanieczyszczonego jedzenia, z powodu niedostatecznej higieny rąk bądź też drogą wziewną (alergeny przenoszone przez te insekty mogą unosić się w powietrzu, co może być powodem nasilenia się kaszlu, kataru oraz astmy). Czasem może również dojść do pojawienia się duszności, a także wyprysków alergicznych.

Profil Relacje PM off  

#1948 PostWysłany: 03 Wrz 2023 09:12 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 16 648
Airbnb zwraca w takim przypadku za pobyt? Chargbackiem się uda jeśli Airbnb odrzuci?
 Profil Relacje PM off  

#1949 PostWysłany: 03 Wrz 2023 09:21 

platynowy
https://www.airbnb.pl/help/article/248? ... E0Y2UwZDc2

Cytuj:

Poproś Airbnb o pomoc

Zawsze zachęcamy gości i gospodarzy, żeby próbowali rozstrzygnąć sprawę bezpośrednio, ale wiemy też, że nie w każdym przypadku jest to możliwe. Jeśli Twój gospodarz nie może rozwiązać problemu, nie odpowiada lub nie chce zwrócić Ci pieniędzy, poinformuj nas o tym – wystarczy kliknąć „Uzyskaj pomoc” na stronie rezerwacji. Ktoś z naszego zespołu pomoże Ci znaleźć wyjście z sytuacji.

Profil Relacje PM off  

#1950 PostWysłany: 13 Wrz 2023 14:54 

Loty: 146
Kilometry: 290 982
niebieski
Syn walnął się w rezerwacji na Airbnb. Zamiast noclegu w Faro zabukował za 1000 zł jakąś chatę w mieścinie w regionie Faro, 35 km od samego miasta.
Rezerwacja bezzwrotna, robiona z dwudniowym wyprzedzeniem.
Od razu zaczął działać, wiadomo - jego błąd, ale ludzie są ludźmi. Przynajmniej powinni być.
W opcjach przy rezerwacji są dwie możliwości - anulowanie i żądanie zwrotu w wysokości 0 zł.- wiadomo bez sensu - i druga - poproś gospodarza o wyjątek - jeśli gospodarz zatwierdzi prośbę o anulowanie otrzymasz zwrot wnioskowanej kwoty.
No i niestety typ, który to wynajmuje albo się boi że mimo wszystko dostanie karę jakąś, albo jest po prostu zwykłym ciulem, bo nie chce tego kliknąć. Pisze, że zasady są zasady. Syn napisał mu, że i tak z tego noclegu nie skorzysta, bo to bez sensu, nie ma tam jak dojechać i w ogóle, ale wygląda na to że gość postanowił przytulić łatwą kasę.
Support Airbnb obiecał tylko napisać do niego, bo niby sami nie mogą takich pomyłkowych rezerwacji anulować.

Pytanie do obeznanych, bo ja na airbnb nigdy nic nie wynająłem, syn robił to pierwszy raz - jest jakaś szansa coś ugrać?
Odzyskać jakoś tę kasę?
Wiem, za błędy się płaci i pewnie tak to się skończy, ale może jest jakaś szansa? Coś, ktoś?

#1951 PostWysłany: 13 Wrz 2023 15:16 

złoty
Opisaleś wszystkie przypadki? Czego oczekujesz? Ze to nasz znajomy i zadzwonimy się dogadać?
Gosc przytuli kasę i tyle. Jedynie mozesz postraszyc negatywnym komentarzem

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1952 PostWysłany: 13 Wrz 2023 15:26 

srebrny
@greg0
Dlaczego obrażasz osobę, która robi to, do czego ma prawo?
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
LonDynia uważa post za pomocny.

#1953 PostWysłany: 13 Wrz 2023 15:28 

niebieski
Oczekuję, że może ktoś był w podobnej sytuacji i udało mu się coś wskórać np z airbnb.
Jeden konsultant powie tak, ale inny może powiedzieć inaczej.
Błędy w rezerwacjach w liniach lotniczych są czasem korygowane. Zasady są zasadami, ale czasem idzie się ludziom na rękę przy oczywistych pomyłkach.
Chyba nie takie dziwne, że chcę powalczyć o tysiaka? Dla mnie to sporo pieniędzy.

#1954 PostWysłany: 13 Wrz 2023 15:30 

złoty
Napisz ze jesli sie nie dogadacie to opiszesz sprawę w komentarzu.
Bedziesz miał prawo do tego skoro zaplaciles za nocleg.

Byc moze straty wizerunkowe beda dla niego wazniejsze

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#1955 PostWysłany: 13 Wrz 2023 15:31 

HON fly4free
Aby skutecznie powołać się na błąd muszą być spełnione pewne warunki. To nie tak, że sobie ogłaszasz, że nie chciałeś i oddawaj kasę.
Ruch jest po stronie gospodarza i zależy w zasadzie wyłącznie od jego woli. Nawet nie piszę dobrej czy złej bo to nie ma żadnego znaczenia jakiej.

@brzemia: ale opisać w komentarzu co i na czym te starty wizerunkowe mają polegać? No chyba że ktoś wymyśli, że go pluskwy zjadły, ale skoro go zjadły to już nie żyje i nie może pisać komentów, oder?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1956 PostWysłany: 13 Wrz 2023 15:32 

srebrny
@greg0
A na czym niby polega ten oczywisty błąd ?
 Profil Relacje PM off  

#1957 PostWysłany: 13 Wrz 2023 15:37 

niebieski
boots napisał(a):
@greg0
Dlaczego obrażasz osobę, która robi to, do czego ma prawo?

Tak, gość jest na prawie, żeby przytulić 1000 zł z powodu czyjejś pomyłki.
Ale jest jeszcze coś takiego jak ludzka przyzwoitość. Co gość by stracił gdyby się zgodził to anulować? Czas przez który jego oferta nie wisiała na stronie? Czyli jakieś pół godziny póki syn się zorientował w błędzie?

Jakby Ci ktoś przelał 1000 zł przez pomyłkę, ale prawo pozwalałoby Ci to zatrzymać to byś zatrzymał? Bo ja nie.

#1958 PostWysłany: 13 Wrz 2023 15:39 

srebrny
brzemia napisał(a):

Jeżeli będzie no show to nie ma prawa napisania opinii. Ciężko komentować coś czego nawet nie widziałeś, ciężko w tym wszystkim doszukać się też winy airbnb czy hosta.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1959 PostWysłany: 13 Wrz 2023 15:43 

niebieski
-- 13 Wrz 2023 15:39 --

boots napisał(a):
@greg0
A na czym niby polega ten oczywisty błąd ?

Oczywisty z punktu widzenia intencji tego, który chciał wynająć pokój w Faro a wynajął 35 km od Faro i w ciągu pół godziny chciał to odkręcić.

-- 13 Wrz 2023 15:43 --

opo napisał(a):
brzemia napisał(a):

Jeżeli będzie no show to nie ma prawa napisania opinii. Ciężko komentować coś czego nawet nie widziałeś, ciężko w tym wszystkim doszukać się też winy airbnb czy hosta.

Mimo że zapłacone to jeśli nie pojawię się, to nie mogę napisać opinii?
Nie chodzi o opinię o obiekcie tylko o rezerwacji.
Żeby nie było wątpliwości - ja rozumiem, że gość ma prawo wziąć tę kasę i mogę go cmoknąć, airbnb też nie jest niczemu winne.
Jak się nie da to się nie da, Ale może komuś się udało.

#1960 PostWysłany: 13 Wrz 2023 15:43 

srebrny
A to właściciel lokalu znał wcześniej intencje Twojego syna?
Pretensje miej do syna, a nie do niego. To syn świadomie dokonał rezerwacji i ją opłacił.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 104  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości